O.M.A. klubi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Mure: mähkmed ajavad lapsel pepu sügelema

5 posters

Go down

Mure: mähkmed ajavad lapsel pepu sügelema Empty Mure: mähkmed ajavad lapsel pepu sügelema

Postitamine  siq29 Esm 06 Dets 2010, 08:50

Ja oleks siis, et ühte sorti mähe. Ei, tänaseks ei kannata ta enam ühtegi mähet.

Olen Annaliisa sündimisest peale kasutanud vaheldumisi (sõltuvalt soodukatest ja saadaolevuselt) igasuguseid mähkmeid - Liberoid, Pamperseid, Huggies'id, igasugu odavamaid mähkmed (Maxima ja Rimi omad) jne. Seni pole kordagi probleemiks olnud, et lapse pepu ei kannataks üht või teist mähet.

Probleem hakkas tekkima umbes kuu aega tagasi, kui laps ei tahtnud enam Pampersitega olla. Mähe oli jõudnud ainult pisut aega all olla, kui laps hakkas hädaldama, nutma, kätega mähet kiskuma ja peput vastu põrandat sügama. Kusjuures mähe võis veel täiesti kuiv olla. Et kohe-kohe olid laekumas lasterahad, saime kuidagi hakkama ja siis ostsin kohe Libero mähkusid. Algul oli nendega kõik korras. Kuid mõned päevad tagasi, eelmise nädala keskel, hakkas ka Liberotega sama jama. Juba veidi aja möödudes peale mähkme vahetamist hakkas Annaliisa nutma ja peput sügama, vahel tõi ta mulle lausa uus mähkme, et ära vahetaksin. Ta ju ei tea, et mähkmevahetus ei muuda midagi ja mul on lapsest täitsa kahju. Ta ei saa aru, et teine mähe on samasugune. Eile sain naabrilt prooviks ühe Huggies'i mähkme, see ei jõudnud kümmet minutitki all olla...

Ja oleks siis et ainult pabermähkmed, ka marlimähkmeid ei taha laps enam! Samamoodi hakkab sügama ja nutma ja kisub mähkmepükstel krõpskinnitusi lahti. Kuna lapsel pole potil käimine veel selge (ta ei taha kuidagi selle otstarbest aru saada), siis on päris keeruline olukord. Kuni eilseni saime veel enam-vähem kuidagi hakkama, sest potirenn ikkagi käib ja laps on enamuse päevast ilma mähkmeta, ainult sukapüksid on jalas. Kuid lõunauneks, õue minekuks ja ööseks on ikkagi mähet vaja, sest laps ei ole öösiti veel kuiv.

Täna hommikul olen aga sunnitud oma mure siia kirja panema, sest nüüd öösel ei saanud ei mina ega laps mähkme tõttu magada. Seni magas Annaliisa öö kenasti ära mähkmega. Täna öösel aga laps muudkui niheles, jorises, nuttis ja sügas oma tagumikku vastu voodit. Niisiis on meil olukord, kus ma lihtsalt taon meeleheites peaga vastu seina, sest paraku ei saa me ilma mähkmeta ka. Päeval veel kuidagi, kui ta ärkvel ja toas on, aga muul ajal on vaja. Tänu mähkmetele olen ka katkestanud lapse rinnast võõrutamise, sest just tänu öisele tissimisele sain täna terve öö peale juppide kaupa kokku umbes 2 tundi magada.

Kusjuures lapse pepu nahk on kõige selle jama juures täiesti terve ja ilus, pole mingit märki, et mähkmed midagi põhjustaksid!!! Seda enam on kogu see asi mulle mõistatuseks.

Öösel unesegase ja joriseva lapsega tegeledes mõtlesin nende kallite ökomähkmete ja allergiavabade mähkmete peale. On ju spets mähkmed õrnale nahale jne. Meeleheites olen sunnitud neid proovima lootuses, et ehk need lasevad lapsel ja ka ülejäänud perel vähemalt ööselgi magada. Kallid need kõik on, aga lapse pärast olen nõus neid ostma. Kuigi, pisike kahtluseuss siiski närib mu sees ja miski minus kahtleb, kas needki sobivad... Sest kui laps sügab ka tavalise korduvkasutatava riidest mähkmega oma tagumikku, miks ei peaks ta seda tegema ka ökomähkmete ja õrnale nahale mõeldud mähkmetega...

Küsimus olekski selline, kas kellegi OMAdest on esinenud sama probleemi, kus laps ei kannata ainustki enamlevinud mähet?
Teine küsimus on, et kas on kellegi kogemusi ökomähkmete ja õrnale nahale mõeldud mähkmete kasutamisega?

Varsti on laekumas lasterahad ja ma ei tea, mis mähkmeid osta... Ehk saab siit infot, enne kui hakkan kalleid mähkmeid ostma.
siq29
siq29
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Mure: mähkmed ajavad lapsel pepu sügelema Tiitli23
Postituste arv : 2910
Registration date : 02/01/2010

http://www.isetegija.net/index.php?ind=blog&op=home&

Tagasi üles Go down

Mure: mähkmed ajavad lapsel pepu sügelema Empty Re: Mure: mähkmed ajavad lapsel pepu sügelema

Postitamine  Pärlike Esm 06 Dets 2010, 10:33

Laine-Liisel tekkis kuskil aastaselt sarnane teema. Kõik mässud hakkasid tasapisi ärritama, ta lihtsalt ei tahtnud neid, ja siis proovisin Muumide nn. ökomähkmeid. Sellega läks asi eriti hulluks ära - pepu läks täiesti kärna ning pidin kõigele lisaks hakkama mähkmelöövet ravima Mure: mähkmed ajavad lapsel pepu sügelema 441331 Paar päeva oli nii, et laps mängis enamuse ajast paljalt maas ühe teki piires (ta veel väga palju ei kõndinud) ja seda pidin siis tihti vahetama, sest sinna juhtus igasugu jamasid, kui õigel ajal potile ei saanud. Kui lööve tagasi andma hakkas, läksime ikkagi Libero peale tagasi, sest läbi aja on need talle kõige paremini sobinud. Eks ta nendega ka veel pisut nihverdas, aga sa vist aru, et se ebamugavustunne pole päris mähkmelööbe kõrval, mille ta läbi tegi, midagi ja seetõttu harjus kenasti jälle ära. Selline oli meie olukord.
Kahjuks ei oska sulle midagi konkreetset soovitada. Võin ainult öelda, et olen kuulnud ka ökomähkmete puhul esinevatest probleemidest. Pealegi, mulle jääb mulje, et sul tüdruk on pigem põhimõtteliselt mähkme vastu, kui et tegu oleks allergiaga ja sellisel juhul ilmselt ei muuda see midagi, et sa marki vahetad... Äkki tüdrukule meeldib lihtsalt see vabadustunne, mis on ilma mähkmeta - ehk on olemas tõesti mingid hästi õhukesed riidemähkmed, mis petaksid ära Mure: mähkmed ajavad lapsel pepu sügelema 412917

Viimati muutis seda Pärlike (Esm 06 Dets 2010, 11:40). Kokku muudetud 1 kord
Pärlike
Pärlike
abiAdministraator
abiAdministraator

Postituste arv : 3307
Registration date : 18/02/2009

Tagasi üles Go down

Mure: mähkmed ajavad lapsel pepu sügelema Empty Re: Mure: mähkmed ajavad lapsel pepu sügelema

Postitamine  erlex Esm 06 Dets 2010, 11:08

Arlenel tekkis ka hiljuti lööve ja ei kannata enam mähkmeid jube punane on pepu.Nüüd oleme palja pepuga ja üritan ikka poltile panna aga kogu aeg ei jõua.Ainuke mida ööseks panen on libero teised teevad pepu veri-punaseks Mure: mähkmed ajavad lapsel pepu sügelema 173634 Täna hommikul täitsa nuttis kui pissi tuli.

Ma ka ei oska enam midagi osta kõik tekitavad löövet Mure: mähkmed ajavad lapsel pepu sügelema 888847
erlex
erlex
Omaklubi teemant
Omaklubi teemant

Postituste arv : 5078
Registration date : 15/12/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  Ivika25 Esm 06 Dets 2010, 11:43

Kas Moltexit olete proovinud? See küll kallis, aga nii palju kui pakendil kirjas, siis pealispind on hingav. Ja pepsil võib kasutada Babe veepastat. Suht kallis, aga kuldaväärt määre lapsele. Mul enda nooremal tütrel on pepsiga probleemid juba sünnist saadik. Käisime allergoloogil ja see soovitas babe veepastat. Tasa ja targu, aga pepu paraneb Mure: mähkmed ajavad lapsel pepu sügelema 547149
Ivika25
Ivika25
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

August 2010 abimode
Postituste arv : 1192
Registration date : 16/02/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  liisuu Esm 06 Dets 2010, 14:22

Huvitav, et selline asi nüüd alles tekib. Samas, kui lapsel löövet ei ole, siis vast mähe otseselt mingit reaktsiooni ei tekita Mure: mähkmed ajavad lapsel pepu sügelema 756483 Äkki lapsele endale ei meeldi selline umbne keskkond.
Proovi potitreeningupükse - pm alukad, millel jalgevahel paksem osa. Ma pakun, et ökomähkmeid pole mõtet proovida, kui ka marli samamoodi ei sobi (mis saab veel ökom olla kui riidemähe, eks).

Tuttava laps ei kannatanud sünnist saati mitte ühtegi mähet, proovis ka erinevaid, aga ükski ei sobinud. Marlide peale ka ei läinud, hakkas kohe hoopis potitama. Nüüd laps 1,5a ja siiani ühtegi mähet ei kannata. Käib alukatega ja tunnistab ka potti.
liisuu
liisuu
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Postituste arv : 1224
Registration date : 12/08/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  Sponsored content

Sponsored content

Tagasi üles Go down

Tagasi üles

- Similar topics