Mussels in chilli tomato sauce ehk siis rannakarbid tšillises tomatikastmes
4 posters
O.M.A. klubi :: Kodu :: Kokandusnurk :: Soolased toidud
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Mussels in chilli tomato sauce ehk siis rannakarbid tšillises tomatikastmes
Mussels in chilli tomato sauce
1,5 kg värskeid rannakarpe
1 kg tomateid,väiksemateks lõigatuna
1 spl tomatipastat
1 suurem punane sibul hakituna
3 kuni 4 küüslauguküünt
1,5 cupi ( nii 200 ml) vett või kuiva valgetveini
1 sidrun nii koor kui mahl
2 tšillit hakituna
2 tl suhkrut
soola
mustapipart
ingverit
lehtpeterselli hakituna
Pese ja kuhasta korralikult karbid
Lahtised ja katkised karbis viska prügikasti
Võta sügavam pann lisa 2 spl oliiviõli ,sibul,küüslauk ning tšilli ning kuumuta kuni sibul on pehme,lisa toamtipasta ning kuumuta pidevalt segades
Lisa tomat,sidrunikoor,mahl,vedelik mida kasutad ja suhkur
Hauta nii 10 minutit kuni kaste on paksenenud ,maitsesta
Viimasena lisa puhtad karbid ja hauta kaane all 5 minutit,vahepeal panni loksutades
Sega läbi ning eemalda kõik kinnised karbid mis toidu sees on ja viska minema
sest need on surnud ja siis kui süüa neid võib tekkida mürgitus mis ei lõppe just kõige paremini.
Tõsta toit serveerimis kausidesse raputa peale peterselli ja söö saiaga.
1,5 kg värskeid rannakarpe
1 kg tomateid,väiksemateks lõigatuna
1 spl tomatipastat
1 suurem punane sibul hakituna
3 kuni 4 küüslauguküünt
1,5 cupi ( nii 200 ml) vett või kuiva valgetveini
1 sidrun nii koor kui mahl
2 tšillit hakituna
2 tl suhkrut
soola
mustapipart
ingverit
lehtpeterselli hakituna
Pese ja kuhasta korralikult karbid
Lahtised ja katkised karbis viska prügikasti
Võta sügavam pann lisa 2 spl oliiviõli ,sibul,küüslauk ning tšilli ning kuumuta kuni sibul on pehme,lisa toamtipasta ning kuumuta pidevalt segades
Lisa tomat,sidrunikoor,mahl,vedelik mida kasutad ja suhkur
Hauta nii 10 minutit kuni kaste on paksenenud ,maitsesta
Viimasena lisa puhtad karbid ja hauta kaane all 5 minutit,vahepeal panni loksutades
Sega läbi ning eemalda kõik kinnised karbid mis toidu sees on ja viska minema
sest need on surnud ja siis kui süüa neid võib tekkida mürgitus mis ei lõppe just kõige paremini.
Tõsta toit serveerimis kausidesse raputa peale peterselli ja söö saiaga.
karima1- Omaklubi pronks
- Postituste arv : 417
Asukoht : Tun
Registration date : 28/09/2013
Re: Mussels in chilli tomato sauce ehk siis rannakarbid tšillises tomatikastmes
Vot neid ma teen tihti, kas teie keeles on need mussels? Meil on "moules"
Ma hautan veinis, sharlottsibulat, hapukoort, vôid, rohelist sibulat ja sööme friikartulitega!
Ma hautan veinis, sharlottsibulat, hapukoort, vôid, rohelist sibulat ja sööme friikartulitega!
Re: Mussels in chilli tomato sauce ehk siis rannakarbid tšillises tomatikastmes
ma ei mäletagi mis meil nende kohta öeldakse aga ka moules nagu prantslased :P
aga ma tükk aega mõtlesin eestikeelset nimetust hahahah siis sõbrannalt küsisin
ma järgminekord proovin karrises vahukoore kastmes :P
aga ma tükk aega mõtlesin eestikeelset nimetust hahahah siis sõbrannalt küsisin
ma järgminekord proovin karrises vahukoore kastmes :P
karima1- Omaklubi pronks
- Postituste arv : 417
Asukoht : Tun
Registration date : 28/09/2013
Re: Mussels in chilli tomato sauce ehk siis rannakarbid tšillises tomatikastmes
Igaljuhul on see üks mehine suutäis vähemalt friikartulitega, millega teie neid sööte?
Re: Mussels in chilli tomato sauce ehk siis rannakarbid tšillises tomatikastmes
omast arust just kirjutassin vastuse :P mina sõin niisama saiaga seda kastet ja karvid tõmbasin suust lupsti läbi lastele sai nata spagette keedetud juurde
karima1- Omaklubi pronks
- Postituste arv : 417
Asukoht : Tun
Registration date : 28/09/2013
Re: Mussels in chilli tomato sauce ehk siis rannakarbid tšillises tomatikastmes
Meil kutsutakse neid ka sinikarpideks - namm. Alati kui Eestis mõnes pubis neid pakutakse, tellin potitäie
Ise kogun hoogu, et neid teha - tundub kuidagi ületamatult raske
Ise kogun hoogu, et neid teha - tundub kuidagi ületamatult raske
tsunaami- Administraator
- Postituste arv : 733
Age : 42
Asukoht : Soome
Registration date : 15/05/2012
Re: Mussels in chilli tomato sauce ehk siis rannakarbid tšillises tomatikastmes
pole midagi rasket va puhastamine see ka tüütu mitte raske
karima1- Omaklubi pronks
- Postituste arv : 417
Asukoht : Tun
Registration date : 28/09/2013
Re: Mussels in chilli tomato sauce ehk siis rannakarbid tšillises tomatikastmes
kuidas sa neid puhastad? Loputad läbi ja korjad kuivanud vetikad ära?
tsunaami- Administraator
- Postituste arv : 733
Age : 42
Asukoht : Soome
Registration date : 15/05/2012
Re: Mussels in chilli tomato sauce ehk siis rannakarbid tšillises tomatikastmes
Seda retsepti võiks ka täiesti proovida.
Mina ise olen teinud järgmiselt:
Pesen ja puhastan külma voolava vee all rannakarbid. Katkised viskan minema. Nendega, mis on pisut avatud, mängin - kui voolava vee all raputades ja vastu kraanikaussi koputades karbi koomale/kinni tõmbavad, lähevad söömiseks. Need, mis enam ei reageeri, kuuluvad äraviskamisele.
Hakin 2 küüslauguküünt ja viilutan ühe sibula poolrõngasteks. Sulatan pannil umbes 2-3spl võid (olgem ausad, mida rohkem seda maitsvam ) ning kuumutan küüsaluku ja sibulat võis, kuniks sibul klaasjaks muutub.
Valan endale klaasi valget veini. Pudelisse jäänud veinist poole lisan küüslaugule ja sibulale ning keedan nii umbes 5-7 minutit, maitsestan vähese soola ja pisukese pipraga. Ise samal ajal naudin klaasis oleva veini maitset ja kööki tekkinud veinikastme lõhna.
Kui vein on piisavalt keenud, lisan karbid veinikastmesse. Sulgen poti kaanega ning ootan, kuni keema hakkavad. Keedan ca 4-5 minutit aeg-ajalt potti raputades või vahukulbiga segades.
Seejärel tõstan karbid suurde laia kaussi. Need karbid, mis endiselt kinni on, viskan ära. Potis oleva leeme lasen korra veel keema tõusta, seejärel keeran tule alt, lasen leemel "rahuneda" ja lisan rõõsa koore (originaalretsept näeb ette 100ml, ma lisan ikka 200 :P).
Valan potist kastme karpidele ja seejärel asun valminud toitu nautima. Et maitsev kaste väga kaduma ei läheks, siis korjan selle saiatükiga taldrikult kokku... Mmmm. Suu läks praegu vett täis.
Olen sellega suutnu nii mõnegi skeptiku rannakarbi usku pöörata.
P.S Olen täheldanud, et Eestis müüdavate karpidest tasub pigem osta Norra omi. Need on suuremad, kui taanlaste püütud. Aga oma maitsenaudingu annavad nad mõlemad.
Mina ise olen teinud järgmiselt:
Pesen ja puhastan külma voolava vee all rannakarbid. Katkised viskan minema. Nendega, mis on pisut avatud, mängin - kui voolava vee all raputades ja vastu kraanikaussi koputades karbi koomale/kinni tõmbavad, lähevad söömiseks. Need, mis enam ei reageeri, kuuluvad äraviskamisele.
Hakin 2 küüslauguküünt ja viilutan ühe sibula poolrõngasteks. Sulatan pannil umbes 2-3spl võid (olgem ausad, mida rohkem seda maitsvam ) ning kuumutan küüsaluku ja sibulat võis, kuniks sibul klaasjaks muutub.
Valan endale klaasi valget veini. Pudelisse jäänud veinist poole lisan küüslaugule ja sibulale ning keedan nii umbes 5-7 minutit, maitsestan vähese soola ja pisukese pipraga. Ise samal ajal naudin klaasis oleva veini maitset ja kööki tekkinud veinikastme lõhna.
Kui vein on piisavalt keenud, lisan karbid veinikastmesse. Sulgen poti kaanega ning ootan, kuni keema hakkavad. Keedan ca 4-5 minutit aeg-ajalt potti raputades või vahukulbiga segades.
Seejärel tõstan karbid suurde laia kaussi. Need karbid, mis endiselt kinni on, viskan ära. Potis oleva leeme lasen korra veel keema tõusta, seejärel keeran tule alt, lasen leemel "rahuneda" ja lisan rõõsa koore (originaalretsept näeb ette 100ml, ma lisan ikka 200 :P).
Valan potist kastme karpidele ja seejärel asun valminud toitu nautima. Et maitsev kaste väga kaduma ei läheks, siis korjan selle saiatükiga taldrikult kokku... Mmmm. Suu läks praegu vett täis.
Olen sellega suutnu nii mõnegi skeptiku rannakarbi usku pöörata.
P.S Olen täheldanud, et Eestis müüdavate karpidest tasub pigem osta Norra omi. Need on suuremad, kui taanlaste püütud. Aga oma maitsenaudingu annavad nad mõlemad.
lumemari- Postituste arv : 219
Age : 42
Asukoht : Pirita jõe ääres
Registration date : 05/06/2009
Re: Mussels in chilli tomato sauce ehk siis rannakarbid tšillises tomatikastmes
Millise viinamarja vein oleks parim?
Sauvignon Blanc?
Sauvignon Blanc?
tsunaami- Administraator
- Postituste arv : 733
Age : 42
Asukoht : Soome
Registration date : 15/05/2012
Re: Mussels in chilli tomato sauce ehk siis rannakarbid tšillises tomatikastmes
Muskaati soovitatakse, mina panen ùkskôik millist odavat valget lauaveini.
Re: Mussels in chilli tomato sauce ehk siis rannakarbid tšillises tomatikastmes
oo, ema just tõi pudeli muskaati ja mõtlesingi, kuidas seda ära kasutada
tsunaami- Administraator
- Postituste arv : 733
Age : 42
Asukoht : Soome
Registration date : 15/05/2012
Re: Mussels in chilli tomato sauce ehk siis rannakarbid tšillises tomatikastmes
Ma just môtlen, kas teha ka merekarpe vôi ei aga meil süüakse neid ikka friikatega ja mul pole friikartulite isu
Re: Mussels in chilli tomato sauce ehk siis rannakarbid tšillises tomatikastmes
tsunaami kirjutas:Millise viinamarja vein oleks parim?
Sauvignon Blanc?
Kuna mina joon peamiselt vaid Rieslingut või Gewürtztamineri (vabandan, kui see sõna nüüd natuke vale sai ), siis on meil seda kodus.
lumemari- Postituste arv : 219
Age : 42
Asukoht : Pirita jõe ääres
Registration date : 05/06/2009
Re: Mussels in chilli tomato sauce ehk siis rannakarbid tšillises tomatikastmes
lumemari kirjutas:tsunaami kirjutas:Millise viinamarja vein oleks parim?
Sauvignon Blanc?
Kuna mina joon peamiselt vaid Rieslingut või Gewürtztamineri (vabandan, kui see sõna nüüd natuke vale sai ), siis on meil seda kodus.
Need 3 on ka minu lemmikud ja ikka leidub
tsunaami- Administraator
- Postituste arv : 733
Age : 42
Asukoht : Soome
Registration date : 15/05/2012
Similar topics
» Maimupskinid 2010
» Kui lasteaia kohta ei saa ... mis siis?
» Kui sa oleksid šokolaad, siis milline?
» Palju meil siis issisi on siin?
» Kui saaksid ühe päeva elada nii nagu see oleks sinu viimane siis mida ette võtaksid?
» Kui lasteaia kohta ei saa ... mis siis?
» Kui sa oleksid šokolaad, siis milline?
» Palju meil siis issisi on siin?
» Kui saaksid ühe päeva elada nii nagu see oleks sinu viimane siis mida ette võtaksid?
O.M.A. klubi :: Kodu :: Kokandusnurk :: Soolased toidud
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Permissions in this forum:
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
|
|
Kolm 15 Juun 2016, 08:45 by ˇmiio23
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.138
Esm 15 Juun 2015, 12:41 by Mustlasplika
» Sassy vesi
Kolm 27 Mai 2015, 13:48 by Mustlasplika
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.137
Reede 24 Apr 2015, 10:14 by Triibuliine
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.136
Reede 17 Apr 2015, 23:30 by Triibuliine
» Suvikõrvitsa tagliatelle
Reede 17 Apr 2015, 18:54 by tsunaami
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.135
Esm 13 Apr 2015, 21:39 by Triibuliine
» Hommiku pirukas .
Püh 12 Apr 2015, 09:18 by accra
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.134
Reede 03 Apr 2015, 14:04 by Triibuliine
» Mis raamatut te hetkel loete?
Kolm 01 Apr 2015, 20:59 by tsunaami
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.133
Teis 31 Märts 2015, 21:39 by Triibuliine
» Mis värvi on Teie laste silmad?
Püh 29 Märts 2015, 22:46 by Mustlasplika
» Kas sulle meeldib saunas käia?
Püh 29 Märts 2015, 22:44 by ˇmiio23
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.132
Reede 27 Märts 2015, 08:44 by Triibuliine
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.131
Teis 24 Märts 2015, 20:06 by Triibuliine