Söögitegemisega seotud nipid
4 posters
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Söögitegemisega seotud nipid
- Küüslauku koorida on oluliselt kergem kui talle raskema esemega (panni, potiga) peale lüüa.
- Riis jääb pärast keetmist lumivalge, kui lisada keeduveele enne riisi sissepuistamist sidrunimahla (1 sl liitri vee kohta).
- Kauapüsiva vahukoore saad, kui lisad 2 dl-st koorest saadud vahukoorele ühe tl zhelatiinipulbrit, mis on paisutatud 1 sl vees ja seejärel sulatatud kuumas veevannis. Enne vahu hulka tilgutamist peab lahus olema jahtunud ning tarretunud lahtikloppimata munavalge sarnaseks.
- Kui kastmesse tekivad tükid, hõõru kaste läbi tiheda sõela. Tükkide vältimiseks sega jahu enne jaheda vee või piimaga ühtlaseks seguks.
- Lahustuv kohv on kakao kõrval hea abimees koduköögis kreemidele, pudingitele, tarretistele ja muudele magusroogadele kohvimaitse ja pruunika tooni andmisel.
- Kodune kiir-küpsetuspulber koosneb võrdsetes osades söögisoodast ja sidrunhappest. Taigna niiskusega hakkab see pulber reageerima kohe, mistõttu taigen tuleb viivitamatult ahju panna.
- Majoneesi valmistamisel olgu kõik komponendid soojenenud toatemperatuurile, vastasel juhul majonees ebaõnnestub.
- Kui panete muna laual keerlema, siis jääb toores muna peagi seisma, keedetud muna aga keerleb usinasti edasi.
- Muna saavutab parima maitse alles 20 päeva pärast munemist ehk umbes 18 päeva pärast pakendamist; ka annab sellises vanuses muna kõige parema küpsetustulemuse.Paari päeva vanune muna vajub vees põhja või jääb põhja ligiduses külili ujuma. Taldrikule löödud ülivärske muna rebu on kumer ning munavalge seisab tiheda rõngana selle ümber. Veidi vanemad muna hõljuvad vees, 3 nädala vanune (see kõige maitsvam!) muna seisab vees püsti, paari kuu vanune või soojas riknenud muna aga hulbib külili pinnal.
- Munavalged vahustuvad kõige paremini toatemperatuurile soojendatuna; raasuke sidrunhapet tõstab vahu püsivust.
- Maitsesta praetav või grillitav liha soolaga alles pärast valmimist, siis jääb liha mahlasem. Soola ära kunagi lisa ka lihamarinaadisse.
- Pidulikeks jääkuubikuteks sobivad hästi külmutatud viinamarjad, sidruni- või apelsinilõigud.
Re: Söögitegemisega seotud nipid
Enne riisi keetmist tuleb riis korralikult (voolava vee all) pesta, et eemaldada riisitera pinnalt sinna jäänud töötlemiseks kasutatud kahjulikud ained (näiteks pleegitamiseks). Pestud riis panna keevasse vette. Keemise ajal mitte segada.
Siki- Postituste arv : 259
Asukoht : Tartu
Registration date : 18/06/2009
Isekerkiva jahu kodune asendus
Isekerkiv jahu (retseptides kasutamiseks)
Koostis:
1.5l isekerkiva nisujahu saamiseks võta:
1.5 l nisujahu
3 sl küpsetuspulbrit
1 sl soola
Valmistamine:
Mõõda suurde kaussi küpsetuspulber, sool ja jahu, sega hoolega.
Edasi toimi vastavalt konkreetse retsepti juhistele. Saad 1,5 liitrit jahu, mida kookides-pirukates kasutada.
Väiksema koguse valmistamiseks mõõda mõõteklaasi 1,5 tl küpsetuspulbrit ja noaotsatäis soola ning sega juurde niipalju jahu, et saad kokku 2,5 dl.
Aitäh Katsile!
Koostis:
1.5l isekerkiva nisujahu saamiseks võta:
1.5 l nisujahu
3 sl küpsetuspulbrit
1 sl soola
Valmistamine:
Mõõda suurde kaussi küpsetuspulber, sool ja jahu, sega hoolega.
Edasi toimi vastavalt konkreetse retsepti juhistele. Saad 1,5 liitrit jahu, mida kookides-pirukates kasutada.
Väiksema koguse valmistamiseks mõõda mõõteklaasi 1,5 tl küpsetuspulbrit ja noaotsatäis soola ning sega juurde niipalju jahu, et saad kokku 2,5 dl.
Aitäh Katsile!
Re: Söögitegemisega seotud nipid
Kirjutasin omalt poolt sinisega paar lisa trikki juurdeHoneyMoon kirjutas:
- Küüslauku koorida on oluliselt kergem kui talle raskema esemega (panni, potiga) peale lüüa. Või vajuta noaga laiaks...
- Kui kastmesse tekivad tükid, hõõru kaste läbi tiheda sõela. Tükkide vältimiseks sega jahu enne jaheda vee või piimaga ühtlaseks seguks. Tükke saab ka vältida nii, et võis läbi praetud jahule lisad väikeste kogustena piima või buljongit(oleneeb, mis kastet teed), kui mass on ühtlane, siis lisad jälle natuke, tee seda seni, kuni oled saavutanud soovitava paksuse...
- Majoneesi valmistamisel olgu kõik komponendid soojenenud toatemperatuurile, vastasel juhul majonees ebaõnnestub. Kui aga juhtub nii, et majonees ikkagi hakkab untsu minema, siis lisa 1-2 spl.leiget vett ja majonees ongi päästetud...
- Munavalged vahustuvad kõige paremini toatemperatuurile soojendatuna; raasuke sidrunhapet tõstab vahu püsivust. Eriti hea on, kui kauss, milles hakkad mune kloppima ja ka vispel, on seisnud eelnevalt külmikus ja on head külmad...
- Maitsesta praetav või grillitav liha soolaga alles pärast valmimist, siis jääb liha mahlasem. Soola ära kunagi lisa ka lihamarinaadisse. Seda selle pärast, kuna sool tõmbab vedeliku välja. Kui teed tsatsikit, puista riivitud kurk soolaga üle ja lase tunnike seista, siis saab suure osa veest välja pigistada ja tsatsiki ei tule nii vesine... Sama trikki tasub kasutada, kui tahad suvikõrvitsa või baklazaani viile praadida, enne natuke soola peale, see tõmbab üleliigse vee välja, kuivata majapidamis paberiga vesi ära ja viiludele tuleb ilus kulbpruun prae kiht ja maitseb ka hästi...
Marleen77- Omaklubi pronks
- Postituste arv : 486
Age : 47
Asukoht : Taani/Kopenhaagen
Registration date : 09/05/2009
Re: Söögitegemisega seotud nipid
Iirlane kirjutas:Kui riisi keetmise ajal ei sega,siis muutub see tykiks ju? :hmmm:
Väga madalal tulel keetes mitte, kuid ma eelistan ka siiski paaril korral segada, minu meelest kipub muidu ülemine kiht nats krõmpsusk jääma
Marleen77- Omaklubi pronks
- Postituste arv : 486
Age : 47
Asukoht : Taani/Kopenhaagen
Registration date : 09/05/2009
Similar topics
» Lastega seotud netipoed
» Tervisega seotud kaup
» Kui on kudumisega seotud küsimusi....
» Triibupüüdmise nipid ja soovitused :)
» Lapse areng ja tervis (nipid ja nopped)
» Tervisega seotud kaup
» Kui on kudumisega seotud küsimusi....
» Triibupüüdmise nipid ja soovitused :)
» Lapse areng ja tervis (nipid ja nopped)
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Permissions in this forum:
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Kolm 15 Juun 2016, 08:45 by ˇmiio23
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.138
Esm 15 Juun 2015, 12:41 by Mustlasplika
» Sassy vesi
Kolm 27 Mai 2015, 13:48 by Mustlasplika
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.137
Reede 24 Apr 2015, 10:14 by Triibuliine
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.136
Reede 17 Apr 2015, 23:30 by Triibuliine
» Suvikõrvitsa tagliatelle
Reede 17 Apr 2015, 18:54 by tsunaami
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.135
Esm 13 Apr 2015, 21:39 by Triibuliine
» Hommiku pirukas .
Püh 12 Apr 2015, 09:18 by accra
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.134
Reede 03 Apr 2015, 14:04 by Triibuliine
» Mis raamatut te hetkel loete?
Kolm 01 Apr 2015, 20:59 by tsunaami
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.133
Teis 31 Märts 2015, 21:39 by Triibuliine
» Mis värvi on Teie laste silmad?
Püh 29 Märts 2015, 22:46 by Mustlasplika
» Kas sulle meeldib saunas käia?
Püh 29 Märts 2015, 22:44 by ˇmiio23
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.132
Reede 27 Märts 2015, 08:44 by Triibuliine
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.131
Teis 24 Märts 2015, 20:06 by Triibuliine