O.M.A. klubi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Lasteaeda 2010 sügisest

+27
Elen
kristiina
Gettukas
Maris45
accra
tirtzzz
effike
Heily
lemming
elefant
imeline
liisuu
Cms
Cat
babyapple
Mirhel
riinu83
VäikeTama
Ivika25
kaktus18
Soulshaker
tixit
siiipel
mannu03
kats
pariisitar
armsake
31 posters

Lehekülg 6, lehekülgi kokku 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down

Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 Empty Re: Lasteaeda 2010 sügisest

Postitamine  lemming Reede 10 Sept 2010, 16:45

minul on nüüd hoopis endal küsimus laiale ringile. meie rühmas käib üks laps, kes on 1,5 a vana. ta on käinud varsti terve kuu aega kohal, kuid ei suuda absoluutselt harjuda. s.t. valju emee-emme-emmeee röökimist üle kogu lasteaia sõna-sõnalt hommikust õhtuni. seetõttu tassib kasvataja teda kogu aja süles. ja nii ongi. ühe käega nt riietab teist last ja teise käega hoiab seda sülekat. teised emmed on maru kurjad juba, et ülejäänud lastele peaaegu mingit tähelepanu ei jagugi. kui keegi teine nutab, siis peab ise hakkama saama, pole kedagi kes lohutaks. ühesõnaga nüüd plaanivad mitu emmet seal selle sülelapse emmele järgmisel lastevanemate koosolekul "kambakat" teha. või mida iganes. või nõuda et kasvataja võrdsemalt jagaks oma tähelepanu. ma ei oskagi nüüd seisukohta võtta. kasvatajale küll ei tahaks midagi ütlema hakata. ja ega meil ülejäänud emmedel ei ole ju seda õigust, et nõuda ühe lapse välja arvamist rühmast. aga olukord on tõesti kehv. mingitest arendavatest loovatest tegevustest ei ole juttugi kui see laps rühmas on. ja tõesti minu kaastunne kasvatajale, kes peab kogu oma tööaja veetma sellise röökimise sees. mis seisukoha teie võtaksite?
lemming
lemming
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Postituste arv : 930
Registration date : 16/02/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  mannu03 Kolm 15 Sept 2010, 09:18

Mia rühmas sellist last pole õnneks.On mõni ,kes hommikul korra nutavad.Aga see läheb ruttu üle.Ka mind häiriks kui 1 laps saaks praktiliselt kogu tähelepanu endale ja arendavaid ja loovaid asju teha ei saaks lapsed.Ma tõstataks kindlasti selle ülesse koosolekul.Meil näiteks on võimalik lastega õhtul mänguõhtule minna ,et siis seal keskkonnaga harjuda.Ja hommikul on võimalik kauemaks jääda ,kes tahab.Aga kuldreegel on ,et kui ema lahkub lasteaiast siis ütleb seda lapsele ja siis lahkub ruumist ning lehvitab akna taga.Kui mõni laps hakkab nutma sellepeale siis võtab kasvataja sülle ja leiavad tegevuse ning nutt lõppeb.

Mial läks lasteaeda peaaegu kuu aega tagasi Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 824600
mannu03
mannu03
Omaklubi teemant
Omaklubi teemant

Postituste arv : 6231

http://mialoree.beebiveeb.net/1/1/

Tagasi üles Go down

Postitamine  liisuu Kolm 15 Sept 2010, 11:18

Mu plika on nt 1a4k alles ja meie rühmas on veel selliseid alla 2a lapsi (hetkel on küll liitrühm kuni oktoobrini, koos vanema sõimerühmaga). Üks poiss röökis küll paar päeva, ikka hommikust lõunani järjest, ilma vaheta, siis tuli vanaema järgi. Muidugi pidi kasvataja selle poisiga tegelema. No ja mis muud siin teha ongi, kui neid lohutada, kes seda vajavad. Üks teine poiss on siiani kasvataja sabarakk, kes tahab pidevalt sülle ja lohutust. Ma küll selles midagi halba ei näe, enamasti on ju tegemist kohanemisega ja mõnel võtab see kauem aega.
Kas seal rühmas rohkem kasvatajaid pole? Ma ei tea, kuidas meil asi hiljem olema hakkab, aga abikasvatajad on ikka hommikupoole kohal olnud ja söögitädi aitab ka kui vaja.
Minu arust on see nõme, et teised vanemad on kurjad ja teevad ühisrinnet. Kui laps on vastu võetud, siis järelikult on tal piisavalt vanust (muidugi mõni laps ei harjugi ära ja siis on mõttekas vanematele seda mainida, aga see pole otseselt vanuses kinni alati).
Äkki aitaks lihtsalt ootamine, kuni see laps harjub? Ja kas tegemist on sõimerühmaga? Mis arendavat tegevust üldse nii väikestega tehakse? Meil küll nii väikestel mingit erilist ühistegevust ei toimu, sest nad ei oskagi midagi niimoodi koos teha Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 756483
liisuu
liisuu
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Postituste arv : 1224
Registration date : 12/08/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  pariisitar Kolm 15 Sept 2010, 12:04

lemming, aga pange ennast selle ema situatsiooni! Kui te talle k8ik peale hyppate, kuidas see olukorra lahendab? 2kki peab ta sundkorras tool k2ima ja ei saa last lasteaiast 2ra v8tta, teiste survel? Kas te arvate, et sellel emal on endal kerge last iga p2ev nutuga aeda j2tta?
Kysimus on ikka lasteaias ja mitte vanemates. Olivial v8ttis ka pea 3 n2dalat harjumiseks aega, aga kasvatajad kasutasid erinevaid tehnikaid ja j8udsid tulemusteni ilma last ja ema traumatiseerimata. Kui teil on t8esti vaja kellelegi peale hypata, siis on see kasvataja, sest see on tema too, millega ta n2htavasti v2ga h2sti hakkama ei saa. R22kige oma murest ja proovige koos lahendus leida Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 662237
pariisitar
pariisitar
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 Tiitli23
Postituste arv : 2146

Tagasi üles Go down

Postitamine  tixit Kolm 15 Sept 2010, 12:52

Minu arust võiks ikka sellele lapsele aega anda. Mõnel lapsel ongi harjumise aeg pikem kui teistel. Selle pärast nüüd emale "kambakat" teha on minu arvates kohatu. Ma saan aru, kui ema on kodune ja laps kuidagi ei harju, et siis kasvataja poolt tuleb ettepanek last veel kodus hoida. Aga tööl käival vanemal pole tihtipeale muud võimalust. Küllap on emalgi väga raske oma last sinna sedasi nutma jätta ja näpuga näitamine teiste poolt küll kuidagi asja ei paranda.
tixit
tixit
abiAdministraator
abiAdministraator

Postituste arv : 2243

http://minumaailm-tixit.blogspot.com/

Tagasi üles Go down

Postitamine  Soulshaker Kolm 15 Sept 2010, 17:16

liisuu kirjutas:Ja kas tegemist on sõimerühmaga? Mis arendavat tegevust üldse nii väikestega tehakse? Meil küll nii väikestel mingit erilist ühistegevust ei toimu, sest nad ei oskagi midagi niimoodi koos teha Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 756483

Iga päev on ühistegevus meie sõimes.
Joonistavad,maalivad, kleebivad, laulmise ja muusika tund jne.
Soulshaker
Soulshaker
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Postituste arv : 2577

Tagasi üles Go down

Postitamine  liisuu Kolm 15 Sept 2010, 17:24

Soulshaker kirjutas:
liisuu kirjutas:Ja kas tegemist on sõimerühmaga? Mis arendavat tegevust üldse nii väikestega tehakse? Meil küll nii väikestel mingit erilist ühistegevust ei toimu, sest nad ei oskagi midagi niimoodi koos teha Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 756483

Iga päev on ühistegevus meie sõimes.
Joonistavad,maalivad, kleebivad, laulmise ja muusika tund jne.
Ausalt..ma ei kujuta ette, kuidas see välja näeks, kui 1-2a rühm hakkaks kõik koos maalima Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 296785 See oleks katastroof. Aga esialgu natuke vanemate sõimekatega koos olles ei õnnestunud küll mitte ühtegi ühistegevust läbi viia Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 756483
liisuu
liisuu
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Tagasi üles Go down

Postitamine  tixit Kolm 15 Sept 2010, 17:44

Meie sõimekad mäkerdasid värvidega küll mingi päev. Muidugi mitte kõik koos aga paar last korraga. Neil isegi oma tegevuste plaan seinal kirjas, mida miski päev tehakse.
tixit
tixit
abiAdministraator
abiAdministraator

Postituste arv : 2243

http://minumaailm-tixit.blogspot.com/

Tagasi üles Go down

Postitamine  imeline Kolm 15 Sept 2010, 19:15

Meil on ka iga päev erinev käeline tegevus (vastavalt nädala teemale) ja siis 2 korda nädalas muusikatund ja 3 korda liikumine. Täna just küsisin kasvataja käest ja Emma pidi väga kenasti kõike kaasa tegema.

lemming...mina ka ei pooldaks kambakat sellele emmele. Las kasvataja võtab ennast kokku ja klaarib selle asja ise ära.
imeline
imeline
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Postituste arv : 1318
Registration date : 17/02/2009

http://mugulalugu.blogspot.com

Tagasi üles Go down

Postitamine  mannu03 Kolm 15 Sept 2010, 20:42

Mia rühmas on ka ühistegevused nagu muusika tund,maalimine,voolimine,kleepimine,õue tunnid,õpivad numbreid ja värve ning kujundeid.Ning palju muud.
mannu03
mannu03
Omaklubi teemant
Omaklubi teemant

Tagasi üles Go down

Postitamine  Soulshaker Kolm 15 Sept 2010, 20:54

Meil hakkasin tunnid alles 1 sept ja ma pole väga hästi kursis kõigega aga olen näinud kuidas nad kõik koos voolivad ja eile oli seinal mitu maalitud-kleebitud pilti.
Pisar oli silmanurgas küll neid nähes Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 28787 Juba nii tublid Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 866508
Ja muusika tunnis pidi meie laps alati tantsima ja kõike kaasa tegema
Kasvatajad on meil ka muidugi supper, isegi kui keegi nutab ja tahab koguaeg süles olla suudavad nad kõigile teistele ka tähelepanu jagada.
Mina olen ju totaalne gestaapo ema ja tihtipeale lähen kohale ja vaatan-kuulan kõrvalt millega nad seal tegelevad Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 142980 Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 400796
Soulshaker
Soulshaker
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Postituste arv : 2577

Tagasi üles Go down

Postitamine  accra Kolm 15 Sept 2010, 21:01

Ma nüüd homsest hakkan kasutama tehnikat laps üle ukse ja tsaupakaaaa.
Lihtsalt ma muidu jäängi seal esimene tund istuma ja mängima.
Olen juba kõiki klotse kokku pand jne .Hommikuti juba rahvas muigab ,et ala näe sa kah oma kohal juba Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 824600 .
Nii mõnus kui ka poleks siis ma ju ei sa jääda lasteaias seal kott-toolis klotse laduma.

Eks vaatab kuidas see homme välja kukub Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 888847 .
accra
accra
Moderaator
Moderaator

Postituste arv : 5652

Tagasi üles Go down

Postitamine  liisuu Kolm 15 Sept 2010, 21:50

Meil on siiani nii, et näe sa jälle kohal Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 824600 Töökaaslase poeg ka samas rühmas ja me oleme siiani niisama lobisenud, kuniks lapsed mängivad. Vahel muutume ise ka kasvatajateks, sest kahe rühma peale on ikka palju lapsi koos ja kasvatajatel käsi vähe. Eks me siis aitame kukkunud lapse püsti või lohutame mõnda õnnetukest Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 824600
Ma pole oma plikat veel üksi jätnud, sest ei taha nii paljude lastega teda sinna koos jätta, kui kasvatajaid on vähe. Ootan ikka oktoobrit, et meie rühm kõrval toas avatakse, siis seal natuke väiksemad koos ja kasvatajatel rohkem aega nendega tegeleda.
liisuu
liisuu
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Tagasi üles Go down

Postitamine  accra Nelj 16 Sept 2010, 12:56

Nii hommikul sisi istusin seal oma 20 minta ja siis hakkasin vaikselt lahkuma.
Seletasin talle ,et emme nüüd läheb jne.Imekombel seekord isegi ta sai aru (st kuulas mind) läks kott-tooli istuma .
Korraks oli kisa aga selleks ajaks kui ma koridoris tossud jalga sain oli juba vaikus majas.

Muidu Härra pidi väga iseteadlik olema ,st tema pidi otsustama millal Tema istub lauas ja millal Tema õue läheb jne.
Nii ,et kasvatajad said ikka natsa ta järel joosta jälle.

Nii ,et areng jälle Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 547149 .
accra
accra
Moderaator
Moderaator

Tagasi üles Go down

Postitamine  mannu03 Nelj 16 Sept 2010, 18:08

Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 0764268636c580

Midagi näitest Mia rühmas toimuvast.Ühistegevus kus õpivad värve ja kahte värvi kokku viima Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 866508
mannu03
mannu03
Omaklubi teemant
Omaklubi teemant

Tagasi üles Go down

Postitamine  armsake Nelj 16 Sept 2010, 23:05

Lisandral on liikumine, muusika (laulmine jne), vaatlemine, voolimine ja reedeti joonistamine ning veel muid tegevusi. Ma juba olen ka näinud osade laste joonistusi (Liisu mul ju reedeti ei käi, aga homme erandina läheb, sest muidu ta ei saagi joonistada ja esmaspäev oli meil sel nädalal vaba). Voolitud seeni nägin ka, siis Liisu oligi haige kui nad neid tegid. Nii et kahjuks pole Liisu veel midagi kätega ise teinud. Lisandra on ikka päris palju arenenud lasteaias käimisega ja jutt jookseb veelgi paremini, pikemini ja selgemini. Nii tark ja tubli- laulab, tantsib, räägib Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 547149
Eriti armas on kui ta ütleb meile mehega kas i love ju või armastan sind Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 493787 Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 63421 Kujutage ette et laps tuleb ise ja võtab su kaela ümbert kinni või käte vahele su põsed ja ütleb sulle et armastan sind... Liisu teeb mul vahel nii ja pisar tuleb silma ausalt öeldes Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 71266 Nii armas lihtsalt Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 28787 Või venna kalli-kalli väike musi, nii armas. Vene keeles räägib ka mõned sõnad, õpime alles. Numbreid ja värve õpime ka Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 547149
armsake
armsake
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Postituste arv : 3632

Tagasi üles Go down

Postitamine  accra Reede 17 Sept 2010, 08:40

Täna siis jälle oli selline areng ,et kasvataja ja ühe ema suu jäi lahti Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 824600 .
Olin mingi 10 minta seal ja siis tõusin oma tavapärasest istumis kohast ja laususin kuldsed sõnad ,et "emme nüüd läheb".
Sain talle veel pooliku kalli ja pai teha kui tema läks sinna kott-tooli istuma .Sain isegi lehva teha ja vaikuses toast väljuda.
Koridoris korra oli "emme ,emme " aga see kah vaibus .
Järgmine nädal siis proovib seda magamise asja Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 888847 .

Nii , Paksul oli vaja seda ,et ma käin temaga kuu aega koos.Et ma mängin temaga,et ma olen silmapiiril.
Täna siis mo suppi vihkav laps oli isegi suppi söönd Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 820295 pluss mingit magusat kreemi sisse ajand veel.

Nii ,et kes lepib/harjub päevaga kes kuuga Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 537301 .
Ohh aga ma olen nii rahul,uhke oma kraaka üle Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 61639 .
accra
accra
Moderaator
Moderaator

Tagasi üles Go down

Postitamine  kristiina Reede 17 Sept 2010, 13:21

accra- väga tubli oled!!! ei andnud alla, vaid lähenesid oma lapsest lähtuvalt ja nagu klassikud ütlevad, siis "nii ongi!"Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 866508
kristiina
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Postituste arv : 932
Registration date : 18/02/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  lemming Reede 17 Sept 2010, 17:34

meil mingi päev kah joonistati kui seda kisakõri kohal polnud. olid mäkerdanud näpuvärvidega ja mega uhked maalid olid seinale üles pandud. oli joonistatud porgandeid - oranži ja rohelisega. eriti porgandi moodi need küll välja ei näinud aga nuh Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 824600 muusikatunnid on kuuldavasti kah nüüd olnud, aga isiklikult pole näinud, mis seal tehakse.

mnjah, arvatavasti hoian ise järgmine nädal koosolekul suu koomal. aga neid ütlejaid kindlasti leidub. ma ei tea, ma ilmselt olen kõigele vaatamata ikka seda meelt, et kui laps ei suuda harjuda, siis tuleb emal leida mingi teine võimalus. hoidja nt või ise koju jääda. kuidas teised lapsed harjuvad? meil oli ka algul raske, aga ikkagi harjus ära ju. ja ma ei näinud harjutamise perioodil seda emmet kordagi koha peal istumas. kuidas teised leidsid selle aja? ma ei tea, kaua võib siis lõpuks? ei ole see, et natukene jonnib hommikul. pidev kisa on. pidev.

magamise ajal istub ja karjub kõrval ruumis. ükskõik, kui väga mul ei oleks vaja töötada, ma ei kujutaks ikkagi ette, et jätaksin lapse terveks päevaks karjuma kuhugi, teades ise veel suurepäraselt, mis toimub. ma arvan, kui seal ütlemiseks läheb siis teen ehk ettepaneku, et viidagu see laps üle sinna rühma, kus see ema ise töötab. tassigu siis ise teda päev otsa ringi. miks peavad teised kannatama? mingi minimaalnegi kogus kasvataja tähelepanu peaks ikkagi jaguma igale lapsele

P.S. iga teise lapse suudab kasvataja vaigistada väga edukalt, kui tal vaid mahti on selleks. et tema pädevuse ma küll ei kahtle. nägin ju 2 nädalat kõrvalt nii neid päevi, kui oli see laps kohal ja neid päevi, kui teda polnud.
lemming
lemming
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Postituste arv : 930

Tagasi üles Go down

Postitamine  Elen Esm 20 Sept 2010, 10:40

Aga meie Aaron jäi täna esimest korda peale 2,5 nädalat nutuga lasteaeda! Niiiii kahju oli teda sinna niimoodi jätta, pole teda enne sellisena näinudki Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 173634 Aga eks ise olin süüdi. Ta läks joostes rõõmuga rühma aga ma jäin sinna kohmitsema ja siis läksin veel üle ukse mingi aja pärast kasvatajale midagi ütlema ja siis see nutt tuligi. Õnneks oli paari minutiga rahunenud pärast seda kui ära läksin aga no tõesti - nende laste emmed, kes algusest peale pidid nutvat last harjutama/rühma jätma - müts maha! Jube raske oli see ikka! Saad aru küll, et tal on seal ju kohe hetke pärast tore aga ikka tahtis endal pisar silma tulla.

Aga muidu on meil hästi tubli lasteaialaps! Magab ilusti ja lausa ilma lutita!! Müstika! Kodus on ikka magamiseks lutti vaja. Ja sööb ja mängib ja on muidu tubli. Ja sööb nii palju, et kasvatajad ist mõtlevad juba, et teda hoitakse kodus näljas - sest ta muudkui käib ja nõuab süüa ja söögiajal sööb mitu portsu Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 662237 Ja kui järgi lähen talle, siis nõuab minu käest süüa - ja no see banaaan vms kaob imekiirelt!

Viin ta u 8.45-9 ja järgi lähen 16 - 16.30 paiku. Ja kolmapäev on vaba päev. Siis teeme koos midagi lahedat!
Elen
Elen

Postituste arv : 281

Tagasi üles Go down

Postitamine  mannu03 Esm 20 Sept 2010, 10:57

Mia läks täna taas lasteaeda Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 866508 Jooksis rühma ja siis ma lehvasin talle.Ta oli väga rahul Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 824600
Mia juba 4nädalat lasteaias Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 38585 muidugi vahepeal nohu pärast oli kodus.
mannu03
mannu03
Omaklubi teemant
Omaklubi teemant

Tagasi üles Go down

Postitamine  armsake Esm 20 Sept 2010, 11:23

Mina pean nüüd midagi välja mõtlema. Kahjuks on nii, et reedeti on ainus päev kui nad joonistavad ja Liisule nii meeldib joonistamine ja tehtud tööd mis lasteaias näha on meeldivad nii väga, et pean ta reedel ikka aeda saatma. Esmaspäeviti ka ei taha puuduma jätta, sest see on ainus päev kui nad voolivad. Pean siis tegema nii, et kas on neljapäevad või teisipäevad vabad (siis on neil ainult liikumine ja niisama mängud jne). Sel nädalal teen nii, et homme on tal vaba ja oleme 3-kesi kodus (issi meil läheb täna tööle ära ja tuleb kolmapäeval). Edaspidi vaatan siis, tahaks ikka et üks päev oleks lapsel vaba nädalas.
armsake
armsake
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Postituste arv : 3632

Tagasi üles Go down

Postitamine  accra Esm 20 Sept 2010, 12:42

Täna Paksul oli sinine esmaspäev.
Ta oli teind kõiki asju ristivastupidi,jonnind,sõna kuulamine oli jumala out.
Pluss toit määriti riietele aga mitte ei söödud.
Loodan ,et see oli esimene ja viimane sinine esmaspäev.

Samas hommikul oli enne kella üleval ja läks nagu ikka röömuga lasteaeda .
accra
accra
Moderaator
Moderaator

Tagasi üles Go down

Postitamine  liisuu Esm 20 Sept 2010, 13:25

Anelle läks täna üle 1,5 nädala lasteaeda. Jätkuvalt jätan ta sinna kahe söögi vahel. Täna jätsin esimest korda üksi. Pole probeleemi eks Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 824600 Plika jooksis kummikute ja õueriietega mängima, sain siis suure vaevaga riided ära, teised selga ja juuksed käigu pealt kammitud.
Enne lõunasööki läksin järgi, mind tervitas rõõmus laps. Loodan südamest, et ta niipea asjast aru saama ei hakka Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 173454
liisuu
liisuu
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Tagasi üles Go down

Postitamine  femmme Esm 20 Sept 2010, 17:42

Mul Cris Robin lastaia järjekorras alles järgmise aasta sügisest,kuid tundub,et tuleb ta aastaks erahoidu panna- no talle nii meeldib teiste lastega koos olla ja mina ei suuda siin kodus never pakkuda sellist tegevuskava,kui seal oma ala profid pakuvad Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 633777 Tuleb ainult rahakotti kergendada Lasteaeda 2010 sügisest - Page 6 329369
femmme
femmme
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Postituste arv : 500

Tagasi üles Go down

Postitamine  Sponsored content

Sponsored content

Tagasi üles Go down

Lehekülg 6, lehekülgi kokku 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next