KUI LAPS ON HAIGE! Küsi ja jaga nõuandeid!
+35
helq
saby
Maria
enny
accra
mary
mitike
ˇmiio23
minake
kiisumari
maszke
Monique
kaktus18
Elen
p2rnakas
siiipel
muffyns28
Soulshaker
tirtzzz
Iirlane
lumemari
HoneyMoon
VäikeTama
Ivika25
reelukas
zoe
tixit
armsake
imeline
Kaja
Cat
pariisitar
Mõrumantsik
kristiina
babyapple
39 posters
O.M.A. klubi :: Tervis :: Lapse tervis
Lehekülg 7, lehekülgi kokku 8
Lehekülg 7, lehekülgi kokku 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: KUI LAPS ON HAIGE! Küsi ja jaga nõuandeid!
Suured tänud. Seda mõtlesin minagi, et nagu peaks tohtima inhalaatoriga teha . Nüüd mul süda kohe rahulikum ja teen siis ikka edasi . Praegu tal oli palavik 38,6 ja tegin viinasokke ning määrisin viinaga(lahjendatud muidugi). Kui palavik edasi tõuseb ja selliste meetoditega alla ei saa siis pean küünla panema (siirup talle ei ole köhaga istunud kuna mõnikord köhib nii tugevalt et ajab oksendama ja eriti veel peale siirupi saamist ning siis see ei jõua mõjuma hakatagi ). Suured tänud veelkord.
helq- Postituste arv : 8
Registration date : 01/04/2010
Rögalahtistid panevadki algul rohkem köhima.
Ilmselt selle pärast laps köhibki kuni oksendamiseni.
Aga kui sulle tundub, et oksendama ajab siirup ise, siis pole vajagi seda anda, seda enam et sa paned ka inhalatsiooni sisse Hedelexi.
Kindlasti tuleb jälgida, et päevane ravimdoos mahuks lubatud piiridesse.
Rögalahtistit ei sobi anda õhtusel ajal, sest veeldatud röga ajab pikali olles veelgi rohkem köhima ja laps ei saa rahulikult magada.
Mina olen sättinud nii, et viimane rögalahtisiti andmine toimub kella 4-5 ajal õhtul ja mitte hiljem kui ell 17
Inhalatsioon mõjub köhale väga hästi - rahustab ärritunud hingamisteid ja alandab sealset turset ning veeldab röga.
Aga kui sulle tundub, et oksendama ajab siirup ise, siis pole vajagi seda anda, seda enam et sa paned ka inhalatsiooni sisse Hedelexi.
Rögalahtistit ei sobi anda õhtusel ajal, sest veeldatud röga ajab pikali olles veelgi rohkem köhima ja laps ei saa rahulikult magada.
Mina olen sättinud nii, et viimane rögalahtisiti andmine toimub kella 4-5 ajal õhtul ja mitte hiljem kui ell 17
Inhalatsioon mõjub köhale väga hästi - rahustab ärritunud hingamisteid ja alandab sealset turset ning veeldab röga.
babyapple- Omaklubi kristall
- Postituste arv : 2705
Registration date : 16/02/2009
babyapple kirjutas:Rögalahtistid panevadki algul rohkem köhima.
Ma tglt mõtlesin, et talle ei sobi palaviku alandamiseks siirup(Panadoli ei saa anda) ...Ei ole mõttessegi tulnud anda talle köhasiirupit ja "köhatilkade auru " korraga
Ja veelkord suured tänud. Hea, et olemas oled siin.
helq- Postituste arv : 8
Registration date : 01/04/2010
Selge, sain siis valesti aru!
Kiiret paranemist teile!
Kiiret paranemist teile!
Mul selline küsimus, et kui tihti võib kasutada Rihnomeri ninapumpa? Nimelt mul 4 kuune poiss on suures nohus..nina koguaeg löriseb. Kui tõmban pumbaga nina puhtaks, siis 5 min pärast on täpselt sama seis. Ja kui tihti võib kasutada neid merevee sprey-sid (Huumer, Sterimar jms)??
enny- Postituste arv : 239
Registration date : 10/11/2009
Enny- Humeriga mulle öeldi seal 1220 Perearstiliinilt, et võib panna vajadusel ja et kasutamiskordade arv pole piiratud. See pole kahjulik, seega mina panen ikka mitu korda päevas (mul Raian ja Liisu mõlemad nohused). Rhinomeriga imen Raianil ka ikka mitu korda päevas, aga jah mingi aja pärast tuleb tatt tagasi. Ma väga palju ei julge tõmmata, nii kardan, et äkki tal valus vms, kuigi ta ei nuta sel ajal kui ma tõmban.
armsake- Omaklubi kristall
-
Postituste arv : 3632
Minu arst ütles, et Humerit võib kasutada umbes 3-4 korda päevas. Ninapumba kohta ei oska öelda. Kas selle kasutuskorrad on üldse piiratud Mina olen kasutanud nii palju kui vaja ja nii vähe kui võimalik, sest Nelele see üldse ei meeldi, kui tal sellega ninas surgin Umbes 4-5 korda päevas.
Monique- Omaklubi kristall
- Sügiselapsed 2009 abimode
Postituste arv : 4383
Registration date : 27/05/2009
Mu pojale tehti eile 2a vaktsiini.Täna on tal see koht paistes ja punane ja katsudes kõva? Kas see võib nii olla või peame arstile minema?
mitike- Omaklubi kuld
- Postituste arv : 1107
Registration date : 05/06/2009
mitike- ma arvan, et see on seesama süst, mida Raian sai nüüd 3 ja 4,5-kuuselt. Tal pärast neid olid mõlemad jalad tükk aega punansed ja suur kivikõva muna all. Mulle öeldi, et see on normaalne
armsake- Omaklubi kristall
-
Postituste arv : 3632
No ma tegelt ka arvasin et see vist väga hull ei ole sest laps roosa ja rõõmus. Ainult et nohu on tulnud, ennem süsti ei olnud.
mitike- Omaklubi kuld
mitike kirjutas:
Mu pojale tehti eile 2a vaktsiini.Täna on tal see koht paistes ja punane ja katsudes kõva? Kas see võib nii olla või peame arstile minema?
Meie poisil oli ühe vaktsiinijärgselt täpselt samamoodi. Arst käskis kompressi süstikohale teha ja see aitas.
Kompress (40% viin ja vesi 1:1)aitab tõesti.
Võib määrida ka Lioton geeliga, mis alandab turset ja leevendab valu.
Võib määrida ka Lioton geeliga, mis alandab turset ja leevendab valu.
mitike- Omaklubi kuld
Mul ka mure. Eile läksid pisemal lapsel silmavalged roosaks (laienenud silmakapillaarid). Helistasin sinna 1220 numbrile, kust öeldi kohe, kui rääkisin veel köhast ja nohust ka, et see on adenoviirus, mis on põhjustanud silmapõletiku. Minu jaoks on adenoviirus seni veel tundmatu haigus, sest vanemad lapsed pole seda põdenud kordagi. Ja täna pole meie perearstil vastuvõttu ka.
Laps on väga pahur ja joriseb palju, nohu on paksu kollase sekreediga. Köhahoog võib vahel viia lapse läkastamiseni. Palavikku ei tundu olevat, vähemalt mitte kõrget. Põsed on lapsel jahedad, kuid kintsu siseküljed on soojemad ja laps ise tundub ka justkui natuke soojem, kui ta süles on. Ilmselt selline 37-piirimail palavik on.
Homme saan perearstiga ühendust küll võtta, kuid lapsega vastuvõtule ma ei pääse kuidagi.
Ehk on kellelgi kogemusi selle haigusega?
Laps on väga pahur ja joriseb palju, nohu on paksu kollase sekreediga. Köhahoog võib vahel viia lapse läkastamiseni. Palavikku ei tundu olevat, vähemalt mitte kõrget. Põsed on lapsel jahedad, kuid kintsu siseküljed on soojemad ja laps ise tundub ka justkui natuke soojem, kui ta süles on. Ilmselt selline 37-piirimail palavik on.
Homme saan perearstiga ühendust küll võtta, kuid lapsega vastuvõtule ma ei pääse kuidagi.
Ehk on kellelgi kogemusi selle haigusega?
Siq29, adenoviiruse ravi on sümptomaatiline. Peaksid saama selle paksu sekreedi kuidagi vedelmakas ja liikuma - auruga (inhalatsioon), ka Hummer loputab. Oluline, et sekreet ei koguneks nina-kõrvalkoobastesse. Ravimtaimede baasil tehtud nohurohud on hääd (juhul kui laps pole allergilne) - minu vaieldamatu lemmik on Pinosol, sest õlibaasil tehtub preparaat ei riku limaskestada loomulikku niiskustasakaalu.
Silmapõletiku vastu osta apteegi käsimüügist Sulfametizoli või Ocuflashi silmatilkasid. Aitavad hästi! Seni võid puhastada kange kummeliteega.
Saage ruttu terveks!
Silmapõletiku vastu osta apteegi käsimüügist Sulfametizoli või Ocuflashi silmatilkasid. Aitavad hästi! Seni võid puhastada kange kummeliteega.
Saage ruttu terveks!
Palun abi, Oscari jäi üleeile haigeks ja palavik tahtis pidevalt hüpata üle 38,5. Andsin palaviku alandajat ja täna juba täitsa ok. Nohu absoluutselt ei ole ja köha on minimaalselt, no et väga harva vahel köhatab. Aga silmavalged on roosad ja silmanurkades on väikesed veresooned täiesti punased. Mingit rähma või muud eritist pole ma märganud. Aga selline asi tuli küll meelde, et enne haigeks jäämist olid tal ühel hommikul silmad natukene paistes. Mul ei ole endal kunagi olnud silmapõletikku ja ausalt öeldes ei teagi kuidas see nagu välja näeb. Et kas Oscaril ka on siis nüüd silmapõletik? Et mida nüüd teha, kas helistada arstile või mis nende silmadega saab?
Mõrumantsik- Omaklubi hõbe
- Postituste arv : 747
Tundub olevat ka adenoviirusest põhjustatud silmapõletik. Minu pisemal oli üks silm peaaegu täielikult punane, teine vähem, tugevalt ajasid silmad rähma ja eritist välja, hommikuti olid silmad kokkukleepunud rähmast ja ma mitu korda päevas pesin silmi kummeliteega. Kohe ei hakanudki rähma välja ajama, see tuli nata hiljem. Kummelil on lisaks ka põletikuvastane toime. Pesin ikka nii, et teed läks talle silma ka. Müüakse ka silmatilku, aga meie perearst soovitras ka algul kummeliteega proovida, et lapsel endal parem, kui ravimiga mässamine ja samas on kummel üsnagi tõhus vahend. Kummeliteekompressi aga teha ei tohi, et jätta vatt teega silmadele, see ajab silmad paiste, ütles meile arst, aga pesta tohib ja ka nii, et tee silma läheb. Arsti juurde me ei läinudki, konsulteerisime telefoni teel.
Soovitan ikkagi arstile ka helistada ja üle uurida.
Soovitan ikkagi arstile ka helistada ja üle uurida.
Jajah Siq29, tundub siis tõesti silmapõletik olevat. Kohe keedan kummeliteed ja puhastan silmi sellega. Mitu korda päevas sa muidu puhastasid ise ja kaua läks aega, et silmad korda said? Homme proovin igaks juhuks arstile ka helistada siis.
No umbes kolm korda päevas puhastasin, olenes ka, kui palju rähma tuli. Paranemine võttis ikka aega, see ei möödunud mõne päevaga. Kui oli näha, et veresooned hakkasid normaalseks minema, siis ka läks ikka pikalt aega, aga ma siis enam ei pesnud kummeliteega. Arst ütles ka, et kui rähma enam ei tule, pole vaja pesta.
Tänx Siq29 Tundub, et see on nakkav...mul endal ka silmad hakkavad nagu kibedaks ja imelikuks muutuma
Mõrumantsik sa jah pese omal kah puhta veega silmi tihedamalt.
Paksul siin eelmine nädal hakkas silmapõletik aga me saime tilga,kummeli ja puhta veega jagu.Nüüd täna aga hmm 5 päeva hiljem lõi preilal silma rähmaseks.
Nüüd tal puhastan kummeli lahjema lahusega ja endalgi igaks juhuks tõmbasin silmad üle.
Paksul siin eelmine nädal hakkas silmapõletik aga me saime tilga,kummeli ja puhta veega jagu.Nüüd täna aga hmm 5 päeva hiljem lõi preilal silma rähmaseks.
Nüüd tal puhastan kummeli lahjema lahusega ja endalgi igaks juhuks tõmbasin silmad üle.
accra- Moderaator
-
Postituste arv : 5652
Kummel aitas super hästi meile mõlemale, kahe päevaga saime silmad korda
Tere
Äkki keegi teab, kas bakteriaalne põletik on nakkav?
Äkki keegi teab, kas bakteriaalne põletik on nakkav?
Külaline- Külaline
Tere!
Kui lapsel on palavik ning toa ja õue temperatuuridel ei ole erilist vahet, kas siis võib laps õues olla?
Kui lapsel on palavik ning toa ja õue temperatuuridel ei ole erilist vahet, kas siis võib laps õues olla?
mitike- Omaklubi kuld
dr. Heli Grünberg on kliinik.ee lehel rääkinud sellist juttu:
Õueminekut ei soovitata haigele lapsele seljuhul, kui on külmetuse oht.
Kui õues on tuuline, jahe või koguni miinuskraadid. Kui laps on heas
seisundis, rõõmus ja väljas tuuletu ning soe ilm, ei ole põhjust toas
nukrutseda. Füüsilsit koormust reguleerib enamus lapsi oma enesetunde
järgi ise.
Praegu peaks vast jälgima ka seda, et kuumus liiga ei teeks ja kui palavik on kõrge siis pole see vist ka kõige parem mõte.
Õueminekut ei soovitata haigele lapsele seljuhul, kui on külmetuse oht.
Kui õues on tuuline, jahe või koguni miinuskraadid. Kui laps on heas
seisundis, rõõmus ja väljas tuuletu ning soe ilm, ei ole põhjust toas
nukrutseda. Füüsilsit koormust reguleerib enamus lapsi oma enesetunde
järgi ise.
Praegu peaks vast jälgima ka seda, et kuumus liiga ei teeks ja kui palavik on kõrge siis pole see vist ka kõige parem mõte.
Lehekülg 7, lehekülgi kokku 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Küsi ja anna nõu!
» Nõuandeid kooliteed alustava lapse vanematele
» Soovin nõuandeid, kellel olnud platsenta eesseinas.
» Hüperaktiivne laps (video)
» Kui laps ei taha süüa
» Nõuandeid kooliteed alustava lapse vanematele
» Soovin nõuandeid, kellel olnud platsenta eesseinas.
» Hüperaktiivne laps (video)
» Kui laps ei taha süüa
O.M.A. klubi :: Tervis :: Lapse tervis
Lehekülg 7, lehekülgi kokku 8