Lumemari teeb ka igasuguseid asju
+19
Monique
siq29
mary
pariisitar
babyapple
Soulshaker
Siki
armsake
VäikeTama
Mõrumantsik
Cat
kiisumari
minaise
mannu03
HoneyMoon
kats
Iirlane
tixit
lumemari
23 posters
O.M.A. klubi :: Kodu :: Käsitöö :: Meie tegemised
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 4
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 4 • 1, 2, 3, 4
Lumemari teeb ka igasuguseid asju
Märkmikud vanavanaemadele:
Viimati muutis seda lumemari (Reede 05 Juun 2009, 13:26). Kokku muudetud 2 korda
lumemari- Postituste arv : 219
Registration date : 05/06/2009
Re: Lumemari teeb ka igasuguseid asju
Album lapse tädipojale:
Album mehe õe ämmale (kui nüüd keegi sugulusastmest aru sai ):
Album mehe õe ämmale (kui nüüd keegi sugulusastmest aru sai ):
Viimati muutis seda lumemari (Reede 05 Juun 2009, 13:35). Kokku muudetud 1 kord
Kas sa need markmikud vanavanaemadele k8itsid ka ise?
Vaga ilusad asjad k6ik!
Vaga ilusad asjad k6ik!
Kõik otsast lõpuni ikka ise
Väga ilusad :smaili:
kats- Omaklubi kristall
-
Postituste arv : 2780
Registration date : 18/02/2009
Ma natuke oskan oma lapsele mütse ka teha:
See kollane on üübernummi. :smaili: Ja esimene väga kasulik. Ma ei saanudki talvel tuukrimütsi tehtud... :hmmm:
Paraku seda tuurkimütsi polnud Marinel nõus kandma, ütles mulle kõik, mis ta must arvab , kui selle pähe panin talle :hmmm:
Kollane müts on nii nunnu :smaili:
kats- Omaklubi kristall
-
Postituste arv : 2780
Registration date : 18/02/2009
Selle kollase mütsi teeks isegi valmis kui keegi näpunäiteid jagaks
:hahaha:lumemari kirjutas:Paraku seda tuurkimütsi polnud Marinel nõus kandma, ütles mulle kõik, mis ta must arvab , kui selle pähe panin talle :hmmm:
mannu03 kirjutas:Selle kollase mütsi teeks isegi valmis kui keegi näpunäiteid jagaks
Ma pean natuke otsima ja mõtlema ning siis saan sind aidata , see oli üsna lihtne. Suuresti kasutasin isetegija.net abi.
Kollane lilletutiga müts
Mütsiserva kudumine
Loo ringvarrastega vajalik arv silmi (selleks, et teada saada, kui palju silmi oleks vaja luua, tuleks teha proovitöö ning sealt siis ristkorrutise abil arvutada välja vajalik silmade arv). Ühenda ringiks. Koo 2pp, 2ph, kuni ring on 2-3cm pikk.
Mütsiosa kudumine
Koo parempidist pinda seni, kuni on saavutatud soovitud mütsi kõrgus nii umbes täpselt 13-14 cm. Seejärel jaotasin silmad sukavarrastele ning kudusin iga kuue rea tagant igal vardal kaks silma kokku, seni kuni varrastele jäi 8 silma, mis ma heegelnõela ja lõnga abil kokku tõmbasin.
Kõrvaklapid
Korja silmad kõrvaklappide jaoks (20 silma kummalegi). Klapi servadest kummaltki poolt 4 silma koo parempidi, et tekiks nn ripskude, keskele koo soonik nii, et jookseks mütsiosa soonikuga kokku. Koo 4-6 rida, seejärel hakka üle rea kokku võtma. Kokkuvõtmine tee nii - koo 4 s parempidi, siis kaks kokku, siis soonikuosa ja siis 2 silma enne parempidiseid jälle kokku ja nii üle ühe rea seni kuni alles jääb 8 ääresilmust. Edasi koo 4 rida ripsi, mille jooksul kahanda veel kaks silma. Lõpeta 6 silmaga.
Mütsitutt
Eks ta katseeksitusmeetodil tehtud sai.
Mütsiserva kudumine
Loo ringvarrastega vajalik arv silmi (selleks, et teada saada, kui palju silmi oleks vaja luua, tuleks teha proovitöö ning sealt siis ristkorrutise abil arvutada välja vajalik silmade arv). Ühenda ringiks. Koo 2pp, 2ph, kuni ring on 2-3cm pikk.
Mütsiosa kudumine
Koo parempidist pinda seni, kuni on saavutatud soovitud mütsi kõrgus nii umbes täpselt 13-14 cm. Seejärel jaotasin silmad sukavarrastele ning kudusin iga kuue rea tagant igal vardal kaks silma kokku, seni kuni varrastele jäi 8 silma, mis ma heegelnõela ja lõnga abil kokku tõmbasin.
Kõrvaklapid
Korja silmad kõrvaklappide jaoks (20 silma kummalegi). Klapi servadest kummaltki poolt 4 silma koo parempidi, et tekiks nn ripskude, keskele koo soonik nii, et jookseks mütsiosa soonikuga kokku. Koo 4-6 rida, seejärel hakka üle rea kokku võtma. Kokkuvõtmine tee nii - koo 4 s parempidi, siis kaks kokku, siis soonikuosa ja siis 2 silma enne parempidiseid jälle kokku ja nii üle ühe rea seni kuni alles jääb 8 ääresilmust. Edasi koo 4 rida ripsi, mille jooksul kahanda veel kaks silma. Lõpeta 6 silmaga.
Mütsitutt
Eks ta katseeksitusmeetodil tehtud sai.
Nii vahvad mütsid :smaili: . Kui sügis taas tuleb, teen kah sellise kollase mütsi oma nupsikule, siis on nunnusid juba kaks. Need albumid on ikka tõeliselt väärt kingiideed. Kas sul isiklik köitmisraam?
minaise- Juunikad 2008 abimode
Postituste arv : 152
Registration date : 25/05/2009
minaise kirjutas:Nii vahvad mütsid :smaili: . Kui sügis taas tuleb, teen kah sellise kollase mütsi oma nupsikule, siis on nunnusid juba kaks. Need albumid on ikka tõeliselt väärt kingiideed. Kas sul isiklik köitmisraam?
Eeee, ma ei tea midagi köitmisraamist :fou: . Teen kõik käsitsi. Pole isegi osanud sellist asja otsida.
Ajasite mulle kah isu peale Hakkasin seda vana õpetust otsima (teadagi kust pärit) aga näe- liiga hoolas ära koristaja olen.
honeymoon kirjutas:Ajasite mulle kah isu peale Hakkasin seda vana õpetust otsima (teadagi kust pärit) aga näe- liiga hoolas ära koristaja olen.
Katsun ise ka otsida (olen põhiliselt mälu järgi teinud), kui ülesse leian, panen õpetuse siia ka ülesse...
Lumemari ,ma panin selle su kollase 6petuse ka kudumise teema alla.
Iirlane kirjutas:Lumemari ,ma panin selle su kollase 6petuse ka kudumise teema alla.
Väga kena sinust, ma mingil põhjusel ei tulnud selle pealegi...
lumemari kirjutas:Märkmikud vanavanaemadele:
Märkmiku valmistamine
Töövahendid ja materjalid:
Õhuke paber (umbes sama õhkue kui printeri paber)
Kaks lehte tugevat paberit eeslehtedeks (mina olen kasutanud joonistuspaberit vms)
Paberteip
Paberinuga (see väljalükatava teraga)
(Metall)joonlaud
Tugev valge niit
Pikk peenike nõel
Marker (võib olla ka mistahes vildikas vms)
Papp
Liim (mina kasutan vastvavalt vajadusele nii PVA-d kui ka liimipulka, Pritti oma on minu meelest parim)
Materjal märkmikukaante valmistamiseks (nahk, riie, paber... lase oma fantaasial lennata)
1. Poognate valmistamine
Paberi piki-ja ristisuuna määramine. Painutades paberit risti ja pikuti pooleks, paindub paber ühtpidi paremini - see on pikisuund.
Pikisuun jääb paralleelseks raamatu seljaga. (mina pole praktiselt kunagi seda teinud :P )
Lõigatakse kahekorda märkmiku suurusega lehed ja murtakse nad märkmiku selja joont pidi kokku.
Poognate moodustamine - murtud lehed asetatakse nelja kaupa üksteise sisse. Poognaid moodustatakse nii palju, kuni on soovitud märkmiku paksus käes. St 1 poogen = 4 üksteise sisse asetatud murtud lehte
Eeslehtede valmistamine (esimesele ja viimasele poognale) - Lõigatakse kaks märkmiku lehtedega sama suurt paksema paberi lehte, murtakse lehed pooleks.
2. Poognate kokkuõmblemine
Poognad asetatakse soovitud järjekorras üksteise peale
Poognate seljad koputatakse vastu lauda ühtlaeks ja märgitakse markeriga peale õmblemise kohad (väiksema märkmiku puhul 4, suurema puhul 6 tk)
Poognad asetatakse seljaga lauaservale ja paberinoaga tõmmatakse sisselõiked märgitud kohtadele (2x, ettevaatust, et liiga sügavale poognasse ei tõmbaks + jälgi, et ka kõige sisemisele lehele tuleks kasvõi sisselõike täpike, nii on sul hiljem lihtsam õmmelda)
Poognate ühendamiseks õmmeldakse märgitud kohtadest läbi kõigide poogna lehtede (ps. alustad, lõpetad ning jätkad poogna õmblemist alati poogna seljal!)
Iga poogna õmblusniit kinnitatakse eelmise poogna niidi külge (st kui õmbled uut poogent, siis uude nö auku nõelaga sisse pugedes, poe eelmise poogna õmblusniidi alt ka läbi)
Eeslehed kinnitad paberteibi abiga kokkuõmmeldud poognate külge.
3. Märkmiku selja liimimine.
Märkmiku selja liimimiseks pannakse liim märkmiku seljale (tõmmatakse keskelt otste poole, et liim ei laheks lehtde vahele)
Koputatakse märkmiku selg vastu alust, et poognad läheksid korralikult kohakuti. Töö asetatakse pressi alla kuni liim on kuivanud.
(kel on giljotiini, see võib lehed selle abil nö sirgeks lõigata)
4. Märkmiku kaante valmistamine
Märkmiku kaante lõikamine: papist lõigatakse välja märkmiku kaaned ja selg
Märkmiku kaane pikkus = märkmiku pikkus + 2mm (originaaljuhend annab siia 6mm, aga mulle meeldib, kui märkmiku kaas ulatub üle poognate nii alt, ülevalt kui ka küljelt ühe pealju üle)
Märkmiku kaane laius = märkmiku laius + 2mm
Märkmiku selja pikkus = märkmiku kaane pikkus
Märkmiku selja laius = märkmiku laius
Kui hakkad papist välja lõigatud märkmiku kaasi ja selga kaante materjalile paigutama, jäta kaante ja selja vahele piisav liikumisruum (mina olen jätnud umbes 2-3mm), et saaksid pärast märkmiku korralikult kinni panna.
5. Märkmiku ja kaante ühendamine
Enne liimimist asetatakse eeslehe vahele puhas liasleht, et ie määriks ära ülejääud märkmikku.
Alguses liimitakse kinni tagumine kaas.Ning siis esimene (võid ka vahepeal märkmiku nö pressi alla enne esimese kaane liimimist asetada)
Kollane müts on tõesti armas- aga kuna ma kohe üldse ei oska kududa, siis ma arvan, et näitan seda pilti meie vanaemale ja tema laseb oma näpukestele käia
Külaline- Külaline
Lumemari-kas see markmiku tegemise 6petus sobiks scrapbookingu teema alla ka?
Iirlane kirjutas:Lumemari-kas see markmiku tegemise 6petus sobiks scrapbookingu teema alla ka?
Ma usun küll. Äkki on mõni, kes tahab oma scrapbooki päris algusest lõpuni teha. Ning tegelikult saab ju kasutada märkmiku tegemisel igasuguseid põnevaid pabereid, mis ühest scrapbookist tõelise scrapbooki teeb.
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Mannu:) teeb ka vahel midagi
» Paradiisilind teeb ka näputööd
» Armastus teeb pimedaks
» Andromache teeb ehteid
» elefant teeb vahel midagi
» Paradiisilind teeb ka näputööd
» Armastus teeb pimedaks
» Andromache teeb ehteid