Superõhuline maasikakook
4 posters
O.M.A. klubi :: Kodu :: Kokandusnurk :: Magusad toidud
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Superõhuline maasikakook
Retsept on pärist Maru sulest. Omalt poolt soovitaksin natuke rohkem
želatiini panna, kuna tulemus jäi natuke liigagi võdisev ja kooki oli
raske serveerida, aga 1-2 želatiini lehte rohkem panna ja seda
probleemi ei tohiks tekkida :01: Iseenesest on tegemist ühe parima maasikakoogiga, mis ma teinud/söönud olen, nii et, kellel sügavkülmas maasikaid üle, siis tasub proovida
Maasikakoogiks on vaja:
10 kaera- või šokolaadiküpsist (~160 g)
100 g võid
400 g kohupiimapastat (toru)
200 g Merevaiku (naturaalset)
2 dl vahukoort
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
sidruni riivitud koort
6lehte želatiini
5 sl keevkuuma vett
maasikaid (tükkidena) sisse
maasikaid viiludena peale
4 sl metsmaasikatarretist (Mikaado)
6 sl keevkuuma vett
Pudista kaera- või šokolaadiküpsised peeneks
puruks. Mina kasutasin riiulil seisvaid Digestive küpsiseid, mis küll enamasti
pole minu esimene valik. Šokolaadiküpsised on alati mõnusamad! Pudrunuia ja
taignarulliga saab asja kaunis valutult ära ajada. Sulatasin pannil või ning
valasin küpsisepurule, mätsisin sellest paraja massi ning surusin
küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi. Tõstsin vormi külma, et
või tahkuks ja nii korraliku koogipõhja moodustaks.
Seejärel hakkisin maasikad parajateks
kuubikuteks ja vahustasin vahukoore. Kolmandasse kaussi avasin ekstreemsete
võtetega kohupiimatoru (ikka veel pole leiutatud sellele tootele paremat
pakendit, mis ei ähvardaks silma lennata või vähemalt poolt kööki määrida?!),
sekka segasin topsi Merevaiku. Lisasin suhkru, maasikad ja vahukoore. Tõstsin
alt-üles liigutusega kõik õrnalt omavahel suhtlusesse.
Panin želatiinilehed külma veega paisuma.
Peale 5 minutit kurnasin ning valasin peale keevkuuma vee. Sulatasin. Kallasin
kohupiimamassile ning ajasin segusse laiali.
Valasin kogu massi koogivormi, tõstsin vormi
külmikusse ning jätsin 4-6 tunniks tahenema. Seejärel valmistasin isuäratava
ning maasikaajale kohase katte – puhtalt maasikatest. Ladusin viilud tihkelt
üksteise kõrvale ja peale, sulatasin metsmaasikatarretisest pool pakki
keevkuuma veega ning valasin maasikatele. Nii jäävad maasikad koogi külge ega lipsa
minema, kui nuga kord kooki lõikama asub.
želatiini panna, kuna tulemus jäi natuke liigagi võdisev ja kooki oli
raske serveerida, aga 1-2 želatiini lehte rohkem panna ja seda
probleemi ei tohiks tekkida :01: Iseenesest on tegemist ühe parima maasikakoogiga, mis ma teinud/söönud olen, nii et, kellel sügavkülmas maasikaid üle, siis tasub proovida
Maasikakoogiks on vaja:
10 kaera- või šokolaadiküpsist (~160 g)
100 g võid
400 g kohupiimapastat (toru)
200 g Merevaiku (naturaalset)
2 dl vahukoort
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
sidruni riivitud koort
6lehte želatiini
5 sl keevkuuma vett
maasikaid (tükkidena) sisse
maasikaid viiludena peale
4 sl metsmaasikatarretist (Mikaado)
6 sl keevkuuma vett
Pudista kaera- või šokolaadiküpsised peeneks
puruks. Mina kasutasin riiulil seisvaid Digestive küpsiseid, mis küll enamasti
pole minu esimene valik. Šokolaadiküpsised on alati mõnusamad! Pudrunuia ja
taignarulliga saab asja kaunis valutult ära ajada. Sulatasin pannil või ning
valasin küpsisepurule, mätsisin sellest paraja massi ning surusin
küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi. Tõstsin vormi külma, et
või tahkuks ja nii korraliku koogipõhja moodustaks.
Seejärel hakkisin maasikad parajateks
kuubikuteks ja vahustasin vahukoore. Kolmandasse kaussi avasin ekstreemsete
võtetega kohupiimatoru (ikka veel pole leiutatud sellele tootele paremat
pakendit, mis ei ähvardaks silma lennata või vähemalt poolt kööki määrida?!),
sekka segasin topsi Merevaiku. Lisasin suhkru, maasikad ja vahukoore. Tõstsin
alt-üles liigutusega kõik õrnalt omavahel suhtlusesse.
Panin želatiinilehed külma veega paisuma.
Peale 5 minutit kurnasin ning valasin peale keevkuuma vee. Sulatasin. Kallasin
kohupiimamassile ning ajasin segusse laiali.
Valasin kogu massi koogivormi, tõstsin vormi
külmikusse ning jätsin 4-6 tunniks tahenema. Seejärel valmistasin isuäratava
ning maasikaajale kohase katte – puhtalt maasikatest. Ladusin viilud tihkelt
üksteise kõrvale ja peale, sulatasin metsmaasikatarretisest pool pakki
keevkuuma veega ning valasin maasikatele. Nii jäävad maasikad koogi külge ega lipsa
minema, kui nuga kord kooki lõikama asub.
p2rnakas- Postituste arv : 234
Age : 36
Asukoht : Pärnu
Registration date : 13/08/2009
Re: Superõhuline maasikakook
Ma tahan kaaaaaaa!!!!
No niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii isuäratav!
Merevaigu v6ib vist asendada Philadelphiaga?
V6i yksk6ik millise toorjuustuga?
No niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii isuäratav!
Merevaigu v6ib vist asendada Philadelphiaga?
V6i yksk6ik millise toorjuustuga?
Re: Superõhuline maasikakook
Iirlane kirjutas:Ma tahan kaaaaaaa!!!!
No niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii isuäratav!
Merevaigu v6ib vist asendada Philadelphiaga?
V6i yksk6ik millise toorjuustuga?
Merevaik on küll sulatatud juust, mitte toorjuust, aga ma ei usu, et on suurt vahet. :hmmm: Toorjuustudest soovitan Philadelphia või Farmi naturaalset toorjuustu, Iirimaal Farmi oma ilmselt pole :01: Mingi vahe pidi toorjuustudel olema, et kõik ei sobi, aga Philadelphia on kindlapeale minek :smaili:
p2rnakas- Postituste arv : 234
Age : 36
Asukoht : Pärnu
Registration date : 13/08/2009
Re: Superõhuline maasikakook
Iirlane, ehk on teil araabikute poes sulatatud juustu? Ise olen seda saanud nii Taanis kui Norras, ehk on teilgi?
Re: Superõhuline maasikakook
Philadelphiat on meil igas poes.
Ja tegelt on muid sula juuste ka.
Ja tegelt peaks Mascarpone vaga hasti hoopis sellesse torti sobima!
Ja tegelt on muid sula juuste ka.
Ja tegelt peaks Mascarpone vaga hasti hoopis sellesse torti sobima!
Re: Superõhuline maasikakook
a meil pole kohupiima saada no seda 8iget...
pariisitar- Omaklubi kristall
-
Postituste arv : 2146
Age : 41
Asukoht : Pariis
Registration date : 16/02/2009
Re: Superõhuline maasikakook
pariisitar kirjutas:a meil pole kohupiima saada no seda 8iget...
Kohupiimapastat ka pole?
p2rnakas- Postituste arv : 234
Age : 36
Asukoht : Pärnu
Registration date : 13/08/2009
Re: Superõhuline maasikakook
iirlased ka ei tea mis on kohupiim, aga 6nneks selle eest muretsevad meil poolakad!
O.M.A. klubi :: Kodu :: Kokandusnurk :: Magusad toidud
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Permissions in this forum:
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
|
|
Kolm 15 Juun 2016, 08:45 by ˇmiio23
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.138
Esm 15 Juun 2015, 12:41 by Mustlasplika
» Sassy vesi
Kolm 27 Mai 2015, 13:48 by Mustlasplika
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.137
Reede 24 Apr 2015, 10:14 by Triibuliine
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.136
Reede 17 Apr 2015, 23:30 by Triibuliine
» Suvikõrvitsa tagliatelle
Reede 17 Apr 2015, 18:54 by tsunaami
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.135
Esm 13 Apr 2015, 21:39 by Triibuliine
» Hommiku pirukas .
Püh 12 Apr 2015, 09:18 by accra
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.134
Reede 03 Apr 2015, 14:04 by Triibuliine
» Mis raamatut te hetkel loete?
Kolm 01 Apr 2015, 20:59 by tsunaami
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.133
Teis 31 Märts 2015, 21:39 by Triibuliine
» Mis värvi on Teie laste silmad?
Püh 29 Märts 2015, 22:46 by Mustlasplika
» Kas sulle meeldib saunas käia?
Püh 29 Märts 2015, 22:44 by ˇmiio23
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.132
Reede 27 Märts 2015, 08:44 by Triibuliine
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.131
Teis 24 Märts 2015, 20:06 by Triibuliine