Imehea Napoleoni kook
+14
tsunaami
svetik1953
Mustlasplika
enny
erlex
ele
andza
Monique
mitsunitsu
Siki
Paradiisilind
HoneyMoon
liisa003
p2rnakas
18 posters
O.M.A. klubi :: Kodu :: Kokandusnurk :: Magusad toidud
Lehekülg 2, lehekülgi kokku 2
Lehekülg 2, lehekülgi kokku 2 • 1, 2
ennyle ja mustlasplikale ning ka teistele kel sellega mure
see jäänud kül hiljaks vist,aga parem hilja kui mittekunagi.mina olen napoleonikoogi taigna rullimiseks kasutanud topelt küpsetuspaberit .vajaliku taignatüki panen kahe paberi vahele ja rullin ,keeran vahepeal külge ,kuni ühtlane õhuke.muidugi annab vahepeal paberit sirgu sättida.aga ei mingit muret et taigen jääks laua või taignarulli külge.
proovige ja te ei kahetse.
proovige ja te ei kahetse.
svetik1953- Postituste arv : 16
Asukoht : saaremaa
Registration date : 08/11/2011
Re: Imehea Napoleoni kook
ma ei usalda ennast tegema keedukreemi. Sõbranna küpsetas mu juures, aga midagi läks vist nihu ja jahu maitse käis nii tugevalt üle, et ajas kauaks koogi isu ära. Ise lähen lihtsamat teed ja ostan valmis Sunnuntai lehttaigna ja vaniljekreemi pulbri. Vahele panen Felixi pohlamoosi. Abikaasa ikka küsib vahest Napoleonit, aga pole vee ütelnud, et olen seda juba teinud - otsa sai enne kui ta tööreisilt koju jõudis Kook oli siis 10X30 cm, mitte suur plaat ja laps aitas taldrikut tühjendada
tsunaami- Administraator
- Postituste arv : 733
Age : 42
Asukoht : Soome
Registration date : 15/05/2012
Re: Imehea Napoleoni kook
laua külge jäämisest päästab minu jaoks kül väga hea nipp,nimelt pane taigen kahe küpsetuspaberi vahele ja rulli õhukeseks.pisut küpsetamist ja saad teise paberi pealt ära võtta ja krõbedaks küpsetada.erlex kirjutas:enny kirjutas:Ma tegin siis sõbrapäevaks ka seda napoleoni kooki. Aga tainast tegin topelt koguse, kuid lehti suutsin nendest välja rullida 3. See rullimine oli ka üks paras tegu, kuna tainas jäi koguaeg laua ja tainarulli külge kinni. Aga vist tuli enam-vähem välja kook.
Lõikasin koogi äärtest ilusti sirgeks ja sain neid ääri maitsta..päris hea oli. Nats hiljem kukkus koogi kõrvale klaasist taldrik puruks ja terve mu kook oli pisikesi klaasikilde täis Pidin koogi ära viskama ja läksin poodi uut kooki ostma.
nii kahju et nii läks.Mina olin õnnetu et mu kook nii nii magus sai Aga pead ikka õige rulli ja aluse ostma siis super hea teha kooki mina olen rahul mul supper asjad
svetik1953- Postituste arv : 16
Asukoht : saaremaa
Registration date : 08/11/2011
Re: Imehea Napoleoni kook
Noo see FB on kurjast. Täna üks foorumikaaslane tegi napoleonikooki ja nüüd mul vaja kohe järgi teha
Andke ruttu teada, kas poes müüdav vaniljekaste sobib sinna kreemiks vahele? Või peaks ikka päris kreemi tegemise ette võtma?
Andke ruttu teada, kas poes müüdav vaniljekaste sobib sinna kreemiks vahele? Või peaks ikka päris kreemi tegemise ette võtma?
Triibuliine- Omaklubi kristall
- Postituste arv : 2870
Asukoht : Eesti
Registration date : 03/07/2012
Re: Imehea Napoleoni kook
Ma tegin ka vaarikamoosiga. Väga väga magus kook tuli!
Ma panen järgmine kord vähem suhkurt ja kreemi teen rohkem!
Tegin koogi valmis õhtul kella 7 paiku ja et mees koju tuli hommikul varakult
siis sõime seda enne kui see täitsa "valmis" jõudis saada.
Sellepärast on pildil ka veel selline krõbe.
Marianne- Moderaator
- Postituste arv : 3012
Age : 40
Asukoht : Tallinn, mõnus roheline rajoon
Registration date : 01/09/2009
Re: Imehea Napoleoni kook
Jõulumeeleoluline napoleon
Napoleoni kook
1 l nisujahu(600 g)
250 g külma magedat võid
2,5 dl vett
1 tl 30% äädikat soovi korral
1 tl soola
1 tk muna
Haki jahu võiga puruseks lisa äädikas, sool ja muna ning sõtku taigen ühtlaseks. Jaota kohe 7 palliks ning pane pallikesed külmikusse vähemalt 3-4 h.Taigen peaks jääma selline kleepuv ja natuke veniv.
Kreem:
1,5 l piima
4 dl suhkrut
6 tk muna
1,5 dl nisujahu
2 tl vanillisuhkrut
Kuumuta 1,25 l piima 2 dl suhkruga keemiseni ( ära keeda!) Vahusta munad ülejäänud suhkruga. Lisa jahu ( läbi sõela) ja ülejäänud külm piim. Kalla vahustatud segu kuuma piima hulka, lisa vanillsuhkur ja kuumuta kuni segu hakkab paksenema ( u 25-30 min) Väga oluline on pidevalt segada suure vispliga, mingil juhul ära lase keema tõusta. Mina kasutasin oma plaadil nr 1 funktsiooni. Kreem peab jääma kohev ja siidine. Jahuta- peale riputa veidi suhkrut, et ei tekiks nö "kile".Rulli veidi jahusel pinnal pallidest 7 plaati- minu arvates koogi tegemise kõige tüütum koht. Olen enda jaoks avastanud teatud nippe, kuidas seda lihtsutada. Külmikust võttes on pallid suhteliselt külmad. Soojenda palli kergelt käte vahel veeretades. Vajuta käte jõuaga sellest jahusele pinnale ristkülik või ümar vorm. Nüüd kasuta alles taignarulli, rullides sellest plaadisuuruse kuju. Võid ääred kohe ära lõigata, kui tahad ilusat kandilist või ümmargust kooki. Järele jäänud ribadest küpseta veel üks plaat, kuid lase see ahjus pruunimaks küpseda, sellest saad kaunistuseks puru. Alguses tundub see plaatide küpsetamine väga aega nõudev, kuid tegelikult aeg lendab. Mina küpsetasin kahe plaadi kaupa, nii kaua kui kaks plaati ahjus olid ( u 5 min 200 kraadi)) rullisin valmis järgmised kaks. Jahtunud taignaplaadid lao vaheldumisi kreemiga suurele alusele. Kõige peale raputa puru ning pane külma tahenema. Kõige parem on see kook minu arvates järgmise päeva õhtul
Napoleoni kook
1 l nisujahu(600 g)
250 g külma magedat võid
2,5 dl vett
1 tl 30% äädikat soovi korral
1 tl soola
1 tk muna
Haki jahu võiga puruseks lisa äädikas, sool ja muna ning sõtku taigen ühtlaseks. Jaota kohe 7 palliks ning pane pallikesed külmikusse vähemalt 3-4 h.Taigen peaks jääma selline kleepuv ja natuke veniv.
Kreem:
1,5 l piima
4 dl suhkrut
6 tk muna
1,5 dl nisujahu
2 tl vanillisuhkrut
Kuumuta 1,25 l piima 2 dl suhkruga keemiseni ( ära keeda!) Vahusta munad ülejäänud suhkruga. Lisa jahu ( läbi sõela) ja ülejäänud külm piim. Kalla vahustatud segu kuuma piima hulka, lisa vanillsuhkur ja kuumuta kuni segu hakkab paksenema ( u 25-30 min) Väga oluline on pidevalt segada suure vispliga, mingil juhul ära lase keema tõusta. Mina kasutasin oma plaadil nr 1 funktsiooni. Kreem peab jääma kohev ja siidine. Jahuta- peale riputa veidi suhkrut, et ei tekiks nö "kile".Rulli veidi jahusel pinnal pallidest 7 plaati- minu arvates koogi tegemise kõige tüütum koht. Olen enda jaoks avastanud teatud nippe, kuidas seda lihtsutada. Külmikust võttes on pallid suhteliselt külmad. Soojenda palli kergelt käte vahel veeretades. Vajuta käte jõuaga sellest jahusele pinnale ristkülik või ümar vorm. Nüüd kasuta alles taignarulli, rullides sellest plaadisuuruse kuju. Võid ääred kohe ära lõigata, kui tahad ilusat kandilist või ümmargust kooki. Järele jäänud ribadest küpseta veel üks plaat, kuid lase see ahjus pruunimaks küpseda, sellest saad kaunistuseks puru. Alguses tundub see plaatide küpsetamine väga aega nõudev, kuid tegelikult aeg lendab. Mina küpsetasin kahe plaadi kaupa, nii kaua kui kaks plaati ahjus olid ( u 5 min 200 kraadi)) rullisin valmis järgmised kaks. Jahtunud taignaplaadid lao vaheldumisi kreemiga suurele alusele. Kõige peale raputa puru ning pane külma tahenema. Kõige parem on see kook minu arvates järgmise päeva õhtul
karima1- Omaklubi pronks
- Postituste arv : 417
Asukoht : Tun
Registration date : 28/09/2013
Re: Imehea Napoleoni kook
Prantslastel on Mille-feuille
500 g lehttaigent valmis taigent voi :
250 g jahu
125 g vett(kylma)
5 g soola
185 g void
taigna valmistamiseks vaata neid pilte lehtaigen
Taigen loika 4-ks yhesuuruseks tykiks
Rulli vahese jahuga kaetud kylmal toopinnal ohukeseks yhesuurusteks tykkideks
Kypseta 200 kraadises ahjus kuldpruuniks
yhe lehe void kypsetada natuke tumedamaks mis laheb pealmiseks puruks
Créme pàtissiére
250 g suhkrut
100 g jahu
6 munakollast
2 muna
1 vaniljekaun
1 liiter piima
Loika vanilje kaun pooleks pane piima sisse,kuumuta piim keemiseni
Sega munakollased,suhkur ja munad,vahusta kergelt,lisa jahu
sega korramlikult,et ei jaaks klimppe
sega juurde natuke kuuma piima,vispelda yhtlaseeks ning lisa segu potti
kuumuta kreemi 4-5 minutit ,et see pakseneks
(ara keema lase minna)
jahuta kreem korralikult maha
selleks voib ka panna kreem koogikombaini lisada 150 g toasooja void ja vahustada kreemi
Vota esimene kypsenud pohi vala sinna kreemi ,aja spaatliga laiali,aseta sellele teine pohi jalle kata kreemiga ja lopuks viimane kiht
maari pealt veel kremiga ning purusta neljas kiht peenikeseks ja kata kreemine pind
500 g lehttaigent valmis taigent voi :
250 g jahu
125 g vett(kylma)
5 g soola
185 g void
taigna valmistamiseks vaata neid pilte lehtaigen
Taigen loika 4-ks yhesuuruseks tykiks
Rulli vahese jahuga kaetud kylmal toopinnal ohukeseks yhesuurusteks tykkideks
Kypseta 200 kraadises ahjus kuldpruuniks
yhe lehe void kypsetada natuke tumedamaks mis laheb pealmiseks puruks
Créme pàtissiére
250 g suhkrut
100 g jahu
6 munakollast
2 muna
1 vaniljekaun
1 liiter piima
Loika vanilje kaun pooleks pane piima sisse,kuumuta piim keemiseni
Sega munakollased,suhkur ja munad,vahusta kergelt,lisa jahu
sega korramlikult,et ei jaaks klimppe
sega juurde natuke kuuma piima,vispelda yhtlaseeks ning lisa segu potti
kuumuta kreemi 4-5 minutit ,et see pakseneks
(ara keema lase minna)
jahuta kreem korralikult maha
selleks voib ka panna kreem koogikombaini lisada 150 g toasooja void ja vahustada kreemi
Vota esimene kypsenud pohi vala sinna kreemi ,aja spaatliga laiali,aseta sellele teine pohi jalle kata kreemiga ja lopuks viimane kiht
maari pealt veel kremiga ning purusta neljas kiht peenikeseks ja kata kreemine pind
karima1- Omaklubi pronks
- Postituste arv : 417
Asukoht : Tun
Registration date : 28/09/2013
Lehekülg 2, lehekülgi kokku 2 • 1, 2
O.M.A. klubi :: Kodu :: Kokandusnurk :: Magusad toidud
Lehekülg 2, lehekülgi kokku 2
Permissions in this forum:
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
|
|
Kolm 15 Juun 2016, 08:45 by ˇmiio23
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.138
Esm 15 Juun 2015, 12:41 by Mustlasplika
» Sassy vesi
Kolm 27 Mai 2015, 13:48 by Mustlasplika
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.137
Reede 24 Apr 2015, 10:14 by Triibuliine
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.136
Reede 17 Apr 2015, 23:30 by Triibuliine
» Suvikõrvitsa tagliatelle
Reede 17 Apr 2015, 18:54 by tsunaami
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.135
Esm 13 Apr 2015, 21:39 by Triibuliine
» Hommiku pirukas .
Püh 12 Apr 2015, 09:18 by accra
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.134
Reede 03 Apr 2015, 14:04 by Triibuliine
» Mis raamatut te hetkel loete?
Kolm 01 Apr 2015, 20:59 by tsunaami
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.133
Teis 31 Märts 2015, 21:39 by Triibuliine
» Mis värvi on Teie laste silmad?
Püh 29 Märts 2015, 22:46 by Mustlasplika
» Kas sulle meeldib saunas käia?
Püh 29 Märts 2015, 22:44 by ˇmiio23
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.132
Reede 27 Märts 2015, 08:44 by Triibuliine
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.131
Teis 24 Märts 2015, 20:06 by Triibuliine