Makroonid
+2
Cat
accra
6 posters
O.M.A. klubi :: Kodu :: Kokandusnurk :: Magusad toidud
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Makroonid
Makroonid/Macarons.
Vaja läheb :
3 toasooja munavalget
30g suhkrut
120g mandlijahu
220g tuhksuhkrut
Soovitud värvi toiduvärvi.
Alustuseks nt sega mandlijahu ja tuhksuhkur,lase köögikombainist või mikseriga läbi ja sõelu välja.
Edasi vahusta munad ja lisa suhkur vähehaaval.
Kui munad ilusad kõvad,valged siis soovitud värv hulka ja sega spaadliga ära.Vaikselt lisa juurde ennem valmis sõelutud segu vähehaaval.
Sega spaadliga ilusaks säravaks ja siis ümara otsaga pritsikotti.
Edasi te väiksed tupsud kahele plaadile ja jäta seisma toasooja nii 1,5 tunniks ja siis ahju.
Ma küpsetasin 140 kraadi juures 15 minta .
Edasi terava noaga tõmmates sain makroonid ilusti kätte ja jahtudes juba soovitud möks vahele.
Ise kasutasin mango keedist ja ganachet.
Ise mul seekord oli mandlijahu tsipa vähem ,et vähendasin kõiki asju tiba .
Lisan ka lingi kus seletab/näitab puust ja punaseks https://www.youtube.com/watch?v=2L1zbAOQ3EI .
60g tuhksuhkrut on umbes 1dl ,et siis 4dl tuhksuhkrut
Vaja läheb :
3 toasooja munavalget
30g suhkrut
120g mandlijahu
220g tuhksuhkrut
Soovitud värvi toiduvärvi.
Alustuseks nt sega mandlijahu ja tuhksuhkur,lase köögikombainist või mikseriga läbi ja sõelu välja.
Edasi vahusta munad ja lisa suhkur vähehaaval.
Kui munad ilusad kõvad,valged siis soovitud värv hulka ja sega spaadliga ära.Vaikselt lisa juurde ennem valmis sõelutud segu vähehaaval.
Sega spaadliga ilusaks säravaks ja siis ümara otsaga pritsikotti.
Edasi te väiksed tupsud kahele plaadile ja jäta seisma toasooja nii 1,5 tunniks ja siis ahju.
Ma küpsetasin 140 kraadi juures 15 minta .
Edasi terava noaga tõmmates sain makroonid ilusti kätte ja jahtudes juba soovitud möks vahele.
Ise kasutasin mango keedist ja ganachet.
Ise mul seekord oli mandlijahu tsipa vähem ,et vähendasin kõiki asju tiba .
Lisan ka lingi kus seletab/näitab puust ja punaseks https://www.youtube.com/watch?v=2L1zbAOQ3EI .
60g tuhksuhkrut on umbes 1dl ,et siis 4dl tuhksuhkrut
Viimati muutis seda accra (Kolm 04 Dets 2013, 14:37). Kokku muudetud 1 kord
accra- Moderaator
-
Postituste arv : 5652
Age : 40
Asukoht : Joensuu
Registration date : 16/02/2009
Re: Makroonid
Ma ei teadnudki, et eestis ka need makroonid nii moes on ja et te neid teha oskate!!! Tublid naised!
Mitu korda enne katsetama peab, enne kui sellise tulemuse saab nagu teil?
Mitu korda enne katsetama peab, enne kui sellise tulemuse saab nagu teil?
Re: Makroonid
Nuh Cat mul oli esimene kord,ma enne olen neid aint telekast näind. Meil siin jookseb selline saade nagu "Koko Suomi leipoo" .Seal siis tehti ja no mul oli vaja ikka kohe ära proovida.
accra- Moderaator
-
Postituste arv : 5652
Age : 40
Asukoht : Joensuu
Registration date : 16/02/2009
Re: Makroonid
minul võttis ikka mitu katset enne kui leidsin õige retsepti ja tulemusega rahule jäin esimene kord läksid täiega aia taha ja ei kerkinud, teine kord ei kerkinud piisavalt jne
kuna macroons'de jaoks on mitu erinevat viisi siis tuleb lihtsalt endale sobivam leida
minu jaoks parim retsept:
140 gr munavalgeid
70 gr peensuhkurt
230 gr tuhksuhkurt
120 gr mandlijahu
2 gr soola
toiduvärvi soovi kohaselt.
Valmistamine:vahusta munavalged ja peensuhkur vahustada korralikult ( seni kuni kausist välja ei kuku kui kauss peaalaspidi keerata) ja lisa toiduvärv kui soovi. sõelu omavahel kokku mandlijahu,tuhksuhkur ja sool 2x ja siis sega ettevaatlikult munavalgete hulka. macroonide segu peaks olema mõnusalt sile ja mitte liiga vedel.
küpsetada 150 kraadi juures 20 minutit
kuna macroons'de jaoks on mitu erinevat viisi siis tuleb lihtsalt endale sobivam leida
minu jaoks parim retsept:
140 gr munavalgeid
70 gr peensuhkurt
230 gr tuhksuhkurt
120 gr mandlijahu
2 gr soola
toiduvärvi soovi kohaselt.
Valmistamine:vahusta munavalged ja peensuhkur vahustada korralikult ( seni kuni kausist välja ei kuku kui kauss peaalaspidi keerata) ja lisa toiduvärv kui soovi. sõelu omavahel kokku mandlijahu,tuhksuhkur ja sool 2x ja siis sega ettevaatlikult munavalgete hulka. macroonide segu peaks olema mõnusalt sile ja mitte liiga vedel.
küpsetada 150 kraadi juures 20 minutit
Re: Makroonid
Aitàh retsepti eest!
No ma kùsin seda, sest meil nàiteks oli telekas saade selle valmistamisest ja selgus, et enamik ei oskagi teha neid makroone!
No ma kùsin seda, sest meil nàiteks oli telekas saade selle valmistamisest ja selgus, et enamik ei oskagi teha neid makroone!
Re: Makroonid
Mul oma kolm-neli katset aga kalga pole alla saanud pealegi ei maitse nad mulle NIIväga, et tahaks veel tapelda nendega (no nagu sefiiriga soigusin siin seni, kuni pihta sain). Aga piltidel küll igati eeskujulikud makroonikud.
Re: Makroonid
Mul lapsed sõid hommikuks viimased. Mängisid ,et nemad on restoranis .
Igatahes nõuavad juurde,neile meeldisid.
Igatahes nõuavad juurde,neile meeldisid.
accra- Moderaator
-
Postituste arv : 5652
Age : 40
Asukoht : Joensuu
Registration date : 16/02/2009
Re: Makroonid
Mu lastele meeldiks ka, kui ma neid teha oskaks Aga jah, meile need makroonid küll ei meeldi... Kuigi tegelikult ajasid täitsa isu peale, hakka või neljas kord katsetama...
Re: Makroonid
Laste rõõmuks tegin jälle makroone,seekord sain isegi pildi tehtud.
Seest ganache ja apelsinimoos.
Seest ganache ja apelsinimoos.
accra- Moderaator
-
Postituste arv : 5652
Age : 40
Asukoht : Joensuu
Registration date : 16/02/2009
Re: Makroonid
Makroonid
150 g mandlijahu
150 g tuhksuhkrut
110 g munavalget
5 g vaniljesuhkrut
2 g soola
150 g suhkrut
37 g vett
Roosat toiduvärvi ( ma kasutasin osadel ka OLD GOLD värvi)
Täidiseks on mul soome Luumu marmelaadi
Kaalu ühte kaussi kokku kuivained – mandlijahu, tuhksuhkur, vaniljesuhkur ja sool. Nüüd sõelu saadud segu teise kaussi. Mandli sõelumisega läheb natuke aega ja kui kohe kuidagi ei taha mandlijahu läbi sõela minna, siis peaks seda veel jahvatama. Kui seda ei tee, siis võivad kestad jääda veidi krobelised. Jaga munavalge kahte kaussi – 55 g ja 55 g. Ühte munavalge-kaussi lisa natuke geelvärvi ja sega hoolikalt läbi (ära vahusta). Kalla värvitud munavalged kuivainete peale, ära sega! Jäta ootele.
Pane pliidi jurude valmis teine kauss munavalgetega ja mikser. Väikeses potis sega kokku suhkur ja vesi ning kuumuta, mitte päris max kuumusel, kuni siirupi temperatuur on 115 kraadi. Sel hetkel alusta munavalgete vahustamist, kohe täisvõimsusel. Kui siirupi temperatuur on 118 kraadi, siis eemalda pott tulelt ja kalla vaikselt siirup munavalgevahtu, jätkates pidevalt vahustamist (jah seda kõike peab suutma oma kahe käega samal ajal teha). Vahusta segu kuni selle temperatuur on langenud 50 kraadini. Nüüd kalla pool munasegust kuivainete kaussi ja sega hoolikalt spaatliga läbi. Lisa ka teine pool munavalgetest ja sega tainas õrnalt kokku. Ja ongi valmis!
Pane tainas kondiitrikotti ja pritsi sellest küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ca 2-3 cm diameetriga pallikesed. Võta ahjuplaat ühte kätte ja teise käega löö paar korda tugevasti alt, et pallikesed vajuksid kenasti ühtlasteks ja lamedateks. Jäta toatemperatuurile kuivama umbes 30 minutiks, kuni näpuga katsudes ei jää tainast näpu külge. Üldiselt retseptid soovitavad makroone kuivatada 20-30 minutit, mul kodus läheb aga 30-40 minutit – muidu tuleb esimene plaaditäis lõhkiste kestadega. Mina saan antud kogusest 2,5 plaaditäit. Küpseta makroone 150 kraadises ahjus umbes 12 minutit. Jälgi, et nad pealt ei pruunistuks! Kui ahi kipub kõrvetama, siis küpseta madalamal temperatuuril natuke pikemat aega. Valmidust saab kontrollida nii, et lükkad makrooni õrnalt näpuga külje pealt. Kui makroon “võbeleb” küpseta veel minut-paar, kui püsib kenasti paigal, siis on valmis! Lase makroonidel täielikult jahtuda ja eemalda plaadilt. Otsi poolikutele sobivad partnerid ja täida keskelt!
150 g mandlijahu
150 g tuhksuhkrut
110 g munavalget
5 g vaniljesuhkrut
2 g soola
150 g suhkrut
37 g vett
Roosat toiduvärvi ( ma kasutasin osadel ka OLD GOLD värvi)
Täidiseks on mul soome Luumu marmelaadi
Kaalu ühte kaussi kokku kuivained – mandlijahu, tuhksuhkur, vaniljesuhkur ja sool. Nüüd sõelu saadud segu teise kaussi. Mandli sõelumisega läheb natuke aega ja kui kohe kuidagi ei taha mandlijahu läbi sõela minna, siis peaks seda veel jahvatama. Kui seda ei tee, siis võivad kestad jääda veidi krobelised. Jaga munavalge kahte kaussi – 55 g ja 55 g. Ühte munavalge-kaussi lisa natuke geelvärvi ja sega hoolikalt läbi (ära vahusta). Kalla värvitud munavalged kuivainete peale, ära sega! Jäta ootele.
Pane pliidi jurude valmis teine kauss munavalgetega ja mikser. Väikeses potis sega kokku suhkur ja vesi ning kuumuta, mitte päris max kuumusel, kuni siirupi temperatuur on 115 kraadi. Sel hetkel alusta munavalgete vahustamist, kohe täisvõimsusel. Kui siirupi temperatuur on 118 kraadi, siis eemalda pott tulelt ja kalla vaikselt siirup munavalgevahtu, jätkates pidevalt vahustamist (jah seda kõike peab suutma oma kahe käega samal ajal teha). Vahusta segu kuni selle temperatuur on langenud 50 kraadini. Nüüd kalla pool munasegust kuivainete kaussi ja sega hoolikalt spaatliga läbi. Lisa ka teine pool munavalgetest ja sega tainas õrnalt kokku. Ja ongi valmis!
Pane tainas kondiitrikotti ja pritsi sellest küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ca 2-3 cm diameetriga pallikesed. Võta ahjuplaat ühte kätte ja teise käega löö paar korda tugevasti alt, et pallikesed vajuksid kenasti ühtlasteks ja lamedateks. Jäta toatemperatuurile kuivama umbes 30 minutiks, kuni näpuga katsudes ei jää tainast näpu külge. Üldiselt retseptid soovitavad makroone kuivatada 20-30 minutit, mul kodus läheb aga 30-40 minutit – muidu tuleb esimene plaaditäis lõhkiste kestadega. Mina saan antud kogusest 2,5 plaaditäit. Küpseta makroone 150 kraadises ahjus umbes 12 minutit. Jälgi, et nad pealt ei pruunistuks! Kui ahi kipub kõrvetama, siis küpseta madalamal temperatuuril natuke pikemat aega. Valmidust saab kontrollida nii, et lükkad makrooni õrnalt näpuga külje pealt. Kui makroon “võbeleb” küpseta veel minut-paar, kui püsib kenasti paigal, siis on valmis! Lase makroonidel täielikult jahtuda ja eemalda plaadilt. Otsi poolikutele sobivad partnerid ja täida keskelt!
karima1- Omaklubi pronks
- Postituste arv : 417
Asukoht : Tun
Registration date : 28/09/2013
Re: Makroonid
need kadusid laualt sekundite jooksul viuhhhhhhhhh ja läinud olidki ....
karima1- Omaklubi pronks
- Postituste arv : 417
Asukoht : Tun
Registration date : 28/09/2013
Re: Makroonid
Ma kujutan täitsa ette. Ja maitse on sama nagu poest ostetutel? Ma ikka kardan alati nâssu kôik ajada, nagu selle sefiiriga millega ma hakkama ei saanudki
Re: Makroonid
jh täitsa õige maitse oli nagu oleks Pariisis neid söömas mmmm
karima1- Omaklubi pronks
- Postituste arv : 417
Asukoht : Tun
Registration date : 28/09/2013
Re: Makroonid
Miks mõnes kohas on kirjas, et peavad plaadil tarduma 1,5h ja mõnes taas, et 20-30 minutit. See siis enne ahju minekut
tsunaami- Administraator
- Postituste arv : 733
Age : 42
Asukoht : Soome
Registration date : 15/05/2012
Re: Makroonid
neile peab kilejas kate peale tekkima.sõrmega katsud siis ei tohi su sõrme külge midagi jääda,kui on kõik ok siis panedki ahju
karima1- Omaklubi pronks
- Postituste arv : 417
Asukoht : Tun
Registration date : 28/09/2013
O.M.A. klubi :: Kodu :: Kokandusnurk :: Magusad toidud
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Permissions in this forum:
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
|
|
Kolm 15 Juun 2016, 08:45 by ˇmiio23
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.138
Esm 15 Juun 2015, 12:41 by Mustlasplika
» Sassy vesi
Kolm 27 Mai 2015, 13:48 by Mustlasplika
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.137
Reede 24 Apr 2015, 10:14 by Triibuliine
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.136
Reede 17 Apr 2015, 23:30 by Triibuliine
» Suvikõrvitsa tagliatelle
Reede 17 Apr 2015, 18:54 by tsunaami
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.135
Esm 13 Apr 2015, 21:39 by Triibuliine
» Hommiku pirukas .
Püh 12 Apr 2015, 09:18 by accra
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.134
Reede 03 Apr 2015, 14:04 by Triibuliine
» Mis raamatut te hetkel loete?
Kolm 01 Apr 2015, 20:59 by tsunaami
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.133
Teis 31 Märts 2015, 21:39 by Triibuliine
» Mis värvi on Teie laste silmad?
Püh 29 Märts 2015, 22:46 by Mustlasplika
» Kas sulle meeldib saunas käia?
Püh 29 Märts 2015, 22:44 by ˇmiio23
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.132
Reede 27 Märts 2015, 08:44 by Triibuliine
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.131
Teis 24 Märts 2015, 20:06 by Triibuliine