O.M.A. klubi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Söögitegemisega seotud nipid

4 posters

Go down

Söögitegemisega seotud nipid Empty Söögitegemisega seotud nipid

Postitamine  HoneyMoon Laup 29 Aug 2009, 10:15


  • Küüslauku koorida on oluliselt kergem kui talle raskema esemega (panni, potiga) peale lüüa.
  • Riis jääb pärast keetmist lumivalge, kui lisada keeduveele enne riisi sissepuistamist sidrunimahla (1 sl liitri vee kohta).
  • Kauapüsiva vahukoore saad, kui lisad 2 dl-st koorest saadud vahukoorele ühe tl zhelatiinipulbrit, mis on paisutatud 1 sl vees ja seejärel sulatatud kuumas veevannis. Enne vahu hulka tilgutamist peab lahus olema jahtunud ning tarretunud lahtikloppimata munavalge sarnaseks.
  • Kui kastmesse tekivad tükid, hõõru kaste läbi tiheda sõela. Tükkide vältimiseks sega jahu enne jaheda vee või piimaga ühtlaseks seguks.
  • Lahustuv kohv on kakao kõrval hea abimees koduköögis kreemidele, pudingitele, tarretistele ja muudele magusroogadele kohvimaitse ja pruunika tooni andmisel.
  • Kodune kiir-küpsetuspulber koosneb võrdsetes osades söögisoodast ja sidrunhappest. Taigna niiskusega hakkab see pulber reageerima kohe, mistõttu taigen tuleb viivitamatult ahju panna.
  • Majoneesi valmistamisel olgu kõik komponendid soojenenud toatemperatuurile, vastasel juhul majonees ebaõnnestub.
  • Kui panete muna laual keerlema, siis jääb toores muna peagi seisma, keedetud muna aga keerleb usinasti edasi.
  • Muna saavutab parima maitse alles 20 päeva pärast munemist ehk umbes 18 päeva pärast pakendamist; ka annab sellises vanuses muna kõige parema küpsetustulemuse.Paari päeva vanune muna vajub vees põhja või jääb põhja ligiduses külili ujuma. Taldrikule löödud ülivärske muna rebu on kumer ning munavalge seisab tiheda rõngana selle ümber. Veidi vanemad muna hõljuvad vees, 3 nädala vanune (see kõige maitsvam!) muna seisab vees püsti, paari kuu vanune või soojas riknenud muna aga hulbib külili pinnal.
  • Munavalged vahustuvad kõige paremini toatemperatuurile soojendatuna; raasuke sidrunhapet tõstab vahu püsivust.
  • Maitsesta praetav või grillitav liha soolaga alles pärast valmimist, siis jääb liha mahlasem. Soola ära kunagi lisa ka lihamarinaadisse.
  • Pidulikeks jääkuubikuteks sobivad hästi külmutatud viinamarjad, sidruni- või apelsinilõigud.

HoneyMoon
HoneyMoon
abiAdministraator
abiAdministraator

Söögitegemisega seotud nipid Tiitli23
Postituste arv : 3447
Age : 44
Asukoht : Tartu
Registration date : 16/02/2009

http://www.lihtsadheadtoidud.blogspot.com

Tagasi üles Go down

Söögitegemisega seotud nipid Empty Re: Söögitegemisega seotud nipid

Postitamine  Siki Laup 29 Aug 2009, 12:31

Enne riisi keetmist tuleb riis korralikult (voolava vee all) pesta, et eemaldada riisitera pinnalt sinna jäänud töötlemiseks kasutatud kahjulikud ained (näiteks pleegitamiseks). Pestud riis panna keevasse vette. Keemise ajal mitte segada.
Siki
Siki

Postituste arv : 259
Asukoht : Tartu
Registration date : 18/06/2009

Tagasi üles Go down

Söögitegemisega seotud nipid Empty Isekerkiva jahu kodune asendus

Postitamine  HoneyMoon Laup 03 Okt 2009, 15:04

Isekerkiv jahu (retseptides kasutamiseks)

Koostis:
1.5l isekerkiva nisujahu saamiseks võta:
1.5 l nisujahu
3 sl küpsetuspulbrit
1 sl soola

Valmistamine:
Mõõda suurde kaussi küpsetuspulber, sool ja jahu, sega hoolega.
Edasi toimi vastavalt konkreetse retsepti juhistele. Saad 1,5 liitrit jahu, mida kookides-pirukates kasutada.

Väiksema koguse valmistamiseks mõõda mõõteklaasi 1,5 tl küpsetuspulbrit ja noaotsatäis soola ning sega juurde niipalju jahu, et saad kokku 2,5 dl.


Aitäh Katsile! Söögitegemisega seotud nipid 547149
HoneyMoon
HoneyMoon
abiAdministraator
abiAdministraator

Söögitegemisega seotud nipid Tiitli23
Postituste arv : 3447
Age : 44
Asukoht : Tartu
Registration date : 16/02/2009

http://www.lihtsadheadtoidud.blogspot.com

Tagasi üles Go down

Söögitegemisega seotud nipid Empty Re: Söögitegemisega seotud nipid

Postitamine  Iirlane Püh 04 Okt 2009, 01:08

Kui riisi keetmise ajal ei sega,siis muutub see tykiks ju? :hmmm:
Iirlane
Iirlane
Meeskonna liige
Meeskonna liige

(tegelt naiskonna)
Postituste arv : 4902
Asukoht : Lõuna Iirimaa
Registration date : 16/02/2009

http://lillysmuul.blogspot.com/

Tagasi üles Go down

Söögitegemisega seotud nipid Empty Re: Söögitegemisega seotud nipid

Postitamine  Marleen77 Laup 31 Juul 2010, 22:07

HoneyMoon kirjutas:

  • Küüslauku koorida on oluliselt kergem kui talle raskema esemega (panni, potiga) peale lüüa. Või vajuta noaga laiaks...
  • Kui kastmesse tekivad tükid, hõõru kaste läbi tiheda sõela. Tükkide vältimiseks sega jahu enne jaheda vee või piimaga ühtlaseks seguks. Tükke saab ka vältida nii, et võis läbi praetud jahule lisad väikeste kogustena piima või buljongit(oleneeb, mis kastet teed), kui mass on ühtlane, siis lisad jälle natuke, tee seda seni, kuni oled saavutanud soovitava paksuse...
  • Majoneesi valmistamisel olgu kõik komponendid soojenenud toatemperatuurile, vastasel juhul majonees ebaõnnestub. Kui aga juhtub nii, et majonees ikkagi hakkab untsu minema, siis lisa 1-2 spl.leiget vett ja majonees ongi päästetud...
  • Munavalged vahustuvad kõige paremini toatemperatuurile soojendatuna; raasuke sidrunhapet tõstab vahu püsivust. Eriti hea on, kui kauss, milles hakkad mune kloppima ja ka vispel, on seisnud eelnevalt külmikus ja on head külmad...
  • Maitsesta praetav või grillitav liha soolaga alles pärast valmimist, siis jääb liha mahlasem. Soola ära kunagi lisa ka lihamarinaadisse. Seda selle pärast, kuna sool tõmbab vedeliku välja. Kui teed tsatsikit, puista riivitud kurk soolaga üle ja lase tunnike seista, siis saab suure osa veest välja pigistada ja tsatsiki ei tule nii vesine... Sama trikki tasub kasutada, kui tahad suvikõrvitsa või baklazaani viile praadida, enne natuke soola peale, see tõmbab üleliigse vee välja, kuivata majapidamis paberiga vesi ära ja viiludele tuleb ilus kulbpruun prae kiht ja maitseb ka hästi...

Kirjutasin omalt poolt sinisega paar lisa trikki juurde Söögitegemisega seotud nipid 866508
Marleen77
Marleen77
Omaklubi pronks
Omaklubi pronks

Postituste arv : 486
Age : 47
Asukoht : Taani/Kopenhaagen
Registration date : 09/05/2009

Tagasi üles Go down

Söögitegemisega seotud nipid Empty Re: Söögitegemisega seotud nipid

Postitamine  Marleen77 Laup 31 Juul 2010, 22:18

Iirlane kirjutas:Kui riisi keetmise ajal ei sega,siis muutub see tykiks ju? :hmmm:

Väga madalal tulel keetes mitte, kuid ma eelistan ka siiski paaril korral segada, minu meelest kipub muidu ülemine kiht nats krõmpsusk jääma Söögitegemisega seotud nipid 441331
Marleen77
Marleen77
Omaklubi pronks
Omaklubi pronks

Postituste arv : 486
Age : 47
Asukoht : Taani/Kopenhaagen
Registration date : 09/05/2009

Tagasi üles Go down

Söögitegemisega seotud nipid Empty Re: Söögitegemisega seotud nipid

Postitamine  Sponsored content


Sponsored content


Tagasi üles Go down

Tagasi üles

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele