Jõululauale, söödavad kingid
+7
Iirlane
Heleen
moniquela
babyapple
minaise
elefant
HoneyMoon
11 posters
O.M.A. klubi :: Kodu :: Kokandusnurk
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Jõululauale, söödavad kingid
Korralikus kuuseokste ja ehetega kaunistuses näeksid need kindlasti head välja
Võtad endale meelepärased puuviljad (õunad, ploomid, maasikad...), pintseldad üle munavalgega (pole sugugi palju vaja seda), raputad üle tuhksuhkruga. Lased kuivada ja kasutad lauakaunistuseks, mille hiljem saab ära süüa.
Viimati muutis seda HoneyMoon (Nelj 04 Märts 2010, 09:23). Kokku muudetud 6 korda
Re: Jõululauale, söödavad kingid
oi kui ilus ja samas väga lihtne :smaili: Püsiks see talveni meeles ka :girlsh:
Re: Jõululauale, söödavad kingid
Hea idee :smaili: Tavalise suhkruga jäävad ka imeilusad!
minaise- Juunikad 2008 abimode
Postituste arv : 152
Age : 42
Registration date : 25/05/2009
Re: Jõululauale, söödavad kingid
Magusad jõulumandlid
Need magusad mandlid meenutavad tuntud Olde Hansa mandleid.
Mandlid sobivad suurepäraselt jõululauale.
Ilusasti pakitult on see hea jõulukingitus magusasõbrale.
Mandleid küpsetades täitub kodu mõnusa jõuluaroomiga, mis ei jää alla piparkoogilõhnale!
Koostis:
1 dl suhkrut
1 tl jahvatatud kaneeli
0.25 tl jahvatatud nelki
0.25 tl ingveripulbrit
noaotsatäis riivitud muskaatpähklit
0.5 tl soola
1 munavalget
1.5 sl vett
300 g terveid mandleid (võivad olla nii kooritud kui koorimata)
Valmistamine:
Sega kausis suhkur, maitseained ja sool. Lisa kergelt klopitud munavalge ja vesi. Lisa mandlid ja sega, nii et mandlid oleks ühtlaselt suhkruseguga kaetud.
Tõsta mandlid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Rösti mandleid 150kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni mandlid on krõbedad ja kergelt pruunistunud. Kohe küpsetamise alguses keera mandleid paar korda, nii et need küpsetuspaberi külge kinni ei hakkaks. Keera paar korda ka küpsetamise ajal.
Lase toatemperatuuril jahtuda.
Pildi lisan hiljem - detsembris, kui esimene mandlite ports valmib.
Need magusad mandlid meenutavad tuntud Olde Hansa mandleid.
Mandlid sobivad suurepäraselt jõululauale.
Ilusasti pakitult on see hea jõulukingitus magusasõbrale.
Mandleid küpsetades täitub kodu mõnusa jõuluaroomiga, mis ei jää alla piparkoogilõhnale!
Koostis:
1 dl suhkrut
1 tl jahvatatud kaneeli
0.25 tl jahvatatud nelki
0.25 tl ingveripulbrit
noaotsatäis riivitud muskaatpähklit
0.5 tl soola
1 munavalget
1.5 sl vett
300 g terveid mandleid (võivad olla nii kooritud kui koorimata)
Valmistamine:
Sega kausis suhkur, maitseained ja sool. Lisa kergelt klopitud munavalge ja vesi. Lisa mandlid ja sega, nii et mandlid oleks ühtlaselt suhkruseguga kaetud.
Tõsta mandlid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Rösti mandleid 150kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni mandlid on krõbedad ja kergelt pruunistunud. Kohe küpsetamise alguses keera mandleid paar korda, nii et need küpsetuspaberi külge kinni ei hakkaks. Keera paar korda ka küpsetamise ajal.
Lase toatemperatuuril jahtuda.
Pildi lisan hiljem - detsembris, kui esimene mandlite ports valmib.
babyapple- Omaklubi kristall
- Postituste arv : 2705
Asukoht : Tallinn ja Suurupi
Registration date : 16/02/2009
Re: Jõululauale, söödavad kingid
SAKSA JÕULUKÜPSISED
Spitzbuben(Võrukaelad)
200g margariini
125g tuhksuhkurt
1 munavalge
näpuotsaga soola
2tl vaniljet
350g jahu
hapukat zeleed( punasesõstra,vaarika jne.)
tuhksuhkurt peale raputamiseks
VALMISTAMINE:
Margariin,tuhksuhkur ja munavalge vahustada,lisada sool ja vaniljesuhkur,veel veidi vahustada,jahu juurde sõeluda ja taignaks sõtkuda. Kätega vormida taignapall ja 30 min. külma panna.
Taigen ca. 2mm paksuseks lahti rullida ja piparkoogivormidega( õied,tähed...)küpsised vormida. Pooltele küpsistest teha sisse augud.
Küpsised asetada küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetada ettekuumutatud ahjus 200C juures 8-10min. Küpsetada,lasta jahtuda. Zelee soojaks teha, ühtlaseks segada ja tervetele küpsistele määrida, auguga küpsis asetada peale. Tuhksuhkur sõeluda üle küpsiste.
VANILLE-KIPFERL( VANILJESARVEKESED)
315g jahu
125g suhkurt
190g külma võid
30g jahvatatud metsapähkleid
5g küpsetuspulbrit
1 väike muna
näpuotsaga soola
15g vaniljesuhkrut
tuhksuhkurt pealeraputamiseks
VALMISTAMINE:
Jahu panna kaussi, keskele teha lohk, sinna panna suhkur. Külm või lõigata kuubikuteks ja koos jahvatatud pähklitega,küpsetuspulbri, soola, vanilje ja munaga jahule lisada. Sõtkuda ühtlaseks taignaks, sellest vormida rull, keerata kilesse ja umbes 1 tund külmas hoida.
Ahi 180 kraadini soojendada.
Taignast väikesed sarvekesed voolida, küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaaile asetada ja ca 10 min. kuldkollaseks küpsetada.
Soojad sarvekesed suhkru ja tuhksuhkru segus veeretada
ZIMTSTERNE (KANEELITÄHED)
250g hästi peeneks jahvatatud mandleid
5g kaneeli
250g suhkurt
3 munavalget
GLASUURIKS
1 munavalge
125g tuhksuhkurt
VALMISTAMINE:
Jahvatatud mandlid kaneeliga segada.
Munavalge ja suhkur kergelt kuumutada(40kraadini) ja hõõruda, kuni suhkur sulanud on.
Lisada kõik ained ja sõtkuda taignaks. Taigen 2-3 tundi külmas hoida, et sellel küllaldaselt tugevust oleks.
Taigen 8mm paksuseks lahti rullida, tähed vormida.
Munavalge tuhksuhkruga glasuuriks segada ja pintsliga tähed üle võõbata.
Ahi ettekuumutada 200 kraadini ja küpsetada ca 8 min.
Arvan,et sobivad samamoodi kingituseks ja pakitult just sinna piparkoogi karpidesse
Spitzbuben(Võrukaelad)
200g margariini
125g tuhksuhkurt
1 munavalge
näpuotsaga soola
2tl vaniljet
350g jahu
hapukat zeleed( punasesõstra,vaarika jne.)
tuhksuhkurt peale raputamiseks
VALMISTAMINE:
Margariin,tuhksuhkur ja munavalge vahustada,lisada sool ja vaniljesuhkur,veel veidi vahustada,jahu juurde sõeluda ja taignaks sõtkuda. Kätega vormida taignapall ja 30 min. külma panna.
Taigen ca. 2mm paksuseks lahti rullida ja piparkoogivormidega( õied,tähed...)küpsised vormida. Pooltele küpsistest teha sisse augud.
Küpsised asetada küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetada ettekuumutatud ahjus 200C juures 8-10min. Küpsetada,lasta jahtuda. Zelee soojaks teha, ühtlaseks segada ja tervetele küpsistele määrida, auguga küpsis asetada peale. Tuhksuhkur sõeluda üle küpsiste.
VANILLE-KIPFERL( VANILJESARVEKESED)
315g jahu
125g suhkurt
190g külma võid
30g jahvatatud metsapähkleid
5g küpsetuspulbrit
1 väike muna
näpuotsaga soola
15g vaniljesuhkrut
tuhksuhkurt pealeraputamiseks
VALMISTAMINE:
Jahu panna kaussi, keskele teha lohk, sinna panna suhkur. Külm või lõigata kuubikuteks ja koos jahvatatud pähklitega,küpsetuspulbri, soola, vanilje ja munaga jahule lisada. Sõtkuda ühtlaseks taignaks, sellest vormida rull, keerata kilesse ja umbes 1 tund külmas hoida.
Ahi 180 kraadini soojendada.
Taignast väikesed sarvekesed voolida, küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaaile asetada ja ca 10 min. kuldkollaseks küpsetada.
Soojad sarvekesed suhkru ja tuhksuhkru segus veeretada
ZIMTSTERNE (KANEELITÄHED)
250g hästi peeneks jahvatatud mandleid
5g kaneeli
250g suhkurt
3 munavalget
GLASUURIKS
1 munavalge
125g tuhksuhkurt
VALMISTAMINE:
Jahvatatud mandlid kaneeliga segada.
Munavalge ja suhkur kergelt kuumutada(40kraadini) ja hõõruda, kuni suhkur sulanud on.
Lisada kõik ained ja sõtkuda taignaks. Taigen 2-3 tundi külmas hoida, et sellel küllaldaselt tugevust oleks.
Taigen 8mm paksuseks lahti rullida, tähed vormida.
Munavalge tuhksuhkruga glasuuriks segada ja pintsliga tähed üle võõbata.
Ahi ettekuumutada 200 kraadini ja küpsetada ca 8 min.
Arvan,et sobivad samamoodi kingituseks ja pakitult just sinna piparkoogi karpidesse
Viimati muutis seda moniquela (Kolm 25 Nov 2009, 21:47). Kokku muudetud 2 korda
moniquela- Postituste arv : 76
Age : 46
Asukoht : Pärnumaa
Registration date : 26/10/2009
Re: Jõululauale, söödavad kingid
Honeymoon- mul on sama lugu. Jõuluootus nii hinge pugenud ja kuna gripi kartuses väga palju ringi ei seikle, möödubki aeg kodus pliidi ääres . Tegin täna babyapple'i retsepti järgi jõulumandleid, mmm...! Proovige ka, terve tuba lõhnab jõuluhõnguliselt ja maitsevad sama võrratult.
Heleen- Omaklubi pronks
- Postituste arv : 421
Age : 45
Asukoht : Tallinn
Registration date : 16/02/2009
Re: Jõululauale, söödavad kingid
Me tegime tytrega shokolaade kuusekaunistuseks.
Suuremad on tehtud spets vormidega, väiksemad eelmise aasta j6ulukalendri sisu vormidega.
Selle aasta kalendri sisuks on suuremad shokolaadid,nii et kui kalender tyhi,teeme kohe uue partii sisse.
Re: Jõululauale, söödavad kingid
Nii armsad, ja vaat et ära ei sööda enne, kui kuuse otsa jõuad panna:D
Monique- Omaklubi kristall
- Sügiselapsed 2009 abimode
Postituste arv : 4383
Age : 36
Asukoht : Viljandi
Registration date : 27/05/2009
Re: Jõululauale, söödavad kingid
Küll sul on alles palju ja häid mõtteid
Monique- Omaklubi kristall
- Sügiselapsed 2009 abimode
Postituste arv : 4383
Age : 36
Asukoht : Viljandi
Registration date : 27/05/2009
Re: Jõululauale, söödavad kingid
Iirlase idee on super ja see Honymooni kabe laud ka super.Peab järgi proovima
muffyns28- Omaklubi kuld
-
Postituste arv : 1364
Asukoht : Harjumaa
Registration date : 16/06/2009
Re: Jõululauale, söödavad kingid
Piparkoogi doomino on kyll hea! Eriti kingituseks.
Kui sa ei taha kaotada ,siis s88d salaja ylearused nupud ara !
Kui sa ei taha kaotada ,siis s88d salaja ylearused nupud ara !
Re: Jõululauale, söödavad kingid
Iirlane kirjutas:Piparkoogi doomino on kyll hea! Eriti kingituseks.
Kui sa ei taha kaotada ,siis s88d salaja ylearused nupud ara !
Kavalpea
Monique- Omaklubi kristall
- Sügiselapsed 2009 abimode
Postituste arv : 4383
Age : 36
Asukoht : Viljandi
Registration date : 27/05/2009
Re: Jõululauale, söödavad kingid
Nii vahvad mõtted
janee- Omaklubi kristall
- Postituste arv : 2650
Age : 38
Asukoht : viljandi mk.
Registration date : 07/10/2009
Re: Jõululauale, söödavad kingid
babyapple kirjutas:Magusad jõulumandlid
Need magusad mandlid meenutavad tuntud Olde Hansa mandleid.
Mandlid sobivad suurepäraselt jõululauale.
Ilusasti pakitult on see hea jõulukingitus magusasõbrale.
Mandleid küpsetades täitub kodu mõnusa jõuluaroomiga, mis ei jää alla piparkoogilõhnale!
Koostis:
1 dl suhkrut
1 tl jahvatatud kaneeli
0.25 tl jahvatatud nelki
0.25 tl ingveripulbrit
noaotsatäis riivitud muskaatpähklit
0.5 tl soola
1 munavalget
1.5 sl vett
300 g terveid mandleid (võivad olla nii kooritud kui koorimata)
Valmistamine:
Sega kausis suhkur, maitseained ja sool. Lisa kergelt klopitud munavalge ja vesi. Lisa mandlid ja sega, nii et mandlid oleks ühtlaselt suhkruseguga kaetud.
Tõsta mandlid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Rösti mandleid 150kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni mandlid on krõbedad ja kergelt pruunistunud. Kohe küpsetamise alguses keera mandleid paar korda, nii et need küpsetuspaberi külge kinni ei hakkaks. Keera paar korda ka küpsetamise ajal.
Lase toatemperatuuril jahtuda.
Pildi lisan hiljem - detsembris, kui esimene mandlite ports valmib.
Katsetasin ka...
Kuid mulle sool ja munavalge ei sobinud. Samuti ei leidnud ma kuskilt jahvatatud nelki. Niisiis minu retsept oli lõpuks:
1 dl suhkrut
1 tl jahvatatud kaneeli
0.25 tl piparkoogimaitseainet
0.25 tl ingveripulbrit
noaotsatäis riivitud muskaatpähklit
1 spl mett
300 g terveid mandleid
Tulemus oli super!!
Siki- Postituste arv : 259
Asukoht : Tartu
Registration date : 18/06/2009
Re: Jõululauale, söödavad kingid
Jahvatatud nelki polegi müügil. Seda peab ise jahvatama/purustama!
Minu meelest toob sool maitsed paremini esile ja täitsa asjakohane siin retseptis.
Muidugi võib esmapilgul ehmatada, et sool esineb magusate mandlite retseptis aga tulemust ta ei rikku, vastupidi hoopis.
Minu meelest toob sool maitsed paremini esile ja täitsa asjakohane siin retseptis.
Muidugi võib esmapilgul ehmatada, et sool esineb magusate mandlite retseptis aga tulemust ta ei rikku, vastupidi hoopis.
babyapple- Omaklubi kristall
- Postituste arv : 2705
Asukoht : Tallinn ja Suurupi
Registration date : 16/02/2009
Re: Jõululauale, söödavad kingid
Jahvatatud nelki on müügil küll. Kui õigesti mäletan, oli Meira oma ja maksab u 20,-.
Minu meelest teeb ka tsipake soola pigem maitse täiuslikumaks.
Minu meelest teeb ka tsipake soola pigem maitse täiuslikumaks.
Heleen- Omaklubi pronks
- Postituste arv : 421
Age : 45
Asukoht : Tallinn
Registration date : 16/02/2009
Re: Jõululauale, söödavad kingid
Võib-olla panin mina siis natuke liiga palju, et kõrvalmaitse tekkis
Siki- Postituste arv : 259
Asukoht : Tartu
Registration date : 18/06/2009
O.M.A. klubi :: Kodu :: Kokandusnurk
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Permissions in this forum:
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
|
|
Kolm 15 Juun 2016, 08:45 by ˇmiio23
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.138
Esm 15 Juun 2015, 12:41 by Mustlasplika
» Sassy vesi
Kolm 27 Mai 2015, 13:48 by Mustlasplika
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.137
Reede 24 Apr 2015, 10:14 by Triibuliine
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.136
Reede 17 Apr 2015, 23:30 by Triibuliine
» Suvikõrvitsa tagliatelle
Reede 17 Apr 2015, 18:54 by tsunaami
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.135
Esm 13 Apr 2015, 21:39 by Triibuliine
» Hommiku pirukas .
Püh 12 Apr 2015, 09:18 by accra
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.134
Reede 03 Apr 2015, 14:04 by Triibuliine
» Mis raamatut te hetkel loete?
Kolm 01 Apr 2015, 20:59 by tsunaami
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.133
Teis 31 Märts 2015, 21:39 by Triibuliine
» Mis värvi on Teie laste silmad?
Püh 29 Märts 2015, 22:46 by Mustlasplika
» Kas sulle meeldib saunas käia?
Püh 29 Märts 2015, 22:44 by ˇmiio23
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.132
Reede 27 Märts 2015, 08:44 by Triibuliine
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.131
Teis 24 Märts 2015, 20:06 by Triibuliine