Segasummasuvila.
+20
muffyns28
mannu03
tsunaami
ˇmiio23
Liisukas21
Deanna
sigrid84
catss
kristiina15
-apple-
Mõrumantsik
imeline
kertu009
heffaklump
VäikeTama
mitsunitsu
AnnikaKl
Cat
pariisitar
Iirlane
24 posters
Lehekülg 3, lehekülgi kokku 8
Lehekülg 3, lehekülgi kokku 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Segasummasuvila.
Ma olin selle keele6petuse suhtes algul vága kahevahel,et kummas háálduses ma siis hakkan neid tahti 6petama .
Et tahaks ikka eesti keelt 6petada, aga kui kooli laheb siis jááb ju jánni ,kui midagi ei oska...
l6puks 6petasin ikka eesti keeles ja kui eelkooligruppi laks ja hakkas seal 6ppima ,siis 6petasin inglise keels. :fous:
Segane vark igatahes.
Tean et need kel peres erikeelsed vanemad,neil kumbki vanem 6petab oma keeles.
Aga nyyd poisiga 6petan s6nu naiteks m6lemas keeles. nait. auto-car, kiisu-kitty jne.
Tahti 6petan jallegi algul nats eesti k ja siis hiljem ingl.k .
Peakski lugema mida tegelt soovitatakse...
Et tahaks ikka eesti keelt 6petada, aga kui kooli laheb siis jááb ju jánni ,kui midagi ei oska...
l6puks 6petasin ikka eesti keeles ja kui eelkooligruppi laks ja hakkas seal 6ppima ,siis 6petasin inglise keels. :fous:
Segane vark igatahes.
Tean et need kel peres erikeelsed vanemad,neil kumbki vanem 6petab oma keeles.
Aga nyyd poisiga 6petan s6nu naiteks m6lemas keeles. nait. auto-car, kiisu-kitty jne.
Tahti 6petan jallegi algul nats eesti k ja siis hiljem ingl.k .
Peakski lugema mida tegelt soovitatakse...
Kuigi mul veel sünnitusega aega, ma ütleksin ka oma arvamuse. Mina kindla peale hakkan lapsega Eesti keeles rääkima. Ta ikkagi peab teadma oma juuri ja sugulastega räägitud saama. Ja lapsele ka ju hea. Mida rohkem keeli oskab, seda parem...eksole. Mees hakkab rääkima lapsega inglise keeles, sest tema riigis on jube palju erinevaid keeli, aga riigikeeleks on inglise keel ja siis me olemegi nii otsustanud, et jäävad minu poolt eesti, tema poolt inglise ja kui mõne aasta pärast on vaja hakata lapsele koos asju seletama, siis seda me teeme koos inglise keeles. Aga meil on ka tegelikult päris probleem, sest kui laps läheb lasteaeda, siis seal räägitakse ainult taani keelt ja meie seda talle õpetama ei hakka. Ma usun, et alguses saab vist päris raske olema. Samas ma siiski leian, et kui me hakkame siin sega-pudru kolme keelt talle peale kohe suruma, lähevad tal asjad päris sassi! Mis siis on parim lahendus? :hmmm:
kertu009- Omaklubi pronks
- Postituste arv : 460
Registration date : 10/06/2009
Seal ei olegi tegelt lahendust, vaid on vaja kannatliku meelt.
Sa ara yldse muretse ,sest laps 6pib lasteaias selle keele nii ruttu ara et hakkab siis kohevarsti sind ka 6petama . Meil oli nii.
Ja muidugi tuleb valmis olla selleks ,et laps hakkab korralikult raakima teistest hiljem ,kuna mitu keelt on ikkagi natuke segadusse ajav.
Aga l6pptulemus on hiilgav ,kuna u 5 aastaselt raagib ta puhtalt k6iki keeli, no titepuhtalt,aga siisiki... :smaili:
Sa ara yldse muretse ,sest laps 6pib lasteaias selle keele nii ruttu ara et hakkab siis kohevarsti sind ka 6petama . Meil oli nii.
Ja muidugi tuleb valmis olla selleks ,et laps hakkab korralikult raakima teistest hiljem ,kuna mitu keelt on ikkagi natuke segadusse ajav.
Aga l6pptulemus on hiilgav ,kuna u 5 aastaselt raagib ta puhtalt k6iki keeli, no titepuhtalt,aga siisiki... :smaili:
Super - duper :smaili:
Meil ka kodune keel ikka eesti keel ja väga ei punnita soome keele õpetamisega. See peaks tal tulema juba iseenesest selles keskkonnas elades...no soomekeelsed multikad ja raamatud ja mingi aeg on plaanis osta see laste läpakas ka. See ka õpetab ilusti soome keelt. Kõige parem kool tuleb muidugi lasteaiast. Kuigi jah lastearst soovitas mul suhelda lapsega eesti keeles ja mehel soome keeles, siis me otsustasime ikka, et ei hakka asja keeruliseks ajama ja teeme ise oma sisetunde järgi :01:
Mõrumantsik- Omaklubi hõbe
- Postituste arv : 747
Registration date : 16/02/2009
Nii, minu laps (vanem) hakkas rààkima hiljem nagu iirlane seletas. Mina alguses rààkisin temaga eesti/prantsuse keeles, st. kui olime mees+mina+poiss rààkisin prantsuse keeles, et kôik aru saaksid. Siis mingil hetkel hakkasingi prantsuse keeles rààkima kuna raamatud on kôik selles keeles, telekast tuleb ainult pr. keel jne, jne. Ma oleks tahtnud, et ta rààgiks kahte keelt ja ma ôpetan talle hetkel (ùle kivide ja kàndude) eesti keelt aga ta on algusest pealt eelistanud pr. keelt. Mina ùtlesin emme, tema hakkas mulle maman ùtlema ja ei mingit emmet!
Ma 6petan praegu tytrele eesti keeles lugemist ja 6nneks on tal huvi selle vastu.
Vanemat poissi enam eesti keeles lugema ei pane. Ta saab kyll aru kui loeb ,aga valjuháálselt ta eesti k. kunagi lugema ei hakka. (ta tuli iirisse 12 aastaselt)
Vanemat poissi enam eesti keeles lugema ei pane. Ta saab kyll aru kui loeb ,aga valjuháálselt ta eesti k. kunagi lugema ei hakka. (ta tuli iirisse 12 aastaselt)
No meie laps kuuleb pidevalt 3 keelt, eks vaatame, kas ta enne kooli minekut yldse r22kima hakkab Ise olen nii kaua kui m2letan kahte keelt 22kinud, kirjutanud ja lugenud ning hiljem lisandusid veel paar keelt, seega k8ik on tehtav :smaili:
pariisitar- Omaklubi kristall
-
Postituste arv : 2146
heips! :661:
Võtan ka siis nüüd teie ridadesse.Olen alates 30 augustist Soomes linnas nimega Turku.Mees töötab siin ja ei olnud ma huvitatud üksikema rollist.Nüüd vaikselt hakkan siin paberimajandust ajama :fous: , tahaks saada suuremat tüdrukut võimalikult kiiresti lasteaeda, kuna ta mul selline tüüp, kel meeldib lasteaias käimine.Väiksemaga olen siis mina kodune, vb hakkan vaikselt kodus maniküüri tegema, kunagi sai sellega leiba teenitud ehk saaks väikest taskuraha nüüdki
Hetkel muud pole, kõik on alles nii uus ja värske aga kui miskit põrutavat siis kirjutan :yes2:
Võtan ka siis nüüd teie ridadesse.Olen alates 30 augustist Soomes linnas nimega Turku.Mees töötab siin ja ei olnud ma huvitatud üksikema rollist.Nüüd vaikselt hakkan siin paberimajandust ajama :fous: , tahaks saada suuremat tüdrukut võimalikult kiiresti lasteaeda, kuna ta mul selline tüüp, kel meeldib lasteaias käimine.Väiksemaga olen siis mina kodune, vb hakkan vaikselt kodus maniküüri tegema, kunagi sai sellega leiba teenitud ehk saaks väikest taskuraha nüüdki
Hetkel muud pole, kõik on alles nii uus ja värske aga kui miskit põrutavat siis kirjutan :yes2:
-apple-- Postituste arv : 298
-apple- meie ridadesse!
Kirjuta kindlasti kuidas laheb ja akki saab m6ni siinne soomlane sind vajadusel aidata riigi eriparade tundma6ppimisel!
Kirjuta kindlasti kuidas laheb ja akki saab m6ni siinne soomlane sind vajadusel aidata riigi eriparade tundma6ppimisel!
-apple- teretulemast! Mul üks tore kaugelt, kaugelt sugulane elab Turkus koos oma mehe ja pisikese plikatirtsuga. Ma võin tema käest ka midagi küsida, kui sul spetsiaalselt midagi vaja teada on!
Mina aga jään nüüd puhkusele sellest nädalast ja siis on ainult kuukene veel sünnituseni. Hetkel on elu nii hectic olnud, et ma ei olegi jõudnud mõelda üldse, et ma peaksin pisut rahulikumalt asju võtma. Vaagnas on sellised koletud valud, et öösiti magada...hm hea kui saangi! No liiga palju pingutamist on olnud ka...ma üldse ei imestagi, kui ma juba varsti haiglas punnitan pisikest välja! Elukaaslane on täitsa pahane, et ma muudkui trallin ringi ja kui ta kodus on, siis olen ma "koduarestis" Muudkui käseb mul olla rahulikult ja puhata. Teeb ise süüa ja koristab, kui vaja. Kolisin eelmine nädal kokku oma partneriga ja siis oli sada asja vaja teha. Mida osta, mida ja kuidas transportida. Uhh, selline peavalu! Aga vähemalt nüüd on peamised asjad olemas korteris ja enam mingiks suureks mürgeldamiseks ei lähe.
Kas te keegi olete vahelduvalt enne sünnitust või raseduse ajal kolinud? Kuidas olukord on kulgenud?
Mina aga jään nüüd puhkusele sellest nädalast ja siis on ainult kuukene veel sünnituseni. Hetkel on elu nii hectic olnud, et ma ei olegi jõudnud mõelda üldse, et ma peaksin pisut rahulikumalt asju võtma. Vaagnas on sellised koletud valud, et öösiti magada...hm hea kui saangi! No liiga palju pingutamist on olnud ka...ma üldse ei imestagi, kui ma juba varsti haiglas punnitan pisikest välja! Elukaaslane on täitsa pahane, et ma muudkui trallin ringi ja kui ta kodus on, siis olen ma "koduarestis" Muudkui käseb mul olla rahulikult ja puhata. Teeb ise süüa ja koristab, kui vaja. Kolisin eelmine nädal kokku oma partneriga ja siis oli sada asja vaja teha. Mida osta, mida ja kuidas transportida. Uhh, selline peavalu! Aga vähemalt nüüd on peamised asjad olemas korteris ja enam mingiks suureks mürgeldamiseks ei lähe.
Kas te keegi olete vahelduvalt enne sünnitust või raseduse ajal kolinud? Kuidas olukord on kulgenud?
Olen- olen :yes2: Teise riiki lausa hehe ja värvisin (koos abilistega) uue kodu seinu septembri keskpaiku Pead rahulikult vötma, ning KINDLASTI abi vastu vötma, palu ka, ega küsija suu pihta lööda! Tavaliselt.
Ah ostsime Jyskist mingi riidekapi ja see lagunes laiali, siis l2ksime pyhap2eval ja ostsime Ikeast teise riidekapi. Panime selle eile kokku. Vinks-vonks ja oligi koos. Jyski riidekapi peale olin nii vihane, et tahtsin lihtsalt laiali lammutada ja aknast alla visata, aga elukaaslane ei lubanud. Ta siis viis selle keldriruumi, et vb ikka kunagi saab kasutada, kas siis meie v6i saame kellegile anda, sest p6him6tteliselt kapp on korras, aga lihtsalt need kruvid ja tarvikud, mis kaasas olid, neid oli liiga v2he. Justkui oleks midagi olnud puudu. Oi, ma olin nii pyha viha t2is. N2gime selle kapiga mitu p2eva vatti ja siis kui riided sisse panin, plaks ja hakkas vajuma yhele kyljele ja l2ks laiali
Yhes6naga Jysk OUT ja Ikea IN meie jaoks!
Ja Ikea kapp oli muideks odavam, kui Jyski oma...
Ma proovin mitte rabeleda, aga mida ma teha saan, kui k2ed koguaeg sygelevad
Yhes6naga Jysk OUT ja Ikea IN meie jaoks!
Ja Ikea kapp oli muideks odavam, kui Jyski oma...
Ma proovin mitte rabeleda, aga mida ma teha saan, kui k2ed koguaeg sygelevad
Jyski mööblit ei tasu osta :fous: Panin kunagi ühe kummutiga ämbrisse. Igast muud kila-kola (eriti Ülemistel Eestis) vöib küll, aga jah just mööbel jäägu sinna seisma!
Meil siin Kongsbergis on ka Jÿsk, ja üks köige kurvem variant neist köigist kus käinud olen elu jooksul Tüüühi ja totaalselt möttetu. Ülemiste oma on nagu ostuparadiiis selle körval. Taanis üldiselt sellised harju keskmised.
Ikea on viimastel aastatel oma kvaliteedi kallal tösist tööd teinud ja minu arvates täitsa arvestatav pood :smaili:
Meil käidi täna töö juures filmimas, norra Kanal 2, nüüd oleme varsti siinses hommikuprogrammis :laeticia: Filmiti kogu seda institutsiooni, kus me oleme, siin tavaline (era)lasteaed ja siis avatud lasteaed, kus me oma asüülilastega oleme. Me omad vaatasid kenasti, suud ammuli kaamerasse :hahaha:
Meil siin Kongsbergis on ka Jÿsk, ja üks köige kurvem variant neist köigist kus käinud olen elu jooksul Tüüühi ja totaalselt möttetu. Ülemiste oma on nagu ostuparadiiis selle körval. Taanis üldiselt sellised harju keskmised.
Ikea on viimastel aastatel oma kvaliteedi kallal tösist tööd teinud ja minu arvates täitsa arvestatav pood :smaili:
Meil käidi täna töö juures filmimas, norra Kanal 2, nüüd oleme varsti siinses hommikuprogrammis :laeticia: Filmiti kogu seda institutsiooni, kus me oleme, siin tavaline (era)lasteaed ja siis avatud lasteaed, kus me oma asüülilastega oleme. Me omad vaatasid kenasti, suud ammuli kaamerasse :hahaha:
Jah t2itsa 6igus Tama.
Kas n2gid end televiisorist?
Kas n2gid end televiisorist?
hoiad end telekaga myrgitamast!
Kle kas taani on ka plaani tulla Tama?
Kle kas taani on ka plaani tulla Tama?
Ma ei tea kas tahangi näha, nagunii olen nii jube seal
Ei ole nagu plaani Taani tulla lähikuil, kui just ei pea mingeid asju jälle ajama...
Ei ole nagu plaani Taani tulla lähikuil, kui just ei pea mingeid asju jälle ajama...
Minul vahepeal lasteaias käidud ja avaldus esitatud.Seal lasteaias , kuhu ma oleks soovinud, seal hetkel kohad täis, nüüd jääb üle oodata. Siin pidid vist 4 kuud max aeg olema, mis peab ootama.Pisema plaanin jrg. sügisest aeda panna, seni olen temaga võimalusel ikka kodus.
Täna käisin siis eesti poes ka.Sain hapukoort , pelmeeni ja vene kanget sinepit.Üldiselt on nigel valik sel poel ja kuupävi peab hoolsalt jälgima.
Täna käisin siis eesti poes ka.Sain hapukoort , pelmeeni ja vene kanget sinepit.Üldiselt on nigel valik sel poel ja kuupävi peab hoolsalt jälgima.
elame soomes harjavaltas.mina lapsega u 1,5a aastat ja mees u 7a.räägime eesti keeles.käime ikka tihti eestis,kuna tahaks ikka sugulasi näha jne.hetkel olen kodune. varsti plaanis hakata tööd vaatama ja siis laps aeda panna. selline igav ja vaikne kohake muidu ,ei ole suurt midagi teha siin
kristiina15- Postituste arv : 70
Registration date : 15/09/2009
Tervitus Kristiina15! Kui kaugel see koht Turkust on? Nii tahaks siin mõne emmega lähemalt suhelda.Üks sõbranna mul siin muidugi on aga siiski..kristiina15 kirjutas:elame soomes harjavaltas.mina lapsega u 1,5a aastat ja mees u 7a.räägime eesti keeles.käime ikka tihti eestis,kuna tahaks ikka sugulasi näha jne.hetkel olen kodune. varsti plaanis hakata tööd vaatama ja siis laps aeda panna. selline igav ja vaikne kohake muidu ,ei ole suurt midagi teha siin
Kas soomes paberimajandus sul seljataga? Mul on jäänud mulje, et Kela kaarti on väga utoopiline taodelda ja veel utoopilisem saada
-apple- kirjutas:Tervitus Kristiina15! Kui kaugel see koht Turkust on? Nii tahaks siin mõne emmega lähemalt suhelda.Üks sõbranna mul siin muidugi on aga siiski..kristiina15 kirjutas:elame soomes harjavaltas.mina lapsega u 1,5a aastat ja mees u 7a.räägime eesti keeles.käime ikka tihti eestis,kuna tahaks ikka sugulasi näha jne.hetkel olen kodune. varsti plaanis hakata tööd vaatama ja siis laps aeda panna. selline igav ja vaikne kohake muidu ,ei ole suurt midagi teha siin
Kas soomes paberimajandus sul seljataga? Mul on jäänud mulje, et Kela kaarti on väga utoopiline taodelda ja veel utoopilisem saada
turust umbes 100 km veel edasi.me 30 km enne porit.
sa pereklubi foorumis ei käi ? seal on päris palju eestlasi soomes.aga pabereid meil ei ole veel.just sain eestist lapse sünnitunnistuse apostllitud.kui mehel vaba päev,siis hakkame vaikselt asju ajama.meil see mure ,et issi on tööl eesti firma all ja see teeb paljud asjad keeruliseks. minu meelest ei tohiks kelaga mingit raskust olla.eriti kui mees või ise oled tööl.
Iirlane kirjutas: kristiina15 !
Kutsu ikka k6ik soome eestlased siiia foorumisse!
ma arvan,et te peaks ise nats rohkem reklaami tegema.siin liiga vähe inimesi minu arvates.pereklubis hulga rohkem.
Lehekülg 3, lehekülgi kokku 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Lehekülg 3, lehekülgi kokku 8