Pudrud !!! ( 11 - 30 nov. )
+3
Mustlasplika
Siki
accra
7 posters
O.M.A. klubi :: Kodu :: Kokandusnurk :: Kokkame koos!
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Pudrud !!! ( 11 - 30 nov. )
Mannaputru sööma peab,
siis saab tarkust täis su pea.
Kui sa iga hommik sööd
palli tugevasti lööd.
Mannapuder teeb vaid head,
ära kaota oma pead.
Iga hommik palju-palju
viskad mannupudru-nalju!
Kokkame siis seekord putrusid.
Oodatud on nt mulgipuder,tartapuder,mannapuder,neljaviljapuder jne.
Osalejad:
Accra
Siki
Erlex
Mustlasplika
Babyapple
Pärlike
siis saab tarkust täis su pea.
Kui sa iga hommik sööd
palli tugevasti lööd.
Mannapuder teeb vaid head,
ära kaota oma pead.
Iga hommik palju-palju
viskad mannupudru-nalju!
Kokkame siis seekord putrusid.
Oodatud on nt mulgipuder,tartapuder,mannapuder,neljaviljapuder jne.
Osalejad:
Accra
Siki
Erlex
Mustlasplika
Babyapple
Pärlike
Viimati muutis seda accra (Kolm 24 Nov 2010, 20:47). Kokku muudetud 4 korda
accra- Moderaator
-
Postituste arv : 5652
Age : 41
Asukoht : Joensuu
Registration date : 16/02/2009
Re: Pudrud !!! ( 11 - 30 nov. )
Oi.. see on küll igati lahe teema! Meie peres väga aktuaalne. Võtan osa! Loodetavasti suudan/jõuan/oskan mõne hea pildi ka ikka teha.
Siki- Postituste arv : 259
Asukoht : Tartu
Registration date : 18/06/2009
Re: Pudrud !!! ( 11 - 30 nov. )
Hommik siis algas meil neljaviljapudruga.
Loomulikult tarbisime seda ohtra maasika moosiga.
Loomulikult tarbisime seda ohtra maasika moosiga.
accra- Moderaator
-
Postituste arv : 5652
Age : 41
Asukoht : Joensuu
Registration date : 16/02/2009
Re: Pudrud !!! ( 11 - 30 nov. )
Me sööme neiuga igal hommikul putru. Kui ära ei unusta, siis proovin mõni hommik pildi teha.
Mustlasplika- abimoderaator
- Postituste arv : 1654
Age : 37
Asukoht : Viljandimaa
Registration date : 12/08/2010
Re: Pudrud !!! ( 11 - 30 nov. )
Meie lemmikuks on riisipuder.
Kõigepealt valan piima potti, raputan põhja suhkrut (et piim kõrbema ei läheks) ja lasen piima keema. Samal ajal pesen kolm peotäit Veski Mati pudruriisi külma jooksva vee all. Miks pesta? Riisi pleegitamiseks ja töötlemiseks kasutatkse erinevai aineid, mis võivad olla mürgised. Samuti on pestud riisist valmistatud toidul parem maitse.
Kui piim on keema läinud, lisan riisi, natuke soola ja keedan tasasel tulel umbes pool tundi- kuni riis on pehme. Seejärel eemaldan kaane ja keedan veel paar minutit, kuni liigne vedelik on aurustunud.
Egas muud, kui: Söö-maa!! !
Kõigepealt valan piima potti, raputan põhja suhkrut (et piim kõrbema ei läheks) ja lasen piima keema. Samal ajal pesen kolm peotäit Veski Mati pudruriisi külma jooksva vee all. Miks pesta? Riisi pleegitamiseks ja töötlemiseks kasutatkse erinevai aineid, mis võivad olla mürgised. Samuti on pestud riisist valmistatud toidul parem maitse.
Kui piim on keema läinud, lisan riisi, natuke soola ja keedan tasasel tulel umbes pool tundi- kuni riis on pehme. Seejärel eemaldan kaane ja keedan veel paar minutit, kuni liigne vedelik on aurustunud.
Egas muud, kui: Söö-maa!! !
Siki- Postituste arv : 259
Asukoht : Tartu
Registration date : 18/06/2009
Re: Pudrud !!! ( 11 - 30 nov. )
Vanaemade kokaraamatust leidsin veel ühe huvitava pudru retsepti- pannkoogipuder. Huvitav, kas on ka hea Peaks proovima...
Siki- Postituste arv : 259
Asukoht : Tartu
Registration date : 18/06/2009
Re: Pudrud !!! ( 11 - 30 nov. )
5-viljapuder koduse õunamoosiga. Või potti, sulab ära, siis piim ja kui hakkab poti servast kergelt vahutama, helbed sisse ning mõned minutid keetmist, siis kaas peale ja paariks minutiks seisma veel. Minu suur lemmik tatra kõrval.
Mustlasplika- abimoderaator
- Postituste arv : 1654
Age : 37
Asukoht : Viljandimaa
Registration date : 12/08/2010
Re: Pudrud !!! ( 11 - 30 nov. )
Mind pole küll kirjas aga tegin täna riisipudru rosinatega.
Retsept on siin: http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=1369
Mina lisasin ka nõksa soola ja võid pudrule.
Retsept on siin: http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=1369
Mina lisasin ka nõksa soola ja võid pudrule.
Viimati muutis seda babyapple (Kolm 24 Nov 2010, 20:57). Kokku muudetud 1 kord
babyapple- Omaklubi kristall
- Postituste arv : 2705
Asukoht : Tallinn ja Suurupi
Registration date : 16/02/2009
Re: Pudrud !!! ( 11 - 30 nov. )
Meie kaerahelbepuder valmis nii:
Piima paneme potti ja laseme keema.Siis lisame soola, suhkrut, vaniljet ja helbed.Keedame paar minutit ja lisame või.Nii meie puder valmis saigi
Piima paneme potti ja laseme keema.Siis lisame soola, suhkrut, vaniljet ja helbed.Keedame paar minutit ja lisame või.Nii meie puder valmis saigi
erlex- Omaklubi teemant
-
Postituste arv : 5078
Asukoht : Mulgimaa
Registration date : 15/12/2009
Re: Pudrud !!! ( 11 - 30 nov. )
Mina olen ka suur pudrusööja ning endale ja lapsele ikka üritan neid valmistada. Pildil on (vähese) kakaoga valmistatud mannapuder. Lisan soojale piimale teelusika-paar naturaalset magustamata kakaopulbrit ning suhkru ja segan ära. Hiljem lisan manna. (Samal põhimõttel olen putru teinud ka lahustuva kohviga, kuid lapse tõttu pole seda ammu valmistanud)
Pärlike- abiAdministraator
-
Postituste arv : 3307
Age : 39
Asukoht : Otepää
Registration date : 18/02/2009
Re: Pudrud !!! ( 11 - 30 nov. )
Hirsipuder porgandiga
Kolmele
200 ml hirssi (öko)
450 ml vett
1-2 porgandit või 1 maguskartul, tükeldada kuubikuteks
0,5 sibulat, hakkida
1 küüslauguküüs, hakkida
soola
rafineerimta oliiviõli
0,5 tl aasiamaitseainesegu (ostsin Bio Marketist, kollase pakiga - väga super!)
Hirss loputada veega, lisada külmale veele ning ajada keema. Kui vesi on läinud keema, keerata tuli vähemalt poole väiksemaks ning lasta kaane all haududa umbes 10 minutit.
Samal ajal, kui hirss haudub, praadida sibul kergelt oliivõlis, lisada küüslauk ja kuumutada kergelt läbi, seejärel lisada porgandi või maguskartulikuubikud ning pidevalt segades kuumutada needki läbi. Porgandi-sibula-küüslaugusegu lisada hirsipudrule, lisada sool ja maitseaine ning segada korralikult läbi, ning lasta kaane alle veel 10-15 minutit haududa.
Serveerida koos rohke kapsa-porgandi salatiga, mida on maitsestatud rafineerimata õliga (parim on linaseemneõli) ja soolaga. Salatile võib vahelduse mõttes lisada ka kõrvitsaseemneid või purustatud pähklied.
Kuid sellisest pudrust valmistame me hirsipätse
Selleks kuumutan ahju 200 kraadini. Panen pudru õliga määritud silikoon muffinivormidesse ja küpsetan umbes 15-20 minutit. Sellele võib peale määrida ükskõik millist tipikastet ja süüa juurde head värsket salatit. Sööme seda vahepalana, pakin neid Rasmusele õhtuooteks lasteaeda kaasa.
Tavaliselt valmistan topeltkoguse - ühe sööme pudruna ja teise poole teen pätsideks ning sööme hiljem.
Tänapäeval ei ole hirss enam kibeda maistega - uued sordid ja paremad hoiutingimused. Hirss on väga toitaineterikas ning kerge seedida.
Kolmele
200 ml hirssi (öko)
450 ml vett
1-2 porgandit või 1 maguskartul, tükeldada kuubikuteks
0,5 sibulat, hakkida
1 küüslauguküüs, hakkida
soola
rafineerimta oliiviõli
0,5 tl aasiamaitseainesegu (ostsin Bio Marketist, kollase pakiga - väga super!)
Hirss loputada veega, lisada külmale veele ning ajada keema. Kui vesi on läinud keema, keerata tuli vähemalt poole väiksemaks ning lasta kaane all haududa umbes 10 minutit.
Samal ajal, kui hirss haudub, praadida sibul kergelt oliivõlis, lisada küüslauk ja kuumutada kergelt läbi, seejärel lisada porgandi või maguskartulikuubikud ning pidevalt segades kuumutada needki läbi. Porgandi-sibula-küüslaugusegu lisada hirsipudrule, lisada sool ja maitseaine ning segada korralikult läbi, ning lasta kaane alle veel 10-15 minutit haududa.
Serveerida koos rohke kapsa-porgandi salatiga, mida on maitsestatud rafineerimata õliga (parim on linaseemneõli) ja soolaga. Salatile võib vahelduse mõttes lisada ka kõrvitsaseemneid või purustatud pähklied.
Kuid sellisest pudrust valmistame me hirsipätse
Selleks kuumutan ahju 200 kraadini. Panen pudru õliga määritud silikoon muffinivormidesse ja küpsetan umbes 15-20 minutit. Sellele võib peale määrida ükskõik millist tipikastet ja süüa juurde head värsket salatit. Sööme seda vahepalana, pakin neid Rasmusele õhtuooteks lasteaeda kaasa.
Tavaliselt valmistan topeltkoguse - ühe sööme pudruna ja teise poole teen pätsideks ning sööme hiljem.
Tänapäeval ei ole hirss enam kibeda maistega - uued sordid ja paremad hoiutingimused. Hirss on väga toitaineterikas ning kerge seedida.
eda21- Omaklubi hõbe
- Postituste arv : 704
Age : 39
Asukoht : Viimsi, Haabneeme
Registration date : 16/02/2009
Re: Pudrud !!! ( 11 - 30 nov. )
Eda nimi on esimesest postitusest puudu
Pärlike- abiAdministraator
-
Postituste arv : 3307
Age : 39
Asukoht : Otepää
Registration date : 18/02/2009
O.M.A. klubi :: Kodu :: Kokandusnurk :: Kokkame koos!
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Permissions in this forum:
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Kolm 15 Juun 2016, 08:45 by ˇmiio23
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.138
Esm 15 Juun 2015, 12:41 by Mustlasplika
» Sassy vesi
Kolm 27 Mai 2015, 13:48 by Mustlasplika
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.137
Reede 24 Apr 2015, 10:14 by Triibuliine
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.136
Reede 17 Apr 2015, 23:30 by Triibuliine
» Suvikõrvitsa tagliatelle
Reede 17 Apr 2015, 18:54 by tsunaami
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.135
Esm 13 Apr 2015, 21:39 by Triibuliine
» Hommiku pirukas .
Püh 12 Apr 2015, 09:18 by accra
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.134
Reede 03 Apr 2015, 14:04 by Triibuliine
» Mis raamatut te hetkel loete?
Kolm 01 Apr 2015, 20:59 by tsunaami
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.133
Teis 31 Märts 2015, 21:39 by Triibuliine
» Mis värvi on Teie laste silmad?
Püh 29 Märts 2015, 22:46 by Mustlasplika
» Kas sulle meeldib saunas käia?
Püh 29 Märts 2015, 22:44 by ˇmiio23
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.132
Reede 27 Märts 2015, 08:44 by Triibuliine
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.131
Teis 24 Märts 2015, 20:06 by Triibuliine