Lasteaeda 2011.a sügisest
+14
liisuu
accra
Titikas
Mõrumantsik
muffyns28
Mustlasplika
HoneyMoon
mitike
mercaa
Tipu
erlex
Monique
anka
siq29
18 posters
O.M.A. klubi :: Lapsed :: Lasteaed
Lehekülg 3, lehekülgi kokku 9
Lehekülg 3, lehekülgi kokku 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Lasteaeda 2011.a sügisest
Meil oli täna esimene päev! Hommikul kupatas kasvataja mind sealt minema, seega jäid lapsed kohe üksi... Mul oli muidugi hing murest haige ja silmad pidevalt vees Lõunast läksin järgi ja tõin nad koju magama. Kasvataja rääkis, et Iris oli vahepeal nutnud, aga lõpuks ikka leppis. Hommikusööki polnud ta ka puutunud. Larsiga samas polnud probleeme olnud, see oli nagu kala vees. Homme siis jälle...
Igatahes on mu lapsed palju tublimad ja tugevamad ku ma ise Kuna ma pole 3a neist lahus olnud, siis on see minu jaoks ikka väga suur muutus. Silmad veel praegugi kipitavad sellest hommikusest silmaveest... Ohh eks pean kohanema uue olukorraga nüüd..
Igatahes on mu lapsed palju tublimad ja tugevamad ku ma ise Kuna ma pole 3a neist lahus olnud, siis on see minu jaoks ikka väga suur muutus. Silmad veel praegugi kipitavad sellest hommikusest silmaveest... Ohh eks pean kohanema uue olukorraga nüüd..
Me hakkame harjutama septembris. Osa lasteaiamajast on veel remondis ja ruumi seega vähe. Augustis hakkavad harjutamas käima need lapsed, kelle vanemad peavad tööl käima. Mina veel tööle ei lähe septembris ja seega võin hakata harjutama veidi hiljem.
15, 16 august saame proovida...eks näe. Mul meelestatus kehva igatahes (eelmise lapse kogemused olid koledad) Asju pole ka veel ostnud, eks jõuab ... kui jõuab
Mul Paksu läheb küll teist aastat lastekasse aga käitub kui varem poleks käind.
Ta mul ju oli nüüd 3 kuud kodus ja egas enne sedagi see käimine oli max 5 päeva kuus.
Loodan ,et see aasta see mineks saab olema kergem ja aasta möödub tervemalt.
Lastekasse ostsin juba sandaalid,kummikud ja hunniku t-särke.
Nüüd peangi veel pükste,tenniste jahile minema .
Ta mul ju oli nüüd 3 kuud kodus ja egas enne sedagi see käimine oli max 5 päeva kuus.
Loodan ,et see aasta see mineks saab olema kergem ja aasta möödub tervemalt.
Lastekasse ostsin juba sandaalid,kummikud ja hunniku t-särke.
Nüüd peangi veel pükste,tenniste jahile minema .
accra- Moderaator
-
Postituste arv : 5652
Registration date : 16/02/2009
Ma ilmselt alateadlikult eiran seda, et ma kõik lapsed kodust ära pean lubama ja kodus kaisus ei saa neid enam hoida..... siis ongi nii, et nii värske koolilapse kui ka värske lasteaialapse asjad muretsemata kõik veel...
Ma arvan, et see sügis uuesti harjutama hakkama ei pea, sest teist aastat läheb juba plika samasse sõime. Lihtsalt vahepeal on olnud ta suvelasteaias, mis on see aasta meil linnas üks teine lasteaed. Igatahes järgmisel esmaspäeval algab see kõik jälle otsast peale. Õnneks käime mehega mõlemad vahetustega tööl ja mul on nädala sees võimalik kenasti puhkepäevi anda lapsele.
liisuu- Omaklubi kuld
- Postituste arv : 1224
Registration date : 12/08/2009
accra ja teised, ma kui kogenematu selles vallas just mõtlen siin, et kas pean varuma topelt varustuse jalanõusid ja muud kraami mõlemale või hakkan kummareid ja sandaale jne edasi-tagasi vedama vastavalt vajadusele?! Praegu valitseb veel täielik kaootilisus ja segadus Ei oska üldse õigeid riideid ka valida neile sinna. Täna selgus, et neil ei vahetatudki asju ära kui õue mängima läksid. Viidi välja samade riietega, millega nad sinna tõin. Lapsed olid üle pea liivased kõik kui järgi läksin. Kuigi ma ütlesin kasvatajale, et teised püksid on kapis olemas. Ei teagi, mis trööbad ma sinna vedama pean, mul polegi nagu selliseid üldse
Ja see riiete ja muu sildistamine. Milliseid vahendeid teie kasutanud olete? Tahaks midagi sellist, mida hiljem ikka eemaldada ka saab.
Ja see riiete ja muu sildistamine. Milliseid vahendeid teie kasutanud olete? Tahaks midagi sellist, mida hiljem ikka eemaldada ka saab.
Ma olen Tipu sinuga sama dilemma ees. Mul küll 1 tibu esimest korda lasteaeda minemas, aga ma ka ei tea, mida ja kuidas ma peaksin täpselt ettevalmistama. Palju midagi vaja oleks ja millised on sobivad. Ja kas kindlasti peavad rühmas sees olles ka jalanõud jalas olema Minu tegelane jumaldab palja jalu käimist
Jah, targemad jagage infi mis kõike laseaias vaja läheb
mitike- Omaklubi kuld
- Postituste arv : 1107
Registration date : 05/06/2009
Mul lasevad nad kodus ka ainult paljajalu ringi, ilma sokkide ja muuta. Lasteaias kästi aga sandaalid jalga panna. Seal käivadki hetkel siis lahtiste sandaalidega, et jalad ikka õhku saaks. Täna viisin vihmariided ka igaksjuhuks sinna kuna öö läbi kallas vihma ja kõik on märg.
Hommikul ärgati igatahes rõõmsa tujuga ja taheti kohe aeda minna Sinna jäädi ka rahulikult ja lohutati ühte väikest poissi, kes kõvasti nuttis ja ei tahtnud seal olla... Pean tunnistama, et mu lapsed on üle ootuste tublid olnud kogu selle suure muutuse juures Ja mul endal on täna juba palju kergem hingata... Aga täiesti harjumisega läheb veel aega ikka...
Hommikul ärgati igatahes rõõmsa tujuga ja taheti kohe aeda minna Sinna jäädi ka rahulikult ja lohutati ühte väikest poissi, kes kõvasti nuttis ja ei tahtnud seal olla... Pean tunnistama, et mu lapsed on üle ootuste tublid olnud kogu selle suure muutuse juures Ja mul endal on täna juba palju kergem hingata... Aga täiesti harjumisega läheb veel aega ikka...
Paksul eelmine aasta oli kapis siis:
Õhuke kile kombe ,et kui väljas märg saab peale tõmmata.
Kummikud - algul tavalised,hiljem voodriga .
T-särke 2 tk.
Dressi püksid .
Lühikesed püksid.
Mütse 3 erinevat .
Sall.
Kindaid 3 paari kõik erinevad (sõrmikud,labakad,kilekad)
Kevad/sügis komplekt.
Sandaalid.
Tennised.
Nina pühkimiseks terve blokk salfasi.
Vahepeal oli varu pidsaama kah.
Igatahes lastekast tulles/minnes olin nädalas korra kaamel.
T-särke 2 tk.
Dressi püksid .
Lühikesed püksid.
Mütse 3 erinevat .
Sall.
Kevad/sügis komplekt.
Sandaalid.
Tennised.
accra- Moderaator
-
accra kirjutas:Paksul eelmine aasta oli kapis siis:
T-särke 2 tk.
Dressi püksid .
Lühikesed püksid.
Mütse 3 erinevat .
Sall.
Kevad/sügis komplekt.
Sandaalid.
Tennised.
Piisab ka ühest mütist, ühest tudukast.
Sõrmikuid meil paluti mitte tuua sest 160 sõrme on natuke palju 2 korda päevas kätte saada 16 last siis
Salfakad on meil kambapeale.
Soulshaker- Omaklubi kristall
- Postituste arv : 2577
Pabersalfakaid viisin ma ka täna neile kappi. Lapsed eile poest valisid Toy Story teemalised pakid Fännid noh
Aga ikkagi, kuidas/millega sildistate? Et saaks pärast ka eemaldada.
Aga ikkagi, kuidas/millega sildistate? Et saaks pärast ka eemaldada.
Sildistamisest ma eelmine aasta pääsesin kuna Paksul olid ainsana kõik Carsi asjad.
Mõndadele üksikutele asjadele kirjutasime pastakaga siltidele nime peale.
See aasta aga peaks tellime kleepekad riietele- hakkangi otsima.
Mõndadele üksikutele asjadele kirjutasime pastakaga siltidele nime peale.
See aasta aga peaks tellime kleepekad riietele- hakkangi otsima.
accra- Moderaator
-
Tellisin erleoutlet.eu lehelt nimesildid ära.
Eks vaatab ,neid pidavat saama nii triikida kui õmmelda.
Eks vaatab ,neid pidavat saama nii triikida kui õmmelda.
accra- Moderaator
-
Accra, mismoodi sa seal lehel, kust sildid tellisid, oma lapse nime edastasid? Ma ei leidnud sellist kohta.
Kui viimane lahter oli ,et kinnita makse siis seal on kast kuhu kirjutasin.
Muidu võib ka mailile talle kirjutada.
Muidu võib ka mailile talle kirjutada.
accra- Moderaator
-
Ma tellin ka ühe lehe neid silte kindlasti. Eilsel koosolekul just rõhutati, et lapse asjadel peavad nimed peal olema ja just ikka eesnimi, mitte lihtsalt mingi märk või sümbol. Rätikul, mida ujulas kasutatakse, peab raudselt nimi olema, sest peale ujumistundi pannakse kõik rätikud kuivatisse ja pärast lapitakse kappi kokku. Järgmisel ujumiskorral on vaja igale lapsele jälle tema rätik välja otsida ja ilma nimeta oleks see pea võimatu.
Meil on hästi palju riideid ja võtan nendest lasteaia jaoks, mida parasjagu vaja. Kevadel-suvel (soojal ajal) on jalas retuusid+sokid, külmal ajal sukapüksid. Pluusid-tuunikad-pihikud siis üleval pool. Jalas kindlasti kinnise kannaga sandaalid - sussidega ega paljajalu ei lubata olla (lapse jalale ohutum ja vannitoas on ka märg).
Õueriietest on kuival ja soojemal ajal dressid ja mingi õhem müts, jalas tossud. Vihma korral on hea selga tõmmata voodrita kummist komplekt (traksikad sobivad hästi ka ks kombe peale tõmmata). Muidu talveks ja jahedamaks kevad-sügiseseks ajaks on alati kombed, sest need saab lapsele kiiremini selga ja õues on nendega mugavam. Kummikud on meil enamus ajast lasteaias ootamas ja talveks on kindlasti saapad, mida laps ise jalga saab. Sõrmikuid meil ka ei lubata.
Õueriietest on kuival ja soojemal ajal dressid ja mingi õhem müts, jalas tossud. Vihma korral on hea selga tõmmata voodrita kummist komplekt (traksikad sobivad hästi ka ks kombe peale tõmmata). Muidu talveks ja jahedamaks kevad-sügiseseks ajaks on alati kombed, sest need saab lapsele kiiremini selga ja õues on nendega mugavam. Kummikud on meil enamus ajast lasteaias ootamas ja talveks on kindlasti saapad, mida laps ise jalga saab. Sõrmikuid meil ka ei lubata.
liisuu- Omaklubi kuld
- Postituste arv : 1224
Registration date : 12/08/2009
Minu lapsed jäid esimesel kolmel päeval pooleks päevaks lasteaeda. Esimesel nädalal käisid ainult 2 päeva, peale teist päeva oli mõlemal tugev nohu platsis.
Sel nädalal käisid juba 4 päeva, esmaspäeval pool päeva ja edasi jäid magama ka.
Kodus on nad kehvad lõunaune magajad, aga lasteaias sellega probleeme ei ole. Söömisega on mure - Alexandra sööb ainult leiba, Isabella vahest pidavat muud ka maitsma. Alexandra on alati kehva isuga ja valiv olnud, aga Isabella puhul on see küll üllatus, sest tema sööb muidu päris hästi. No loodetavasti läheb paremaks. Viimastel päevadel läksime hiljemaks aeda ja söötsin neil kodus kõhud täis, et vähemalt üks toidukord kindlalt kõhus oleks. Täna tegime vaba päeva.
Üleeile pidin ligi tund aega ootama, et Alexandra nõustuks lasteaiast ära tulema. Noomis mind, et miks ma nii vara järgi tulin, et kellelegi teisele ei tulda nii vara järgi ja tal on mäng pooleli.
Minul on igatahes esimesed muljed positiivsed - kasvatajad tunduvad hästi toredad ja lasteaed on ilus.
Sel nädalal käisid juba 4 päeva, esmaspäeval pool päeva ja edasi jäid magama ka.
Kodus on nad kehvad lõunaune magajad, aga lasteaias sellega probleeme ei ole. Söömisega on mure - Alexandra sööb ainult leiba, Isabella vahest pidavat muud ka maitsma. Alexandra on alati kehva isuga ja valiv olnud, aga Isabella puhul on see küll üllatus, sest tema sööb muidu päris hästi. No loodetavasti läheb paremaks. Viimastel päevadel läksime hiljemaks aeda ja söötsin neil kodus kõhud täis, et vähemalt üks toidukord kindlalt kõhus oleks. Täna tegime vaba päeva.
Üleeile pidin ligi tund aega ootama, et Alexandra nõustuks lasteaiast ära tulema. Noomis mind, et miks ma nii vara järgi tulin, et kellelegi teisele ei tulda nii vara järgi ja tal on mäng pooleli.
Minul on igatahes esimesed muljed positiivsed - kasvatajad tunduvad hästi toredad ja lasteaed on ilus.
Külaline- Külaline
Freyale meeldis lasteaias aga sööma hakkas seal alles 3ndal kuul.
Muidu sõi ka ainult leiba
Muidu sõi ka ainult leiba
Soulshaker- Omaklubi kristall
- Postituste arv : 2577
Nii riide kleepsud on kohal.
Ma kirjutasin ,et tahan autoga pilti ja ,et tumedates värvides selget kirja.
Lõpptulemusega olen rahul ja Paksu veel rohkemgi.
Muide SHU´s on 14tani ale,täna just ostsin Paksule mega odavalt -70% carsi tossud mis on lastekasse ideaalsed.
Eelmine nädal sain seal sandaalid 20.- asemele 11.-nega.
Ma kirjutasin ,et tahan autoga pilti ja ,et tumedates värvides selget kirja.
Lõpptulemusega olen rahul ja Paksu veel rohkemgi.
Muide SHU´s on 14tani ale,täna just ostsin Paksule mega odavalt -70% carsi tossud mis on lastekasse ideaalsed.
Eelmine nädal sain seal sandaalid 20.- asemele 11.-nega.
accra- Moderaator
-
Mikuga käisime just ükspäev seal poes ja võttis need carsi tossud, tahtsi proovida ja jalga need jäidki toas ka käis nendega. Poes seletas peegli ees:" kuula sõna palun peegel me viime need koju "
mitike- Omaklubi kuld
- Postituste arv : 1107
Registration date : 05/06/2009
Eila ostsin Paksule veel voodriga kummikud ja nahast tossu/kinga vahepealsed,mulle meeldis see SHU allahindlus.
Igatahes kuni talveni on lapsel jalatsid olemas nii lastekasse kui litutama.
Oii Honeymoon ma nii kardan ,et Paksu va kuivik hakkab kah röökima.Ikkagi ju uus kasvataja ja uus rühmaruum jne.
Meil veel 8 päeva ja siis hakkab.
Ma nii loodan ,et siis mees kodus ja ma saan kas temaga ta saata või siis ta väikse preilaga koju jätta ja üksi viia ta aeda.
Tegelt peaksgi aeda helistama ja uurima kas ma ikka mäletan rühma nime õieti ja kus kohas see täpselt asub .
Igatahes kuni talveni on lapsel jalatsid olemas nii lastekasse kui litutama.
Oii Honeymoon ma nii kardan ,et Paksu va kuivik hakkab kah röökima.Ikkagi ju uus kasvataja ja uus rühmaruum jne.
Meil veel 8 päeva ja siis hakkab.
Ma nii loodan ,et siis mees kodus ja ma saan kas temaga ta saata või siis ta väikse preilaga koju jätta ja üksi viia ta aeda.
Tegelt peaksgi aeda helistama ja uurima kas ma ikka mäletan rühma nime õieti ja kus kohas see täpselt asub .
accra- Moderaator
-
Lehekülg 3, lehekülgi kokku 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Lasteaeda 2012.a sügisest
» Lasteaeda 2010 sügisest
» Kui vanalt paneksite oma lapse lasteaeda?
» Kas viite 1. septembril lasteaeda lilli?
» Mille järgi valisite oma lapsele lasteaeda?
» Lasteaeda 2010 sügisest
» Kui vanalt paneksite oma lapse lasteaeda?
» Kas viite 1. septembril lasteaeda lilli?
» Mille järgi valisite oma lapsele lasteaeda?
O.M.A. klubi :: Lapsed :: Lasteaed
Lehekülg 3, lehekülgi kokku 9