Peavalu
+3
Tupsu003
muffyns28
babyapple
7 posters
O.M.A. klubi :: Tervis :: Tervis
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Peavalu
Väga hea ja põhjalik lehekülg peavalu teemal: www.peavalu.ee
babyapple- Omaklubi kristall
- Postituste arv : 2705
Registration date : 16/02/2009
Re: Peavalu
Väga hariv link . Mina olen inimene ,kes vaevleb migreeni hoogude all.Ja mul on neist migreeni vormidest üks jubedamaid vorme.Minu valud algavad auraga.Ja lõppevad oksendamistega.Ja tänu migreenile on mul ka tekkinud vasakusse hall aiiu kolded.Hetkel on mul neid mõni aga aastatega tekid juurde.Nii mulle öeldi neuroloogi juures.Ja tänu kõigele sellele on mul insuldi oht.Et minu elu veereb igapäevaste kallite rohtude küüsis.Iga kuu pean sööma ära 600.- eest ravimeid,et normaalse inimese elu elada.Ei soovita kellelegi,päris jube on Kui sul veel kodus kaks last ka on ,kes vajavad hool siis suht tihti peab mees koju jääma kuna mina ei suuda isegi silma lauge liigutada.
muffyns28- Omaklubi kuld
-
Postituste arv : 1364
Registration date : 16/06/2009
Minul on pidevalt ja kohe mitu, mitu päeva pingepeavalu...aga minul nt valuvaigistid ei aita
Tupsu, proovi masseerida nimetissõrmedega kulmu alguse punkti (nina-poolset siis). Kui on pingepeavalu siis seal kohas on terav valu kui sinna vajutad. Selle masseerimine peaks küll aitama.
Marianne- Moderaator
- Postituste arv : 3012
Registration date : 01/09/2009
Tupsu, pingepeavalu tuleb tavaliselt sellest, et hoiad pead ja kaela pikka aega mingis ühes asendis (näiteks arvuti taga tööd tehes) või teed tegevusi, mille korral on kaela ja õlavöötme lihased pinges (kuigi sulle endale ei pruugi nii tunduda). Ja loomulikult suur stress aitab ka valu tekkele kaasa.
Sellisel puhul aitab peavalusid kõige paremini ära hoida pidev kaelalihastega võimlemine ja töötamise ajal pauside tegemine (ja pauside ajal siis kaela-pea liigutamine teistesse asenditesse). Et asjast rohkem kasu oleks, peaks seda iga päev tegema, siis ei tohiks peavalu nii sagedasti tekkida.
Harjutusi on ära toodud näiteks siin lehel: [url=harjutusi kaelale]http://www.emhi.ee/data/files/tookeskkond/Venitusharjutused_kaelalihastele.pdf[/url]
Ja kui õhtuti on kuidagi väsinud ja raske olla või pea juba hakkab valutama, siis võib aidata see, kui keegi su kaela- õlavöötmelihaseid masseerib. Samuti lõõgastab soe (näiteks vann). Kuigi kõigile inimestele soe ei meeldi.
Ja valuvaigistite puhul natuke oleneb ka, kuidas neid võtta. Kõikide peavalude puhul tasub üldjuhul kohe alguses (nii kiiresti, kui saab) korralik annus rohtu sisse võtta, siis on rohkem lootust, et aitab. Korralikuks annuseks pean siis vähemalt 1000mg paracetamoli (2 tabletti) või minimaalselt 600mg ibuprofeni.
Sellisel puhul aitab peavalusid kõige paremini ära hoida pidev kaelalihastega võimlemine ja töötamise ajal pauside tegemine (ja pauside ajal siis kaela-pea liigutamine teistesse asenditesse). Et asjast rohkem kasu oleks, peaks seda iga päev tegema, siis ei tohiks peavalu nii sagedasti tekkida.
Harjutusi on ära toodud näiteks siin lehel: [url=harjutusi kaelale]http://www.emhi.ee/data/files/tookeskkond/Venitusharjutused_kaelalihastele.pdf[/url]
Ja kui õhtuti on kuidagi väsinud ja raske olla või pea juba hakkab valutama, siis võib aidata see, kui keegi su kaela- õlavöötmelihaseid masseerib. Samuti lõõgastab soe (näiteks vann). Kuigi kõigile inimestele soe ei meeldi.
Ja valuvaigistite puhul natuke oleneb ka, kuidas neid võtta. Kõikide peavalude puhul tasub üldjuhul kohe alguses (nii kiiresti, kui saab) korralik annus rohtu sisse võtta, siis on rohkem lootust, et aitab. Korralikuks annuseks pean siis vähemalt 1000mg paracetamoli (2 tabletti) või minimaalselt 600mg ibuprofeni.
aniitram- Postituste arv : 159
Registration date : 21/11/2009
Mul on hakand vanusega peavalud tihenema ja mida edasi seda hullemalt valutab.
Alles siis 2 päeva järjes olin valudes,tablett aitab vähendada natukeseks aga täitsa ära ei võta.
Pärast loen kõik eespool targad lingid ja jutud rahulikult läbi.
Alles siis 2 päeva järjes olin valudes,tablett aitab vähendada natukeseks aga täitsa ära ei võta.
Pärast loen kõik eespool targad lingid ja jutud rahulikult läbi.
accra- Moderaator
-
Postituste arv : 5652
Registration date : 16/02/2009
Mul on peavalu mitte meelekohas päris ,aga seal lähedal vasakul ehk siis ainult ühel pool.Pulseeriv valu väga tugev ja see käib ikka tihti külas .valuvaigisteid söön siis saan natuke inimene ka olla ,aga hetkel juba teist päeva.
Mannu, Sinu peavalu kõlab nagu migreen (sellele on iseloomulik, et valu on vaid ühel pool). Kuna aga migreeni diagnoosimiseks on palju kriteeriume, soovitan perearsti juurest kunagi läbi käia ja sellest juttu teha. On ju olemas ka spetsiaalsemaid ravimeid, mis Sul peavalu ehk leevendavad/ära hoiavad. Nõme ju piinelda valu käes pidevalt
Tavavaluvaigistid võivad ehk siis aidata, kui Sa neid kohe valu alguses sisse võtad (nagu ma ka eespool Tupsule seletasin). Mida kiiremini, seda parem. Aga ega nad siis kah aidata ei pruugi...
Tavavaluvaigistid võivad ehk siis aidata, kui Sa neid kohe valu alguses sisse võtad (nagu ma ka eespool Tupsule seletasin). Mida kiiremini, seda parem. Aga ega nad siis kah aidata ei pruugi...
Panen siia peavalu puudutava uudise. Soovitan sagedastel peavalutajatel kuulama minna, targad mehed räägivad
Ehk saab nii mõnigi oma peavaludele leevendust või küsimustele vastuseid!
Laupäeval, 19. mail Tartus Dorpati Konverentsikeskus toimub Eesti Peavalu Seltsi korraldatud üritus kõigile tervisehuvilistele - esimene Eesti Peavalu päev. Olete oodatud kuulama loenguid ja esitama küsimusi arstidele. Üritus on kõigile tasuta.
Kava:
Kell 13.00 loeng „Sagedasemate peavalude äratundmine“ (Struve saal)
Dr Mark Braschinsky, Tartu Ülikooli Kliinikumi närvikliiniku neuroloog, Eesti Peavalu Seltsi president
Kell 13.30 jututuba „Peavalu ja sport noores eas“ (Petersoni saal)
Osalevad:
• Grete Šadeiko, seitsmevõistleja, mitmekordne Eesti meister, Balti meister, TV 10 Olümpiastarti kõigi aegade rekordiomanik kaugushüppes ja kaheksavõistluses
• Alan Braschinsky, tennisist, mitmekordne Eesti meister, Euroopa juunior-tennisesarja paarismängu turniiride mitmekordne võitja
• Eesti Peavalu Seltsi juhatusse kuuluvad arstid
Kell 14.00 loeng „Peavalude ravi retseptivabade vahenditega“ (Struve saal)
Dr Sulev Haldre, Tartu Ülikooli Kliinikumi närvikliiniku neuroloog, Eesti Peavalu Seltsi juhatuse liige
Üritusel jagatakse peavaluteemalisi materjale, kaasa arvatud peavalu ja migreeni infovoldikuid, peavalu päevikuid, Eesti Peavalu Seltsi tutvustavaid materjale.
Ürituse korraldaja: Eesti Peavalu Selts.
Ehk saab nii mõnigi oma peavaludele leevendust või küsimustele vastuseid!
Laupäeval, 19. mail Tartus Dorpati Konverentsikeskus toimub Eesti Peavalu Seltsi korraldatud üritus kõigile tervisehuvilistele - esimene Eesti Peavalu päev. Olete oodatud kuulama loenguid ja esitama küsimusi arstidele. Üritus on kõigile tasuta.
Kava:
Kell 13.00 loeng „Sagedasemate peavalude äratundmine“ (Struve saal)
Dr Mark Braschinsky, Tartu Ülikooli Kliinikumi närvikliiniku neuroloog, Eesti Peavalu Seltsi president
Kell 13.30 jututuba „Peavalu ja sport noores eas“ (Petersoni saal)
Osalevad:
• Grete Šadeiko, seitsmevõistleja, mitmekordne Eesti meister, Balti meister, TV 10 Olümpiastarti kõigi aegade rekordiomanik kaugushüppes ja kaheksavõistluses
• Alan Braschinsky, tennisist, mitmekordne Eesti meister, Euroopa juunior-tennisesarja paarismängu turniiride mitmekordne võitja
• Eesti Peavalu Seltsi juhatusse kuuluvad arstid
Kell 14.00 loeng „Peavalude ravi retseptivabade vahenditega“ (Struve saal)
Dr Sulev Haldre, Tartu Ülikooli Kliinikumi närvikliiniku neuroloog, Eesti Peavalu Seltsi juhatuse liige
Üritusel jagatakse peavaluteemalisi materjale, kaasa arvatud peavalu ja migreeni infovoldikuid, peavalu päevikuid, Eesti Peavalu Seltsi tutvustavaid materjale.
Ürituse korraldaja: Eesti Peavalu Selts.
O.M.A. klubi :: Tervis :: Tervis
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1