VäikeTama
+22
Bibi
HoneyMoon
-apple-
imeline
lumemari
elefant
Tipu
Cat
Marleen77
armsake
mary
Pärlike
minaise
Siki
babyapple
kats
tixit
Iirlane
gerli08
Lehise
Mannu:)
VäikeTama
26 posters
O.M.A. klubi :: Kodu :: Käsitöö :: Meie tegemised
Lehekülg 4, lehekülgi kokku 7
Lehekülg 4, lehekülgi kokku 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: VäikeTama
Aitäh babyapple, ma annan endast parima :01: Öpin siin sammhaaval aina (minu jaoks) keerulisemaid vötteid, ja naudin kudumist ikka väga :smaili:
Tipu, on jah neil nii ilusad löngad, me linnas on üks löngapood, mis nende toodangut müüb, ma käin seal pidevalt ringi, pea pilvedes- ostaks kohe terve poe tühjaks! Alma on kah nende alumistel riiulitel päris mitu inventuuri teinud
Aga mul on ka vaja Tallinnas leida üks tösiselt hea pood, kus kvaliteetset lönga müüakse, tulen koos üe käsitöönarkomaaniga siit Norrast ning me loodame leida lönga natsa odavamas hinnaklassis kui siin müüakse... Tekstiili saab Abakhanist, sinna on ka kindel minek!
Tipu, on jah neil nii ilusad löngad, me linnas on üks löngapood, mis nende toodangut müüb, ma käin seal pidevalt ringi, pea pilvedes- ostaks kohe terve poe tühjaks! Alma on kah nende alumistel riiulitel päris mitu inventuuri teinud
Aga mul on ka vaja Tallinnas leida üks tösiselt hea pood, kus kvaliteetset lönga müüakse, tulen koos üe käsitöönarkomaaniga siit Norrast ning me loodame leida lönga natsa odavamas hinnaklassis kui siin müüakse... Tekstiili saab Abakhanist, sinna on ka kindel minek!
Kas netipoodidest oled ka lõnga ostnud? Helmehaldjal on sõsarettevõte Hõbelõng näiteks:
http://www.hobelong.ee/
http://www.hobelong.ee/
Külaline- Külaline
Ma olen h6bel6ngast siia tellinud,kuna hinnad tulevad isegi koos saatekuluga mitukorda odavamad kui siin poes. Ja sealt sain l6nganaidiste kaarti ka et saaks k6ike napuga katsuda. :smaili:
Kaubamaja Liannist ostsin endale kevadel kampsul6ngad.
Kaubamaja Liannist ostsin endale kevadel kampsul6ngad.
Jah ma olen ka Höbelöngast tellinud ja nendega selles suhtes rahul, kuid kahjuks on nende värvivalik siiski päris kehvake, tihti puudub lausa valge, mida kasutaksin meeleldi pöhivärvina... Need näidiskaardid on ka asja eest :smaili:
Seekord eelistame siiski päris poodi, kuna me tahaks ikka korralikult näppida ja uurida :01:
Tekstiili tahame ka osta, ning kindlasti läheme Abakhani. Ega Mustika keskuse oma enam avatud pole, vöi kuidas? Pärnu maanteel on vist köige suurem?
Aitäh poodide kohta vihjajatele, uurin neid kindlasti lähemalt!
Seekord eelistame siiski päris poodi, kuna me tahaks ikka korralikult näppida ja uurida :01:
Tekstiili tahame ka osta, ning kindlasti läheme Abakhani. Ega Mustika keskuse oma enam avatud pole, vöi kuidas? Pärnu maanteel on vist köige suurem?
Aitäh poodide kohta vihjajatele, uurin neid kindlasti lähemalt!
Mustika keskusest ei leidnud mina eelmisel nädalal ühtki Abakhani enam. Luurasin küll kõik nurgatagused läbi ja käisin isegi teisel korrusel kaemas aga mida polnud, seda polnud.
Mannu:)- Omaklubi hõbe
- Postituste arv : 581
Registration date : 16/02/2009
Ostsin Eestist niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii palju head ja ilusat lönga!! (niiiiiiiiiiiii juures tegin hästi suure kaare kahe käega). Head riiet ostsin ka, teen tibule voodiriided.
Iirlasele ja Babyapple'le suured tänud kingituse eest silmamärkijate näol!!!
Lumemari, ma toksin hetkel oma käsitöö blogi kallal, hakkan sinna kleidi mustrit see nädalavaetus üles panema!
Ahjaa, kleit on valma ja pildistamisel istus seljas nagu valatud. Viimased kudumised-ömblused sai tehtud veel autos Eesti poole teel (ei, ma polnud roolis), kuna ma veits susserdasin suuruste ja silmade arvuga, sai tehtud isetegevust, ning ölad täitsa omamoodi. Kasvuruumi on küllalt ja ka ölad kudusin ripsi nii, et venib, ning saan ka hiljem lisa kududa, kui vaid ümbermööt sobib.
See kleit on ju vaid möni kord aastas kandmiseks ja oleks kahju kevadel maha kanda. Fotod tulevad
EDIT: Tallinna Kaubamajas asuv löngapood oli minu jaoks enam kui sobiv :smaili: Kvaliteetset ja ilusat kaupa pakuvad! Muidugi oleks lahe, kui oleks selline 3x suurem pood saadaval, aga noh, mina jäin küll nendega väga rahule seekord.
Iirlasele ja Babyapple'le suured tänud kingituse eest silmamärkijate näol!!!
Lumemari, ma toksin hetkel oma käsitöö blogi kallal, hakkan sinna kleidi mustrit see nädalavaetus üles panema!
Ahjaa, kleit on valma ja pildistamisel istus seljas nagu valatud. Viimased kudumised-ömblused sai tehtud veel autos Eesti poole teel (ei, ma polnud roolis), kuna ma veits susserdasin suuruste ja silmade arvuga, sai tehtud isetegevust, ning ölad täitsa omamoodi. Kasvuruumi on küllalt ja ka ölad kudusin ripsi nii, et venib, ning saan ka hiljem lisa kududa, kui vaid ümbermööt sobib.
See kleit on ju vaid möni kord aastas kandmiseks ja oleks kahju kevadel maha kanda. Fotod tulevad
EDIT: Tallinna Kaubamajas asuv löngapood oli minu jaoks enam kui sobiv :smaili: Kvaliteetset ja ilusat kaupa pakuvad! Muidugi oleks lahe, kui oleks selline 3x suurem pood saadaval, aga noh, mina jäin küll nendega väga rahule seekord.
Eks me jääme siis sinu niiiiiiiiiiiiipaljust lõngast niiiiiiipaljusid ilusaid asju ootama :01:
Mannu:)- Omaklubi hõbe
- Postituste arv : 581
Sa väga ei pea selle õpetuse ülessepanemisega kiirustama, mul veel kaks nädalat tööl käia, enne kui sügisvaheaeg tuleb , ma pole kindel, et mul enne seda aega ja jaksu on, kuigi isu on. Käin iga päev kotis lõnga vaatamas . Ahjaa, pean vist ise ka sinna kaubamaja lõngapoodi sammud seadma, sest tavalistest marketitest on keeruline leida lõnga, mis jämeduselt sobiks sinu muretsetud lõngaga (noh ülaosa ja selle norra mustri tausta jaoks)
lumemari- Postituste arv : 219
Registration date : 05/06/2009
Vaata jah vöimalikult sarnast, eriti mustri kudumisele möeldes. Kuid mul tegelt sai see punane osa veidi-veidi jämedamast, kuna polnud seda öiget just poes saadaval, ning ajas asja ära.
Vot ma panen siia kohe kirja materjalide kirjelduse:
Vanused 12-18k (2-3/4 aastane)
Triibuline löng 100 (150-150)g
Alpaka/meriino valge/kreemikas 50 (50-50)g
Alpaka/meriino ühevärviline 50 (50-100)
Ringvardad (40 ja 60 cm) 3 mm
Mina tegin suuruse 12-18 k, kuid kuna koon veits lödvalt, siis oli vaja osta juurde kolmas tokk triibulist lönga, et ääri jms sellist kududa sellega.
Siin ka üks juba vaatas, et peab ka ikka selle kleidi tegema Valis värviks oranzi, millega tegin mütsi lapsele. Pönev!
Vot ma panen siia kohe kirja materjalide kirjelduse:
Vanused 12-18k (2-3/4 aastane)
Triibuline löng 100 (150-150)g
Alpaka/meriino valge/kreemikas 50 (50-50)g
Alpaka/meriino ühevärviline 50 (50-100)
Ringvardad (40 ja 60 cm) 3 mm
Mina tegin suuruse 12-18 k, kuid kuna koon veits lödvalt, siis oli vaja osta juurde kolmas tokk triibulist lönga, et ääri jms sellist kududa sellega.
Siin ka üks juba vaatas, et peab ka ikka selle kleidi tegema Valis värviks oranzi, millega tegin mütsi lapsele. Pönev!
Tipu kirjutas:Mina juba ootan järjekorras... :girlsh:
Hetkel tegelen tibule sooja villase teki kudumisega.... Plaanis on üks ülilahe kampsun, mille sarnast nägin Eestis kaubakas, see oli niii ilus! ästi erksate värvidega, ostsin kohemaid löngad ära, kuid kuna tegudeni jöuan, seda ei tea Sobikski kevadeks
Seni aga valmistume koos rahulikult talveks
Oeh, ma nii hirmsasti kadestan teid kõiki kes te ilusaid asju ise teha oskate. Ma tahan ka. Aga tahtmisest üksi ei aita. Kõigele lisaks pole aega. Peaks uurima kas kuskil tehakse mõnda kiirkursust käsitööle. Selle võiks täitsa võtta. Ma tahaks väga kududa ja õmmelda ja heegeldad, ehteid teha jne.
...seni imetlen siin olevaid asju...
...seni imetlen siin olevaid asju...
VäikeTama kirjutas:
Siis võiks võimalusel preilid ritta panna - saaks üüberlaheda valgusfoori - sinu printsess punases, selle kellegi oma oranžis ning minu tegelane rohelises
lumemari- Postituste arv : 219
Registration date : 05/06/2009
lumemari kirjutas:VäikeTama kirjutas:
Siis võiks võimalusel preilid ritta panna - saaks üüberlaheda valgusfoori - sinu printsess punases, selle kellegi oma oranžis ning minu tegelane rohelises
:hahaha: :hahaha: oleks jah nagu valgusfoor :hahaha:
Imeline- ajapuudusega on jamasti jah, aga öppimiseks tuleb vaid vardad/heegelnöel kätte vötta ja alustuseks lihtne väike tekike kududa/heegeldada? Sellega on raske puusse panna ja annab motivatsiooni midagi keerulisemat proovida :smaili:
Ma teen hetkel üht väga lihtsat tekikest- vöi tegelt tekki, kuna kavatsen selle päris suure teha. Koon järjest 6-7 eri värvi ruudukest 4-5 pika ribana ja siis ömblen/heegeldan need kokku. Inspiratsiooni sain jälle GARNSTUDIO lehelt. Kasutan puhtast villast paksemat lönga, et tekk ikka mönusalt soe tuleks, kärus hea peale panna, materjal on veidi karedapoolne, palja naha paneks sügelema.
Aga ma olen juba peaaegu et otsustanud see tekk üles harutada ja uus teha, hoopis midagi palju ilusamat! Aga hetkel ei raatsi ma selleks sobivat lönga selle peale siiski raisata. No vöta kinni, mida ma siis öieti tahan :arkana: Aga see on nii ilus löng, mille eesmärk oli hoopis teine- nägin Eestis kaupsis käies imeilusat lastekampsikut, mille hind vöttis pölvist nörgaks. Eile kulutasin paar tunnikest selle jahtimisele Interneti avarustes (no ei taibanud firmat vaadata ju poes ) ja leidsin selle ning veel terve kuhja inspiratsiooni. Lönga ostsin ka Eestist selle kapsiku peale möeldes.
Aga tähtsamad asjad enne.
Nagu me köik usinasti TALVEKS VALMISTUME, ja mina tegelt selle sees juba olen ja lapsele hädasti sooje asju vajan, on mul projekt (veel üks) sall ja müts käsil. Sall, mis pruuni mantliga sobiks, ning soe müts. Otsisin mulle meeldivat ja pönevust pakkuvat sallkrae mustrit, ei leidnud. Tegin uue kalasaba- seekord oma varude köige hinnalisemast löngast- merino villa, alpaka ja siidi segu- soe ja pehme! Ning äärde HEEGELDASIN pitsikese Otsad tegin seekord kolmnurksed.
Pildil tolkneb sellest veel löngajupike- modell hakkas tuttu minema aga emmel oli ju vaja pilti teha Teen sellele juurde sobiva mütsi beebialpaka löngast. Homme, kuna täna pole sobivaid vardaid
Aga tähtsamad asjad enne.
Nagu me köik usinasti TALVEKS VALMISTUME, ja mina tegelt selle sees juba olen ja lapsele hädasti sooje asju vajan, on mul projekt (veel üks) sall ja müts käsil. Sall, mis pruuni mantliga sobiks, ning soe müts. Otsisin mulle meeldivat ja pönevust pakkuvat sallkrae mustrit, ei leidnud. Tegin uue kalasaba- seekord oma varude köige hinnalisemast löngast- merino villa, alpaka ja siidi segu- soe ja pehme! Ning äärde HEEGELDASIN pitsikese Otsad tegin seekord kolmnurksed.
Pildil tolkneb sellest veel löngajupike- modell hakkas tuttu minema aga emmel oli ju vaja pilti teha Teen sellele juurde sobiva mütsi beebialpaka löngast. Homme, kuna täna pole sobivaid vardaid
Kodu kauni(ma)ks! ;)
Pisiasjade hoidmise riiul:
Materjal: Ikea ja Zelluloosi paberipood Tatari tänaval. Nüüd tuleks veel hobilakki muretseda ja kast ära värvida. Hoopis röömsam asjanud kui enne oli :01:
Kudumisvarraste hoiukott:
Materjal: Babyapple'i ja Iirlase poolse kingi pakend.
Materjal: Ikea ja Zelluloosi paberipood Tatari tänaval. Nüüd tuleks veel hobilakki muretseda ja kast ära värvida. Hoopis röömsam asjanud kui enne oli :01:
Kudumisvarraste hoiukott:
Materjal: Babyapple'i ja Iirlase poolse kingi pakend.
Nonii, panen siis öpetuse "paberile" Vaat oleksin pidanud selle ise enne kuduma hakkamist niiviisi üle kirjutama, oleks mul tähelepanematusest üks oluline viga jäänud tegemata. Selle vea töttu pidin hiljem päris kövasti pusima, et kleit ikka enam-vähem normaalne välja tuleks. See selleks, edaspidi olen targem, kui midagi taolist kuduma hakkan.
Vabandan ette ära oma kehva väljendusoskuse pärast, mu eestikeelene kudumisega seotud sönavara ei ole kahjuks köige parem, seepärast kölan natuke puiselt. Kuid kui tekib küsimusi, siis palun kirjuta ja küsi!!
Täna panen esimese osa üles, möni järgnev öhtu jätkan!
Panen üles suurused 12/18 k ja (2-3/4 a) Saab ka väiksemat, ma hetkel hoian aega kokku ja ei pane neid numbreid. Kui on soovi, saada mail ja ma lisan ka suurused 1/3 ja 6/9 kuud.
Materjalid:
Kleit: DROPS FABEL (50 g = 205m) vöi midagi sarnast.
100 (150-150)g Fabel vöi muu kirju löng
50(50-100)g ühevärvilist
50 (50-50) valget lönga
Kasuta:
Ringvardad nr 3 (40 ja 60 cm), vöi need vardad, millega saad 24 s x 33 r tavalises koes ja 24 s x 48 r ripskoes 10x 10 cm.
Kleit:
Köigepealt kootakse seelikuosa äärest äärde, seejärel korjatakse üles silmad alumises ääres ja kootakse laiem mustriosa. Seejärel korjatakse üles silmad seeliku ülemises ääres ning kootakse kitsam mustriosa.
Seelik:
Koo edasi-.tagasi ringvarrastel.
Loo 72 (82-94)s Kirju löngaga. Koo edasi-tagasi, SAMAL AJAL (et seeliku alaosa oleks laiem kui ülemine osa) kootakse seda järgmiselt:
1.rida: koo köik silmad (72 (82-94)
2.rida: : koo köik silmad (72 (82-94)
3. rida: koo 36 (41-47)s, keera töö ümber, pinguta lönga, vöta esimene lahtine silma vardalt ja koo tagasi- 4. Rida.
5. rida: koo köik silmad (72 (82-94)
6.rida: koo köik silmad (72 (82-94)
7. rida koo köik silmad (72 (82-94)
8 rida koo köik silmad (72 (82-94)
9 rida: koo 60 (68-78) s, keera töö ümber, pinguta löng ja tösta esimene s vardalt ning koo tagasi- 10. Rida.
11. rida -à alusta otsast peale, nagu 1. Rida jne jne
Kui töö ülemine osa on 54 (60-66) cm ja alumine ca 90 (100-110) cm, koo silmad LÖDVALT maha.
Ömble seeliku ääred kokku, ömbluskoht jääb taha.
Alumine osa:
Koo kirju löngaga üles iga teine silm seeliku alumises ääres= ca 216 (240-264)s. Koo 1 rida pahempidi. Vaheta löng ühevärvilise vastu, ning koo 1 rida parempidi ja 1 rida pahempidi. Nüu¨d vaheta see löng valge lönga vastu ja koo 1 rida parempidi. SAMAL AJAL suurenda silmade arvu kuni 234 (252-270)s. Edasi koo muster, nagu leiad kodulehelt- SIIN , muster nimega M.1 = 13 (14-15) mustrikorda ümberringi.
Seejärel vaheta ühevärvilise vastu ja koo 1 kord ripsi, siis kirju löngaga 3 korda ripsi. Löpeta LÖDVALT.
Pildistasin ekraanilt, kuna mul neid faile veel ei ole Kahjuks ei ole ühtegi püsti seisvast lapsest.
Vabandan ette ära oma kehva väljendusoskuse pärast, mu eestikeelene kudumisega seotud sönavara ei ole kahjuks köige parem, seepärast kölan natuke puiselt. Kuid kui tekib küsimusi, siis palun kirjuta ja küsi!!
Täna panen esimese osa üles, möni järgnev öhtu jätkan!
Panen üles suurused 12/18 k ja (2-3/4 a) Saab ka väiksemat, ma hetkel hoian aega kokku ja ei pane neid numbreid. Kui on soovi, saada mail ja ma lisan ka suurused 1/3 ja 6/9 kuud.
Materjalid:
Kleit: DROPS FABEL (50 g = 205m) vöi midagi sarnast.
100 (150-150)g Fabel vöi muu kirju löng
50(50-100)g ühevärvilist
50 (50-50) valget lönga
Kasuta:
Ringvardad nr 3 (40 ja 60 cm), vöi need vardad, millega saad 24 s x 33 r tavalises koes ja 24 s x 48 r ripskoes 10x 10 cm.
Kleit:
Köigepealt kootakse seelikuosa äärest äärde, seejärel korjatakse üles silmad alumises ääres ja kootakse laiem mustriosa. Seejärel korjatakse üles silmad seeliku ülemises ääres ning kootakse kitsam mustriosa.
Seelik:
Koo edasi-.tagasi ringvarrastel.
Loo 72 (82-94)s Kirju löngaga. Koo edasi-tagasi, SAMAL AJAL (et seeliku alaosa oleks laiem kui ülemine osa) kootakse seda järgmiselt:
1.rida: koo köik silmad (72 (82-94)
2.rida: : koo köik silmad (72 (82-94)
3. rida: koo 36 (41-47)s, keera töö ümber, pinguta lönga, vöta esimene lahtine silma vardalt ja koo tagasi- 4. Rida.
5. rida: koo köik silmad (72 (82-94)
6.rida: koo köik silmad (72 (82-94)
7. rida koo köik silmad (72 (82-94)
8 rida koo köik silmad (72 (82-94)
9 rida: koo 60 (68-78) s, keera töö ümber, pinguta löng ja tösta esimene s vardalt ning koo tagasi- 10. Rida.
11. rida -à alusta otsast peale, nagu 1. Rida jne jne
Kui töö ülemine osa on 54 (60-66) cm ja alumine ca 90 (100-110) cm, koo silmad LÖDVALT maha.
Ömble seeliku ääred kokku, ömbluskoht jääb taha.
Alumine osa:
Koo kirju löngaga üles iga teine silm seeliku alumises ääres= ca 216 (240-264)s. Koo 1 rida pahempidi. Vaheta löng ühevärvilise vastu, ning koo 1 rida parempidi ja 1 rida pahempidi. Nüu¨d vaheta see löng valge lönga vastu ja koo 1 rida parempidi. SAMAL AJAL suurenda silmade arvu kuni 234 (252-270)s. Edasi koo muster, nagu leiad kodulehelt- SIIN , muster nimega M.1 = 13 (14-15) mustrikorda ümberringi.
Seejärel vaheta ühevärvilise vastu ja koo 1 kord ripsi, siis kirju löngaga 3 korda ripsi. Löpeta LÖDVALT.
Pildistasin ekraanilt, kuna mul neid faile veel ei ole Kahjuks ei ole ühtegi püsti seisvast lapsest.
Nii palju ilusaid asju :smaili: Muudkui vaata ja imetle :girlsh: Alma Naomi pildid on ka ülinunnud
Oi see kleit on ikka nii ilus!!!! :smaili: :smaili: :smaili:
Kahju et seda poisile ei saa selga panna.
Kahju et seda poisile ei saa selga panna.
Nii ilusate asjadega oled hakkama saanud Eriti meeldib mulle su kapp , no niiiiiiii ilus ju - tahan ka sellist!
-apple-- Postituste arv : 298
Nii armas kleit! Sul on kõik asjad nii mõnusalt värvilised, tekitavad kohe sellise rõõmsa tuju.
Lehekülg 4, lehekülgi kokku 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
O.M.A. klubi :: Kodu :: Käsitöö :: Meie tegemised
Lehekülg 4, lehekülgi kokku 7