Segasummasuvila.
+20
muffyns28
mannu03
tsunaami
ˇmiio23
Liisukas21
Deanna
sigrid84
catss
kristiina15
-apple-
Mõrumantsik
imeline
kertu009
heffaklump
VäikeTama
mitsunitsu
AnnikaKl
Cat
pariisitar
Iirlane
24 posters
Lehekülg 8, lehekülgi kokku 8
Lehekülg 8, lehekülgi kokku 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Segasummasuvila.
Mul on poja lasteaias 7.30 - 12, teine variant on kuni 14-ni. Hetkel, kui mees veel keelt õpib, saab ta poja kell 12 ära tuua, aga kui ta tööle läheb, siis hakkab 14-ni olema, sest minu tööpäev on 8-12-ni.
Mul läks eelmisel aastal päris kenasti jah selle tööga, kuigi esimene ehmatus oli suur. Tulin 29. juunil saksa ema juurde tööd otsima, augusti lõpuks oli teada, et alates 1. oktoobrist hakkan tööle. Septembri lõpus tõin Eestist oma mehed enda juurde
See vahepealne 3 kuud eemal oli kole, väga kole, aga õnneks on ju skype.
Esmalt töötasin aastase lepinguga, kuid nüüd on tähtajatu
Mul läks eelmisel aastal päris kenasti jah selle tööga, kuigi esimene ehmatus oli suur. Tulin 29. juunil saksa ema juurde tööd otsima, augusti lõpuks oli teada, et alates 1. oktoobrist hakkan tööle. Septembri lõpus tõin Eestist oma mehed enda juurde
See vahepealne 3 kuud eemal oli kole, väga kole, aga õnneks on ju skype.
Esmalt töötasin aastase lepinguga, kuid nüüd on tähtajatu
Ma ei kujuta ette jah, lasteta vôib päris tühi olla jah. Ma ise saatsin mehe kahe vanema poisiga kaheks nädalaks puhkusele suvel ja jäin ise pisemaga koju (koeri valvama, ei saa neid ju kuuse alla ka jâtta ega kaasa vôtta) Ja jätsin ka väiksema, et oleks ükski laps.
Nii, et mees tuli siis sinu algatusel saksamaale järgi
Saksamaal elu odav ka, hea! Ma alati saksamaal käies tulen tagasi, kui koormaeesel, kôik on odavam, kui prantsusmaal!
Nii, et mees tuli siis sinu algatusel saksamaale järgi
Saksamaal elu odav ka, hea! Ma alati saksamaal käies tulen tagasi, kui koormaeesel, kôik on odavam, kui prantsusmaal!
Mees tuli järele jah, kus ta pääses
Seda nüüd küll, et siin on kõik asjad peaagu odavamad kui Eestis Ja ilmselt sobib meile siinne kliima ka rohkem, sest selle aasta jooksul on poiss vaid 1 kord haige olnud (nüüd sügisel, kui lasteaias käima hakkas) ja minul oli eelmisel aastal 1 nädal nohu Eestis olin sügisest kevadeni kogu aeg kas nohus või köhas ja laps tatistas ka kogu aeg.
Seda nüüd küll, et siin on kõik asjad peaagu odavamad kui Eestis Ja ilmselt sobib meile siinne kliima ka rohkem, sest selle aasta jooksul on poiss vaid 1 kord haige olnud (nüüd sügisel, kui lasteaias käima hakkas) ja minul oli eelmisel aastal 1 nädal nohu Eestis olin sügisest kevadeni kogu aeg kas nohus või köhas ja laps tatistas ka kogu aeg.
Viimased paar aastat on siinsed ka lund näinud kauem kui 2 päeva
Muidu lund üldiselt ei ole ja eelmisel aastal oli näiteks jõululaupäeval 16 kraadi sooja
Sellel aastal nägin eile aknast paari helvest langemas, aga kuna sooja oli 4 kraadi, siis maha jõudes nad kohe sulasid. Täna oli juba 7 kraadi taas sooja. Eks ta jääb nüüd niimoodi kõikuma, et öösel teeb paar kraadi miinust vahest ja päeval kuni 8 kraadi sooja. Ega ma tegelikult täpselt ei tea ka veel, sest töökaaslane ütles eelmisel aastal, et nii külma talve ja halba ilma pole neil kunagi varem olnud. 24 veebruaril tuli lumi maha ja me käisime pojaga isegi lumememme ehitamas nädala pärast oli küll kõik juba sulanud.
Muidu lund üldiselt ei ole ja eelmisel aastal oli näiteks jõululaupäeval 16 kraadi sooja
Sellel aastal nägin eile aknast paari helvest langemas, aga kuna sooja oli 4 kraadi, siis maha jõudes nad kohe sulasid. Täna oli juba 7 kraadi taas sooja. Eks ta jääb nüüd niimoodi kõikuma, et öösel teeb paar kraadi miinust vahest ja päeval kuni 8 kraadi sooja. Ega ma tegelikult täpselt ei tea ka veel, sest töökaaslane ütles eelmisel aastal, et nii külma talve ja halba ilma pole neil kunagi varem olnud. 24 veebruaril tuli lumi maha ja me käisime pojaga isegi lumememme ehitamas nädala pärast oli küll kõik juba sulanud.
No siis on teil sama ilm, kui meil ju! Meil täpselt samamoodi aga me oleme ju tunduvalt allpool.
Meil oli ka veebruaris lumi maas nädal aega ja isegi kelgud tulid nädalaks müüki!
Aga imelik, et ma teadsin, et saksamaal ikka ehtne talv on, ma ostan saksa sooje sokke oma lastele talveks ja seal poes, kus need sokid, on ka muus saksa kaup: soojad mütsid, kampsunid jne.
Aga lapsed on sul väga asjalikud ikka, kui juba kuu ajaga sônad suus. No lapsed ôpivad ônneks ruttu ka.
Meil oli ka veebruaris lumi maas nädal aega ja isegi kelgud tulid nädalaks müüki!
Aga imelik, et ma teadsin, et saksamaal ikka ehtne talv on, ma ostan saksa sooje sokke oma lastele talveks ja seal poes, kus need sokid, on ka muus saksa kaup: soojad mütsid, kampsunid jne.
Aga lapsed on sul väga asjalikud ikka, kui juba kuu ajaga sônad suus. No lapsed ôpivad ônneks ruttu ka.
Eks Saksamaa ole suht suur ja meie oleme piirkonnas, kus on selline olematu talv. Viimased 5 aastat on siin jälle ka lund näha olnud, enne seda oli paarkümmend aastat lumest pausi. Eks siin sõltub palju, millised rõhkkonnad ja kust nad meieni millist õhku toovad, kuid praegu ei kurda. Mulle sobib.
Alguses ma olin ka rahul aga nüüd pikapeale see sombune-udune sügis-talv, kus ôieti väljas pole midagi teha, hakkab ära tüütama!
Kas emal on oma aed vôi ostad kôik juurviljad-puuviljad poest? Ja saksamaal metsas marju kasvab? Meil siin ei ole ja kui olekski, siis ei tohiks korjata, seente kohta on ranged reeglid.
Muuseas tule meiega lobisema ka lobisemisteemasse, kui aega!
Kas emal on oma aed vôi ostad kôik juurviljad-puuviljad poest? Ja saksamaal metsas marju kasvab? Meil siin ei ole ja kui olekski, siis ei tohiks korjata, seente kohta on ranged reeglid.
Muuseas tule meiega lobisema ka lobisemisteemasse, kui aega!
Meie ka Soomes. Helsingist 230km.
Töömesilane- Postituste arv : 28
Registration date : 05/02/2013
Oi, mu lemmik maa on Saksa.
Kultuur, inimesed, toidud - kõik, kõik
Hankisin endale hiljuti RTL-kanali, et püsida kärul, mis teil seal head on
Suvel käisime Hamburgi-Kölni-Bremeni ringil. Ikka oli vaja saada klaasike weissbeeri (valge nisuõlu) ja currywursti. Bremenis olen käinud vist juba oma 6-7 korda, ma lihtsalt armastan sealset elu-olu. Berlin oli pettumus, seal sõja käigus kõik hävinud ja uus on kõik nii kaasaegne
Kui poleks neid paberimajandusi, koliksin vist ära siit Soomest. Hakkab ära tüütama
Kultuur, inimesed, toidud - kõik, kõik
Hankisin endale hiljuti RTL-kanali, et püsida kärul, mis teil seal head on
Suvel käisime Hamburgi-Kölni-Bremeni ringil. Ikka oli vaja saada klaasike weissbeeri (valge nisuõlu) ja currywursti. Bremenis olen käinud vist juba oma 6-7 korda, ma lihtsalt armastan sealset elu-olu. Berlin oli pettumus, seal sõja käigus kõik hävinud ja uus on kõik nii kaasaegne
Kui poleks neid paberimajandusi, koliksin vist ära siit Soomest. Hakkab ära tüütama
tsunaami- Administraator
- Postituste arv : 733
Registration date : 15/05/2012
Saksa läheks isegi elama ja Prantsusmaal pole ma käinud, kuid lapsed on ja plaan kunagi ise ka tulla.
Töömesilane- Postituste arv : 28
Registration date : 05/02/2013
Meil jääks kõik kodutööd siis tegemata ju
Mulle meeldiks minna kuhugi veinimõisasse ja sõita ringi, aga elama ma sinna ei tuleks. Pole minu maa. Olen koolis prantsuse keelt õppinud sama kaua kui saksa keelt ja ühte neist räägin, aga teist isegi ei mäleta mitte. Ma selline Saksa-Eesti-Skandinaavia-Inglise-Ungari tüüpi
Mulle meeldiks minna kuhugi veinimõisasse ja sõita ringi, aga elama ma sinna ei tuleks. Pole minu maa. Olen koolis prantsuse keelt õppinud sama kaua kui saksa keelt ja ühte neist räägin, aga teist isegi ei mäleta mitte. Ma selline Saksa-Eesti-Skandinaavia-Inglise-Ungari tüüpi
tsunaami- Administraator
- Postituste arv : 733
Registration date : 15/05/2012
Mu emal on väga pisikene aed ja temalt ei saa midagi, aga kuna meil siin ümberringi talumajapidamised ka, siis otsan väga palju turult otse nende käest Ma jumaldan kohalikku värsket kraami
Kohalikku õuna saab ka turult aastaringselt
Saksamaa on mind ka tõmmanud juba kooliajast saadik ja eks ma alateadlikult tegin juba 2002 aastal Goethe instituudi juures keele eksami, et saaks siin elada/töötada/õppida
Kohalikku õuna saab ka turult aastaringselt
Saksamaa on mind ka tõmmanud juba kooliajast saadik ja eks ma alateadlikult tegin juba 2002 aastal Goethe instituudi juures keele eksami, et saaks siin elada/töötada/õppida
Lehekülg 8, lehekülgi kokku 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Lehekülg 8, lehekülgi kokku 8