O.M.A. klubi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Räägime erinevatest peegelkaameratest

+8
neltzik
kiisumari
sigrid84
naxy
pincel
pariisitar
Heleen
VäikeTama
12 posters

Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2 1, 2  Next

Go down

Räägime erinevatest peegelkaameratest Empty Räägime erinevatest peegelkaameratest

Postitamine  Külaline Esm 02 Märts 2009, 08:44

Minu esimese peegelkaamera otsingud hakkavad vist lõpule jõudma. Kui algul jäi silma Nikon D60, siis nüüd avastasime ühe uue tulija - Sony A350. Olete sellest kaamerast midagi kuulnud ja oskate kommenteerida? Netis leiduva ülevaate põhjal on tegu küll hea asjaga: http://www.photographyblog.com/reviews_sony_a350.php

Tahtsin küsida ka lisavälgu kohta. Kas ja mis oludes kasutate lisavälku? Kui, siis millist?
Anonymous
Külaline
Külaline

Tagasi üles Go down

Räägime erinevatest peegelkaameratest Empty Re: Räägime erinevatest peegelkaameratest

Postitamine  VäikeTama Esm 02 Märts 2009, 16:33

Minu isiklik arvamus on, et eelistaksin peegelkaameraks Nikon, Canon vöi Minolta kaamerat. Sony on selline "universaalne" firma, mis klopsib sulle teleka kvaliteedis fotoka kokku... Aga see on minu isiklik arvamus.... Proffid annavad paremat nöu, kui ära proffe fotokamüüatega segi aja!
VäikeTama
VäikeTama
Moderaator
Moderaator

Postituste arv : 1513
Registration date : 17/02/2009

http://elukuiseiklus.ee

Tagasi üles Go down

Räägime erinevatest peegelkaameratest Empty Re: Räägime erinevatest peegelkaameratest

Postitamine  Heleen Esm 02 Märts 2009, 16:56

Ühtin VäikeTama arvamusega.
Kui soovid, võin mehe käest ka hinnangut küsida (ta professionaalne fotograaf).
Heleen
Heleen
Omaklubi pronks
Omaklubi pronks

Postituste arv : 421
Registration date : 16/02/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  Külaline Esm 02 Märts 2009, 18:18

Heleen, küsi muidugi
Netist loetud arvustused on selle kaamera kohta küll väga kiitvad. On ka mingeid auhindu võitnud ning hind odavam kui sama klassi Nikonil.

http://www.photographyblog.com/reviews_sony_a350.php Siin näiteks võrreldakse seda ka Nikon D60ga, mis on mu teine valik ja leitakse Sonyl viimase ees eeliseid.

Kusjuures mu mees teadis rääkida, et Sony toodab Nikoni kaameratele sensoreid ning Sony oli Minolta ära ostnud ja nende peegelkaameratootmise üle võtnud, nii et nad päris nullist oma kaameramajandust ei alustanud.
Anonymous
Külaline
Külaline

Tagasi üles Go down

Postitamine  Külaline Esm 02 Märts 2009, 21:20

minul on Sony CyberShot DSC F828 koos lisav2lguga ja olen igal juhul ülimalt rahul, ta küll suht vana mudel aga kuna alles hakkasin selliste võimsamatega tegelema siis õppimiseks mulle sobib ja pildi kvaliteediga rahul
lisav2lk üldjuhul teeb pildi tunduvalt selgemaks minu arust ja v2rvid on ka kuidagi paremini v2lja toodud (ma alles hiljuti sain lisav2lgu juurde ja paar korda ka nüüd proovitud)
Anonymous
Külaline
Külaline

Tagasi üles Go down

Postitamine  pariisitar Esm 02 Märts 2009, 23:00

tahtsin kohe vastu vaielda, et 2ra osta, sest ise olen rangelt canon'i ja Nikon'i usku, aga siis m8tlesin, et ei tea ju sellest aparaadist midagi ning uurisin veits ringi. Teiste rohkem tehniliste artiklite hulgas koperdasin yhe artikli otsa, mis t8i v2lja paljud p8hjused, miks mina seda aparaati ei valiks http://notebookcritic.com/2008/12/26/camera-review-sony-alpha-a350/
Lisav2lku ma igap2evaelus v2ga ei kasuta, aga vot paar lisaobjektiivi soovitaksin kyll murtseda. See siis minu arvamus :kniks:
pariisitar
pariisitar
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Räägime erinevatest peegelkaameratest Tiitli23
Postituste arv : 2146

Tagasi üles Go down

Postitamine  VäikeTama Esm 02 Märts 2009, 23:38

Ma polnudki Minolta ära ostuga kursis. Kuid jah, lugedes pariisitari antud linki, sain kinnitust oma kahtlusele- Sony on teinud laheda ja fancy fotoka, millega igaüks hakkama saaks, kuid puudu jääb n.n. tösidusest, vöi ütleme siis, kvaliteedist heade piltide saamiseks....
Muidu seebikarpidest on küll Sony väga tegija, mu söbranna ostis ühe tol ajal ikka väga karvase hinnaga (kuuulat palju oli? 4500 DKK vist??) ja pildid väga head , paremad kui ühegi Nikoni seebika omat ma näinud olen- kuid need on siiski kompaktkaamera pildid ja peegelkaamera pakutavat sügavust nendes pole. Räägime erinevatest peegelkaameratest 809569
VäikeTama
VäikeTama
Moderaator
Moderaator

Tagasi üles Go down

Postitamine  Külaline Teis 03 Märts 2009, 07:41

Jajah, aina raskemaks see otsustamine läheb... Lisavälgu plaanin niikuinii osta, vahet pole, mis marki kaamera kasuks otsustan, see peaks kehvas valguses pildistamise probleemi, mis viimases artiklis üles võeti, muidugi lahendama. Eile õhtul vaatasin veel üht väga huvitavat artiklit, kus oli välja toodud 4 kaamera arvustus ja nendega samal ajal samas kohas tehtud pildid. Nende piltide järgi olid teistest selgelt üle Canon ja Sony... Canon on mitmel mu tuttaval ning kõik sellega rahul, nii et see oleks muidugi üsna turvaline valik :hmmm:
Pidid ja hinnangud siis siin:
http://gizmodo.com/379634/entry+level-dslr-battlemodo-canon-rebel-xsi-vs-sony-alpha-a350-vs-nikon-d60-vs-olympus-e+420

Tahaks siiski (esialgu) vaid üht objektiivi. Ma olen ju vaid lihtne asjaarmastaja ning mu vajadused pole võrreldavad proffide omadega. Lisaks ei viitsiks ma neid vahetada. Poleks aegagi vahetada, sest pildistan ju 95% vaid oma lapsi. Kaamera on vaja haarata siis, kui neil parajasti midagi teoksil, kui ma peaks hakkama objektiivi vahetama, oleks naerunägu ammu juba jonniga asendunud selleks ajaks, kui ma objektiivi vahetamisega ühele poole saan... Räägime erinevatest peegelkaameratest 633777

Heleen, äkki saaks sina või su mees mulle nõu anda objektiivi valiku osas? Milline oleks hea valik laste ja üldse igasuguse elu-olu pildistamiseks? Enamasti pildistan toas ja üsna lühikese vahemaa pealt.
Anonymous
Külaline
Külaline

Tagasi üles Go down

Postitamine  VäikeTama Teis 03 Märts 2009, 14:16

Jah, sa pead vaatama, mis on sinu jaoks tähtis! Kaamera kergus/raskus, sisetingimustes pildistamine (vot mu Nikonil ongi need vead millest seal räägitakse), kasutad sa meelsamini automaat vöi manuaal funktsiooni, hind.... Fotoka ostmine on väga individuaalne. Canon paistis seal silma, kergem ka kui Sony (mis ajapikku kujuneb väga suureks näitajaks- ma vahest suht väsinud oma Nikoni kobaka tassimisest)..... Mu Canon filmi oma on mööönusalt kerge ja pisike digi-Nikoniga vörreldes ja seega vötan tavaliselt Canoni kaasa sinna, kus tingimused pole just köige turvalisemad.
VäikeTama
VäikeTama
Moderaator
Moderaator

Tagasi üles Go down

Postitamine  pariisitar Teis 03 Märts 2009, 18:32

Mul juba kolmas Canon'i peegelkaamera ja olen ylimalt rahul. Ning hinna ja kvaliteedi suhe ka minu meelest paigas. Viimasel ajal olen hakanud Nikon'eid nàppima ja on tàitsa meeldinud. Mul endal on Canon'i aparaatidega Sigma objektiivid, mis on tunduvalt odavamad, aga kvaliteedi poolest vàhemalt minu silmis alla ei jàà. Edu selle ''8ige'' leidmisel Räägime erinevatest peegelkaameratest 709412
pariisitar
pariisitar
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  pincel Teis 03 Märts 2009, 19:53

Ühtin eelpoolkõnelejatega, et ükskõik kui head fotokat Sony või Pentax ka ei teeks, siis vanadele olijatele Canonile ja Nikonile jäävad nad alati alla. Seega soovitan valida pigem Nikon või Canon.

Mul on olemas Canoni peegeldigi ja sellele ka suur lisavälk. Ilma selleta tubastes oludes pilte teha on sama mis kompaktiga klõpsida. Seega soovitan alati siseruumides pildistajatele omale ka lisavälk (pööratava "peaga"!) muretseda. Seda eriti kui pildistatakse inimesi, nagu sina, Andromache, minu mälu järgi tegidki!!!

Viimati muutis seda pincel (Teis 03 Märts 2009, 21:01). Kokku muudetud 1 kord
pincel
pincel
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Postituste arv : 660

Tagasi üles Go down

Postitamine  Külaline Teis 03 Märts 2009, 20:09

Nonii. Hunnik infot netist läbi loetud ja Heleeniga sõjanõu peetud ning otsus saigi tehtud - minu uus nunnu saab olema Nikon D80 koos AF-S DX VR 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED objektiiviga. Lisavälgu ostsin Sigma EF-530 DG ST.
Anonymous
Külaline
Külaline

Tagasi üles Go down

Postitamine  pariisitar Teis 03 Märts 2009, 20:44

8nnitlused uue m2nguasja puhul Räägime erinevatest peegelkaameratest 857642 Räägime erinevatest peegelkaameratest 485359

pincel, mul pole toas pildistamiseks kyll lisav2lku vaja. Lisav2lku kasutan vaid siis kui t8esti ''keldri'' tingimustes pildistama pean. Aga ma lollakas alles nyyd lugsin v2lja, et sul digi Räägime erinevatest peegelkaameratest 998953 ja sellel v8ibolla t8esi natuke n8rk v2lk.
pariisitar
pariisitar
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  pincel Teis 03 Märts 2009, 21:03

pariisitar kirjutas:ga ma lollakas alles nyyd lugsin v2lja, et sul digi Räägime erinevatest peegelkaameratest 998953 ja sellel v8ibolla t8esi natuke n8rk v2lk.

Ei, mitte nõrk, vaid "otse näkku" välk. Mulle need pannkooginäod piltidel ei meeldi, seega kasutan pööratava peaga välku ja peegeldan valguse lae või seina kaudu pildistatava näole.

Näiteks see minu avatari pilt on tehtud lisavälguga, mis on suunatud lakke. Välgu kasutamist aga pildilt vist välja ei loe, või mis?Räägime erinevatest peegelkaameratest 147380 (muidugi Proff loeks, aga no lähtume nüüd harrastajatest kui tohib;)
pincel
pincel
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Tagasi üles Go down

Postitamine  pincel Teis 03 Märts 2009, 21:06

Daaah, ja eriti palju õnne Andromachele uue mänguasja puhul!!! Räägime erinevatest peegelkaameratest 866508 Oh seda suurt õnne (nii hästi on meeles oma esimese peegli ostmine...)!
pincel
pincel
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Tagasi üles Go down

Postitamine  VäikeTama Teis 03 Märts 2009, 21:18

Önne minugi poolt! Hea valik!
VäikeTama
VäikeTama
Moderaator
Moderaator

Tagasi üles Go down

Postitamine  pariisitar Teis 03 Märts 2009, 22:23

pincel kirjutas:Ei, mitte nõrk, vaid "otse näkku" välk. Mulle need pannkooginäod piltidel ei meeldi, seega kasutan pööratava peaga välku ja peegeldan valguse lae või seina kaudu pildistatava näole.

Näiteks see minu avatari pilt on tehtud lisavälguga, mis on suunatud lakke. Välgu kasutamist aga pildilt vist välja ei loe, või mis?Räägime erinevatest peegelkaameratest 147380 (muidugi Proff loeks, aga no lähtume nüüd harrastajatest kui tohib;)

Selge, nyyd sain aru, mida silmas pead. Mul ka ikka vahel loob halvas valguses lapse nào liiga làikima v8i liiga punaseks, aga siiani olen m8ne teise nurga alt asjaga hakkama saanud. Mu lisavàlk on suht rohmakas ja ma ei viitsi taga igapàevaste piltide pàrast jamada, aga nyyd tekitasi kiusatuse. Jàlle p8hjust shoppama minna Räägime erinevatest peegelkaameratest 173454
pariisitar
pariisitar
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  Külaline Kolm 04 Märts 2009, 07:55

Ma olen ka kogenud, et lisavälk teeb imet - keerasin korra selle oma Canon G7 külge - nagu öö ja päev olid need pildid, mis toas välja tulid.
Anonymous
Külaline
Külaline

Tagasi üles Go down

Postitamine  VäikeTama Kolm 04 Märts 2009, 21:42

Panete mind siin vesistama uue riistvara järgi! Möelge kui lähengi ja ostan ka omale lisavälgu ja ammu juba puudust tuntud statiivi kaaa, ahh? Räägime erinevatest peegelkaameratest 88655 teile minu rahakoti poolt!
VäikeTama
VäikeTama
Moderaator
Moderaator

Tagasi üles Go down

Postitamine  Külaline Kolm 04 Märts 2009, 21:45

VäikeTama, telli pixmaniast, seal soodsam kui Eestis ja rahakott ei löö sind nii kõvasti Räägime erinevatest peegelkaameratest 527939 . Näiteks välgud:

http://www.pixmania.com/ee/ee/rf/sigma-valk/1649__434

Näiteks koivad:

http://www.pixmania.com/ee/ee/r/tripod
Anonymous
Külaline
Külaline

Tagasi üles Go down

Postitamine  Heleen Kolm 04 Märts 2009, 22:27

Ehhehhee, VäikeTama siis järgmine fotokola uuendaja Räägime erinevatest peegelkaameratest 662237 .
Ma alles "õpilane", aga arvan ka, et kui teha tihti pilte toas, on lisavälk asendamatu.

Andromache- kas kaitsefiltri tellisid ka ära või ostad selle Eestist? Soovitan selle kohe ette panna, kui fotoka kätte saad.
Heleen
Heleen
Omaklubi pronks
Omaklubi pronks

Tagasi üles Go down

Postitamine  pincel Laup 14 Märts 2009, 17:14

VäikeTama, kas käid palju looduses pildistamas või miks sul see statiiv oluline on? Mul üks seisab toanurgas (õigemini on nüüdseks vanemate juurde kolinud juba), sest ma satun loodusesse imeharva ja pole sel vidinal enam eriti kasutust. Võin seega enda oma välja laenata kui sul kindel minek kuskile on. Saad katsetada, näha millist statiivi sa nt EI soovi (sest tegu pole mitte profistatikaga) ja rahulikult järele mõelda, kas sellel ikka on kasutust su majapidamises või mitte.
pincel
pincel
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Tagasi üles Go down

Postitamine  Külaline Püh 15 Märts 2009, 11:35

Suurte peegelkaamerate omanikud - kui palju te üldse oma kaamerat kaasas kannate?
Varem oli kompaktkaamera mul igal pool käekotis kaasas. Uus kaamera on aga üsna jurakas, eriti koos lisavälguga. Seda juba naljalt käekotti ei pigista.

Kui kuskil lastega käia, siis on niikuinii suur kotitäis mähkmete ja vahetusriietega kaasas. Kui lisan sellele veel kaamerakoti ja käekoti, siis paistab nagu hakkaks välja kolima Räägime erinevatest peegelkaameratest 173454
Anonymous
Külaline
Külaline

Tagasi üles Go down

Postitamine  Külaline Nelj 19 Märts 2009, 00:12

Mul praegu Nikon D50 aga plaanin endale miskit pisikest soetada. Just käekotikaamerat tahaks. Kui keegi mulle näpuga näitaks - see on maailma parim- siis ma ostaks ilmselt selle. Ma ei suuda ise valida, sest olen suht lammas ka nende kaamerate tehniliste näitajate kohapealt. Mul on lihtsalt loodusega kaasa antud hea kujutlusvõime tänu millele ma suudan õigel ajal- päris õige pildi klõpsata.
Anonymous
Külaline
Külaline

Tagasi üles Go down

Postitamine  Heleen Nelj 19 Märts 2009, 11:12

Mul on teine kaamera Canon PowerShot S3, aga peale D80 ostmist pole seda kordagi kasutanud. Ma nt ei taha enam muid kaameraid nähagi, olen oma D80st nii vaimustuses, et võin seda igale poole kaasa tassida (ostsin mõnusalt mugava seljakoti ka selle jaoks).

Statiivi kasutan ma looduses praktiliselt alati, ka kodus aeg-ajalt. Nii et nt mu jaoks see üsna vajalik lisavidin.
Heleen
Heleen
Omaklubi pronks
Omaklubi pronks

Tagasi üles Go down

Postitamine  Sponsored content

Sponsored content

Tagasi üles Go down

Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2 1, 2  Next

Tagasi üles

- Similar topics