Räägime käsitööst üldiselt.
+19
ˇmiio23
Maris45
mannu03
mannakas
kats
Monique
tixit
siq29
carissime
Kaisukas
Paradiisilind
kiisumari
anka
Ro-Ro
minaise
Siki
HoneyMoon
VäikeTama
Iirlane
23 posters
O.M.A. klubi :: Kodu :: Käsitöö :: Käsitööst üldiselt
Lehekülg 3, lehekülgi kokku 4
Lehekülg 3, lehekülgi kokku 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Räägime käsitööst üldiselt.
Motiividest kokku ühendatud lamp. Minu salajane unistus ja ikka valge
[You must be registered and logged in to see this image.]
See on küll väga lahe lamp. Mullegi sobiks üks selline koju [You must be registered and logged in to see this image.]
Nii ilus lamp. Ja mina otsisin end segaseks, et sobivat magamistuppa leida
Hcarissime kirjutas:Motiividest kokku ühendatud lamp. Minu salajane unistus ja ikka valge
Huvitav, kuidas sellise kupliga lambil pirni vahetatakse [You must be registered and logged in to see this image.] ja üldsegi kuidas see sedasi hoidma saadakse [You must be registered and logged in to see this image.]
Ma usun, et sealt ülevalt saab lahti kruvida nagu tavalisedki ümmargused kuplid. Ja äkki on tärgeldatud vormi (õhupalli??) peale tõmmatuna? Õhupalli saab katki teha ja eemaldada kui tärgeldis piisavalt tugev. No see on minu visioon
[You must be registered and logged in to see this link.] kirjutab ta ise nii:
I used two big bowls that together formed a sphere. I crocheted and
starched first one half, then the other and then sewed the starched
halves together. Diameter of the sphere is 36,5 cm (14,5”).
Õhupalli kasutades peaks see olema päris suur ja täitsa ümmargune, et seda kasutada saaks. Üldjuhul pole nad vist nii ümarad. [You must be registered and logged in to see this image.]
Tegelikult on mul väike probleem või oleks õigem öelda suur probleem. Kuidas saaks pesus välja veninud boolerot tagasi normaalmõõtu? Pesin käsitsi ja õigel temperatuuril, kuivatasin vertikaalselt aga soonik venis ikka koledasti välja. Nüüd lokib nõmedalt.
I used two big bowls that together formed a sphere. I crocheted and
starched first one half, then the other and then sewed the starched
halves together. Diameter of the sphere is 36,5 cm (14,5”).
Õhupalli kasutades peaks see olema päris suur ja täitsa ümmargune, et seda kasutada saaks. Üldjuhul pole nad vist nii ümarad. [You must be registered and logged in to see this image.]
Tegelikult on mul väike probleem või oleks õigem öelda suur probleem. Kuidas saaks pesus välja veninud boolerot tagasi normaalmõõtu? Pesin käsitsi ja õigel temperatuuril, kuivatasin vertikaalselt aga soonik venis ikka koledasti välja. Nüüd lokib nõmedalt.
Kui tasapinnal kuivatamine ja paika sättimine ei aidanud, siis pole vist muud kui soonik ülesse harutada ja uuesti teha.
Inimene õpib kogu elu... [You must be registered and logged in to see this image.]
Mina ka. Võtsin kätte ja tellisin Anttilast omale õmblusmasina... Tegelikult oleks tulnud seda juba ammu teha. Eks näis, mis sest õmblemisest välja tuleb. Ma ei tea sellest ööd ega mütsi, olen ikka vardaid ja heegelnõelu eelistanud.
Üleeile jäin mõtlema, et mul on vaja ühele väiksele padjale paar padjapüüri juurde vaja. See on selline 40x40 cm sulepadi, mis mul endal lisaks suurele padjale öösel pea all või kaenlas käib. Ma ei oska selleta magada, see on nagu kaisuloom mulle. [You must be registered and logged in to see this image.] Pärineb see mu lapsepõlvest ja kunagi kuulus see mu nooremale vennale, kui too pisike oli. Niisiis, mõtlesin, et padjale on paar uut püüri vaja. Esimene reaktsioon oli, et helistan oma emale Pärnusse, tema ikka õmbleb mulle nipet-näpet asju. Ja järgmine sekund mõtlesin, et vot ei helista! Mul on ju peagi koju jõudmas uus õmblusmasin ja nikerdan ise need püürid valmis! Hea harjutamine algajale! [You must be registered and logged in to see this image.] Pealegi on siis omatehtud padjapüüriga kaisupadi veelgi armsam öösel kaenlasse võtta! [You must be registered and logged in to see this image.]
Mina ka. Võtsin kätte ja tellisin Anttilast omale õmblusmasina... Tegelikult oleks tulnud seda juba ammu teha. Eks näis, mis sest õmblemisest välja tuleb. Ma ei tea sellest ööd ega mütsi, olen ikka vardaid ja heegelnõelu eelistanud.
Üleeile jäin mõtlema, et mul on vaja ühele väiksele padjale paar padjapüüri juurde vaja. See on selline 40x40 cm sulepadi, mis mul endal lisaks suurele padjale öösel pea all või kaenlas käib. Ma ei oska selleta magada, see on nagu kaisuloom mulle. [You must be registered and logged in to see this image.] Pärineb see mu lapsepõlvest ja kunagi kuulus see mu nooremale vennale, kui too pisike oli. Niisiis, mõtlesin, et padjale on paar uut püüri vaja. Esimene reaktsioon oli, et helistan oma emale Pärnusse, tema ikka õmbleb mulle nipet-näpet asju. Ja järgmine sekund mõtlesin, et vot ei helista! Mul on ju peagi koju jõudmas uus õmblusmasin ja nikerdan ise need püürid valmis! Hea harjutamine algajale! [You must be registered and logged in to see this image.] Pealegi on siis omatehtud padjapüüriga kaisupadi veelgi armsam öösel kaenlasse võtta! [You must be registered and logged in to see this image.]
Siq, millise õmblusmasin sealt tellisid`? Ma olen segaduses ja ei tea milline neist rahuldaks vajadused, eriti kui midagi väga erilist teha ei tahagi.
ˇmiio23 kirjutas:Siq, millise õmblusmasin sealt tellisid`? Ma olen segaduses ja ei tea milline neist rahuldaks vajadused, eriti kui midagi väga erilist teha ei tahagi.
Ma tellisin selle odavama Brotheri õmblusmasina, minusugusele algajale täiesti piisab. [You must be registered and logged in to see this image.] Tean, et overlok on parem, mu täditütrel on overlok ja ta õmbleb oma lastele kõik riided ise! Ehk tulevikus, kui õmblemine mulle meeldima peaks hakkama, oskusi ja huvi on ning rahaliselt ka parem olukord, ostan ka overloki. Praegu olen ülimalt rahul sellegi masinaga ja usun, et see jääb mind pikaks ajaks teenima. [You must be registered and logged in to see this image.] Nüüd ootan kannatamatult, kunas pakk kohale jõuab! [You must be registered and logged in to see this image.]
Vanasti olid ju ainult sellised õmblusmasinad, mis tegid ainult ühte pistet. Mu vanaemagi õmbles sajandivanuse Singeriga mulle riideid, kui laps olin ja ilusad riided olid! See masin, mille ma endale tellisin, on minu jaoks täielik luksus! [You must be registered and logged in to see this image.]
Ma tegelt täitsa olemas, kuid nii palju toimetamisi ja sündmusi on olnud, et pole aega neti jaoks. Küll aga käsitöö jaoks. Hetkel mul pooleli kootud beebitekk. Kootud osa on valmis, vaja veel pisut viimistleda. Eks siis annan teada.
Nonii, täna siis õppisin oma uut õmblusmasinat tundma! [You must be registered and logged in to see this image.] Masin jõudis küll juba üleeile kohale, aga eesti keelset õpetust polnud kaasas ja ootasin seda Anttilast järele. Täna jõudis õpetus ka kohale ja hakkasin masinaga tutvuma. Kaks esimest proovilappi on risti-rästi erinevate õmblustega läbi õmmeldud nüüdseks. [You must be registered and logged in to see this image.] Tegelikult on vaja masin veel õlitada, aga ma nii kibelesin proovima ja tõesti, olen ülimalt rahul! [You must be registered and logged in to see this image.]
Mul on plaanis esimese asjana paar väikest padjapüüri õmmelda ja proovida üks riidest poekott valmis nikerdada. Nendel pole muud kui sirged servad. [You must be registered and logged in to see this image.]
Mul on plaanis esimese asjana paar väikest padjapüüri õmmelda ja proovida üks riidest poekott valmis nikerdada. Nendel pole muud kui sirged servad. [You must be registered and logged in to see this image.]
Maris45 kirjutas: Ma tegelt täitsa olemas, kuid nii palju toimetamisi ja sündmusi on olnud, et pole aega neti jaoks. Küll aga käsitöö jaoks. Hetkel mul pooleli kootud beebitekk. Kootud osa on valmis, vaja veel pisut viimistleda. Eks siis annan teada.
beebitekki, kingituseks või... ?
Carissime- beebitekk on kingituseks jah. Nüüd valmis ka ja ootab poisslapse sündi
Sai ta siis selline. Taustaks õmblesin valge kanga ja äärde heegeldasin kolm rida pitsi. Ise olen rahul:D
Sai ta siis selline. Taustaks õmblesin valge kanga ja äärde heegeldasin kolm rida pitsi. Ise olen rahul:D
Just mustri pärast ma selle teki tegingi. Nii huvitav, et pidin kohe proovima
ma siin mõtlen, et tahaks väga lapsele kampsunit kududa aga pole vardaid üle 10 aasta kätte võtnud.
Oskate ehk soovitada, kust alustada,et kust leida lihtsamat sorti muster, milliseid vardaid(kuigi need vist õpetuses kirjas) ja lõna osta.
Kodus hetkel ei ole midagi, seega peaksin alustama nullist. Ostma vardad, lõnga, kõik kõik.
Soovitused vägagi teretulnud.
Oskate ehk soovitada, kust alustada,et kust leida lihtsamat sorti muster, milliseid vardaid(kuigi need vist õpetuses kirjas) ja lõna osta.
Kodus hetkel ei ole midagi, seega peaksin alustama nullist. Ostma vardad, lõnga, kõik kõik.
Soovitused vägagi teretulnud.
maszke- Omaklubi pronks
- Postituste arv : 384
Registration date : 23/11/2009
Suurepärane mõte Mina soovitan ülevalt alla raglaani. Õpetuse leiad [You must be registered and logged in to see this link.] Küsi julgelt kui midagi tekib. Vali esmalt lõng ja seal kirjas ka sobiv suurus vardad,mis sobivad antud lõngaga. Ise soovitan meriinovillast ja puuvillast lõnga. Eriti kui tegu lapse kampsuniga siis jätaksin kõik sünteetilised lõngad välja.
Kampsunit saab ka tükkidena kududa aga siis hilisem viimistlemine on väga oluline,et kõik ilus jääks. Tükkidena teeksin siis kui vaja palmikuid ja tegu paksu raske lõngaga.
Kampsunit saab ka tükkidena kududa aga siis hilisem viimistlemine on väga oluline,et kõik ilus jääks. Tükkidena teeksin siis kui vaja palmikuid ja tegu paksu raske lõngaga.
Tänud ega muudmoodi ei saagi, kui tuleb otsast proovima hakata.
Aga kuna ma kohe nii algaja, siis kust poest võiks leida mõnusa valiku lõngasid?
Aga kuna ma kohe nii algaja, siis kust poest võiks leida mõnusa valiku lõngasid?
maszke- Omaklubi pronks
Kui suurematest poodidest rääkida siis mulle sobilik valik on Prismades vähemalt Lasnamäe omas. Kui suuremas koguses lõngu vaja siis soovitan Karnaluksi saab soodustusega aga siis alates 10 tokist on jutt [You must be registered and logged in to see this link.] Antud juhul kui tegu lapsele kampsuniga siis peaks mõnest tokist piisama.
maszke kirjutas:Tänud ega muudmoodi ei saagi, kui tuleb otsast proovima hakata.
Maszke, ma ei saa muidugi oma näpukesi tagasi hoida ja jätta soovitamata piiluda [You must be registered and logged in to see this link.] lehele, kus on ka eesti keeles lastele imearmsaid ning lihtsaid mustreid! Garnstudio teeb asja veel eriti lihtsaks just algajatele, pannes kirja täpse vajamineva lõnga koguse ja vardasuuruse. Nende lõngasid saab [You must be registered and logged in to see this link.] poest
Alla 3-aastase lapse kampsule kulub nii 3-5 tokki lõnga, oleneb siis lõnga paksusest, peenikest vähem ja paksemat natuke rohkem.
Lõnga paksus määrab siis ka kampsuni paksuse ja soojuse
Tänud.
Nüüd on mul uurimist puurimist küllaga.
Nüüd on mul uurimist puurimist küllaga.
maszke- Omaklubi pronks
Kohutav, pea on mõtteid täis, mida kõike tahaks teha. Iseenesest mõningaid asju pole vajagi aga tahaks midagi uut ja huvitavat katsetada. Tegin omale säärised saabaste sisse, hästi mõnusast ja pehmest lõngast. Kui valmis said siis proovisin, vaatasin ja lõngast hakkas kahju - liiga hea,et saapa sisse peita Harutasin üles, nüüd veeretan lõngakeri ja ei suuda otsustada mille väärilised nad oleks. Haige maailm see käsitöösõltuvus.
Otsin teist päeva netiavarustest jakihõlmade kinnitusi, selliseid imeilusaid haake ja ei suuda leia. Väikesemõõdulisus teeb otsingu keerulisemaks. Teab äkki keegi mingit kohta? Abakhanis on ka midagi aga mitte selliseid nagu tahaks. Mõte tekkis,et kes te fimoga voolite kas annaks mingeid vastupidavaid haake teha? kahevärvilisi ja lillemustriga
Midagi oli veel,mis mu elu raskeks tegi, ei mäletagi enam Minu mured siis sellised tänase päeva seisuga Tänan kaasa elamast!
Otsin teist päeva netiavarustest jakihõlmade kinnitusi, selliseid imeilusaid haake ja ei suuda leia. Väikesemõõdulisus teeb otsingu keerulisemaks. Teab äkki keegi mingit kohta? Abakhanis on ka midagi aga mitte selliseid nagu tahaks. Mõte tekkis,et kes te fimoga voolite kas annaks mingeid vastupidavaid haake teha? kahevärvilisi ja lillemustriga
Midagi oli veel,mis mu elu raskeks tegi, ei mäletagi enam Minu mured siis sellised tänase päeva seisuga Tänan kaasa elamast!
Lehekülg 3, lehekülgi kokku 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Läänemaast üldiselt
» Räägime vaktsineerimisest
» Räägime meestest!
» Räägime turvahällidest
» Räägime erinevatest peegelkaameratest
» Räägime vaktsineerimisest
» Räägime meestest!
» Räägime turvahällidest
» Räägime erinevatest peegelkaameratest
O.M.A. klubi :: Kodu :: Käsitöö :: Käsitööst üldiselt