Kuidas plaanite kindlustada lapse tuleviku?
+8
anukas
imeline
Pärlike
Soulshaker
pariisitar
Monique
Cat
naxy
12 posters
O.M.A. klubi :: Lapsed :: Lapsed
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Kuidas plaanite kindlustada lapse tuleviku?
Kas olete mõelnud oma lapse/laste tuleviku kindlustamise peale? Kuidas plaanite seda teha?
Mina isiklikult olen selle peale mõelnud. Olen erinevaid variante uurinud ja täna tegin siis lapsele pangaarve ja kui laps saab aastaseks siis hakkan igakuiselt lapse pangaarvele raha korjama. Eks siis tulevikus kui juba suurem saab ise otsustada kuidas ja milleks seda raha kasutab. Eks väike stardikapital eluks ikka. Samas plaanis teha lapsele ka elukindlustus ... milline täpselt seda pole veel otsustanud ... kui issi koju jõuab eks siis koos otsustame.
Mina isiklikult olen selle peale mõelnud. Olen erinevaid variante uurinud ja täna tegin siis lapsele pangaarve ja kui laps saab aastaseks siis hakkan igakuiselt lapse pangaarvele raha korjama. Eks siis tulevikus kui juba suurem saab ise otsustada kuidas ja milleks seda raha kasutab. Eks väike stardikapital eluks ikka. Samas plaanis teha lapsele ka elukindlustus ... milline täpselt seda pole veel otsustanud ... kui issi koju jõuab eks siis koos otsustame.
naxy- Moderaator
- Postituste arv : 1250
Registration date : 19/11/2009
Re: Kuidas plaanite kindlustada lapse tuleviku?
Meil on môlemal lapsel olemas pangaarved ja igakuised laekumised arvetele.
Meie avame ka lapsele kindlasti arve, kuhu igakuiselt sissemakseid hakkame tegema, ag apole veel otsustanud millises pangas. Äkki soovitusi. Mul mees ütles, et tema enam SEB- i ja Swedbankiga tegemist ei tee, et need ei hooli inimestest üldse.
Monique- Omaklubi kristall
- Sügiselapsed 2009 abimode
Postituste arv : 4383
Registration date : 27/05/2009
Meil sai laps kohe peale syndi enda arve ja nyydseks on juba kena kopikas kogunenud. Kui inimesed ei oska midagi lapsele kinkida, siis oleme lasknud Olivia nimele tski kirjutada ja asi korras! Raha on siis eelk8ige m8eldud lapse koolitamiseks, kui ta peab hakkama n2iteks ylikooli eest maksma. Kui mitte, siis l2heb see raha v2lismaistele koolitustele ja praktikale. No midagi asjalikku saab ikka tehtud
pariisitar- Omaklubi kristall
-
Postituste arv : 2146
Registration date : 16/02/2009
Monique kirjutas:Meie avame ka lapsele kindlasti arve, kuhu igakuiselt sissemakseid hakkame tegema, ag apole veel otsustanud millises pangas. Äkki soovitusi. Mul mees ütles, et tema enam SEB- i ja Swedbankiga tegemist ei tee, et need ei hooli inimestest üldse.
Mina avasin SEB pangas ... mulle see pank täiesti sobib. Pigem on kehvem suhtumine Swedbangas.
naxy- Moderaator
Mul mees on SEB panga klient ja talle nende suhtumine ei meeldi. Ta arvas, et peaksime mõnes väiksemas pangas, nagu nt Sampo avama, kuna need pidid inimesesõbralikumad olemad ning oma klientidest rohkem hoolima.
Monique- Omaklubi kristall
- Sügiselapsed 2009 abimode
Postituste arv : 4383
Registration date : 27/05/2009
Nii nagu enda tulevikkugi. Kinnisvaraga.
Raha kogumine sukasäärde on minu arust suht mõtetu.
Raha väärtus ju ajaga langeb.
Soulshaker- Omaklubi kristall
- Postituste arv : 2577
Soulshaker kirjutas:Nii nagu enda tulevikkugi. Kinnisvaraga.
Mul mees räägib põhimõtteliselt sama.
Pärlike- abiAdministraator
-
Postituste arv : 3307
Registration date : 18/02/2009
Pärlike kirjutas:Mul mees räägib põhimõtteliselt sama.Soulshaker kirjutas:Nii nagu enda tulevikkugi. Kinnisvaraga.
No selle loogika j2rgi oleks ju yldse k8ige m8tekam kulda osta.
Floridas n2gin kui palju kriisi ajal kinnisvara "v22rt" on, seega
k8ik on suhteline.
-
Tegelikult arvan mina, et kuld võib ka aastate pärast "saast" olla - aeg muudab väärtusi omasoodu ja ega me ei saagi selle vastu midagi teha . Hetkel panustame meie lihtsalt käesolevatesse võimalustesse ning lähitulevikku, parimal moel, mida üks tudengpere endale lubada saab ja võib ju imelik tunduda, aga ma väga ei põe selle pärast, et mu lapsel praegu veel oma arvet pole (hädapärane raha, mis kindlustaks natuke abi näiteks mõne õnnetusjuhtumi puhul, meil siiski kõrval on).
Pärlike- abiAdministraator
-
Postituste arv : 3307
Registration date : 18/02/2009
pariisitar kirjutas:Pärlike kirjutas:Mul mees räägib põhimõtteliselt sama.Soulshaker kirjutas:Nii nagu enda tulevikkugi. Kinnisvaraga.
No selle loogika j2rgi oleks ju yldse k8ige m8tekam kulda osta.
Floridas n2gin kui palju kriisi ajal kinnisvara "v22rt" on, seega
k8ik on suhteline.
Kui sellest rääkida siis on hoopis mõtekam kulla asemel hõbedat osta kuna hõbeda hind koguaeg tõuseb (hõbeda maag(?) on otsa saamas maailmast).
Kinnisvaral on siiski suht püsiv väärtus. Minu korteri väärtus muide tõusis hoopis kriisi ajal
Ja nõustun Pärlikese arvausega, et ei põe selle pärast, et lapsel oma arvet pole.
Meil endal on küll arve, kuhu iga kuu raha kõrvale paneme.
Soulshaker- Omaklubi kristall
- Postituste arv : 2577
No paistab, et arvamusi lapse tuleviku kindlustamiseks on erinevaid. Eks igaüks otsustab milline variant nende jaoks see sobivaim on. Kinnisvara on ka suhteliselt hea mõte minu arvates aga kulda või hõbedat küll kokku ostma ei hakka.
Siinkohal soovitus: tehke täpselt nii nagu ise õigeks peate!
Siinkohal soovitus: tehke täpselt nii nagu ise õigeks peate!
naxy- Moderaator
Kulla ja h8beda kohta nii palju, et nendesse investeerimine ei t2henda kuldvidinate kokkuostmist
Loomulikult ei pea p8dema selle yle, et lapsel pole arvet Kui nii v8tta, siis yhelgi meist ei olnud oma arvet ja oleme ka ilusti hakkama saanud. Prantsusmaal on v2ga levinud see, et lapsel on oma arve, sest niimoodi eraldatakse lapse tuleviku jaoks m8eldud raha, igasuguste muude 8nnetuste lahendamise rahast. Ja kui see paargend EUR'i kuus aitab kindlustada selle, et mu laps ei pea hea hariduse saamiseks hiiglaslikku v8lga v8tma, siis sel juhul on see arve meie jaoks v2ga oluline.
Loomulikult ei pea p8dema selle yle, et lapsel pole arvet Kui nii v8tta, siis yhelgi meist ei olnud oma arvet ja oleme ka ilusti hakkama saanud. Prantsusmaal on v2ga levinud see, et lapsel on oma arve, sest niimoodi eraldatakse lapse tuleviku jaoks m8eldud raha, igasuguste muude 8nnetuste lahendamise rahast. Ja kui see paargend EUR'i kuus aitab kindlustada selle, et mu laps ei pea hea hariduse saamiseks hiiglaslikku v8lga v8tma, siis sel juhul on see arve meie jaoks v2ga oluline.
-
Selles môttes on ôigus neil, kes ùtlevad, et raha vààrtus ei ole pùsiv, minul oli arve kogutud vanemate poolt hoiukassasse sellel ajal aga no peale krooni tulekut ei saanudki nàed enam autot ja korterit nagu mul vanaema siiamaani rààgib
Meie laste arvel lihtsalt sùmboolne summa aga siinmail jah kombeks. Kusjuures mul mehel veel see arve olemas ja pole puutunud, tal on seal kenake varandus aga see kulub meil majaostuks ilusti àra.
Meie laste arvel lihtsalt sùmboolne summa aga siinmail jah kombeks. Kusjuures mul mehel veel see arve olemas ja pole puutunud, tal on seal kenake varandus aga see kulub meil majaostuks ilusti àra.
Praegu pole meil tütrel veel oma arvet, aga on plaanis kindlasti teha kui majandusseis veits paraneb.
Külaline- Külaline
Mina ikka sellisel arvamusel, et tegema peaks täpselt nii nagu ise õigeks pead. Kui mõtleksin pidevalt sellele, et mis saab kogutud rahast kui midagi peaks juhtuma ... siis vist ei saakski elada. Kriise ja muid halbu olukordi kindlasti ka veel ees aga sellepärast ei tasu veel meelt heita ... elada tuleks ikkagi tänases päevas mitte tulevikus või minevikus.
naxy- Moderaator
Meie proovime tööd teha, et siis seda oma lastele näiteks edasi anda. Ka investeerime kinnisvarasse.
Ma teen nüüd homme lastele pangaarved, kuna sugulased tahavad sinna raha kanda. Fine. Las kannavad.
Ma teen nüüd homme lastele pangaarved, kuna sugulased tahavad sinna raha kanda. Fine. Las kannavad.
Hetkel on lapsel pangaarve, kuhu iga kuu läheb kindel summa. Kuid hiljem plaanime lapse tuleviku kindlustada nö kulla näol.
anukas- Postituste arv : 108
Registration date : 10/01/2010
Ma tegin plikale kogumisarve Nordeasse, tundus kõige sobivam (uurisin enne erinevaid panku). Hea on see, et kannan nii palju, kui tahan ja millal tahan, väike intress tiksub ka. Kõik sugulased-mugulased, kellel sõrmed sügelevad midagi kinkima, saavad sinna ka hoopis raha kanda (eriti agar on mu ema). Alguses panime kohe KOVi sünnitoetuse arvele.
Miks kogun raha, mitte kulda ja kinnisvara? Aga seepärast, et nende soetamiseks on kenasti nutsu vaja. Ok, kulda ehk veel jõuaks osta, aga kinnisvara ilma laenuta mitte. Meil küll on hetkel 2 kinnisvara ja mitte ühtegi pangalaenu, aga varsti müüme ühe neist maha, võtame natuke lisaks laenu ja ehitame teisele oma maja. Kunagi muidugi saavad kinnisvara lapsed omale, aga ma ei kavatse niipea veel surra, niiet enne pole sellest neile mingit kasu
Raha saab laps, kui on 18a või ka hiljem, eelistatud kulutusvaldkond on õpingud. Oleneb muidugi, kui palju õnnestub koguda ja kui palju raha siis veel väärt on. Mu em kogus mulle ka raha, selle väärtus muidugi krooni tulekuga vähenes, aga sain paar suuremat ja väga vajalikku asja omale soetatud. Ei tüleks, et mõttutu kogumine oli.
Miks kogun raha, mitte kulda ja kinnisvara? Aga seepärast, et nende soetamiseks on kenasti nutsu vaja. Ok, kulda ehk veel jõuaks osta, aga kinnisvara ilma laenuta mitte. Meil küll on hetkel 2 kinnisvara ja mitte ühtegi pangalaenu, aga varsti müüme ühe neist maha, võtame natuke lisaks laenu ja ehitame teisele oma maja. Kunagi muidugi saavad kinnisvara lapsed omale, aga ma ei kavatse niipea veel surra, niiet enne pole sellest neile mingit kasu
Raha saab laps, kui on 18a või ka hiljem, eelistatud kulutusvaldkond on õpingud. Oleneb muidugi, kui palju õnnestub koguda ja kui palju raha siis veel väärt on. Mu em kogus mulle ka raha, selle väärtus muidugi krooni tulekuga vähenes, aga sain paar suuremat ja väga vajalikku asja omale soetatud. Ei tüleks, et mõttutu kogumine oli.
liisuu- Omaklubi kuld
- Postituste arv : 1224
Registration date : 12/08/2009
Kuna mitte miski ei ole siin ilmas kindel siis ei ole oma lastele mingit fondi teinud !
magnificat- Postituste arv : 175
Registration date : 12/06/2010
Minu laps teenigu ise omale raha Tean väga hästi, kuidas mõnisada tuhatki inimeste käes lihtsalt "aurab" lühikese aja jooksul, ning ei ole sellepärast sugugi agar igakuiseid sissetulekuid temale arvele kandma. Parem teen hetke elamise mõnusamaks (elu on lühike!!!).
Aga vaatan, et minu elu oleks igal moel kindlustatud!!!! Kui minuga midagi juhtub, siis saab laps paraja nutsu (st see kes tema eest hoolitseb edasi), ja sel moel kindlustangi lapsele tuleviku hariduse andmisega.
Aga vaatan, et minu elu oleks igal moel kindlustatud!!!! Kui minuga midagi juhtub, siis saab laps paraja nutsu (st see kes tema eest hoolitseb edasi), ja sel moel kindlustangi lapsele tuleviku hariduse andmisega.
Ma nt ise kontrollingi seda, kuidas laps seda raha kulutab. Eelistatud valdkond on haridus (tean ise, kui raske on siis, kui vanemad ei jõua toetada), kui ajusid selleks pole, siis vaatab edasi. Aga niisama maha juua seda raha ma ei lase.VäikeTama kirjutas:
liisuu- Omaklubi kuld
- Postituste arv : 1224
Registration date : 12/08/2009
Meil on lapsele tehtud kogumiskindlustus. Igakuiselt läheb preili kogumiskindlustusarvele kindel summa, mis aastatega kogub ka intresse. 18-aastaseks saades, saab laps terve kogunenud summa kätte. Lisaks sellele on tal veel õnnetusjuhtumikaitse peal - st kui juhtub temaga midagi (luumurd vms vigastus), maksab kindlustus selle eest hüvitist ja kui ma pean veel selle sama õnnetuse tõttu lapsega kodune olema, siis maksab kindlustus mulle selle eest lisaks iga kodus oldud päeva eest sümboolse summa. Samuti olen ma ka ise selle kindlustuse läbi enda elu kindlustanud - st kui minuga peaks midagi fataalset juhtuma, lisandub minu elukindlustuse summa lapse kogumissummale.
Ma ei pidanud väga otstarbekaks lihtsalt arvet tekitada, kui mul on võimalus saada mitu asja ühes.
Vaatamata sellele, tegi mees siiski lapsele lisaks arveldusarve, kuhu vanaema, kes igakuiselt meile lapse tarbeks (täiesti omaalgatuslikult ja vabatahtlikult) ülekande teha saab, pisike protsent jookseb sealgi.
Ma ei pidanud väga otstarbekaks lihtsalt arvet tekitada, kui mul on võimalus saada mitu asja ühes.
Vaatamata sellele, tegi mees siiski lapsele lisaks arveldusarve, kuhu vanaema, kes igakuiselt meile lapse tarbeks (täiesti omaalgatuslikult ja vabatahtlikult) ülekande teha saab, pisike protsent jookseb sealgi.
lumemari- Postituste arv : 219
Registration date : 05/06/2009
Similar topics
» Kuidas saada super-emmeks ehk kuidas edasi peale lapse sündi?
» Kuidas Steffi lapse sai! (Omaklubi maast ja ilmast)
» Mida plaanite teha nädalavahetusel?
» Millal plaanite lõpetada või lõpetasite lutipudeli kasutamise?
» Lapse esimene sõna
» Kuidas Steffi lapse sai! (Omaklubi maast ja ilmast)
» Mida plaanite teha nädalavahetusel?
» Millal plaanite lõpetada või lõpetasite lutipudeli kasutamise?
» Lapse esimene sõna
O.M.A. klubi :: Lapsed :: Lapsed
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1