Mida me v6iks teha?
+30
Mammi
carissime
Cat
siq29
ˇmiio23
Monique
Kaisukas
maszke
anka
riinu83
Cms
Heily
Siki
minaise
lumemari
tixit
keivi
Soulshaker
annukas
heffaklump
Kaja
Lehise
Mõrumantsik
gerli08
Mirhel
babyapple
HoneyMoon
kiisumari
VäikeTama
Iirlane
34 posters
O.M.A. klubi :: Kodu :: Käsitöö :: Teeme koos
Lehekülg 5, lehekülgi kokku 10
Lehekülg 5, lehekülgi kokku 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Mida me v6iks teha?
Lumemari, kas ostsid materjalid Tiimarist? Kui siis Monique, minu andmete kohaselt sulgeb Tiimari Viljandis uksed Tahtsin veel sinna kaarditegemise materjali soetama minna, aga juba pakivad asju. Nii et Viljandis pole enam head kohta kust saaks meisterdamiskraami osta...
Mai kuus on emadepäev. Sinna on küll kolm ja pool kuud aega, kuid minul tärkas mõte, TK Kingitus emale. Samas mõtlesin seda koostegemist laiemalt, et meie emadel on ju ka sünnipäevad, samuti võib sama koostegemise raames teha kingituse oma vanaemale või tädile, olgu siis sünnipäevaks või emadepäevaks, on ju vanaemadel ja tädidel samuti meie elus väga tähtis ja asendamatu roll. Seega oleks tegu tähtajatu projektiga, sest meie emadel-vanaemadel-tädidel on sünnipäevad aastaringselt.
Aprilli algul võiks selle koostegemisega alustada, siis on piisavalt aega, et emadepäevaks kingitus valmis saada, kuid siis läheb lahti ka suvetopi tegemine. Kas kahe koostegemise algus korraga oleks palju? Kas üldse on huvilisi emale kingituse tegemiseks?
Kingituse võib õmmelda, kududa, tikkida, heegeldada, pärlendada, viltida- teha võib just selles tehnikas, mis kellelgi südamelähedane on. Kasvõi koogi võib küpsetada, see ju ka käsitöö ja pealegi maitsev käsitöö!
Kui on huvilisi, andke teada siia, samuti on oodatud arvamused koostegemise alustamise kohta. Minu pärast võib kasvõi kohe alustada.
Aprilli algul võiks selle koostegemisega alustada, siis on piisavalt aega, et emadepäevaks kingitus valmis saada, kuid siis läheb lahti ka suvetopi tegemine. Kas kahe koostegemise algus korraga oleks palju? Kas üldse on huvilisi emale kingituse tegemiseks?
Kingituse võib õmmelda, kududa, tikkida, heegeldada, pärlendada, viltida- teha võib just selles tehnikas, mis kellelgi südamelähedane on. Kasvõi koogi võib küpsetada, see ju ka käsitöö ja pealegi maitsev käsitöö!
Kui on huvilisi, andke teada siia, samuti on oodatud arvamused koostegemise alustamise kohta. Minu pärast võib kasvõi kohe alustada.
Samuti on oodatud arvamused lapsele albumi tegemise kohta! Monique idee on väga hea, kui on huvilisi, saame selle koostegemise käima lükata!
ˇmiio23 kirjutas:Lumemari, kas ostsid materjalid Tiimarist? Kui siis Monique, minu andmete kohaselt sulgeb Tiimari Viljandis uksed Tahtsin veel sinna kaarditegemise materjali soetama minna, aga juba pakivad asju. Nii et Viljandis pole enam head kohta kust saaks meisterdamiskraami osta...
Siidipaberit ostan ma jah Tiimarist, aga albumi kaasi ei pea just siidipaberiga katma. Seda võib ükskõik, millega katta. Nii, et Tiimari sulgemine albumi tegemist kindlasti ei sega. Peaasi, et kõige tavalisemad paber, papp/kartong, pva-liim, käärid, paberinuga, niit, nõel jms kättesaadavad oleksid.
lumemari- Postituste arv : 219
Registration date : 05/06/2009
Nii kurb, sest seal oli päris häid asju:( Ma ei teagi, kus Viljandis veel selliseid materjale müüakse?ˇmiio23 kirjutas:Lumemari, kas ostsid materjalid Tiimarist? Kui siis Monique, minu andmete kohaselt sulgeb Tiimari Viljandis uksed Tahtsin veel sinna kaarditegemise materjali soetama minna, aga juba pakivad asju. Nii et Viljandis pole enam head kohta kust saaks meisterdamiskraami osta...
Monique- Omaklubi kristall
- Sügiselapsed 2009 abimode
Postituste arv : 4383
Registration date : 27/05/2009
Monique kirjutas:Nii kurb, sest seal oli päris häid asju:( Ma ei teagi, kus Viljandis veel selliseid materjale müüakse?ˇmiio23 kirjutas:Lumemari, kas ostsid materjalid Tiimarist? Kui siis Monique, minu andmete kohaselt sulgeb Tiimari Viljandis uksed Tahtsin veel sinna kaarditegemise materjali soetama minna, aga juba pakivad asju. Nii et Viljandis pole enam head kohta kust saaks meisterdamiskraami osta...
Ma ei teagi kus veel, mingi kunstitarvete pood oli ka kusagil, aga ma ei usu et seal otseselt selliseid asju on.
Ma ka rohkem ühtegi sellist ei tea, Novaluxist äkki leiab ka üht-teist.
Monique- Omaklubi kristall
- Sügiselapsed 2009 abimode
Postituste arv : 4383
Registration date : 27/05/2009
Siin on märkmiku/albumi tegemise sõnaline õpetus. Etapiviisilised pildid tulevad hiljem juurde, kui hakkan esitatud tellimust tegema.
lumemari- Postituste arv : 219
Registration date : 05/06/2009
siq29 kirjutas:Mai kuus on emadepäev. Sinna on küll kolm ja pool kuud aega, kuid minul tärkas mõte, TK Kingitus emale. ... Seega oleks tegu tähtajatu projektiga, sest meie emadel-vanaemadel-tädidel on sünnipäevad aastaringselt.
Minu arust on see täitsa hea idee. Kui sellest teha tähtajatu projekt, siis ma ei usu, et teine samaaegne projekt kannataks. Ja emadepäeval ema rõõmustada mõne isetehtud ehte, koogi või mõne muu üllatusega on ju armas.
Mul näpud sügelevad juba selle topi tegemise himus, lõng sai ka viimasel minutil tellitud. Kui see minuni jõuab, hakkan vist tasapisi pihta juba. Ma ei suuda aprillini oodata
Ma pole eriti kiire kuduja ka, nii jõuan ehk õigeks ajaks valmis.
Tixit, selle topi koostegemine kolis minu teada DropsDesigni'i foorumisse üle. Muidugi pole paha see siin ka käima lükata, kui tegijaid on! Mina seal foorumis ise ei käi. Endale ma topi ei tee, aga suuremale tüdrulule võks küll teha! Tal on pidevalt häda, et pole midagi selga panna!
Ma lükkan selle tänase päeva jooksul siis käima. Ise ma alustan topi tegemist ilmselt alles kuskil kevadel, mul praegu paar poolikut asja, mis vaja ära lõpetada. Kas teha tähtajaline või tähtajatu? Tähtajalise puhul võiks aega anda suve lõpuni.
Tehke kindlasti tähtajaline ,see paneb ka aeglasemad pingutama vardaid.
Seda on väga lihtne kududa.
Ainult soonik ja parempidine kude.
Isuäratamiseks veel teistele pilt ka
Õpetus.
Seda on väga lihtne kududa.
Ainult soonik ja parempidine kude.
Isuäratamiseks veel teistele pilt ka
Õpetus.
Kas oleks algajaid koostegijaid- enese proovile panijaid, kui kooksime koos midagi lihtsat, armsat ja.... lihtsat ???
VäikeTama kirjutas:Kas oleks algajaid koostegijaid- enese proovile panijaid, kui kooksime koos midagi lihtsat, armsat ja.... lihtsat ???
Ma äkki võtakski osa, kui oleks mitte liiga suur ja mahukas töö. Seega vastus: jaaaaa!
babyapple- Omaklubi kristall
- Postituste arv : 2705
Registration date : 16/02/2009
VäikeTama, mõte on väga hea! Minu mõte liikus sinu postitust lugedes kohe mingi kootud mänguasja peale, ilmselt tänu sõnale "armas". No mänguasjad on ju armsad! No ja minu jaoks on sokkide kudumine lihtne. Samas tean, et nii mõnegi jaoks on soki kudumine paras pähkel, mida on raske katki hammustada. Kui on ideid, mis võiks olla lihtne ja armas asi, mida algajad koostegijad saaksid koos kududa, siis on need siia oodatud! Ma ise ka panen pea tööle...
Tekid on reeglina lihtsad aga üpris töömahukad. Mina tahaksin suveks endale õlasalli- aiakiigul logeledes peale võtta. Aga seda vist kergem heegeldada. On ju ka väga lihtsaid mustreid. Meie endi blogis oli üpris mõistliku mustriga õlarätt. äkki tuleb appi ja annab mustri? Siis on vaja ka uusi pajalappe- kevadisi. Siis... Diivanipatjadele saab katted teha ise. Siis..... aa ja! Kui on hea tugev niit, saab teha võrgu moodi poekotti ise. Või kuidagi. Kusagil foorumis olid lahedad neljakandilised toasussid külla/külalistele....
HoneyMoon, ma tissisin just piiga magama ja tema kõrval uneledes mõtlesin salli kudumisele. Ja siis tulen mina siia, et sellest kirjutada ning näen, sina oled ette jõudnud minust! Kui VäikeTama on nõus ka heegeldama, siis võib ka heegeldada, minul ongi needsamad neljakandilised sussid pooleli, mida sa mainisid, HoneyMoon, seekord teen pojale.
Mis kudumismustritesse puutub, näiteks õlasalli jaoks, siis mul on lademetes pitsmustreid ja igasuguses raskusastmes. Kui kooskudumiseks läheb, saan lihtsamaid välja otsida ja siin jagada. Hetkel olen küll ilma fotokata. Padjakatteid saab ka edukalt kududa, nende jaoks sobiksid reljeefsed mustrid ehk siis sellised, mille tegemiseks kasutatakse parempidiseid ja pahempidiseid silmi. Neidki mustreid on mul jagada.
Mis kudumismustritesse puutub, näiteks õlasalli jaoks, siis mul on lademetes pitsmustreid ja igasuguses raskusastmes. Kui kooskudumiseks läheb, saan lihtsamaid välja otsida ja siin jagada. Hetkel olen küll ilma fotokata. Padjakatteid saab ka edukalt kududa, nende jaoks sobiksid reljeefsed mustrid ehk siis sellised, mille tegemiseks kasutatakse parempidiseid ja pahempidiseid silmi. Neidki mustreid on mul jagada.
Mina kooks/heegeldaks ka õlasalli... Muidu olen väga laisk kuduja , aga kui omaklubi moraalseks toeks, ehk saan siis isegi valmis
Siki- Postituste arv : 259
Registration date : 18/06/2009
Siis tulekski välja mõelda, et kas kududa või heegeldada... Heegeldamises olen ka mina algaja, sõna otseses mõttes. Siin sobiks mullegi pajalapid näiteks, kunagi tahaks vanaemamustris tekki
Ilusaid mustreid ka heegeldistele leidub näiteks ka www.lionbrand.com lehel lademetes. Seal tuleks end vaid regada- 1 min - ja sinu päralt on ca 3000 tasuta mustrit.. inglise keeles.
Kuna me vajame lihtsaid, leian kindlasti hetke tõlkimiseks, kui me valik mõnele sellisele langeks. Heegeldisi ma tõlkida ei oska, aga abi leiaks kindasti.
Läheb tuhnimiseks??
Ilusaid mustreid ka heegeldistele leidub näiteks ka www.lionbrand.com lehel lademetes. Seal tuleks end vaid regada- 1 min - ja sinu päralt on ca 3000 tasuta mustrit.. inglise keeles.
Kuna me vajame lihtsaid, leian kindlasti hetke tõlkimiseks, kui me valik mõnele sellisele langeks. Heegeldisi ma tõlkida ei oska, aga abi leiaks kindasti.
Läheb tuhnimiseks??
Minul pole vahet, kas kududa või heegeldada. Päris algaja pole ma kummaski, aga osa võtaks ikka. Saaks kuidagi hääletusele panna, kumba tehnikat teha... Pajalappi annab ka mitut moodi heegeldada, kandilist saab kolme moodi, lisaks ümmargune pajalapp, ovaalne pajalapp. Vot pajalapi idee mulle meeldib!!! Praegu, kirjutades seda postitust, mul kohe mõte hakkas jooksma! Teha puuvillasest lõngast, topelt, paar väikest ja üks suurem.
Edit: VäikeTama, see heegelmustrite tõlkimine sealt lehelt on hea mõte! Ise ma ei jaga inglise keelt niigi palju, et midagi lihtsamatki tõlkida, seega oleks see tore!
Edit: VäikeTama, see heegelmustrite tõlkimine sealt lehelt on hea mõte! Ise ma ei jaga inglise keelt niigi palju, et midagi lihtsamatki tõlkida, seega oleks see tore!
Mul hakkab juba vaikselt kevad südamesse tulema, seega võiks teha midagi kevadist? No pajalappe saab teha ka nii, et üks kootud, teine heegeldatud ja kolmas hoopis kinnas- valiktehnikas
Mul suuremat sorti tõlkimist pole aega teha, aga mõne väikse kudumi oma ikka saab
Mul suuremat sorti tõlkimist pole aega teha, aga mõne väikse kudumi oma ikka saab
Teema võiks olla "Kodu kevadeks ilusaks" Lihavõttedki ju varsti tulemas. Minu poolest võiks nii kududa kui heegeldada. Mul on pajalapid küll olemas aga kui miskit ilusat silma hakkab, siis võiks ju neid lisaks teha. Nii, et ma võtan ka osa
Lehekülg 5, lehekülgi kokku 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Mida huvitavat teha ploomidega?
» Mida plaanite teha nädalavahetusel?
» Mida teha, kui oled pangale võlgu
» Poll: Mida sa praegu teha tahaksid?
» 5 asja, mida sa lubasid mitte teha emaks saades
» Mida plaanite teha nädalavahetusel?
» Mida teha, kui oled pangale võlgu
» Poll: Mida sa praegu teha tahaksid?
» 5 asja, mida sa lubasid mitte teha emaks saades
O.M.A. klubi :: Kodu :: Käsitöö :: Teeme koos