Tüdrukute vest
+2
Iirlane
minaise
6 posters
O.M.A. klubi :: Kodu :: Käsitöö :: Kudumine
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Tüdrukute vest
Tüdrukute vest
*vest suurusele 68-74/80-86/92-98/104-110/116-122
*kudumistihedus 14 silmust ja 20 rida =10*10cm parempidist pinda
Mina kudusin beebilõngaga ja 3,0(?) ringavrrastega nr 80-86 vesti ja alumise osa tegin teadlikult pikema, et kummardades lapse selg ei paistaks.
Loo 78/84/90/96/102 silmust ja koo 4:2 soonikut (4 parempidi ja 2 pahempidi), kuni töö kõrgus on 13/16/19/22/25cm. märgi ära küljekohad ning koo edasi seljaosasilmustega soonikkoes. Esiosa silmustega 1rida pahempidi, (mul jätkus nüüd kogu esiosa parempidises koes, sest varrukaaugud juba paistsid) 5 rida parempidija jälle 1 rida pahempidi. edasi kogu esiosa parempidises koes.
Kui töö kõrgus on 17/20/23/26/29cm koo käeaugu kaare jaoks vasakul küljel maha 4/6/8/8/8 silmust (pool enne ja pool pärast küljejoont) ning koo siis esiosa läbi.Paremal küljel samuti nagu vasakul. Jäta esiosa silmused abivardale ootama ja koo edasi ainult seljaosa soonikoes. Koo edasi tagasi-tagasi ning kahanda igal teisel real töö mõlemal küljel 3*1 silmuskolmel väiksemal suurusel ja 4*1 silmus kahel suuremal suurusel (=29/30/31/32/35silmust). Koo edasi kahandamata, kuni töö kõrgus on 29/33/37/41/45cm ning koo siis silmused korraga maha.
Jaota esiosa silmused pooleks( paaritu arvu korral paremale hõlmale1 silmus rohkem ja kahanda see esimesel real). Võta kummagi poole jaoks eraldi lõngning tee edasi-tagasi kududes korraga mõlemad hõlmad valmis. Kahanda käeaugukaarte juures külgedel igal teisel real 3*1 silmus väikestel ja 4*1 silmus kahel suuremal suurusel.
Alusta kohe v-kaeluse tegemist: kahanda töö igal teisel real kaelusepoolsel serval kahe silmuse kaugusel äärest, 6*1 silmus siis kahanda silmuseid igal neljandal real, kuni alles on 7/8/9/9/10 õlasilmust. Koo edasi kahandamata, kuni esiosa on seljaosaga sama pikk. koo veel 1 cm, siis koo silmused maha (nii ei jää eestvaates õlaõmblus näha).
Viimistlus. Pressi kergelt läbi niiske lapi parempidised pinnad. Õmble kokku õlaõmblused, heegelda üle kaeluse serv (peene pitsiga), mina heegeldasin ka käeaugukaared kinnissilmustega. heegelda pits ka esiosa ülemise pahempidise rea külge, heegelda lill ja õmble esiosale. Mina pitsitasin ka alumise rea.
peen pits (seletan eriti peenelt, püüa aru saada):
kinnissilmus-õhksilmus(millesse teen 4 ühekordset sammast)-kinnissilmus jne.
Lill: (skeem poole lihtsam kui minu seletamine)
1. ring: tee lõngast ring, millesse heegelda 12 kinnissilmust
2. ring: 5 õhksilmust (2 kõrguseks 3 laiuseks) ühekordne sammas kinnita ülejärgmisse kinnisilmusesse jälle 3 õhksilmust ja kinnita ülejärgmisse kinnisilmusesse jne (lõpuks on 6 ühekordset sammast)
3. ring: iga samba vahesse kinnissilmus, poolsammas, 3 ühekordset sammast, poolsammas ja kinnissilmus.
oehh, kui aru pole saada, anna kella, loen uuesti read läbi .
Kui said hakkama, siis on su pisikesel üks hea seljasoojendaja olemas.
*vest suurusele 68-74/80-86/92-98/104-110/116-122
*kudumistihedus 14 silmust ja 20 rida =10*10cm parempidist pinda
Mina kudusin beebilõngaga ja 3,0(?) ringavrrastega nr 80-86 vesti ja alumise osa tegin teadlikult pikema, et kummardades lapse selg ei paistaks.
Loo 78/84/90/96/102 silmust ja koo 4:2 soonikut (4 parempidi ja 2 pahempidi), kuni töö kõrgus on 13/16/19/22/25cm. märgi ära küljekohad ning koo edasi seljaosasilmustega soonikkoes. Esiosa silmustega 1rida pahempidi, (mul jätkus nüüd kogu esiosa parempidises koes, sest varrukaaugud juba paistsid) 5 rida parempidija jälle 1 rida pahempidi. edasi kogu esiosa parempidises koes.
Kui töö kõrgus on 17/20/23/26/29cm koo käeaugu kaare jaoks vasakul küljel maha 4/6/8/8/8 silmust (pool enne ja pool pärast küljejoont) ning koo siis esiosa läbi.Paremal küljel samuti nagu vasakul. Jäta esiosa silmused abivardale ootama ja koo edasi ainult seljaosa soonikoes. Koo edasi tagasi-tagasi ning kahanda igal teisel real töö mõlemal küljel 3*1 silmuskolmel väiksemal suurusel ja 4*1 silmus kahel suuremal suurusel (=29/30/31/32/35silmust). Koo edasi kahandamata, kuni töö kõrgus on 29/33/37/41/45cm ning koo siis silmused korraga maha.
Jaota esiosa silmused pooleks( paaritu arvu korral paremale hõlmale1 silmus rohkem ja kahanda see esimesel real). Võta kummagi poole jaoks eraldi lõngning tee edasi-tagasi kududes korraga mõlemad hõlmad valmis. Kahanda käeaugukaarte juures külgedel igal teisel real 3*1 silmus väikestel ja 4*1 silmus kahel suuremal suurusel.
Alusta kohe v-kaeluse tegemist: kahanda töö igal teisel real kaelusepoolsel serval kahe silmuse kaugusel äärest, 6*1 silmus siis kahanda silmuseid igal neljandal real, kuni alles on 7/8/9/9/10 õlasilmust. Koo edasi kahandamata, kuni esiosa on seljaosaga sama pikk. koo veel 1 cm, siis koo silmused maha (nii ei jää eestvaates õlaõmblus näha).
Viimistlus. Pressi kergelt läbi niiske lapi parempidised pinnad. Õmble kokku õlaõmblused, heegelda üle kaeluse serv (peene pitsiga), mina heegeldasin ka käeaugukaared kinnissilmustega. heegelda pits ka esiosa ülemise pahempidise rea külge, heegelda lill ja õmble esiosale. Mina pitsitasin ka alumise rea.
peen pits (seletan eriti peenelt, püüa aru saada):
kinnissilmus-õhksilmus(millesse teen 4 ühekordset sammast)-kinnissilmus jne.
Lill: (skeem poole lihtsam kui minu seletamine)
1. ring: tee lõngast ring, millesse heegelda 12 kinnissilmust
2. ring: 5 õhksilmust (2 kõrguseks 3 laiuseks) ühekordne sammas kinnita ülejärgmisse kinnisilmusesse jälle 3 õhksilmust ja kinnita ülejärgmisse kinnisilmusesse jne (lõpuks on 6 ühekordset sammast)
3. ring: iga samba vahesse kinnissilmus, poolsammas, 3 ühekordset sammast, poolsammas ja kinnissilmus.
oehh, kui aru pole saada, anna kella, loen uuesti read läbi .
Kui said hakkama, siis on su pisikesel üks hea seljasoojendaja olemas.
minaise- Juunikad 2008 abimode
Postituste arv : 152
Registration date : 25/05/2009
Re: Tüdrukute vest
Kui pikkade ringvarrastega kudusid? 80 cm jäävad vist liiga suureks, kui tahan kõige pisemat suurust kududa
Külaline- Külaline
Mul 60cm ringvarraste pikkus aga äkki alustad sama number sukavarrastega ja kui juba 5 cm kootud on, siis annab 80 peale äkki venitada? Aga äkki ikka ei anna kaa, need vist ikka liiga pikad
Ma kuskilt lugesin, et ringvardad peavad olema lühemad, kui kootav asi. Mõõtsin lapse kõhu ümbermõõdu, oli 45cm. Selle järgi peaks siis 40 cm ringvarrastega kuduma. Olen õigesti asjast aru saanud
Külaline- Külaline
Vastupidi.
Vardad peavad ikka pikemad olema ,muidu kukuvad ju silmad maha vardalt.
Ma pole lyhemaid kui 60cm nainudki.
Vardad peavad ikka pikemad olema ,muidu kukuvad ju silmad maha vardalt.
Iirlane kirjutas:
www.hobelong.ee müüb 40 cm. ringvardaid Tavalisest marketist pole mina ka neid leidnud.
Külaline- Külaline
Pisikesi asju on tõesti lühematega lihtsam kududa, kui väga kiskuma hakkab vaheta rigvardad sama number sukavarraste vastu välja.
Ma vist tegin ka poisi vastsyndinu vesti nelja pika vardaga. Lihtsalt tuli 2 komplekti pikki osta.
Sest nii vaiksel asjal kipub see rigvarrastega ysna pusimine olema.
Aga ringvarrastega tehes ma lihtsalt t6mban jalle kuskilt vahelt aasa valja , no seda varda traati....Kui saate ehk aru. :10:
Sest nii vaiksel asjal kipub see rigvarrastega ysna pusimine olema.
Aga ringvarrastega tehes ma lihtsalt t6mban jalle kuskilt vahelt aasa valja , no seda varda traati....Kui saate ehk aru. :10:
Mina siis sain ka lõpuks plikale vesti valmis.Pikalt seisis kahes tükis.Nüüd võtsin taas kätte,heegeldasin kokku ja varruka ning kaeluse ääred ka.Vest on kootud tavalises parempoolses koes,esiosa muster on võetud vanast käsitöö raamatust.Mis läks mul kolimisega kaduma
Olen suht laisk kuduja,mul võttis see pea kaks aastat aega :10: vahelduva eduga...
Olen suht laisk kuduja,mul võttis see pea kaks aastat aega :10: vahelduva eduga...
muffyns28- Omaklubi kuld
-
Postituste arv : 1364
Registration date : 16/06/2009
Kohe teen ,sinu palvel, pildi!
muffyns28- Omaklubi kuld
-
muffyns28- Omaklubi kuld
-
nii ilus muster on vestil
keivi- Postituste arv : 250
Registration date : 04/03/2009
Ooo.
Ma pole nii ammu mustrit kudunud ,et ei julgegi enam.
Aga imeilus jaab! :girlsh:
Ma pole nii ammu mustrit kudunud ,et ei julgegi enam.
Aga imeilus jaab! :girlsh:
nii ilus ja armas alumine äär - tundub lihtne teha olevat, aga ise peast ei oska.
Njah,häbi tunnistada aga kaua tegin tõesti... pole püsivust ja aega ka ehk nii palju....suvel nõuab aed oma ja üle jäävad siis pimedad talve õhtat...
Aga täna kiidusõnade eest!
Aga täna kiidusõnade eest!
muffyns28- Omaklubi kuld
-
O.M.A. klubi :: Kodu :: Käsitöö :: Kudumine
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1