Siq tegemised
+30
Mammi
mannu03
erlex
Mustlasplika
Eneline
Merike T
sebra23
Triinuke
mitike
VäikeTama
carissime
Pärlike
elefant
armsake
tixit
babyapple
maszke
Monique
naxy
Siki
kats
imeline
Soulshaker
janee
pariisitar
HoneyMoon
Iirlane
kiisumari
anka
siq29
34 posters
O.M.A. klubi :: Kodu :: Käsitöö :: Meie tegemised
Lehekülg 5, lehekülgi kokku 7
Lehekülg 5, lehekülgi kokku 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Siq tegemised
Nii ilusad Mulle meeldivad need 3 mummuga:)
sebra23- Omaklubi pronks
- Postituste arv : 402
Registration date : 06/08/2009
Veel ehteid. Helmestega nokitsemine on mõnusalt stressi maandav tegevus. Ma ei ole küll eriline stressaja, aga õhtul, kui lapsed magavad, aitavad tangid, traat ja helmed päeva jooksul tekkinud pingeid maandada ja uni tuleb ka palju parem.
Nädalapäevad tagasi oli vaja põrandapesuks kaltsu. Vaatasin oma kõhna kaltsukoti läbi ja leidsin sealt ühe poja väikseks jäänud ja paarist kohast katkise fliisjaki. Lõikasin nööbid eest ära ja jakk läks kasutusse. Nööbid seisid paar päeva teleka peal, sellised ilusad ja pruunikirjud... Äkki käis peas klikk! Nööbid läksid taaskasutusse, aga mitte kuskile teisele rõivaesemele, vaid hoopis kõrvarõngastesse.
Oli vaja veel kaltsukotist nööpe otsida, sest sõrmed sügelesid. Leidsin ühed helesinised lillekujulised ja veel ühed pruunikirjud, aga väiksemad, kui eelmised pruunikirjud. Helesinistest nööpidest kõrvarõngad tegin vanemale tütrele.
Kõrvarõngasteks said veel ühed roosad Lampwork klaashelmed. Üks AB-läikeline liblikas, mille olin ostnud tütrele, sai külge sametpaela.
Kaks eelpainutatud traadil käevõru. Roosa sai endale mu tütar.
Lõpetuseks üks tellimustöö. Sooviti vikerkaarevärvlist käevõru.
Vikerkaarevärvid on mul peas paar ideepojukest tekitanud. Millalgi teen need teoks.
Nädalapäevad tagasi oli vaja põrandapesuks kaltsu. Vaatasin oma kõhna kaltsukoti läbi ja leidsin sealt ühe poja väikseks jäänud ja paarist kohast katkise fliisjaki. Lõikasin nööbid eest ära ja jakk läks kasutusse. Nööbid seisid paar päeva teleka peal, sellised ilusad ja pruunikirjud... Äkki käis peas klikk! Nööbid läksid taaskasutusse, aga mitte kuskile teisele rõivaesemele, vaid hoopis kõrvarõngastesse.
Oli vaja veel kaltsukotist nööpe otsida, sest sõrmed sügelesid. Leidsin ühed helesinised lillekujulised ja veel ühed pruunikirjud, aga väiksemad, kui eelmised pruunikirjud. Helesinistest nööpidest kõrvarõngad tegin vanemale tütrele.
Kõrvarõngasteks said veel ühed roosad Lampwork klaashelmed. Üks AB-läikeline liblikas, mille olin ostnud tütrele, sai külge sametpaela.
Kaks eelpainutatud traadil käevõru. Roosa sai endale mu tütar.
Lõpetuseks üks tellimustöö. Sooviti vikerkaarevärvlist käevõru.
Vikerkaarevärvid on mul peas paar ideepojukest tekitanud. Millalgi teen need teoks.
Väga vahvad ja kaunid tegemised sul! Omalgi tekkis tahtmine pärlitega katsetama hakata. Aga teades-tundes ennast kujutan ette, millise sõltuvuse see tekitada võib ja siis on nii, et suurem osa pere-eelarvest minu nokitsemiste alla jälle läheb
Aga mõned ehetekomplektid olid ikka uskumatult kaunid!
Aga mõned ehetekomplektid olid ikka uskumatult kaunid!
Ideed võib ahvida ikka, nööbimaailm on ju nii kirju! Päris põnev oleks jälgida, mida teised ehtetegijad suudavad nööpidest välja võluda ja ma ei räägi ainult kõrvarõngastest! Väga vinge oleks suvel nööpidest ehetega ringi käia. Muide, kui ma nüüd natuke mõtlen, siis nööpidest ehted peaksid tavaliste T-särkidega väga hästi sobima, ka kaelakeed. Üldjuhul on klaashelmeid raske T-särgiga sobima panna, aga nööpidega seda probleemi tekkida ei tohiks.
Need pildil olevad kõrvakad on hetkel mu vaieldamatud lemmikud ja iga päev kannan.
Raha on hea asi. Sellega saab igasuguste asjade eest maksta. Toidukaup, majapidamistarbed, arved, niisama nänn... Lisaks miljon muud asja. Aga raha ei pea ainult maksevahendina kasutama, eriti, kui selle keskel on auk. Ilus, ümmargune, paraja suurusega auk. Möödunud suve algul, kui mees Norrast koju tagasi jõudis, siis oli tal taskus mõned sellised auguga mündid. Vedelesid terve suve igal pool kuskil horisontaalsel pinnal, olenes, kuhu nad jälle tõstetud said. Pidevalt jäid nad ette, ei leidnud neile õiget kohta.
Paar nädalat tagasi, veeretades telekat vaadates peos 1-kroonist auguga münti, koitis mulle kuskilt mälusopist, et paari aasta tagusest mehe Norras käigust peaks ka olema paar auguga münti alles. Otsisin üles ja kujutage ette mu rõõmu, kui selgus, et nende seas on samuti üks 1-kroonine münt. Eile õhtul vastu ööd võtsin mündid kasutusse ja ilmavalgust nägid norrapärased kõrvarõngad.
Vikerkaarevärvid on ilusad värvid. Vikerkaares on kuus spektrivärvi. Lilla, sinine, roheline, kollane, oranž, punane. Just selles järjestuses. Lilla, roheline ja oranž on just nende põhivärvide vahel, mille segunemisel nad tekivad (pange mõttes punane lilla ette, lilla tekib punase ja sinise segunemisel). Üks pilt ka vikerkaarest (klikates pildil, näeb suuremat pilti).
Kui olin saanud valmis tellitud käevõru, tahtsin omale ka midagi vikerkaarevärvilist. Vaatasin üle oma Lucite lillede varu, sest minu mäletamist mööda pidi ühed kellukad mul olemas olema kõigis kuues spektrivärvis. Olidki. Värvid seadsin kõrvarõngastes just sedasi nagu on vikerkaares, lilla kõige alla ja punane üles. Kõrvarõngad said päris pikad, ilma konksuta 6,5 cm.
Paar nädalat tagasi, veeretades telekat vaadates peos 1-kroonist auguga münti, koitis mulle kuskilt mälusopist, et paari aasta tagusest mehe Norras käigust peaks ka olema paar auguga münti alles. Otsisin üles ja kujutage ette mu rõõmu, kui selgus, et nende seas on samuti üks 1-kroonine münt. Eile õhtul vastu ööd võtsin mündid kasutusse ja ilmavalgust nägid norrapärased kõrvarõngad.
Vikerkaarevärvid on ilusad värvid. Vikerkaares on kuus spektrivärvi. Lilla, sinine, roheline, kollane, oranž, punane. Just selles järjestuses. Lilla, roheline ja oranž on just nende põhivärvide vahel, mille segunemisel nad tekivad (pange mõttes punane lilla ette, lilla tekib punase ja sinise segunemisel). Üks pilt ka vikerkaarest (klikates pildil, näeb suuremat pilti).
Kui olin saanud valmis tellitud käevõru, tahtsin omale ka midagi vikerkaarevärvilist. Vaatasin üle oma Lucite lillede varu, sest minu mäletamist mööda pidi ühed kellukad mul olemas olema kõigis kuues spektrivärvis. Olidki. Värvid seadsin kõrvarõngastes just sedasi nagu on vikerkaares, lilla kõige alla ja punane üles. Kõrvarõngad said päris pikad, ilma konksuta 6,5 cm.
elefant kirjutas:Ma muideks käingi nüüd erilise kotkapilguga nööpe vahtimas
Ära vaatamisega piirdu, osta ka ikka! Ma juba ootan, mida sa nööpidest välja võlud.
Nokitsesin veidi ehteid teha. Üks valge komplekt käevõrust ja kõrvarõngastest, talviselt jäine.
Rohelistest kassisilmadest kõrvarõngad.
Eile oli pojal koolis mihklipäevalaat, laat toimus 1.-3. klasside vahel ja asjade vahetuse põhimõttega. Laadal võis kaubitseda igasuguste asjadega. Poiss võttis kaasa hulga pisikesi mänguautosid, millega ta enam ammu ei mänginud. Mu mees andis ka natuke asju, ühe kunagi auto küljes olnud Fordi märgi, vana jalgratta helkuri, suure võtme ja muud sellist. Tuli mõelda ka tüdrukute peale. Valmistasin eelpainutatud traadist ja plastpärlitest portsu ühe keeruga käevõrusid. Poja sõnul tehti käevõrudele tormijooks.
Kudusin vanemale tütrele mütsi, idee sain SIIT, muster asub SIIN. Originaalis on tegu baretiga, aga mina kudusin selle mütsina. Kaheksa lehe asemel tegin kuus lehte, et müts oleks liibuvam ja et müts kataks kõrvad ära, tegin lehed pikemad, kui skeemil kirjas.
Lõng: Steinbach Wolle Merino Soft, 40% meriinovilla ja 60% mikrofiibrit.
Vardad: 3,5 mm sukavardad.
Lõngakulu: veidi üle ühe toki.
Rohelistest kassisilmadest kõrvarõngad.
Eile oli pojal koolis mihklipäevalaat, laat toimus 1.-3. klasside vahel ja asjade vahetuse põhimõttega. Laadal võis kaubitseda igasuguste asjadega. Poiss võttis kaasa hulga pisikesi mänguautosid, millega ta enam ammu ei mänginud. Mu mees andis ka natuke asju, ühe kunagi auto küljes olnud Fordi märgi, vana jalgratta helkuri, suure võtme ja muud sellist. Tuli mõelda ka tüdrukute peale. Valmistasin eelpainutatud traadist ja plastpärlitest portsu ühe keeruga käevõrusid. Poja sõnul tehti käevõrudele tormijooks.
Kudusin vanemale tütrele mütsi, idee sain SIIT, muster asub SIIN. Originaalis on tegu baretiga, aga mina kudusin selle mütsina. Kaheksa lehe asemel tegin kuus lehte, et müts oleks liibuvam ja et müts kataks kõrvad ära, tegin lehed pikemad, kui skeemil kirjas.
Lõng: Steinbach Wolle Merino Soft, 40% meriinovilla ja 60% mikrofiibrit.
Vardad: 3,5 mm sukavardad.
Lõngakulu: veidi üle ühe toki.
Kudusin pisitütrele punased sokid.
Lõng: Steinbach Wolle Merino Soft, 40% villa ja 60% mikrofiibrit.
Vardad: 2,5 mm sukavardad.
Sünnipäevakingituseks vanema tütre pinginaabrile tegin kollase käevõru.
Materjal: eelpainutatud traat, seemnehelmed, läbikumavad klaaspärlid, lihvitud ja pressitud klaashelmed, Lampwork klaashelmed.
Lõng: Steinbach Wolle Merino Soft, 40% villa ja 60% mikrofiibrit.
Vardad: 2,5 mm sukavardad.
Sünnipäevakingituseks vanema tütre pinginaabrile tegin kollase käevõru.
Materjal: eelpainutatud traat, seemnehelmed, läbikumavad klaaspärlid, lihvitud ja pressitud klaashelmed, Lampwork klaashelmed.
Kõik nii ilusad asjad
sebra23- Omaklubi pronks
- Postituste arv : 402
Registration date : 06/08/2009
Natuke ehteid, heategevuseks ja jõulukingitusteks. Helesiniste lihvitud klaashelmestega kõrvarõngapaari tegin tellimustööna.
Meestesokid, nr 45-46 jalale, Sindi Lanka lõng ja 2,5 mm sukavardad, tellimustöö.
Kootud karvane kassike, valge efektlõng ja helehall akrüüllõng, 3,5 mm vardad. Pikkus ilma sabata 12-13 cm ja kõrgus 15 cm. Kassikese kaelas ripub kaelakee, mille mu vanem tütar sai koolis oma klassivennalt jõulukingituseks (komplekt koos kõrvarõngastega) ja mille kett jõudis juba mu tütre sõrmede vahel katki minna. Panin ilusa südamekujulise ripatsi uue keti külge rippuma ja loodetavasti on piiga ehtega edaspidi hoolsam.
Meestesokid, nr 45-46 jalale, Sindi Lanka lõng ja 2,5 mm sukavardad, tellimustöö.
Kootud karvane kassike, valge efektlõng ja helehall akrüüllõng, 3,5 mm vardad. Pikkus ilma sabata 12-13 cm ja kõrgus 15 cm. Kassikese kaelas ripub kaelakee, mille mu vanem tütar sai koolis oma klassivennalt jõulukingituseks (komplekt koos kõrvarõngastega) ja mille kett jõudis juba mu tütre sõrmede vahel katki minna. Panin ilusa südamekujulise ripatsi uue keti külge rippuma ja loodetavasti on piiga ehtega edaspidi hoolsam.
Avastasin enda jaoks uudse tehnika - pinnakattekiri ehk pinnaheegeldus. Et sõbrannale oli vaja sünnipäevakinki, siis oli kohe olemas ka põhjus selles huvitavas tehnikas midagi katsetada. Heegeldasin oma puuvillase lõnga jääkidest kaks mõnusat, kohevat ja pehmet pajalappi. Olen ise tulemusega nii rahul, et lausa kahju on pajalapid ära kinkida, aga andmisrõõm on kõikidest isekatest mõtetest suurem ja mulle jääb imetlemiseks pilt, mis küll kahjuks ei suuda edasi anda pajalappide tegelikku ilu ja kohevust.
Aluseks tegin fileeheegelduses võrgu (ühekordsete sammaste vahel on üks ahelsilmus), mina tegin 21x21 ruutu. Selle ruudustiku heegeldasin ühekordsete sammastega täis. Heegelnõel oli nr 3.
Aluseks tegin fileeheegelduses võrgu (ühekordsete sammaste vahel on üks ahelsilmus), mina tegin 21x21 ruutu. Selle ruudustiku heegeldasin ühekordsete sammastega täis. Heegelnõel oli nr 3.
See tehnika on hästi mõnus. Kevadel tahtin endalegi selliseid pajalappe tegema hakata aga laiskus tuli peale
Oh, kui lahe tehnika. Heegeldamine kuidagi kaugeks jäänud aga vot see kutsuks küll tagasi. Väga lahedad pajalapid. Olen kindel,et kingi üle ollakse väga rõõmus.
Väga ilusad pajalapid. Ja kass ka super.
Mustlasplika- abimoderaator
- Postituste arv : 1654
Registration date : 12/08/2010
Nii armas kiisu ikka
erlex- Omaklubi teemant
-
Postituste arv : 5078
Registration date : 15/12/2009
Nii armsad
erlex- Omaklubi teemant