O.M.A. klubi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Annaliisa võõrutamine rinnast.

+4
armsake
carissime
Cat
siq29
8 posters

Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2 1, 2  Next

Go down

Annaliisa võõrutamine rinnast. Empty Annaliisa võõrutamine rinnast.

Postitamine  siq29 Teis 02 Nov 2010, 19:21

Annaliisa võõrutamine rinnast. 1696509517cea9_m

Täna, 2.novembril, käisin Annaliisaga Tartus dr. Heli Grünbergi juures toitumisalasel nõustamisel. Põhjuseks oli lapse vilets söögiisu.

Annaliisa sündis 13.märtsil 2009.a. Sünnikaal oli 4538 grammi ja pikkus 54 cm. Esimesed 6 kuud sai Annaliisa ainult rinnapiima, 7-ndal elukuul hakkasin last harjutama lisatoiduga.

Nädalad möödusid, kuid laps ei tahtnud kuidagi lisatoitu omaks võtta. Maitsete üle ta ei pirtsutanud ja ei tee seda siiani, aga kogused, mida ta nõustus sööma, jäidki väikesteks, umbes paar teelusikatäit söögikorral, vahel harva rohkem, vahel keeldub üldse söömast. Kui laps sai 1-aastaseks ja tema isu ei paistnud kuidagi kasvavat, hakkasin muretsema tema tervise pärast, sest laps ometi vajab ju kasvamiseks vitamiine ja mineraalaineid.

Rinnapiima saab Annaliisa endiselt ja ta tahab ka seda öösel. Kui Annaliisa oli 1a,6k vanune, lasi perearst teha uuringud tervailjavalgutalumatuse ehk tsöliaakia suhtes, sest kuigi Annaliisa ei ole alakaaluline, pole tema kaalukõver päris korras. Õnneks ei näidanud vereanalüüsid tsöliaakiat, mis oli mulle muidugi suureks kergenduseks.

Dr.Grünberg ütles, et Annaliisa isutus ei ole haiguslik, seda näitavat nii vereanalüüsid kui ka lapse üldine seisund. Selleks, et Annaliisa sööma saada, tuleb arsti sõnul läbida kaks suurt etappi. Esimene etapp on lapse rinnast võõrutamine, mis omakorda koosneb kahest sammust. Teine etapp on psühholoogiline nõustamine Tartus Lastekliinikus päevastatsionaaris, kus lapsel on psühholoogi juuresolekul kaks toidukorda, ööseks haiglasse ei jää. Eduka rinnast võõrutamise korral ei pruugi nõustamist päevastatsionaaris vaja minnagi.

Koostasime dr.Grünbergiga plaani Annaliisa rinnast võõrutamiseks, mille tulemusel jääks alles kaks imetamiskorda - lõunaune eelne ja ööune eelne. Esimese sammuna tuleb ära jätta öised imetamiskorrad. Nende ärajäämisel on lapsel arsti sõnul hommikul parem isu ja kuigi laps ei pruugi esimeste võõrutusööde järel hommikul kohe ilusti sööma hakata, peaks päevade möödudes laps hommikuti siiski natukenegi paremini sööma hakkama. Kui laps on leppinud öösel tissivaba olema, tuleb ette võtta võõrutamise teine samm, mille tulemusel peaks laps võõrduma päevast imetamisest ja alles jääb lõunaune eelne imetamine ja ööune eelne imetamine. Kui lapse söögiisu võõrutamise järel siiski ei suurene, järgneb nõustamine päevastatsionaaris.

Leppisime dr.Grünbergiga kokku, et kahe nädala pärast, 16.novembril helistan talle ja annan teada, kuidas võõrutamine on edenenud. Vajadusel arutame, kuidas edasi toimida.

Hetkel on Annaliisa 1a,7k vanune.

Tahtsin teha selle teema, sest tunnen, et vajan tuge. Ma ei tunne ennast piisavalt tugevana, et sellega üksi toime tulla. Muidugi saan tuge oma mehelt, sest temal on võõrutamise ajal suur roll täita. Kui ta on kodus, siis sel ajal peab tema olema see, kes jonniva lapsega tegeleb. Arst soovitas lapse jonni ajal minul üldse lapse nägemisulatusest kaduda, kuni laps on rahunenud, sest kui mina olen juures, siis laps just rinda nõuabki. Emme võrdub tiss, praegu just nii ongi. Kogemused aga näitavad, et kui mind pole lapsel silmapiiril, siis ta ei teagi tissi tahta ja saab suurepäraselt ilma selleta hakkama. Samas olen täheldanud, et ta ei söö rohkem muud toitu sel ajal, kui ta pikalt tissimata on. See tekitab kõhklusi. Samuti tuleb arsti soovitusel just teistel pereliikmetel hakata Annaliisat söötma.

Mulle meeldib nii väga last rinnaga toita ja mind lohutab, et 1-2 imetamiskorda jääb esialgu alles. Kuid kui need allesjäetavad imetamiskorrad siiski segavad ja laps ei lepi võõrutamisega, pean ka neist loobuma. Mõeldes eelseisvale võõrutamisele, tuleb mul pisar silma. Nii raske on näha ja kuulda oma last nutmas sellepärast, et ta ei saa rinda, mida ta nii väga tahab. Olen piisavalt pehme loomuga, et ilma toetuseta võin lapse soovile järele anda. Kogu selle asja teeb minu jaoks raskemaks veel see, et ma ei plaani tulevikus rohkem lapsi saada ja mulle, kes ma olen iga lapsega tõeliselt nautinud rinnaga toitmist, on teadmine, et Annaliisa on mu viimane rinnalaps, meeletult kurb.

Siin teemas hakkan kirja panema, kuidas võõrutamine kulgeb, eelkõige enda jaoks, et mitte alla anda. Alustan öise võõrutamisega ööl vastu 4.novembrit, soovin ühe öö veel nautida Annaliisaga koosolemist ja meenutada kogu seda aega, mil ta oli minu rinnalaps.
Ma kirjutan seda esimest postitust ja nutan samal ajal...
siq29
siq29
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Annaliisa võõrutamine rinnast. Tiitli23
Postituste arv : 2910
Registration date : 02/01/2010

http://www.isetegija.net/index.php?ind=blog&op=home&

Tagasi üles Go down

Annaliisa võõrutamine rinnast. Empty Re: Annaliisa võõrutamine rinnast.

Postitamine  Cat Teis 02 Nov 2010, 19:31

Oi, vaesekene, suur kallistus sulle siitpoolt Annaliisa võõrutamine rinnast. 173634 Soovin sulle palju-palju jôudu ja vaprust!
Annaliisa on vàga armas tùdruk!!!! Loodan vàga, et te suudate selle vôôrutuse môlemad niivôrd valutult ùle elada kui vôimalik! Kas sa oled ka konsulteerinud teiste spetsialistidega? Mina kuulaks àra erinevaid arvamusi enne kui ùldse mingit otsust langetaks.... Äkki ikka on veel lootust, et saad imetamist jàtkata. Homöopaatia?
Cat
Cat
Administraator

Postituste arv : 5936
Registration date : 16/02/2009

http://nicoloan.wordpress.com/

Tagasi üles Go down

Postitamine  siq29 Teis 02 Nov 2010, 19:39

Ma ei ole teiste spetsialistidega kontsulteerinud. Mõtlesin küll sellele, aga oma südames tunnen, et pean Annaliisa enda küljest lahti laskma ja leppima sellega, et ta ei ole enam beebi. Seda, et ta hakkab rinnast võõrutamise järel paremini sööma, usun ka ise juba, sest dr. Grünberg jättis mulle väga hea mulje ja temast õhkus positiivsust.
siq29
siq29
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  carissime Teis 02 Nov 2010, 19:43

Ma usun,et saate ilusti hakkama. Peamine on muidugi ennekõike enda valmisolek sest laps tunnetab emme läbielamisi.
Küsimusi tekitas see,et kui midagi haiglaslikku pole siis miks võõrutada? Kummaline soovitus arsti poolt kuna tegelikult soovitakse just rinnaga toitmist võimalusel kahe aastaseks saamiseni. Mina isiklikult vaatan küll imetluse ja austusega emmesi, kes suudavad kaua last rinnaga toita sest see on päris kurnav ka emale. Sa oled väga tubli! Loomulikult saab millalgi see aeg läbi aga see peaks läbi saama siis kui ise selleks vaimselt valmis oled. Kindlasti oleme sulle toeks. Oled juba praegu pikka,pikka pai väärt tubli emme!
carissime
carissime
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Postituste arv : 1020
Registration date : 13/03/2010

http://imedekamber.blogspot.com/

Tagasi üles Go down

Postitamine  siq29 Teis 02 Nov 2010, 20:02

carissime kirjutas:Küsimusi tekitas see,et kui midagi haiglaslikku pole siis miks võõrutada?

Põhjus, miks lapse võõrutan, ongi see, et ta muud toitu peaaegu üldse ei söö. Nii suur laps aga vajab palju rohkem vitamiine ja mineraalaineid, kui ta seda minu rinnapiimast saab ja lapse tervis on olulisem, kui minu soov teda edasi imetada. Arst ütles, et ta ei ole alakaaluline, aga kui ta sööma ei hakka, siis võib asi sinnani jõuda. Ja seda ei soovi ma kohe kindlasti.
siq29
siq29
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  armsake Teis 02 Nov 2010, 22:20

Jõudu ja jaksu sulle Annaliisa võõrutamine rinnast. 790180
Dr. Heli Grünberg on tõesti supertore. Olen temaga päris palju seoses Lisandra tervisega kokku puutunud. Ka meil oli mingi aeg Lisandral söögiprobleemid ja küsisin ka pisut temalt nõu (see muidugi ei olnud meil põhjuseks, miks pidime dr. Grünbergi juures käima, vaid niisama uurisin tema käest). Pean ütlema, et mul on kogu aeg olnud väga niru sööja, kuid õnneks viimastel aegadel sööb täitsa isukalt ja oleneb muidugi ka mida anda.
armsake
armsake
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Postituste arv : 3632
Registration date : 16/02/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  Monique Teis 02 Nov 2010, 23:02

siq29 oled tõesti väga tubli olnud, et oled nii kaua suutnud last rinnaga toita. Kurb aga tõsi on see, et beebiaeg saab tõesti liiga ruttu läbi. Minu Nele oli ka rinda saades kehva muu toidu sööja. Nüüd oleme tissivabad juba 2 kuud( kusjuures tundub, et sellest on terve igavik möödas, mil rinda andsin) ja Nele sööb nii hea isuga. Täna just ütlesin sõbrannale naljaga, et sööb nii palju, et ei jõua ette andagi Annaliisa võõrutamine rinnast. 824600 Loodan, et teil möödub võõrutamine ilma tagasilöökideta, sest tõsi ta on, et mida suurem laps, seda raskem on võõrutada. Oleme sulle siin kõik kindlasti toeks. Annaliisa võõrutamine rinnast. 790180
Monique
Monique
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Sügiselapsed 2009 abimode
Postituste arv : 4383
Registration date : 27/05/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  liisuu Kolm 03 Nov 2010, 09:45

Edu Annaliisa võõrutamine rinnast. 954353
Ma küll ilmselt olen siin ainus, kes nii kaua last imetada ei tahakski Annaliisa võõrutamine rinnast. 633777 Meil sai rp aeg otsa 5-kuuselt, päris raske oli emotsionaalselt, sest Anelle oli siis ikka päris beebi veel. Ideaalis oleks 9 kuud rinda andnud ja siis hakanud võõrutama.

Ma usun, et rinnast võõrutamine annab Annaliisale parema isu, kuigi mu plika sõi väga nirult ka siis, kui rinda ei saanud. Alates lisatoidu andma hakkamisest kuni umbes 1a2k-ni oli isu väga niru. Lihtsalt ühel päeval hakkas sööma ja nüüd ei jõua piisavalt kiiresti sööki ette tõsta Annaliisa võõrutamine rinnast. 824600
Kaalult on Anelle olnud tiba alla keskmise, 1a6k kaal on alles 10kg. Sale on ka. Aga vereproov oli korras ja arst ei näinud põhjust muretsemiseks.
liisuu
liisuu
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Postituste arv : 1224
Registration date : 12/08/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  siq29 Kolm 03 Nov 2010, 15:35

Õhtu läheneb. Ausalt öeldes ma täitsa pelgan seda eelseisvat ööd. Teades Annaliisa suurt armastust tissimise vastu, siis ilmselt ei saa meie peres algaval ööl keegi magada, mina kõige vähem. Täna lõunal magasin koos Annaliisaga. Jäin tema kõrval magama ja nii me magasimegi teineteise kaisus. Ma ei jäänud tahtlikult magama, aga arvan, et tegelikult on hea, et natuke magada sain päeval, siis on öösel kergem üleval olla.
siq29
siq29
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  Monique Kolm 03 Nov 2010, 18:13

siq29 edu ja enesekindlust eelseisvaks ööks Annaliisa võõrutamine rinnast. 547149
Monique
Monique
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  siq29 Nelj 04 Nov 2010, 09:22

Esimene öö.

Magama jäi Annaliisa õhtul natuke peale kella kümmet. Esimene ärkamine oli tal 1.30 paiku. Ta hakkas jorisema ja pakkusin talle nokatassist vett juua. Paar lonksu võttis, aga rohkem ei tahtnud, sai vist aru, et see pole see, mida ta tahab. Kisa läks päris suureks. Võtsin lapse sülle ja kõndisin teda äiutades pimedas toas ringi. Ta istus mul süles, kõht vastu minu kõhtu. Tema käekesed hoidsid mul ümber kaela kinni ja tema pea toetus mu õlale, ise muudkui nuttis. Seda oli nii valus kuulata ja kui ta veel sedasi kallistas vahepeal... Paar korda üritas ta mind musidega ära osta ja andis mulle läbi nutu musi. Mul hakkasid endal ka pisarad voolama. Aga me kõndisime edasi, tasakesi äiutades ja kussutades. Kui Annaliisa lõpuks tasaseks jäi, istusin temaga voodiservale. Tema asend mu süles jäi endiseks. Kiigutasin teda edasi-tagasi ja ümisesin laulda (sel hetkel soovisin, et mul oleks kiiktool kodus). Vahepeal pakkusin talle nokatassist juua ja ta jõi päris isuga kohe. Eks nutmine teiktab janu. Lõpuks, umbes veerand kolme ajal öösel, jäi Annaliisa mu süles magama. Tõstsin lapse hästi ette vaatlikult tema voodisse ja pugesin ise ka kähku magama, sest sisetunne ütles, et see pole ainus ärkamine.

Teine ärkamine oli umbes 3.30 paiku. Kordus eelmine stsenaarium ja magama jäämine umbes kolmveerand tundi hiljem, peale pikka nuttu ja kussutamist.

Kolmandat korda ärkas Annaliisa 5.30 hommikul ja siis mulle aitas. Rinnad olid piima täis ja panin lapse rinna otsa. Ta sõna otseses mõttes tahtis mu rinnad ära süüa! Ise mõtlesin, et varahommikune tissimine võiks esialgu jääda, proovin neist öistest lahti saada. Pealegi pidi mees ja vanemad lapsed kell kuus ärkama, et tööle ja kooli endid sättida ning tahtsin, et nad veel pool tundi magada saaksid.

Kuid ehk tuleks see varahommikune ka ära jätta kohe? Mõtlesin ise, et kui ta lõpuks öistest tissimistest loobumisega lepib, siis jätaks varahommikuse ka ära ja seejärel viiks asja sedasi, et alles jääks keskhommikune, lõunaune eelne ja ööune eelne tissikord. Praegu oleks see varahommikune tissikord ses mõttes hea, et ülejäänud pere Annaliisa nutmiste ajal ei maganud (kes käis vetsus, kes jõi vahepeal, kes niheles niisama voodis) ja nad saaksid vähemalt enne hommikust ärkamst natukenegi paremni magada, mitte ei peaks pool tundi enne äratuskella üles ärkama. Aga kui Annaliisa on öistest tissimistest võõrdunud, siis saan ta varahommikusest tissist ka võõrutada, sest pere on nagunii öö läbi magada saanud. Segane jutt, aga just nii mu mõtted mu peas arenevad. Annaliisa võõrutamine rinnast. 329369

Hetkel on kell pool kümme hommikul ja tirts magab veel. Paistab et tänu öisele võõrutusele läheb lõunaune magamine paigast ära, aga küll see paika loksub, kui laps on öö läbi magama hakanud.
siq29
siq29
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  Monique Nelj 04 Nov 2010, 13:23

Eks see võõrutamine on muidugi raske, aga ükskord peaksid seda nii või teisiti tegema. Eks sa ise otsuta, millised söögikorrad ära jätad või mitte. Mina pumpasin öösiti rindadest piima välja nii palju kui vajalik ja nii vähe kui võimalik. Umbes 4 päeva pidin paar korda pumpama, siis enam valus ei olnud ja piim kadus ise aegamööda vaikselt ära.
Monique
Monique
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  siq29 Reede 05 Nov 2010, 11:46

Teine öö.

Annaliisa ärkas mõni minut enne kella kahte öösel. Jorises, ronis suurde voodisse pikali ja kui nägi, et mina ei heidagi tema kõrvale pikali, oli nutt lahti. Võtsin ta sülle, et temaga toas jalutada, aga ta hakkas silda viskama ja röökis. Istusin siis temaga voodile ja kiigutasin teda. Ta istus mu süles ikka näoga minu poole, käed ümber mu kaela, peake minu õlal ja ta nuttis kohe pikalt. Niheles ka palju. Siis võtsin võrevoodist lapse teki ja panin lapsele ümber. Paistis, et Annaliisale meeldis sedasi olla, sest ta jäi tasaseks. Vahepeal küll lõi jälle mõned korrad nutu lahti, aga põhimõtteliselt hakkas ta juba rahunema. Kui ma üritasin tekki ära võtta või see libises maha, sikutas Annaliisa ise teki tagasi. Sättisin teki lapsele kindlamalt ümber ja nii me istusime kohe jupp aega. Juua võttis Annaliisa ainult paar lonksu, rohkem ta ei tahtnud. Lõpuks tundsin, et mu käele toetuv ja tekist paistev peanupuke muutub järjest raskemaks ja isegi norinat oli kuulda. Panin lapse sedasi, nagu ta tekki mässitud oli, võrevoodisse ja sain ise ka magama uuesti. Kell hakkas siis kolm saama.

Järgmine ärkamine oli pisut peale kella nelja. Seekord panin lapsele kohe enda süles teki ümber. Peale mõneminutilist jorinat ja paari lonksu vett jäi Annaliisa vaikseks ja uinus. Tõstsin ta voodisse ja seal tegi ta korraks kisa, aga uinus nii äkki uuesti, et kisa katkes nagu noaga lõigatult. Hoidsin lausa hinge kinni, et vähimatki häält toas poleks ja laps ikka magama jääks, sest tundus uskumatu, et seekord saan juba kümme minutit peale lapse ärkamist uuesti magama minna. Pugesin ise tagasi teki alla ja jäin ka vist hetkega magama, sest ma ei mäleta seda hetke, kui mu pea patja puutus.

Varahommikune ärkamine toimus umbes kümme minutit enne kella kuute. Annaliisa sai oma igtasetud tissi, sest ülejäänud pere pidi nagunii kohe-kohe ärkama ja kui ma poleks tissi andnud, poleks laps enam uuesti magama jäänud, sest teised ju ka ärkvel. Aga ma tahtsin, et ta veel natuke magab.

Mulle meeldiks, kui Annaliisa suudaks vähemalt kella seitsmeni ilma tissita magada, sel kellaajal võib ta juba ärkevele jäädagi. Ehk jõuame selle võõrutusega sinnani.
siq29
siq29
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  Monique Reede 05 Nov 2010, 21:58

Väga tublid olete Annaliisa võõrutamine rinnast. 547149 Teine öö oli ju juba kergem kui esimene Annaliisa võõrutamine rinnast. 547149
Monique
Monique
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  siq29 Laup 06 Nov 2010, 12:17

Kolmas öö.

Annaliisa ärkas kaks korda öö jooksul. Esimene kord kella kolme ajal ja teine kord kella poole viie ajal. Mõlemil korral ärkas ta nututa, ronis oma voodist välja suurde voodisse ja ajas mind ka sellega üles. Siis ronis mulle sülle, kus ma talle tema teki ümber panin ja ta uinus vaikselt viie minutiga. Juua ta ei tahtnud üldse. Umbes kell kuus hommikul andsin talle rinda, sest siis ta ärkas nutuga ja ilmselt oli tal janu ka, sest ta polnud öösel ei tissinud ega vett joonud. Et ta veest keeldus jätkuvalt, pidasin paremaks teda tissida ja peale seda magas ta veel paar tundi. Igati hea öö oli, loodan, et väga kaua ei lähe sinnani, kus ta öö läbi magab või piirdub ühe ärkamisega. Annaliisa võõrutamine rinnast. 824600

Olen tähele pannud, et millegipärast ärkab Annaliisa öösiti kas pooltunni või täistunni ajal.
siq29
siq29
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  Monique Laup 06 Nov 2010, 16:53

Väga tore Annaliisa võõrutamine rinnast. 547149
Monique
Monique
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  erlex Laup 06 Nov 2010, 20:51

Jõudu ja jaksu oled väga tubli olnud! Annaliisa võõrutamine rinnast. 790180
erlex
erlex
Omaklubi teemant
Omaklubi teemant

Postituste arv : 5078
Registration date : 15/12/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  siq29 Püh 07 Nov 2010, 20:11

Neljas öö...

...oli juba päris rahulik. Annaliisa ärkas ainult ühe korra ja seda kella kolme ajal. Minu süles jäi ta mõne minutiga magama. Järgmine ärkamine oli kell pool kuus ja siis andsin talle rinda, sest miskipärast ei taha ta öösel ärgates üldse juua ja ta keeldus joomisest ka varahommikul ärgates. Ta oli unine ja pahur ja otsis peaaegu meeleheitlikult rinda, ilmselt oli ta janus. Tissisin teda ja peale seda magas ta veel üle kahe tunni. Kui ta oleks nõus öösiti jooma, oleks lootust, et ta hakkab hommikul kauem magama.

Hommikune söögiisu on endine, ehk siis olematu söögiisu. Täna nõustus ta esimest korda sööma päeval kella 1 ajal ja siis ka ainult rohkem maitses kui sõi. Tundub, et tissivabad ööd teda sööma ei pane. Seega ei saa tissimist küll tema isutuse põhjuseks pidada. Nii paljud lapsed saavad ju teisel eluaastal veel rinda ja ometi söövad muud toitu ka isukalt. Ma loodan sellele, et kui tissimine viia võimalikult väheseks, siis ta ikka hakkab sööma natuke rohkem.

Nüüd uues, novembrikuu "Pere ja kodu" ajakirjas on artikkel beebide ja väikelaste söömishäirest, sellest samast, millega meie hädas oleme. Minul oli seda artiklit tõeliselt lohutav ja julgustav lugeda. Selles artiklis oli peategelaseks tüdruk, kelle söömishäire on veelgi hullem kui Annaliisal. See pisike tüdruk näljutas ennast kõhnaks, keeldudes nii rinnapiimast kui ka kõigest muust ja beebit toideti haiglas nina-neelusondi kaudu. Artikli lõpus ütleb selle tüdruku ema: "Beebi võib jätta ennast ise nälga. Ka armas ja naerusuine laps võib olla näljas, kuigi seda keegi ei usu." Ma võin õnne tänada, et minu laps võtab vähemalt rinda ja näksib ka muud toitu, kuigi väga vähe.
siq29
siq29
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  Monique Püh 07 Nov 2010, 22:13

Ma pole veel selle kuu Pere ja kodu ajakirja jõudnud lugeda, kuigi see täitsa olemas. Kurb, et ka nii võib lapsega juhtuda. Lohutuseks sulle siq29 ka minu laps ei tahtnud tükk aega ei päeval ega öösel juua. Nüüd joob täitsa isuga. Öösiti ta juua ei nõua, mis on iseenesest hea ,kuna öine vee vm joomine pidi halb harjumus olema lapsel.
Monique
Monique
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  siq29 Esm 08 Nov 2010, 09:44

Viiendal ööl...

...magas Annaliisa ilma ärkamata umbes kella 22.30-st õhtul kella kuueni hommikul! Annaliisa võõrutamine rinnast. 824600 Seejärel andsin talle rinda ja ta magas veel kaks tundi. Tundub, et vähemalt öisest tissimisest hakkame lõpuks võõrduma. Nüüd hakkan tasapisi hommikuste tissimistega tegelema. Varahommikuse ma veel jätan, sest siis on ta unine ja peale seda magab ta veel mõnda aega. Nüüd oleks vaja jõuda sinnamaani, et peale varahommikust tissimist on järgmine tissikord enne lõunaunne jäämist.
siq29
siq29
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  Siki Esm 08 Nov 2010, 14:28

Oled väga tubli!!! Annaliisa võõrutamine rinnast. 790180 Jõudu ja meelekindlust!!!!!
Siki
Siki

Postituste arv : 259
Registration date : 18/06/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  Monique Esm 08 Nov 2010, 15:29

siq29 see on ju väga hea saavutus. Annaliisa võõrutamine rinnast. 547149 Jaksu ka edaspidisteks päevadeks!
Monique
Monique
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  siq29 Nelj 11 Nov 2010, 08:41

Kuues, seitsmes ja kaheksas öö...

...olid kõik jälle rahutud. Annaliisa ärkas ühe korra öösel ja nuttis päris pikalt. Süles, teki sisse mässitult ta ikka lõpuks uinus. Seitsmendal ööl kippus ta uuesti ärkama, kui teda võrevoodisse panna tahtsin. Päris mitu korda pidin ta uuesti sülle võtma. Ma ei taha hakata teda päevasest tissimisest enne võõrutama, kui ta öösel ilusti magama on hakanud, sest selliste nuturohkede ööde järel on ta pool päeva palju rahutum ja tahab tihedamini tissi. Vahepeal lihtsalt tuleb, pistab oma käekese mulle põue, nagu tahaks veenduda, et emme rinnad on ikka alles.
siq29
siq29
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  siq29 Reede 12 Nov 2010, 14:00

Üheksas öö.

Annaliisa magas jälle kenasti terve öö. Kella nelja paiku ta niheles natuke ja jorinat tuli ka läbi une, aga üles ta ei ärganud. Kella kuue ajal, nagu tal tavaks saanud, ronis ta kibekiiresti oma voodist suurde voodisse tissima.

Nüüd oleme hädas kõhukinnisusega. Just sellest ajast alates, kui jätsin öised tissimised ära, on Annaliisal olnud kaka väga kõva ja tuleb alati suure nutuga. Ta kakas enne ka ainult paar korda nädalas, aga kaka oli pehme ja väljus ilusti. Nüüd on tal üheksa päeva jooksul olnud kolm kakamist, sama tihti/harva nagu ennegi, aga jube kõva kaka on. Ma ei tea, kas seostada seda öise tissimise ärajätmisega või mitte. Eile õhtul jälle kahekesi kakasime, laps istus potil, mina istusin põrandal lapse juures ja hoidsin tal ümbert kinni. Annaliisa röökis ja surus ja kaevas oma sõrmed mulle nahka, nii et pisikesed verevalumid olid mu käsivarrel... Ma peaaegu et tundsin ise ka füüsiliselt seda valu... Annaliisa võõrutamine rinnast. 71266 Täna ostsin apteegist apteekri soovitusel Duphalaci. Näis kas see mõjub. Ma tean, et toitumishäiretega lapsed võivad kannatada kõhukinnisuse käes. Nüüd saab Annaliisa tänu öise tissimise ärajäämisele vähem rinnapiima ja rinnapiim on ju hoidnud tema kaka siiani pehme. Muud toitu ta sööb väga vähe ja rinnapiima ei saa ta enam vist piisavalt, et kaka korras oleks.
siq29
siq29
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  Monique Reede 12 Nov 2010, 18:03

Siq29 loodan, et saate kõhu ilusti korda Annaliisa võõrutamine rinnast. 790180 Eks see teeb lapsele kõvasti haiget, aga Duphalac peaks küll aitama.
Monique
Monique
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  Sponsored content

Sponsored content

Tagasi üles Go down

Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2 1, 2  Next

Tagasi üles

- Similar topics