Sushi ja sellega seonduv
+4
pariisitar
babyapple
Mirhel
Marianne
8 posters
O.M.A. klubi :: Kodu :: Kokandusnurk :: Soolased toidud
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2 • 1, 2
Sushi ja sellega seonduv
Täna tuli jube sushi isu peale. Läksin sellepärast jalgsi kodu-poodi ning seal ei olnud kõike tarvilikku, sellepärast pidin veel autoga suuremasse marketisse minema. Palju siblimist ja jube palju vaeva aga tehtud sai.
Siis aga mu venna naine kes kokaks õpib ütles, et ma söön sushit valesti - et ingveri laastuke on pärasteks, maitse äravõtjaks.. mitte sushi peale nagu mina panen.
Muidu pole miskit lahti aga kui peaks kusagil suurema publiku juuresolekul sööma?
Kuidas need õiged tavad siis käivad?
Ilusat ilma!
Siis aga mu venna naine kes kokaks õpib ütles, et ma söön sushit valesti - et ingveri laastuke on pärasteks, maitse äravõtjaks.. mitte sushi peale nagu mina panen.
Muidu pole miskit lahti aga kui peaks kusagil suurema publiku juuresolekul sööma?
Kuidas need õiged tavad siis käivad?
Ilusat ilma!
Marianne- Moderaator
- Postituste arv : 3012
Registration date : 01/09/2009
Re: Sushi ja sellega seonduv
Mina seda ingveri jura ei söö..minu sõber,kes sushi kokk on, ütles kunagi, et seda seda süües välistad ära mingi toorekala haigused või ma ei teagi mis.. v-b on valesti meelde jäänud. ühesõnaga üldjuhul ma toorest kala ei söö.
Parim mis aga eestist saada on, on Narva mnt. Silkust Tempura juustu makid... vaieldamatu lemmik... soe sushi...mmmmmm
Oi põrgu, nüüd tuleb kiiresti üks silki külastus teha...
Parim mis aga eestist saada on, on Narva mnt. Silkust Tempura juustu makid... vaieldamatu lemmik... soe sushi...mmmmmm
Oi põrgu, nüüd tuleb kiiresti üks silki külastus teha...
Mirhel- Omaklubi kuld
- Postituste arv : 1039
Registration date : 16/02/2009
Ooo, mina jumaldan sushit! Meil kogu pere sööb (välja arvatud kõige väiksem poiss).
Aga ise ma ei viitsi mäkerdada, ostame ikka valmis sushit.
Mees vahest ikka mäkerdab ja päris hästi.
Marineeritud ingverit söön ka hää meelega. Vaheldumisi - sushi siis ingver jne!
Ja see on tõesti tõsi, et marineeritud ingver puhastab maitsemeeled ja toob sushi maitse paremini esile!
Oiiii, mul tuli nüüd niii isu peale.
Aga ise ma ei viitsi mäkerdada, ostame ikka valmis sushit.
Mees vahest ikka mäkerdab ja päris hästi.
Marineeritud ingverit söön ka hää meelega. Vaheldumisi - sushi siis ingver jne!
Ja see on tõesti tõsi, et marineeritud ingver puhastab maitsemeeled ja toob sushi maitse paremini esile!
Oiiii, mul tuli nüüd niii isu peale.
babyapple- Omaklubi kristall
- Postituste arv : 2705
Me soome sushit ja sashimit v2hemalt korra n2dalas. Mees on sushidega juba 10 aastat m2kerdanud ja kui viitsib ise teha, siis tuleb sellest lausa pidusook Ingveri kohta pole me kumbki kunagi midagi halba kuulnud ja seega soome terviseks. Eelnevad postitajad r22givad 8igust, et ingver on maitsemeelte puhastamiseks, aga mulle ta hullult maitseb ja mina lajatan ta otse rullile. V8ibolla Eestis on mingi oma sushi etikett, aga USA's, Jaapanis ja siin ei vaata kyll keegi sulle halvasti otsa, kui neid korraga syya. Ma v2ga ei muretseks
pariisitar- Omaklubi kristall
-
Postituste arv : 2146
Eks ma lasen siis samas vaimus edasi!
Ning pealegi - kahtlemata titale ka kindlasti maitseb.. mis sest, et ta ise veel krevetike on.
Ning pealegi - kahtlemata titale ka kindlasti maitseb.. mis sest, et ta ise veel krevetike on.
Marianne- Moderaator
Marianne, sushi on kasulik kuid toorest kalaga ma küll ei soovitaks, sest seal võib olla listeeria baktereid või toksoplasmoosi põhjustavaid parasiite. Need on lootele väga ohtlikud.
Seega ma soovitaks pigem küpsetatud kalaga või kalavabasid sushisid.
babyapple kirjutas:Marianne, sushi on kasulik kuid toorest kalaga ma küll ei soovitaks, sest seal võib olla listeeria baktereid või toksoplasmoosi põhjustavaid parasiite. Need on lootele väga ohtlikud.
Olen t2iesti n8us! Rasedana ei puutunud ma toorest kala ega muid mereande n2puotsagagi . Beebi ikka k8ige t2htsam .
-
Marianne ,akki jagad siin 6petust (retsepti ja pilti) ka ,kuidas sushit teha.
babyapple kirjutas:Marianne, sushi on kasulik kuid toorest kalaga ma küll ei soovitaks, sest seal võib olla listeeria baktereid või toksoplasmoosi põhjustavaid parasiite. Need on lootele väga ohtlikud.
Kui toorest kala on hoitud sügavkülmas ( -18 4päeva või -21 1 ööpäev), siis võib ka rasedana süüa, kuna see väike paharet sureb külma käes ära!! Aga ilma külmutamata on ta tõesti lootele ohtlik. Täiskasvanu oranism saab suuresti sellest ise võitu, kuid need pisikesed meie kõhus veel ei saa. Olen ka sushi armastaja ja alati kui ostan, siis küsin järgi, kas ikka on kala külmutatud, siin on muidugi seadus ka, mis käsib toores kala enne serveerimist läbi külmutada.
Mulle on jaapanlased õpetanud, et ingverit süüa iga tüki vahele, et maitsemeeli puhastada, nagu ka eelnevad postitajad ütlesid. Mulle ka maitseb ingver, aga sushi maitset ei taha ingveriga matta, kuna siis maitsevad kõik tükid ainult ingveri järgi ja tõeline mõnu jääb ära!
Marleen77- Omaklubi pronks
- Postituste arv : 486
Registration date : 09/05/2009
Marleen77 kirjutas:
Kui toorest kala on hoitud sügavkülmas ( -18 4päeva või -21 1 ööpäev), siis võib ka rasedana süüa, kuna see väike paharet sureb külma käes ära!! Aga ilma külmutamata on ta tõesti lootele ohtlik. Täiskasvanu oranism saab suuresti sellest ise võitu, kuid need pisikesed meie kõhus veel ei saa. Olen ka sushi armastaja ja alati kui ostan, siis küsin järgi, kas ikka on kala külmutatud, siin on muidugi seadus ka, mis käsib toores kala enne serveerimist läbi külmutada.
Marleen77, kus kandis sa elad? Meil just vastupidi, et mida v2rskem kala, seda parem ja kylmutatud kala parimates restodes yldse ei kasutata vaid tuuakse iga hommik v2rskelt turult. V2lismaa kala muidugi transporditakse madalatel temperatuuridel, aga mitte kylmutatult.
See ( -18 4päeva või -21 1 ööpäev) on v2ga hea info. Ait2h!!!!
-
Kopenhaagenis elan ja eks meil ole sama asi, et igal pool mujal on kasutusel värske kala, aga suhi jaoks peab olema läbi külmutatud... Olen kohe-kohe valmis oma koka haridusega ja selle pärast tean ka sellest asjast natuke ja räägin ikka teaduslikku juttu ja mis seadus ütleb meie riigis. Paberid saan juba 2 kuu pärast
Marleen77 kirjutas: Paberid saan juba 2 kuu pärast
Oh kui lahe!!! Palju-palju 8nne!!! Kokad ja kokkamine on meie pere lemmikud. Mehe perekond tegeleb sellega juba 5 p8lvkonda ja ma olen hullult rahul Kas plaanid ka oma resto avada? Ja mis k66k on sulle k8ige sydamel2hedasem?
Sry, veits OT, aga no huvitav on
-
Pariisitar Aitäh. Mu lemmikud on thai, Vietnami ja Lääne-Aafriak köögid, mida teravam seda mõnusam
Esialgu pole plaan midagi oma avada, selleks tahan veel kogemusi koguda, aga mis tulevik toob, seda ei tea ju kunagi
Esialgu pole plaan midagi oma avada, selleks tahan veel kogemusi koguda, aga mis tulevik toob, seda ei tea ju kunagi
Ma polnud sellest kuulnudki, et soolatud lõhe ei tohi süüa. Mõtlesin veel, et omega 3 rasvad teevad head ja muud head asjad aga hoopis selline lugu..
Ma loodan, et kõik ikka korras. Õnneks ma ei võtnud otse toore kala külmletist vaid juba töödeldud miskist väljamaa kala. See vast peaks asja natuke muutma?? Enam ma igal juhul kala nii ei söö.
Ma loodan, et kõik ikka korras. Õnneks ma ei võtnud otse toore kala külmletist vaid juba töödeldud miskist väljamaa kala. See vast peaks asja natuke muutma?? Enam ma igal juhul kala nii ei söö.
Marianne- Moderaator
Nüüd lugesin perekoolist sellist asja ka
copy-paste:
1. toores kala on KEELATUD,kuna seal VÕIB olla listeeria bakter. see
bakter tavaliselt suurele inimesele ei tee mitte muttigi, kõhubeebi
võib ta aga halvimal juhul ka otseselt ära tappa.
2. ingverit ei maksa kilo korraga süüa, vähemad määrad on ok.
3. see nori leht, mille sisse sushi on keeratud, on TÄIS joodi. joodiga
üledoseerimine mõjuba jällegi kahjuks beebile väga halvasti. ma ei
mäleta enam täpselt, miks, aga see jood on väga paha suurtes kogustes
titale.
4. ka sojakastet ei maksaks väga liitrite kaupa lürpida, esiteks mega
soolane, teiseks sialdas see ka mingeid kahtlasi aineid, mille mõju
pole päris täpselt titatele teada.
nagu juba mainisin, olen täielik sushihull, seega ilma ma ei saa. tegin
siis ise selliseid riisipalle, mille sisse surusin tehislikke
krabipulki ja kurki ja avokaadot jne. siis tsipa ingverit ja wasabit ja
sojat - ja ei ole hullu midagi, väga hea on.
Mind hirmutab küll ära.
copy-paste:
1. toores kala on KEELATUD,kuna seal VÕIB olla listeeria bakter. see
bakter tavaliselt suurele inimesele ei tee mitte muttigi, kõhubeebi
võib ta aga halvimal juhul ka otseselt ära tappa.
2. ingverit ei maksa kilo korraga süüa, vähemad määrad on ok.
3. see nori leht, mille sisse sushi on keeratud, on TÄIS joodi. joodiga
üledoseerimine mõjuba jällegi kahjuks beebile väga halvasti. ma ei
mäleta enam täpselt, miks, aga see jood on väga paha suurtes kogustes
titale.
4. ka sojakastet ei maksaks väga liitrite kaupa lürpida, esiteks mega
soolane, teiseks sialdas see ka mingeid kahtlasi aineid, mille mõju
pole päris täpselt titatele teada.
nagu juba mainisin, olen täielik sushihull, seega ilma ma ei saa. tegin
siis ise selliseid riisipalle, mille sisse surusin tehislikke
krabipulki ja kurki ja avokaadot jne. siis tsipa ingverit ja wasabit ja
sojat - ja ei ole hullu midagi, väga hea on.
Mind hirmutab küll ära.
Marianne- Moderaator
Marianne loomulikult peab ettevaatlik olema toore kalaga, kuid nagu öeldud enne, kui ise teed, siis võid ju kala läbi külmutada ja ei ole midagi hullu!!! Sama ingveriga, sa ju tõesti ei söö seda 1kg korraga ja no sojat ju ka palju ei taha... Samas olen kindel, et oled söönud väga vaikeses koguses oma väikese raseduse vältel ja kõik on ok, üle ka ei tasu muretseda, kuid vähemalt nüüd tead ja see ongi see kõige tähtsam :smaili: Mina isiklikult eriti ei söö krabi pulke raseduse ajal, kuna seal on päris palju säilitusaineid sees,kuigi päris ei ka ei suuda öelda, aga mõõdukas koguses on enamus asjad ok!!
Marianne, ära nüüd üle ka pabista, eks!
Toores kala on lootele ohtlik aga ega siis igas tükikeses ka patogeene ja parasiite pole!
Nüüd edaspidi tead ja oskad vältida.
Ja seda perekooli juttu ära üldse tõsiselt võta, see nii ebakonkreetne ning ei põhine faktidele. Üldse on perekoolis palju postitusi üliemotsionaalsed ja faktivaesed.
Ei usu, et jaapanlannad raseduse ajal söövad sushit ilma nori, ingveri ja soyata!
Ma sõin ka raseduse ajal sushit (aga mitte toore kala ja mereandidega) ning lapsega kõik ok.
Erilised lemmikud olid raseduse ajal makid ,kus sees avokaado+kurk+toorjuust
Toores kala on lootele ohtlik aga ega siis igas tükikeses ka patogeene ja parasiite pole!
Nüüd edaspidi tead ja oskad vältida.
Ja seda perekooli juttu ära üldse tõsiselt võta, see nii ebakonkreetne ning ei põhine faktidele. Üldse on perekoolis palju postitusi üliemotsionaalsed ja faktivaesed.
Ei usu, et jaapanlannad raseduse ajal söövad sushit ilma nori, ingveri ja soyata!
Ma sõin ka raseduse ajal sushit (aga mitte toore kala ja mereandidega) ning lapsega kõik ok.
Erilised lemmikud olid raseduse ajal makid ,kus sees avokaado+kurk+toorjuust
VäikeTama samas ei ole ju mõtet riskida... paljud asjad on tänapäeval ohtlikud ja ma parem ei riski. Kui midagi peaks lapsega juhtuma, siis ma ei andestaks endale eales, kui ma ei ole andunud endast kõik, et oma last hoida...Ma ei oleks momendil nii rõõsa, kui ma poleks olnud "korralik" esimese raseduse ajal, tean, et ma ei saa ennast mitte milleski süüdistada ja see annab mulle võimaluse selle kaotusega edasi elada...
Tean, lööpisin naljaga pooleks. Olen nöus sellega, et paljut tohib, kuid möödukalt, kuid möned asjad vöiks täitsa
ära jätta, seda oma enese südame ja alateadvusega valides. Kui ei julge süüa toorest kala- siis pole ju ka mötet! Sama maksaga jms... Minulgi olid need täiesti menüüst väljas- on ju nii palju muud, mida kerge südametunnistusega endale sisse saab kühveldada :smaili:
Teema on nati . ära läinud
ära jätta, seda oma enese südame ja alateadvusega valides. Kui ei julge süüa toorest kala- siis pole ju ka mötet! Sama maksaga jms... Minulgi olid need täiesti menüüst väljas- on ju nii palju muud, mida kerge südametunnistusega endale sisse saab kühveldada :smaili:
Teema on nati . ära läinud
Aga kas keegi nüüd paneks mõne asjaliku sushi retsepti ka üles (soovitatavalt ka rasedatele lubatava )?
Pärlike- abiAdministraator
-
Postituste arv : 3307
Registration date : 18/02/2009
Mul on 1 retsept selle kuu rasedate ajakirjas, kui koju saan, siis tõlgin selle ja panen siia üles.
Tore! Aitäh Marleen77!
Marianne- Moderaator
URAMAKI
4 nori lehte
200g sushi riisi
riisiäädikas ja suhkur - riisi pakil on kogused kirjas
4-6 krabipulka
pruunistatud seesami seemned
1 avokado - lõika õhukesed viilud
1 spl majoneesi
Wasabi pasta
ingver
Soja
Keeda riis nagu pakil kirjas ja jahuta...
Riis peab olema täiesti külm, enne kui edasi teed
Pane sushi rullimis "vaibale" toidu kile peale
Pane nori leht sinna peale, ning kata see ühtlaselt riisiga. Siis keera leht ümber nii, et riis on plastiku vastas...
Pane väike "ports" majoneesi nori lehe keskele. Lisa ka avokaado ja krabipulgad ja rulli...
Viimaseks rulli kogu seda valmis rulli krõbedate seesami seemnete peal, nii et need katavad kogu rulli.
Serveeri wasabi, ingveri ja sojaga
Vabandan oma keele pärast, ma ei ole hea tõlkija, kuid loodan, et saate aru ja kui ei saa, siis küsige, püüan teist moodi seletada
4 nori lehte
200g sushi riisi
riisiäädikas ja suhkur - riisi pakil on kogused kirjas
4-6 krabipulka
pruunistatud seesami seemned
1 avokado - lõika õhukesed viilud
1 spl majoneesi
Wasabi pasta
ingver
Soja
Keeda riis nagu pakil kirjas ja jahuta...
Riis peab olema täiesti külm, enne kui edasi teed
Pane sushi rullimis "vaibale" toidu kile peale
Pane nori leht sinna peale, ning kata see ühtlaselt riisiga. Siis keera leht ümber nii, et riis on plastiku vastas...
Pane väike "ports" majoneesi nori lehe keskele. Lisa ka avokaado ja krabipulgad ja rulli...
Viimaseks rulli kogu seda valmis rulli krõbedate seesami seemnete peal, nii et need katavad kogu rulli.
Serveeri wasabi, ingveri ja sojaga
Vabandan oma keele pärast, ma ei ole hea tõlkija, kuid loodan, et saate aru ja kui ei saa, siis küsige, püüan teist moodi seletada
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2 • 1, 2
Similar topics
» Leivategu ja sellega seonduv
» Lapsehooldus puhkus ja sellega seonduv
» Sushi ( jaanuar-veebruar 2014 )
» Triibupüüdmine, sellega koosnevad mured, rõõmud ja muu loba
» Imehea Napoleoni kook
» Lapsehooldus puhkus ja sellega seonduv
» Sushi ( jaanuar-veebruar 2014 )