Abielus või vaba abielu
+15
Iirlane
Pärlike
LiisuK
Monique
moniquela
Soulshaker
kiisumari
muffyns28
Ivika25
Cat
tirtzzz
pariisitar
HoneyMoon
armsake
Malle
19 posters
O.M.A. klubi :: Perekond :: Pereelu
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Kas abielu või vaba abielu?
Abielus või vaba abielu
Kas sinu jaoks on mingit vaht, kas sa elad mehega niisama koos või oled sa temaga abielus.
Minu jaoks on vahe. Ma tahtsin, et kõigil pereliikmetel oleks üks nimi
ja seaduslik abielu on minu jaoks juba põhimõtete pärast oluline. Ka
ametlikult võttes on abielust kasu - seaduse silmis oled ju pere vaid
siis kui oled abielus.
Minu jaoks on vahe. Ma tahtsin, et kõigil pereliikmetel oleks üks nimi
ja seaduslik abielu on minu jaoks juba põhimõtete pärast oluline. Ka
ametlikult võttes on abielust kasu - seaduse silmis oled ju pere vaid
siis kui oled abielus.
Re: Abielus või vaba abielu
Minu jaoks on oluline, et perekond kannaks ühtset nime, seega on abielu minu jaoks oluline Pealegi tunne on ka kuidagi teine, nagu oleks rohkem seotud
armsake- Omaklubi kristall
-
Postituste arv : 3632
Registration date : 16/02/2009
Olen abielus, aga minu jaoks pole see paber pooltki nii oluline, kui tunne selle taga. Meie jaoks oli abiellumine ainukeseks seaduslikult kokku j22mise v8imaluseks, sest yks v8i teine pidi kodumaad vahetama. Tunnistan, et kannan uhkusega oma uut perenime, aga ei oleks ka katastroof, kui me ametlikult registreeritud poleks
Kuna ei poolda 100% kumbagi, siis ei saagi h22letada V8iks mingi vahepealne variant ka olla
Kuna ei poolda 100% kumbagi, siis ei saagi h22letada V8iks mingi vahepealne variant ka olla
pariisitar- Omaklubi kristall
-
Postituste arv : 2146
Abielu on muidugi vahva asi, aga ma arvan, et ma olen armastuses oma mehe vastu ka ilma abiellumiseta piisavalt kindel. Me oleme perekond, tänu meie ühisele lapsele, keda me väga armastame.Loomulikult, ma tahan, et mul oleks sama perekonnanimi kui mu lapsel,aga see ei ole piisav põhjus abiellumiseks. Ma ei ole abiellumiseks valmis ja hetkel ma seda teha ei taha!
Teiste pulmades mulle meeldib väga olla, see liigutab mind südamepõhjani
Teiste pulmades mulle meeldib väga olla, see liigutab mind südamepõhjani
tirtzzz- Omaklubi hõbe
- Postituste arv : 802
Registration date : 18/02/2009
Abielus - mees ei andnud muud vôimalust
Ei, tegelikult ma pooldan abielu, meil on lapsed ja ma usun, et see seob siiski rohkem kui lihtne kooselu.
Ei, tegelikult ma pooldan abielu, meil on lapsed ja ma usun, et see seob siiski rohkem kui lihtne kooselu.
Abielus oleme. Mina tahtsin, et oleks perekonnal üks nimi Peale lapse sündi sai mees ka sellest aru ning nii saigi ära registreeritud.
Ausalt öeldes ega vahet eriti ei ole v.a see, et enne oli mul väga pikk ja lohisev perekonnanimi. Pealekauba päris keeruline kaa
Ausalt öeldes ega vahet eriti ei ole v.a see, et enne oli mul väga pikk ja lohisev perekonnanimi. Pealekauba päris keeruline kaa
Ivika25- Omaklubi kuld
- August 2010 abimode
Postituste arv : 1192
100%abielu pooldaja.Et kõigi eelneva 7 vastajate tekstist võiks lugeda kokku ühtse tervik vastuse.Paber kui selline ei olegi nii oluline kui tunne selle taga! Ja Eesti vabariigis saad pere staatusesse siis kui olete abielus.Samas ei hoia see paber kedagi kinni.Aga minu jaoks on väga oluline kui pere kannab ühtset perekonna nime.See miskit selle olemuses on vägagi oluline...Loomulikult lihtsal kooselu nn.vabaabielu pole ka väär aga ei ole ju nagu päris ,minu arvates... Nu ja miski ju ei ole ilusam kui oma pulmapäev.Kõik selle lummus,ilu,armastus ,lihtsalt super
muffyns28- Omaklubi kuld
-
Postituste arv : 1364
Registration date : 16/06/2009
hetkel oleme vabaabielus, aga ikka loodan et võetakse ära ka .
sain küsitlusest valesti aru, mõtlesin, et küsitakse hetke seisu
sain küsitlusest valesti aru, mõtlesin, et küsitakse hetke seisu
kiisumari- Omaklubi kristall
- Postituste arv : 2061
Mina olen küll abielus, kuid sedasi kindlat paraleeli ei tõmbaks, kumb parem on.
Oli meil hea olla ka vabaabielus 5 aastat.
Oli meil hea olla ka vabaabielus 5 aastat.
Soulshaker- Omaklubi kristall
- Postituste arv : 2577
Meie oleme vabaabielus ja arvan,et niipea ei abiellugi. Tänepäeval polegi see enam nii oluline. Mees oli juba korra ( sai kõrvetada) ja ma ei tunne erilist vajadust. Meil on oma pisike pere ka ilma selle paberita. Korra naljatasime,et pensioni eas teeme pulmad kui laps(ed?) oma elu korraldab. See on meie arvamus, on paljusid kes järgivad traditsioone(see on tore). Kuidas keegi soovib
moniquela- Postituste arv : 76
Registration date : 26/10/2009
Ütlen ausalt, et ma ei olnud kunagi abiellumisest unistanud, kuni siiani. Samas, selles suhtes tõesti ei ole vahet, kas abielus või mitte, kuna tunded on need, mis loevad, kuid ka mina tahaks, et meil kõigil oleks ühine nimi. Mees tahab ka abielluda, aga kes teab, kunas see juhtub. Samas ma ei arva, et kooselu ilma abieluta vale oleks. Nt minu vanemad ei ole abielus ega ilmselt abiellu ka enam, kuid on siiani koos, nii et selles mõttes pole vahet. Aga jah, eks pulmad ja kõik sellega seonduv on ilus ja liigutav.
Monique- Omaklubi kristall
- Sügiselapsed 2009 abimode
Postituste arv : 4383
Registration date : 27/05/2009
Meil on hetkel vaba abielu - aga kunagi kindlasti tahaks ka abielluda . Mullegi on oluline , et mul oleks lapsega sama nimi Kahjuks või õnneks see hetkel ka ainuke põhjus . Ma lihtsalt tunnen end oma perest natsa väljajäetuna niimoodi Sest sel konkreetsel paberil ei näe ka mina põhjust . Elu läheb täpselt samamoodi edasi . . .
Siiski meil pulmaplaanid juba vaikselt susisevad
Siiski meil pulmaplaanid juba vaikselt susisevad
LiisuK- Postituste arv : 136
Registration date : 06/11/2009
Meie jaoks on abielu väga oluline, mida näitab ka ilmselt see, et abiellusime juba üheksa kuud peale tutvumist ja seda eelneva vabaabieluta. Ei laida ka teise poole arusaamisi, aga ise pooldan 100% abielu.
Viimati muutis seda Pärlike (Laup 31 Märts 2012, 12:30). Kokku muudetud 1 kord
Pärlike- abiAdministraator
-
Postituste arv : 3307
Registration date : 18/02/2009
ma olen teist korda abielus.
suurem osa elust olen elanud vabaabielus,sest tahtsin olla kindel et veedan selle inimesega kellega abiellun terve jargneva elu.
Pole ju m6tete abielluda ja siis aasta hiljem avastada ,et see ei lahe mitte.
Nagu ma esimene kord tegin.
suurem osa elust olen elanud vabaabielus,sest tahtsin olla kindel et veedan selle inimesega kellega abiellun terve jargneva elu.
Pole ju m6tete abielluda ja siis aasta hiljem avastada ,et see ei lahe mitte.
Nagu ma esimene kord tegin.
Tehke üks küsimuse punkt juurde "Mõlemad on head"
Ma tahaks ka vastata ju
Ma tahaks ka vastata ju
Soulshaker- Omaklubi kristall
- Postituste arv : 2577
Mõlemad tõesti head.
naxy- Moderaator
- Postituste arv : 1250
Registration date : 19/11/2009
Ikka abileu poolt! Mitte vaid paberi ja kombe pärast, vaid seetõttu, et see annab nii palju! Armastus ongi ju andmine ja jagamine, abielu selle kinnitus. Ühtekuuluvustunne, üks perekonnanimi, lapsed...see kõik peaks kuuluma perekonda. Abielu ei ole lihtsalt abi elu, see on parimas mõttes teineteise toetamine kõiges, mida elu võib tuua. Tean, et nii mõnigi vaidleks siinkohal vastu ja ütleb, et kooselus saab ka teineteist toetada jne. Olen küll noorelt abiellunud, aga siiski ka mõnda aega vabalt enne koos elanud ja ühte võin kinnitada küll- abielu on midagi suuremat, kui oskaks isegi hoomata, midagi natuke isegi müstilist. Mida ma selle all mõtlen? Usun, et mehe ja naise vahelistesse abielusidemetesse on nagu sisse programmeeritud üks õnnistus kõrgemalt, mida ma vabalt elades sugugi selliselt ei kogenud.
Loodan, et mu postitus kedagi ei solvanud, lihtsalt selgitasin oma seisukohta.
Loodan, et mu postitus kedagi ei solvanud, lihtsalt selgitasin oma seisukohta.
Lote35- Omaklubi hõbe
- Postituste arv : 906
Registration date : 12/01/2011
Meil on ka hetkel vaba abielu, aga olen ka temaga kihlatud:) niiet...varsti ehk
Abielu.
Minu jaoks on oluline vanamoodsus, perele alguse panemine sünnib mu meelst just sellest, kui abiellutakse. Mulle oli kohe oluline mehega tutvudes, et ega enne lapsi ei tule kui abielus oleme. Õnneks oli ka tema sama meelt.
Kujutan ette et vabaabielus olles on suhtest palju lihtsam eemalduda. Samas suhte eesmärk ongi töötada ja panustada ühte asja. Vaadata ühes suunas. Niiet kui juba mingit kooseluu-suhet-peret luua, siis juba põhjalikult ja igaveseks.
Minu jaoks on oluline vanamoodsus, perele alguse panemine sünnib mu meelst just sellest, kui abiellutakse. Mulle oli kohe oluline mehega tutvudes, et ega enne lapsi ei tule kui abielus oleme. Õnneks oli ka tema sama meelt.
Kujutan ette et vabaabielus olles on suhtest palju lihtsam eemalduda. Samas suhte eesmärk ongi töötada ja panustada ühte asja. Vaadata ühes suunas. Niiet kui juba mingit kooseluu-suhet-peret luua, siis juba põhjalikult ja igaveseks.
Rubiin- Postituste arv : 86
Registration date : 20/03/2012
Similar topics
» Mis on eesti rahvale abielu?
» Kui pikalt teineteist tundsite enne abielu sõlmimist?
» Vaba teema vol. 1
» Laste vaba aeg Läänemaal
» Kes hoiab su last, kui vajad vaba 6htut?
» Kui pikalt teineteist tundsite enne abielu sõlmimist?
» Vaba teema vol. 1
» Laste vaba aeg Läänemaal
» Kes hoiab su last, kui vajad vaba 6htut?
O.M.A. klubi :: Perekond :: Pereelu
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1