O.M.A. klubi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kui on kudumisega seotud küsimusi....

+10
siq29
Mustlasplika
Cat
Sipsu
minaise
kristiina
tixit
mannu03
Iirlane
VäikeTama
14 posters

Lehekülg 2, lehekülgi kokku 3 Previous  1, 2, 3  Next

Go down

Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 Empty Re: Kui on kudumisega seotud küsimusi....

Postitamine  VäikeTama Reede 17 Sept 2010, 09:28

Sipsu kirjutas:Heips, vajan ka natuke abi Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 866508
Tegelikult üsna lihtne mure, aga siiski endale keeruline. Nimelt tellis minu armas-kallis 18 aastane õepoeg endale jõuluks kollase salli.
Ehk oskab keegi soovitada mulle mõnda lahedat/ lihtsalt mustrit. Ei tahaks tavalist soonikut kududa. Korraks mõtlesin ise, et teen pisikesed ruudud, aga siis jäävad ju salli servad koledad (noo jah, kui juhuslikult mitte üle heegeldada).

Aga kui teha äärmised kolm-neli silmust ripskoes? Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 756483

VäikeTama
VäikeTama
Moderaator
Moderaator

Postituste arv : 1513
Registration date : 17/02/2009

http://elukuiseiklus.ee

Tagasi üles Go down

Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 Empty Re: Kui on kudumisega seotud küsimusi....

Postitamine  mitike Esm 27 Sept 2010, 14:23

Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 603747
Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 754634 koon esimesi sokke ja juhe jooksis kokku Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 866508
Küsimus selline et pidin alguses 44 silma tegema, siis koon vahepeal ja teen kanda ja kanna kahandusi ja siis on õpetuses järsku juttu 50 silmast Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 232488 noo ei saa aru kus neid nii palju tuleb Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 633777
Ei tea kas saab keegi aru mu jutust Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 633777
mitike
mitike
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Postituste arv : 1107
Registration date : 05/06/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  siq29 Esm 27 Sept 2010, 14:29

mitike kirjutas: Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 603747
Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 754634 koon esimesi sokke ja juhe jooksis kokku Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 866508
Küsimus selline et pidin alguses 44 silma tegema, siis koon vahepeal ja teen kanda ja kanna kahandusi ja siis on õpetuses järsku juttu 50 silmast Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 232488 noo ei saa aru kus neid nii palju tuleb Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 633777
Ei tea kas saab keegi aru mu jutust Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 633777

Kui sa oled kanna valmis teinud, siis peaksid korjama kannalaka külgedelt silmad vardale. Kannavarrastel on peale silmade korjamist silmi rohkem, kui jalapealse varrastel ja sellest tulenebki suurem silmade koguarv. Kannavarraste ülearused silmused kahandatakse kiilude kudumisel ära ja siis peaks jääma sulle jälle 11 silmust igale vardale.
siq29
siq29
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 Tiitli23
Postituste arv : 2910
Registration date : 02/01/2010

http://www.isetegija.net/index.php?ind=blog&op=home&

Tagasi üles Go down

Postitamine  mitike Esm 27 Sept 2010, 14:35

Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 641223 ma ei saa aru Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 66281

vbl teen kanda ka valesti. Ma ju tegin 44 silma alguses kuna ma neid juurde teen et 50 saada Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 296223
mitike
mitike
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Tagasi üles Go down

Postitamine  siq29 Esm 27 Sept 2010, 14:52

Sa ei tee neid juurde, peale seda, kui korjad kanna külgedelt silmad varrastele, ongi kannavarrastel silmi rohkem. Ma nüüd kirjeldan sulle, kuidas mina su sokki oleksin kudunud. Ma küll ei tea, kas sa teed samamoodi.

Kui on 11 silma vardal, siis kooksin mina kannalakka kahe varda jagu silmustega ehk siis 22 silmusega 22 rida. Mina koon kannalakka venitatud silmustega, nii jääb kand tugevam. Seejärel jagaksin kannalaka silmused mõtteliselt kolmeks. Antud soki puhul oleks siis 7+8+7. Keskmist, 8 silmusega osa koon edasi, kahandades samal ajal igal real kanda kokku, kuni kummaltki poolt need 7 silmust on kadunud. Seejärel jagan need 8 silmust kahele vardale (4+4) ja korjan kannalaka külgedelt kummalegi vardale silmused peale. Ühelt kannalaka küljelt tuleb vardale 11 silma (see arv tuleb kannalaka kõrguseks kootud 22 reast). Seega on ühel kannavardal 15 silma (4+11), mis teeb soki silmuste koguarvuks 52 silma. Nii oleks minul. Need ülearused silmad kahandan kiilusid kududes ära ja kokku oleks varrastel peale kiilude kudumist jälle 44 silma. See, kui palju silmuseid kannalaka külgedelt üles tuleb, oleneb sellest, mitu rida kannalaka kõrguseks kudusid.

Ma ei oska tõesti paremini seletada. Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 142980 Võib jube keerulise seletusena tunduda, aga ausõna, tegelikult pole see nii raske, kui tundub.
siq29
siq29
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  mitike Esm 27 Sept 2010, 14:57

Suur aitäh, ma sain nüüd natuke paremini aru Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 866508
mitike
mitike
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Tagasi üles Go down

Postitamine  siq29 Esm 27 Sept 2010, 15:05

mitike kirjutas:Suur aitäh, ma sain nüüd natuke paremini aru Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 866508

Oh, see on tore! Endale tundub see lihtne, aga seletamine tundub samas jube raske. Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 412917
siq29
siq29
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  Mõrumantsik Püh 03 Okt 2010, 00:56

siq29 kirjutas:Sa ei tee neid juurde, peale seda, kui korjad kanna külgedelt silmad varrastele, ongi kannavarrastel silmi rohkem. Ma nüüd kirjeldan sulle, kuidas mina su sokki oleksin kudunud. Ma küll ei tea, kas sa teed samamoodi.

Kui on 11 silma vardal, siis kooksin mina kannalakka kahe varda jagu silmustega ehk siis 22 silmusega 22 rida. Mina koon kannalakka venitatud silmustega, nii jääb kand tugevam. Seejärel jagaksin kannalaka silmused mõtteliselt kolmeks. Antud soki puhul oleks siis 7+8+7. Keskmist, 8 silmusega osa koon edasi, kahandades samal ajal igal real kanda kokku, kuni kummaltki poolt need 7 silmust on kadunud. Seejärel jagan need 8 silmust kahele vardale (4+4) ja korjan kannalaka külgedelt kummalegi vardale silmused peale. Ühelt kannalaka küljelt tuleb vardale 11 silma (see arv tuleb kannalaka kõrguseks kootud 22 reast). Seega on ühel kannavardal 15 silma (4+11), mis teeb soki silmuste koguarvuks 52 silma. Nii oleks minul. Need ülearused silmad kahandan kiilusid kududes ära ja kokku oleks varrastel peale kiilude kudumist jälle 44 silma. See, kui palju silmuseid kannalaka külgedelt üles tuleb, oleneb sellest, mitu rida kannalaka kõrguseks kudusid.

Ma ei oska tõesti paremini seletada. Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 142980 Võib jube keerulise seletusena tunduda, aga ausõna, tegelikult pole see nii raske, kui tundub.

Nii mul ka soki kudumine käsil ja olen hädas selle kannapõhja kudumisega. Mul on ka 11 silma ühel vardal ja kannapõhjale jäi siis 8 silma. Aga ma ei saa aru sellest, et mismoodi ma neid kõrvalolevaid silmi (mõlemal pool 7) kahandan? Et kas kohe kannapõhja kudumisel varda alguses ja lõpus või ainult lõpus? Või varda alguses?
Mõrumantsik
Mõrumantsik
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Postituste arv : 747
Registration date : 16/02/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  siq29 Püh 03 Okt 2010, 02:10

Nii, edasi-tagasi kood ainult seda 8-t silma ja kahandad varda lõpus, ehk siis edasirea lõpus ja tagsirea lõpus (ma just lõpetasin sokil kanna kudumise, kah 11 silma vardal ja 7+8+7). Edasireal kood selle keskimise osa viimase ja küljeosa esimese ületõstmisega parempidi kokku, siis keerad töö ringi ja tagasireal kood pahempidi kaks silmust kokku, samamoodi 8-se grupi viimase ja küljeosa 1-se. Siis moodustubki talla alla see kanna põhi. No ma ei oska kirjeldada paremini, oleks skeemi või pilti vaja.

Seletan selle kiilu kudumise ka kohe ära, nii hästi kui oskan. Kannalaka külgedelt silmad üles korjates jääb kannavarrastele rohkem silmi, kui jalapealsetele. Ülearustest silmadest koongi mina kiilu. See on lihtne. Peale silmade kannalakalt üleskorjamist koon ühe ringi niisama, siis hakkan kahandama. Esimese varda lõpus (tallaaluse varras) koon kaks silma parempidi kokku ja neljanda varda alguses (see on ka tallaaluse varras) koon kaks silma parempidi ületõstmisega kokku. Niimoodi kahandan, kuni tallaaluste varrastel on sama arv silmi, mis jalapealsete varrastel, pooleliolevatel sokkidel siis 11 silma. Et kiil tuleks laugem, võib sedasi kahandada üle ühe rea, meeste sokke tehes olen viimased paar kahandusrida isegi üle kahe rea teinud. Siis tuleb kiil pikem ja mitte nii järsk.

Soki õige pikkuse arvestan mina väikese varba järgi välja. Kui pooleli olevat sokki jalga proovides on see nii pikk, et katab väikese varba, siis alustan sokinina kahandamist. Laste sokkidel teen sokinina kahandused esimese varda lõpus ja teise alguses ning kolmanda varda lõpus ja neljanda alguses. Kuid ma ei kahanda varda viimaseid/esimesi silmi. Varda lõpus kahandades koon kaks eelviimast silmust parempidi kokku ja viimase silmuse koon parempidi läbi. Varda alguses kahandades koon esimese silmuse parempidi läbi ja kaks järgmist koon parempidi ületõstmisega kokku.

No nüüd läks pikaks, loodan, et on arusaadav ja abiks ka. Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 142980
siq29
siq29
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  Mõrumantsik Püh 03 Okt 2010, 10:52

Aitähh Sig29, ma polnud täna öösel ainuke, kes sokki kudus Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 824600 Aga nüüd vist sain aru sellest süsteemist. Hakkan kohe jälle uuest pusima Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 547149
Mõrumantsik
Mõrumantsik
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Tagasi üles Go down

Postitamine  siq29 Püh 03 Okt 2010, 11:12

Mõrumantsik kirjutas:Aitähh Sig29, ma polnud täna öösel ainuke, kes sokki kudus Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 824600 Aga nüüd vist sain aru sellest süsteemist. Hakkan kohe jälle uuest pusima Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 547149

Kui midagi küsida on, küsi veel. Aga ma ei tea, kunas vastata saan. Nii hea, kui saan aidata. Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 824600
siq29
siq29
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  Iirlane Püh 03 Okt 2010, 15:16

Siin on sokikanna KUDUMISE VIDEO.
Äkki on kellegile abiks.
Iirlane
Iirlane
Meeskonna liige
Meeskonna liige

(tegelt naiskonna)
Postituste arv : 4902

http://lillysmuul.blogspot.com/

Tagasi üles Go down

Postitamine  Mõrumantsik Reede 08 Okt 2010, 23:52

Juheiii, soki kudumine selge ja esimene paar ongi valmis Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 966371 Nüüd hakkasin mehele sokke kuduma ja kui mu innustus lõpuks ei kao (mehel päris suur jalg juu Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 824600 ) siis võiks endale kah ühed kapukad meisterdada. Seda tahtsin veel küsida, et kui soki kanna lõpetamisel seda kiilu kududa, siis mul jäi see koht märgatavalt kitsam kui kannaosa ja tekkis nagu paun. Ma tegin ka kiilu sinna tallaosa alla. No õudsalt raske seletada...no soki kand jäi nagu pallimoodi võrreldes jalalaba osaga. Et kas ma teen ikka õieti ja nii peabki jääma, või peab see soki kanna osa ja laba osa jääma sirgelt ühele joonele? Ehk oskab keegi vastata mu segasele küsimusele Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 824600
Mõrumantsik
Mõrumantsik
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Tagasi üles Go down

Postitamine  siq29 Laup 09 Okt 2010, 10:32

Kiilud peaksid tulema ikka soki külgedele, need tekivad ülearuste silmuste kokkuvõtmisest.

Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 133147357b43fe_s klikkides läheb pilt suuremaks.

Pildil nendel sokkidel on kannalaka ja jalapealse mustri vahel selline kolmnurk, ülespoole läheb teravaks, see ongi kiil ja on mõlemal soki küljel.

Mõrumantsik, aga pane sokkidest pilt siia temasse.
siq29
siq29
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  Mõrumantsik Laup 09 Okt 2010, 18:47

Jaa jah, panin ikkagist siis puusse esimese sokipaariga Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 824600 Nooh harjutamine teeb meistriks ja abilised ka kohe käepärast nõu andmas Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 866508 No ma siin väheke kogun julgust ja proovin pildi panna, ehk tuleb veelgi vigu välja, mida ma ise ei oska tähele panna Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 662237
Mõrumantsik
Mõrumantsik
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Tagasi üles Go down

Postitamine  siq29 Laup 09 Okt 2010, 18:49

Just, harjutamine teeb meistriks ning visadus ja tahe on juba pool võitu! Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 662237 Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 547149
siq29
siq29
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  mitike Laup 09 Okt 2010, 19:34

Mul on ka esimene sokk proovisokk Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 866508 nüüd tean kus miski valesti on. Ja aitäh abilistele, Iirlase video on väga hea!
mitike
mitike
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Tagasi üles Go down

Postitamine  Mustlasplika Püh 10 Okt 2010, 12:36

Kas keegi Kihnu vitsa oskab kududa? Ma koolis kudusin esimestele kinnastele, aga ei oska oma joonist lugeda enam. Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 232488 Esimesed kindad unustasin bussi. Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 173634 Ei ole kuskilt vaadata ka.
Mustlasplika
abimoderaator

Postituste arv : 1654
Registration date : 12/08/2010

Tagasi üles Go down

Postitamine  Iirlane Teis 12 Okt 2010, 12:35

Selle peaksid kindlasti vastuse saama Isetegija foorumist, seal on palju rahvusmustrite tundjaid/ tegijaid.
Iirlane
Iirlane
Meeskonna liige
Meeskonna liige

(tegelt naiskonna)
Postituste arv : 4902

http://lillysmuul.blogspot.com/

Tagasi üles Go down

Postitamine  tixit Teis 12 Okt 2010, 12:44

Ehk saad SIIT abi.
tixit
tixit
abiAdministraator
abiAdministraator

Postituste arv : 2243

http://minumaailm-tixit.blogspot.com/

Tagasi üles Go down

Postitamine  Mustlasplika Teis 12 Okt 2010, 14:57

Suured tänud. Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 866508
Mustlasplika
abimoderaator

Postituste arv : 1654
Registration date : 12/08/2010

Tagasi üles Go down

Postitamine  Mõrumantsik Nelj 14 Okt 2010, 12:14

Ohohh need vitsad näevad päris ägedad välja. Ma polegi enne nendest midagi kuulnud ega näinud. Kui sokikudumise ralli läbi saab, siis peaks täitsa proovima, et kas mu pea kah võtab kinni vitsa kudumise tarkuse Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 824600
Mõrumantsik
Mõrumantsik
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Tagasi üles Go down

Postitamine  mitike Teis 23 Nov 2010, 20:08

Kui ma endale tahan sokki kududa, kust saab õpetust? Mul peab olema puust ja punaselt juhised silme ees Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 633777
mitike
mitike
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Tagasi üles Go down

Postitamine  carissime Kolm 24 Nov 2010, 10:55

Googeli otsingusse pannes andis kohe sellise vastuse Lugedes tundus täitsa hästi seletatavat. Äkki on siit abi, kui mitte anna teada, vaatame edasi.
Soki kanna kudumise kohta on eelpool leheküljel põhjali seletus kui kokku panna saab ehk sokk valmis Kui on kudumisega seotud küsimusi.... - Page 2 866508
carissime
carissime
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Postituste arv : 1020
Registration date : 13/03/2010

http://imedekamber.blogspot.com/

Tagasi üles Go down

Postitamine  mitike Kolm 24 Nov 2010, 10:58

Aitäh, ma ise veel õhtul otsisin siis leidsin ka selle.
mitike
mitike
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Tagasi üles Go down

Postitamine  Sponsored content

Sponsored content

Tagasi üles Go down

Lehekülg 2, lehekülgi kokku 3 Previous  1, 2, 3  Next

Tagasi üles

- Similar topics