Mure nuuskamisega
2 posters
O.M.A. klubi :: Lapsed :: Lapsed :: Lapsed 3-7a.
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Mure nuuskamisega
Peagi 4aastaseks saav laps ei taha nuusata.Ja kui talle ette näidata siis ta ütleb ainult,et ei oska ja ei taha.Tegemist ei ole minu lapsega vaid mehe lapsega ,kes meie juures on.Ta tõmbab pidevalt tatti ülesse .Loodan,et oskate keegi nõu anda ja saame preili kuidagi nuuskama.
Re: Mure nuuskamisega
Minu lapsed on mõlemad enne teist eluaastat nuuskama õppinud, aga mõnedel lastel võtabki rohkem aega. Kui ta ei oska, siis on hea eeskuju näidata. Selle pärast ekstra muidugi endale nohu ei tasu hankida Muidu, mul tüdrukud õppisid mõlemad just eeskuju järgi ja eks alguses ise ka käisin paberiga järel ja pühkisin niisamagi.
Kui tal tõesti on nohu, aga ta ei nuuska, võib kasutada nt Quixx'i või Humerit - neid ninasse pihustades tuleb suur osa sekreeti väga lihtsalt välja ja piisabki pühkimisest.
Ma muidugi sinu jutu puhul mõtlen, et ta teie juures ajutiselt, eks? Kas ta emaga kodus olles muidu nuuskab? Siin võib ka asi olla psühholoogiline. Võib-olla tunneb ta, et saab niimoodi rohkem tähelepanu (ilmselt pole seda väga kerge leida, kui sinu kaks tüdrukut ka lisaks on...)... Lapsed võivad vahel teises situatsioonis tavapärasest hoopis erinevalt käituda, sest nad ei tunne end päris kindlalt.
Selles vanuses lapsega saab õnneks juba üsnagi rääkida. Äkki proovid talle ilusasti seletada, et ninaga luristamine on tegevus, mida täiskasvanud ja suuremad lapsed kunagi ei tee ja et sa võid aidata tal õppida. Võid proovida ise ette näidata, aga võite ka arsti mängida, nuusata loomadel nina jms. Veel parem, pane Mia taga sellist mängu mängima
Proovige eri variante, aga ma arvan, et põhiline on, et te sellele liialt tähelepnu ei pööraks või stressis end ei näitaks. Siis võib ta seda ainult veiderdamise pärast jätkata ja polegi huvitatud korralikult nuuskamisest.
Ehk oli miskit abi ja anna teada, kuidas teil asi lahenes. Ehk tõesti keegi oskab ka midagi oma kogemusest veel lisada...
Kui tal tõesti on nohu, aga ta ei nuuska, võib kasutada nt Quixx'i või Humerit - neid ninasse pihustades tuleb suur osa sekreeti väga lihtsalt välja ja piisabki pühkimisest.
Ma muidugi sinu jutu puhul mõtlen, et ta teie juures ajutiselt, eks? Kas ta emaga kodus olles muidu nuuskab? Siin võib ka asi olla psühholoogiline. Võib-olla tunneb ta, et saab niimoodi rohkem tähelepanu (ilmselt pole seda väga kerge leida, kui sinu kaks tüdrukut ka lisaks on...)... Lapsed võivad vahel teises situatsioonis tavapärasest hoopis erinevalt käituda, sest nad ei tunne end päris kindlalt.
Selles vanuses lapsega saab õnneks juba üsnagi rääkida. Äkki proovid talle ilusasti seletada, et ninaga luristamine on tegevus, mida täiskasvanud ja suuremad lapsed kunagi ei tee ja et sa võid aidata tal õppida. Võid proovida ise ette näidata, aga võite ka arsti mängida, nuusata loomadel nina jms. Veel parem, pane Mia taga sellist mängu mängima
Proovige eri variante, aga ma arvan, et põhiline on, et te sellele liialt tähelepnu ei pööraks või stressis end ei näitaks. Siis võib ta seda ainult veiderdamise pärast jätkata ja polegi huvitatud korralikult nuuskamisest.
Ehk oli miskit abi ja anna teada, kuidas teil asi lahenes. Ehk tõesti keegi oskab ka midagi oma kogemusest veel lisada...
Pärlike- abiAdministraator
-
Postituste arv : 3307
Registration date : 18/02/2009
Re: Mure nuuskamisega
Jah ta on meil esimest korda ka veel .Emaga ta ka ei nuuska.No ta ema ei ole suutnud peaaegu 4 aastast last veel lutipudelist ja mähkmetest isegi võõrutada.Nii,et mis me nuuskamisest räägime veel.Aga üritame Tänan nõu eest.
Kui keegi oskab veel nõu anda võite julgelt kirjutada.
Kui keegi oskab veel nõu anda võite julgelt kirjutada.
Similar topics
» Mure hammastega
» Mure: laps ronib söögitoolis
» Mure: mähkmed ajavad lapsel pepu sügelema
» Imehea Napoleoni kook
» Mure: laps ronib söögitoolis
» Mure: mähkmed ajavad lapsel pepu sügelema
» Imehea Napoleoni kook
O.M.A. klubi :: Lapsed :: Lapsed :: Lapsed 3-7a.
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1