O.M.A. klubi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Leivategu ja sellega seonduv

+26
siq29
ˇmiio23
Merike T
pincel
Monique
logopeed
raul
ellip
minake
keivi
accra
Evely
Heleen
Maria
muffyns28
kiisumari
Lehise
Heily
Mannu:)
elefant
Pärlike
riinu83
liisa003
babyapple
Iirlane
HoneyMoon
30 posters

Lehekülg 5, lehekülgi kokku 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Go down

Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 Empty Re: Leivategu ja sellega seonduv

Postitamine  Merike T Püh 15 Aug 2010, 17:32

Ma liituks ka leivategijatega Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 603747 Olen ise leiba küpsetanud veidi üle poole aasta. Oma juuretise tegin ise. Nüüd seoses suvega on see kahjuks hukka läinud Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 232488 Soov oleks hakata uuesti küpsetama, kuna sügisel koduses pesas tagasi ja leivategu iganädalaseks rituaaliks saab.
Siinkohal tahakski küsida, äkki kellelgi on anda juuretisepoega?

Merike T
Merike T
Omaklubi pronks
Omaklubi pronks

Postituste arv : 344
Registration date : 29/07/2010

http://merike-tiivits.cetera-desunt.com/

Tagasi üles Go down

Postitamine  ˇmiio23 Püh 15 Aug 2010, 19:04

Ma üritasin palavusest hoolimata iga paari nädala tagant küpsetada. Juuretise tegin ka kunagi ise ja mingi neljandal korral alles tuli leib hästi välja. Annaks küll juuretist, aga olen vast liiga kaugel selleks.... Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 824600
ˇmiio23
ˇmiio23
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 Tiitli23
Postituste arv : 1075
Registration date : 12/12/2009

http://jeazelle.weebly.com/

Tagasi üles Go down

Postitamine  Merike T Püh 15 Aug 2010, 21:17

mnjahh.. Lääne-Virumaa ja Harjumaa sobiks paremini (ka kõik, mis nende vahele jääb) Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 866508
Merike T
Merike T
Omaklubi pronks
Omaklubi pronks

Tagasi üles Go down

Postitamine  babyapple Püh 15 Aug 2010, 21:49

Merike T kirjutas:Ma liituks ka leivategijatega Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 603747 Olen ise leiba küpsetanud veidi üle poole aasta. Oma juuretise tegin ise. Nüüd seoses suvega on see kahjuks hukka läinud Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 232488 Soov oleks hakata uuesti küpsetama, kuna sügisel koduses pesas tagasi ja leivategu iganädalaseks rituaaliks saab.

Mina võin Sulle juuretist anda! Ilmselt nädala pärast küpsetan uued ja siis saan pojukest ka jagada!
Ma annan siin teada kui küpsetan ja siis saame kokku leppida!
babyapple
babyapple
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Postituste arv : 2705
Registration date : 16/02/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  Merike T Püh 15 Aug 2010, 21:58

Ohh suured tänud babyapple Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 368528 eks ma siis hoian end kursis ja püüan jälgida, millal sa pätsukesed valmis teed, et siis jaole tulla Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 147380
Merike T
Merike T
Omaklubi pronks
Omaklubi pronks

Tagasi üles Go down

Postitamine  minake Esm 16 Aug 2010, 08:08

Miio23 ma tahaks sinu käest juuretist saada kui võimalik on, eelmine läks sooja suvega raiskui kui ma ei küpsetanud leiba.
minake
minake
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Postituste arv : 2383
Registration date : 04/12/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  Merike T Kolm 01 Sept 2010, 12:40

babyapple kirjutas:
Merike T kirjutas:Ma liituks ka leivategijatega Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 603747 Olen ise leiba küpsetanud veidi üle poole aasta. Oma juuretise tegin ise. Nüüd seoses suvega on see kahjuks hukka läinud Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 232488 Soov oleks hakata uuesti küpsetama, kuna sügisel koduses pesas tagasi ja leivategu iganädalaseks rituaaliks saab.

Mina võin Sulle juuretist anda! Ilmselt nädala pärast küpsetan uued ja siis saan pojukest ka jagada!

babyapple ega sa vahepeal leiba pole teinud ? Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 633777
Merike T
Merike T
Omaklubi pronks
Omaklubi pronks

Tagasi üles Go down

Postitamine  babyapple Püh 05 Sept 2010, 09:51

Merike T kirjutas:
babyapple kirjutas:

babyapple ega sa vahepeal leiba pole teinud ? Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 633777

Alles täna teen! Panin Sulle juuretise kõrvale! Anna teada, millal tuled!
babyapple
babyapple
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  siq29 Püh 05 Sept 2010, 10:21

Tere-tere leivategijad! Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 824600

Minu postkasti potsatas eile Suure Eesti Raamatuklubi järjekordne kliendileht ja septembrikuu klubiraamatuks on Maire Suitsu "Suur leivaraamat". Nagu ma seda kliendilehte nägin, teadsin, et selle raamatu pean ma saama! Varraku kodulehel on see raamat alles septembris ilmuvate raamatute nimekirjas ja müügil seda veel ei ole. Nii et kui raamatu soov on, aga Raamatuklubi liige ei ole, siis on kaks varianti, kas astuda Raamatuklubi liikmeks või jälgida Varraku kodulehte. Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 824600 Tõenäoliselt tuleb see raamat Apollosse ka müüki.

Ma ise pole õiget leivategu veel kunagi katsetanud, aga huvi on, sellepärast ma seda raamatut tahangi. Ennast siia teemasse kirja panen ma siis, kui tõesti võtan esimese katsetusküpsetamise käsile. See võib juhtuda alles talvel. Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 329369
siq29
siq29
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Postituste arv : 2910
Registration date : 02/01/2010

http://www.isetegija.net/index.php?ind=blog&op=home&

Tagasi üles Go down

Postitamine  HoneyMoon Kolm 08 Sept 2010, 15:12

Niih naiskad, leiburid. Kui juuretises on pärmi sees, kas ja kuda see säilub/töötab- kas saab edaspidi teha ilma pärmita või peab iga kord pärmi panema?
HoneyMoon
HoneyMoon
abiAdministraator
abiAdministraator

Postituste arv : 3447

http://www.lihtsadheadtoidud.blogspot.com

Tagasi üles Go down

Postitamine  Merike T Kolm 08 Sept 2010, 23:22

Juuretis säilub kenasti kaetuna külmkapis. Nt karbis, ainult et kaant ei tohi päris kinni suruda. Juuretis peab saama hingata. Mina olen üle puistanud juuretise kas jahu või kliidega, siis ei kuiva pealt ära. Edaspidi pole vaja enam pärmi lisada. Hakka aga küpsetama Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 662237
Merike T
Merike T
Omaklubi pronks
Omaklubi pronks

Tagasi üles Go down

Postitamine  HoneyMoon Nelj 09 Sept 2010, 09:50

Pärm kibedat või kõrvalmaitset ei jää andma, kui säilitada? 2x on saand nüüd ilma teha ja ikka on kõrvalmaitse juures. Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 441331

Viimati muutis seda HoneyMoon (Püh 03 Apr 2011, 21:45). Kokku muudetud 1 kord
HoneyMoon
HoneyMoon
abiAdministraator
abiAdministraator

Tagasi üles Go down

Postitamine  babyapple Nelj 09 Sept 2010, 10:08

HoneyMoon, kas ma saan õieti aru, et sul on juuretise sees pärm? Tegelikult ju juuretis pärmi ei vaja, sest seal seened juba sees olemas (nagu pärmiski), mis leiba kergitab.
Kui pärmiga leiba teha, siis pole juurtist vajagi ja iga kord tuleb lihtsalt värsket pärmi kasutada. Ma arvan nii. Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 866508
babyapple
babyapple
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  HoneyMoon Nelj 09 Sept 2010, 10:24

babyapple kirjutas:HoneyMoon, kas ma saan õieti aru, et sul on juuretise sees pärm? Tegelikult ju juuretis pärmi ei vaja, sest seal seened juba sees olemas (nagu pärmiski), mis leiba kergitab.
Kui pärmiga leiba teha, siis pole juurtist vajagi ja iga kord tuleb lihtsalt värsket pärmi kasutada. Ma arvan nii. Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 866508
juuretis oli tavaline juuretis. Kuna õiget jahu polnud, sai sisse seda jahu, kus kuivpärm hulgas. Nüüd vaagin, kas viskan selle pooletoobise juuretise ära või ootan, kuni pärm "välja läheb".... et kas see pärmiga juuretis kannatab üldse nii hoida ja solgutada nagu tavaline...
HoneyMoon
HoneyMoon
abiAdministraator
abiAdministraator

Tagasi üles Go down

Postitamine  Merike T Nelj 09 Sept 2010, 10:36

HoneyMoon kirjutas:
babyapple kirjutas:HoneyMoon, kas ma saan õieti aru, et sul on juuretise sees pärm? Tegelikult ju juuretis pärmi ei vaja, sest seal seened juba sees olemas (nagu pärmiski), mis leiba kergitab.
juuretis oli tavaline juuretis. Kuna õiget jahu polnud, sai sisse seda jahu, kus kuivpärm hulgas. Nüüd vaagin, kas viskan selle pooletoobise juuretise ära või ootan, kuni pärm "välja läheb".... et kas see pärmiga juuretis kannatab üldse nii hoida ja solgutada nagu tavaline...

Kannatab küll. Samamoodi nagu tavalise juuretisega. Mina tegin oma esimese juuretise pärmiga. Ilma pärmita ei saanud kuidagi käima Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 232488 Proovisin mitmeid variante. Lõpuks pärmiga läks asi käima. Säilitasin külmkapis nagu tavaliselt.
Merike T
Merike T
Omaklubi pronks
Omaklubi pronks

Tagasi üles Go down

Postitamine  HoneyMoon Nelj 09 Sept 2010, 10:42

Merike T kirjutas:Kannatab küll.
Voh seda mul oligi vaja teada (kogemust, mitte teooriat). Aitäh! Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 547149
NB! Kukeseened pole leiva sees nii head, kui katmes Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 142980
HoneyMoon
HoneyMoon
abiAdministraator
abiAdministraator

Tagasi üles Go down

Postitamine  babyapple Nelj 09 Sept 2010, 11:19

Kui ise juuretist teha, siis pidavat 4-5 leivategu aega minema enne kui asi korralikul käima läheb.
Mis pärm+juuretisesse puutub, siis koolitusel öeldi ,et pagaritöökojad kasutavad juuretisele lisaks pärmi selle pärast, et kiiremini levad kerkima saada. Loogiline muidugi, sest tööstuses pole ju aega a la 10 tundi oodata. Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 866508
Nii et puhast juuretise põhist leiba saab ainult kodus.
babyapple
babyapple
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  Merike T Laup 11 Sept 2010, 23:57

Kõigepealt tahaks öelda suured-suured tänud babyapple'ile juuretise eest Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 866508 Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 368528 tegin esimesed leivad eile ära.. ja mmmmm.. need olid üle ootuste head. Kasutasin seekord täisterajahu ja tulemus oli võrratu! Suuresti tänu suurepärasele juuretisele Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 866508 seekord panin kohe kaks poega kõrvale. Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 662237 igaks juhuks. Üks läks sügavkülma.
Merike T
Merike T
Omaklubi pronks
Omaklubi pronks

Tagasi üles Go down

Postitamine  babyapple Püh 12 Sept 2010, 23:54

Merike T Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 954353
babyapple
babyapple
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 Empty Pildid

Postitamine  Tipu Kolm 30 Märts 2011, 23:19

Ma olen ka vahepeal leivaküpsetajate sekka astunud Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 400796 Kuna tuli kohe esimesel korral väga hästi välja, siis olen nüüd küpsetanud iga nädal ise leiba. Vahel lausa kaks korda nädalas Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 633777 Ja kui ikka lapsed nõuavad pidevalt "emme tehtud leiba", siis ei saa ju tegemata ka jätta Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 824600

Meie pere hetke lemmikud:
Leivad suitsuliha, juustu ja punase sibulaga Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 394294
Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 5575124372_2e15e3f2c7
Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 5575125856_8b65bc8bac
Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 5575127152_4df1971a94
Tipu
Tipu
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Postituste arv : 1115

http://armuluna.blogspot.com/

Tagasi üles Go down

Postitamine  tixit Nelj 31 Märts 2011, 09:32

Tipu su leivad on niiiii ahvatlevad Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 394294
Ma pikemat aega juba võtan hoogu, et ise leiba küpsetama hakata. Siiani on see veel kahjuks ainult mõtteks jäänud.
tixit
tixit
abiAdministraator
abiAdministraator

Postituste arv : 2243

http://minumaailm-tixit.blogspot.com/

Tagasi üles Go down

Postitamine  erlex Nelj 31 Märts 2011, 13:45

TipuNii ahvatlevad Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 394294
erlex
erlex
Omaklubi teemant
Omaklubi teemant

Postituste arv : 5078
Registration date : 15/12/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  Siki Püh 03 Apr 2011, 15:24

Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 441331 help Tunnen ennast äpu ja saamatuna. Olen küpsetanud .. või õigemini üritanud küpsetada leiba. 4 korda.. ja tulemus on üks ja seesama- kivikõva kooriku ja seest vedel "asi". Teen kõik nagu õpetuses (vist).. aga ikka ei midagi. Juuretise sain mehe õe käest. Tema leib viis keele alla... Aga minul asi ei õnnestu. Kas äkki on asi liiga vedelas taignas? Kui paks see olema peab?
Siki
Siki

Postituste arv : 259
Registration date : 18/06/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  Tipu Püh 03 Apr 2011, 18:11

Tänud, leivad on lisaks ahvatlevale ka über maitsvad Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 394294 Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 633777 Täna panen uue taigna ööseks sumisema ja homme läheb küpsetamiseks Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 173454
Siki kirjutas: Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 441331 help Tunnen ennast äpu ja saamatuna. Olen küpsetanud .. või õigemini üritanud küpsetada leiba. 4 korda.. ja tulemus on üks ja seesama- kivikõva kooriku ja seest vedel "asi". Teen kõik nagu õpetuses (vist).. aga ikka ei midagi. Juuretise sain mehe õe käest. Tema leib viis keele alla... Aga minul asi ei õnnestu. Kas äkki on asi liiga vedelas taignas? Kui paks see olema peab?
Kas sa paned mingi veeanuma ka ikka koos leibadega ahju? Ja pintseldad leibasid aegajalt veega üle kui nad küpsevad? Ma pintseldan lisaks veel õrnalt võiga ka leivad üle ennem ahju panemist. Need teguviisid on mul siiani taganud pehme ja mõnusalt krõbeda kooriku Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 662237 Kuna ta sul seest vedel jääb, siis äkki on temperatuur vale?! Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 756483 Ma panen alguses kõrgemad kraadid ja siis järk-järgult keeran vaiksemaks.
Leivatainas on ikka selline parajalt paks mass. Õige asi on siis kui ta hakkab sul sõtkudes nö "lurtsuvat" häält tegema ja enam eriti käte külge ei jää.
Tipu
Tipu
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Postituste arv : 1115

http://armuluna.blogspot.com/

Tagasi üles Go down

Postitamine  Siki Teis 05 Apr 2011, 15:17

Kas sa paned mingi veeanuma ka ikka koos leibadega ahju? Ja pintseldad leibasid aegajalt veega üle kui nad küpsevad?
Veeanumat ei ole pannud.. Aga esimesel korral pintseldasin korduvalt veega. Tulemus- seest kui savi, väljast kui kivi.
Kuna ta sul seest vedel jääb, siis äkki on temperatuur vale?! Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 756483 Ma panen alguses kõrgemad kraadid ja siis järk-järgult keeran vaiksemaks.
II katse- alguses panin suht kuumaga (230), siis vähendasin järk-järgult nagu omaklubis õpetati. Tulemus- seest kui savi, väljast kui kivi.
Kolmandal korral katsin fooliumiga. Tulemus- seest kui savi, väljast kui kivi.
Leivatainas on ikka selline parajalt paks mass. Õige asi on siis kui ta hakkab sul sõtkudes nö "lurtsuvat" häält tegema ja enam eriti käte külge ei jää.
Leivategu ja sellega seonduv - Page 5 756483 Ehk oli ikkagi tainas liiga vedel... ja vähe kerkinud.
Pean minema mehe õe juurde kursustele.
Siki
Siki

Postituste arv : 259
Registration date : 18/06/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  Sponsored content

Sponsored content

Tagasi üles Go down

Lehekülg 5, lehekülgi kokku 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Tagasi üles