Segasummasuvila.
+20
muffyns28
mannu03
tsunaami
ˇmiio23
Liisukas21
Deanna
sigrid84
catss
kristiina15
-apple-
Mõrumantsik
imeline
kertu009
heffaklump
VäikeTama
mitsunitsu
AnnikaKl
Cat
pariisitar
Iirlane
24 posters
Lehekülg 6, lehekülgi kokku 8
Lehekülg 6, lehekülgi kokku 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Segasummasuvila.
sigrid84 kirjutas:rootsi. ja loodetavasti enne suve.
Vahva, tule siis loomulikult siia teemasse muljetama!
põnevat .mhmmm ega tegelt muud polegi kui see et mees juba 4 aastat rootsi - norra vahel sõidab ja väga harva koju saab.
siis mõtlesin et ehk on juba mõtekas sinna kolida , saaks rohkem koos olla (tibud näeks issit ka ) ja kuna mul siin nii kui nii töö lootust pole. st et on aga sellise palgaga pole nagu eriti mõtet minna.
plaan siis jääda Stockholmi ja rajooniks loodaks saada Kista. Seal juba ümbrus tuttav ja olemas tuttavadki.
nii et nüüd jään aga õhinal ootama
siis mõtlesin et ehk on juba mõtekas sinna kolida , saaks rohkem koos olla (tibud näeks issit ka ) ja kuna mul siin nii kui nii töö lootust pole. st et on aga sellise palgaga pole nagu eriti mõtet minna.
plaan siis jääda Stockholmi ja rajooniks loodaks saada Kista. Seal juba ümbrus tuttav ja olemas tuttavadki.
nii et nüüd jään aga õhinal ootama
sigrid84- Postituste arv : 92
Registration date : 04/08/2009
No mis sa siis veel ootad ,kui lausa tutvused es olemas!
Ilusat kolimist sulle ja teata siis ikka meile ka kui kolima hakkad, me siis elame ihu ja hingega kaasa.
Ma nii tahaks kolida kuskile.
Mulle meeldib uus keskond, uued inimesed,värsked muljed...
Saaks reisidagi tihedamini,poleks vaja kolidagi...
Ilusat kolimist sulle ja teata siis ikka meile ka kui kolima hakkad, me siis elame ihu ja hingega kaasa.
Ma nii tahaks kolida kuskile.
Mulle meeldib uus keskond, uued inimesed,värsked muljed...
Saaks reisidagi tihedamini,poleks vaja kolidagi...
homme lippan raamatukokku et rootsi keele õpikuid hankida. kuna tahaks natuke põhja rohkem alla saada.
ma juba ise ka ootan , aga reaalne mõistus räägib seda et ülepeakaela ei tasu tormata seepärast ka eesmärk kevadel.
ma juba ise ka ootan , aga reaalne mõistus räägib seda et ülepeakaela ei tasu tormata seepärast ka eesmärk kevadel.
sigrid84- Postituste arv : 92
Registration date : 04/08/2009
Kas selliseid 6pikuid ka on saada ,kus kassett kaasas on ? Tänapäeval siis CD.
Ma kunagi ka uurisin rootsikeele 6ppimist ja no mu keel läks sekundiga sõlme.
Ma kunagi ka uurisin rootsikeele 6ppimist ja no mu keel läks sekundiga sõlme.
apple kuidas lood sul nüüd? Tead mul oli ka omal ajal jama töölt äratulekuga...noh põhimõtteliselt sain raseduse pärast kinga Aga alla ma ei vandunud ja võitlesin nagu lõvi oma õiguste eest. Kuigi jah töötuks ma siiski jäin ja tänu sellele siis ka sain miinimum emapalka ja kodusistumise tuge. Ja mul peaks olema veel telefonis alles ühe töökaitsja number. Igati asjalik tädi ja muideks eestlane...nii et saaksite eesti keeles nõu küsida.
Mõrumantsik- Omaklubi hõbe
- Postituste arv : 747
Registration date : 16/02/2009
Mõrumantsik kirjutas:apple kuidas lood sul nüüd? Tead mul oli ka omal ajal jama töölt äratulekuga...noh põhimõtteliselt sain raseduse pärast kinga Aga alla ma ei vandunud ja võitlesin nagu lõvi oma õiguste eest. Kuigi jah töötuks ma siiski jäin ja tänu sellele siis ka sain miinimum emapalka ja kodusistumise tuge. Ja mul peaks olema veel telefonis alles ühe töökaitsja number. Igati asjalik tädi ja muideks eestlane...nii et saaksite eesti keeles nõu küsida.
Mitte midagi ei ole muutunud Rahasid üle pole kandnud, mehed ootavad kuni reedeni ja kui siis ka midagi pole, siis pidid avaldused ära tegema töövaidlusesse.Äkki tõesti oleks sellest nr. abi
Palun pane see mulle privasse, proovime helistada
-apple-- Postituste arv : 298
apple panin sulle selle nri privasse.
Apple Loodan, et asjad on laabunud?
Meil Norras on telekamaks ligi 300 Euri aastas, maamaks on ja teemaks ka, olenevalt auto raskusest ja mootorist (ma oleks päevapealt pankrotis, kui siin oma Chrysleri registreeriks), on ka tasulisi teid, Eesti minekuks läbin vähemalt 2 maksupunkti. Vesi maksab ka aga vist päris vähe, Taaniga võrreldes on siin jube veega läbustamine. Mu üüris on vesi sees, nii et ei tea hinda.
Arstivisiit on ca 10-20 Euri sümboolseks hinnaks pandud, et iga peavaluga ei tormataks arsti juurde, kiirabi, sünnitamine, haigla, operatsioonid jms on tasuta, igal siinsel lanikul on automaatselt riigipoolne tervisekindlustus.
Siin on kindlasti veel igast maksusid, kuid ma pole siin piisavalt kaua olnud,e t nendega tutvust teha
Aa tollimaks on, et kui tellin mujalt riigist näiteks interneti teel üle 20 euri väärtuses kaupa, läheb 25% selle väärtusele otsa, mis tolliametile peab maksma Vaid raamatud on sellest maksust vabastatud...
Meil Norras on telekamaks ligi 300 Euri aastas, maamaks on ja teemaks ka, olenevalt auto raskusest ja mootorist (ma oleks päevapealt pankrotis, kui siin oma Chrysleri registreeriks), on ka tasulisi teid, Eesti minekuks läbin vähemalt 2 maksupunkti. Vesi maksab ka aga vist päris vähe, Taaniga võrreldes on siin jube veega läbustamine. Mu üüris on vesi sees, nii et ei tea hinda.
Arstivisiit on ca 10-20 Euri sümboolseks hinnaks pandud, et iga peavaluga ei tormataks arsti juurde, kiirabi, sünnitamine, haigla, operatsioonid jms on tasuta, igal siinsel lanikul on automaatselt riigipoolne tervisekindlustus.
Siin on kindlasti veel igast maksusid, kuid ma pole siin piisavalt kaua olnud,e t nendega tutvust teha
Aa tollimaks on, et kui tellin mujalt riigist näiteks interneti teel üle 20 euri väärtuses kaupa, läheb 25% selle väärtusele otsa, mis tolliametile peab maksma Vaid raamatud on sellest maksust vabastatud...
Hei-hei! Aitäh küsimast
Meil läheb tasapisi.Mees sai mingi summa kätte ja midagi on saamata ka aga ei hakka vist edasi torkima. Oma närvid maksavad ka midagi.
Mina käin nüüd ka tööl.Elus tuleb kõike proovida ja mina olen nüüd koristaja 3* ndl. Sellel ajal hoiab mu sõbranna õde last, muidugi väikese raha eest.Anita lepib temaga kenasti ja ausalt vahelduseks on täitsa hea end liigutada.
Suurem laps käib lasteaias ja isegi 1 soome keelne luuletus on pähe juba õpitud, nii, eks see vaikselt tuleb
Veel siis , et me võtame omale koera.Inglise Buldog on tõug.Saame kätte märtsi keskel, kui eestisse läheme. Nüüd siis oleme hetkel säästu režiimil, kuna koera raha vaja kokku kraapida
Muud suurt ei olegi - talvest olen väsinud...ootan kevadet
Tervitustega!
Meil läheb tasapisi.Mees sai mingi summa kätte ja midagi on saamata ka aga ei hakka vist edasi torkima. Oma närvid maksavad ka midagi.
Mina käin nüüd ka tööl.Elus tuleb kõike proovida ja mina olen nüüd koristaja 3* ndl. Sellel ajal hoiab mu sõbranna õde last, muidugi väikese raha eest.Anita lepib temaga kenasti ja ausalt vahelduseks on täitsa hea end liigutada.
Suurem laps käib lasteaias ja isegi 1 soome keelne luuletus on pähe juba õpitud, nii, eks see vaikselt tuleb
Veel siis , et me võtame omale koera.Inglise Buldog on tõug.Saame kätte märtsi keskel, kui eestisse läheme. Nüüd siis oleme hetkel säästu režiimil, kuna koera raha vaja kokku kraapida
Muud suurt ei olegi - talvest olen väsinud...ootan kevadet
Tervitustega!
Soomest
Tere
Pärist mitu lehekålge on siin kirjas. Panen ka siis enda märgi maha. Meie Soomes. Pisitådruk ka såndis Soomes, hetkel 7 kuud täis tal. Oh, kui aega saan, siis loen hea meelega siinolijate kohta täpsemalt. Aga hetkel uurin, et kes siit veel Soomest on? Ja kus kandis? Meie oleme Hels-st otse pohja soites u 70 km.
Pärist mitu lehekålge on siin kirjas. Panen ka siis enda märgi maha. Meie Soomes. Pisitådruk ka såndis Soomes, hetkel 7 kuud täis tal. Oh, kui aega saan, siis loen hea meelega siinolijate kohta täpsemalt. Aga hetkel uurin, et kes siit veel Soomest on? Ja kus kandis? Meie oleme Hels-st otse pohja soites u 70 km.
Deanna- Postituste arv : 1
Registration date : 31/03/2010
meie
elame iirimaal,dublinis alates märts 2009. mees eestlane tulime dublinisse kõik koos,st:mina,mees ja me 2 poega. eestis olen siiamaani käinud üksi,kuna mees ei kipu eestisse ja siis nagu lasti mind üksi,et ma saaks oma sõbrannadega päevade viisi lobiseda ilma et lapsed igavusse sureks eestis siis selle aja jooksul käidud umbes 6 korda ja nüüd enne jõule saab veel korra mindud. eesti toitu igatsen küll.eriti kohukesi ja musta leiba
lapsed on siin hästi kohanenud ja ka keele omaks võtnud,kuigi kodus suhtleme ikka eesti keeles vanem poiss käib koolis siin ja ei saa öelda et tal keelega raskusi oleks. õnneks
eks see veel paistab kauaks siia jääda aga kodu igatsus ón veidi peal
lapsed on siin hästi kohanenud ja ka keele omaks võtnud,kuigi kodus suhtleme ikka eesti keeles vanem poiss käib koolis siin ja ei saa öelda et tal keelega raskusi oleks. õnneks
eks see veel paistab kauaks siia jääda aga kodu igatsus ón veidi peal
Liisukas21
Musta leiba ja kohukesi v6id leida igast vene-, poola, v6i leedupoest ja Dublinis on neid kindlasti juba igas linnaosas.
Musta leiba ja kohukesi v6id leida igast vene-, poola, v6i leedupoest ja Dublinis on neid kindlasti juba igas linnaosas.
leib poolakate jne poodides on enamusti kõva,mitte kõva ja värske tahaks pehmet eesti leiba ikka :P
ja kohukuesed on nii enam-vähem okei siin,aga need sügavkülmutatakse siis kui nad siia tuuakse ja igakord pole värske maitse
aga mis teha ..käivad kah kui õiget pole võtta
ja kohukuesed on nii enam-vähem okei siin,aga need sügavkülmutatakse siis kui nad siia tuuakse ja igakord pole värske maitse
aga mis teha ..käivad kah kui õiget pole võtta
Leiba v6id kyll ise tegema hakata, paljud väliseestlsed teevad.
Siin foorumis on leivateo õpetus olemas.
Tescost leiad võibolla rukijahu ka.
Ma ise teen Lidlist ostetud leivasegu jahust masinaga leiba.
Pole nagu eesti poe leib, aga asja ajab ära.
Ja mulle kõlbab leedu poolpehme leib küll.
Parerm kui ainult saia süüa.
Siin foorumis on leivateo õpetus olemas.
Tescost leiad võibolla rukijahu ka.
Ma ise teen Lidlist ostetud leivasegu jahust masinaga leiba.
Pole nagu eesti poe leib, aga asja ajab ära.
Ja mulle kõlbab leedu poolpehme leib küll.
Parerm kui ainult saia süüa.
Mul oleks seoses tööseadusega küsimus Soomes elavatele omaklubikatele. On meil siin pädevaid v natuke asjast teadjaid?
-apple- mida tahad teada, äkki oskan öelda, ja kui ei oska, siis võin järgi uurida teadjamatelt
Tahan teada, et kas soome tööseaduses on kuskil punkti mis sätestab, et lapsevanemad peavad olema kordamööda haiguslehel?
Mul oli selline juhus, et kõigepealt oli 1 laps haige ja see sai terveks, siis jäi teine kohe järgi ja mu ülemus luges mulle vurinal mingid punktid telefoni teel ja tegi mulle selgeks, et tema mulle seda teist haiguslehte kinni ei maksa.
Mul oli selline juhus, et kõigepealt oli 1 laps haige ja see sai terveks, siis jäi teine kohe järgi ja mu ülemus luges mulle vurinal mingid punktid telefoni teel ja tegi mulle selgeks, et tema mulle seda teist haiguslehte kinni ei maksa.
Apple ma nüüd kiiruga uurisin seda asja veits ja sain aru nii, et korraga saad olla haiguslehel kolm päeva, mille eest sulle makstakse. Ja tingimusel, et mees on tööl. Ma lugesin seda kauba ala AÜ lepingut: http://www.esimiesliitto.com/index.php?option=com_content&view=article&id=214:tyoestae-poissaolo-aekillisten-perhesyiden-vuoksi&catid=49:tyosuhdetietoutta-kimmo-nieminen&Itemid=229
Et ma vaatan homme veits täpsemalt seda asja...hakkas ennast ka kohe huvitama
Et ma vaatan homme veits täpsemalt seda asja...hakkas ennast ka kohe huvitama
minagi (pk caro ) olen endiselt Soomes. Mees eestlane, laps eestlane.
Uurisin työehtosopimuksest, et alla 10 aastase lapsega võib olla kodu kuni 4 päeva, aga see tähendab, et teine lapsevanem on samal ajal tööl. Kui laps on peale 4. päeva ikka haige, jääb temaga koju teine vanem. Kui see pole võimalik, tuleb ülemuselt tuua paber, millel kirjas põhjus, miks lapsevanem ei saa koju jääda.
Mul oli isiklik kogemus nii ja see toimis. Mees on juhtiva koha peal ja tal polnud võimalik koosolekuid ära jätta. Ükski tööandja ei saa midagi ütelda selle peale. Nüüd olen ise ka juhtiva koha peal, aga õnneks on töö selline, et saan ka kodus olles kõik tehtud ja ei pea lehte võtmagi.
Uurisin työehtosopimuksest, et alla 10 aastase lapsega võib olla kodu kuni 4 päeva, aga see tähendab, et teine lapsevanem on samal ajal tööl. Kui laps on peale 4. päeva ikka haige, jääb temaga koju teine vanem. Kui see pole võimalik, tuleb ülemuselt tuua paber, millel kirjas põhjus, miks lapsevanem ei saa koju jääda.
Mul oli isiklik kogemus nii ja see toimis. Mees on juhtiva koha peal ja tal polnud võimalik koosolekuid ära jätta. Ükski tööandja ei saa midagi ütelda selle peale. Nüüd olen ise ka juhtiva koha peal, aga õnneks on töö selline, et saan ka kodus olles kõik tehtud ja ei pea lehte võtmagi.
tsunaami- Administraator
- Postituste arv : 733
Registration date : 15/05/2012
ma olen pealinna lähedal
tsunaami- Administraator
- Postituste arv : 733
Registration date : 15/05/2012
Lehekülg 6, lehekülgi kokku 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Lehekülg 6, lehekülgi kokku 8