O.M.A. klubi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aniitrami katsetused riidemähkmete vallas

Go down

22082012

Postitamine 

Aniitrami katsetused riidemähkmete vallas Empty Aniitrami katsetused riidemähkmete vallas

Siia teemasse hakkan järjejutuna kirja panema minu ja mu tütrekese käekäiku korduvkasutatavate mähkmete (edaspidi kasutusel ka väljendid "pestavad mähkmed" ja "riidemähkmed") kasutajatena. Et panna kirja kõik hea ja halb, ausalt, just nii, nagu on. Siis on endal hea silma peal hoida ja kunagi lugeda ja ehk pakub mõnele teiselegi huvi.
Ei püüa selle kirjutisega kedagi riidemähkmeid kasutama "meelitada" ega ei tee maha ühekordseid mähkmeid. Ja kuna kõik kirjutatu on minu oma kogemus, siis palun mitte absoluutsena võtta. Sest reegel on, et see, mis sobib ühele ei sobi alati teisele. Ja kes teab, äkki lõpevad me katsetused juba nädalakese pärast postitusega "meie enam ei jaksa" Aniitrami katsetused riidemähkmete vallas 296785

Kes?
Omaklubi kasutaja Aniitram, 25a vana, kogemusteta noor emme ja tema armas tütreke, pere esimene laps. Ainult rinnapiimatoidul, rõõmus ja roosa. Aniitrami katsetused riidemähkmete vallas 866508 Kuna tütreke on veel nii noor (esimest korda kandis terve päeva riidemähkmeid 1 kuu ja 2 päeva vanuselt), siis kindlat päevakava meil pole. Magab ja sööb siis, kui soovib.

Miks?
Võib tekkida küsimus, et miks tänapäeval keegi enam mähkmete pesemise-kuivatamise-voltimisega "mässata" viitsib. On ju ühekordseid mähkmeid poes terve sektsioonitäis olemas. Osta ja kasuta ning viska siis ära.

Korduvkasutatavate mähkmete plussiks tuuakse välja kahte poolt. Esiteks olevat riidemähkmed beebi pepule paremad, kuna nad lasevad nahal paremini hingata ja seega on haudumusi-lööbeid vähem. Lisaks sisaldavad ühekordsed mähkmed geeli ning see on tegelikult tervisele kahjulikke aineid sisaldav. Teiseks pooleks tuuakse ära looduse hoidmisega seotud küljed. Ühekordsete mähkmete kasutamine tekitab tonnide viisi prügi, mis prügilates laguneb aastasadu. Samas kulutab riidemähkmete kasutamine pesemiseks vett, mis ju vägagi oluline loodusvara.

Mina, olles eelnevalt lugenud erinevaid allikaid, olen jõudnud enda sees tundmusele, et mida vähem keemiat ma enda lapse ligi lasen, seda parem. Puhas kangas vastu ihu on ju etem kui mingit veidrat aroomi eritav paber, mis pissiga kokkupuutudes mitmekordseks paisub (siinkohal mainin, et mõni pabermähe meeldib mulle palju rohkem kui mõni teine ja seega ei pea ma pabermähkmeid mitte üdini pahaks). Haudumuste ja mähkmelöövete kohta ei ole mul veel (õnneks) eriti kogemusi ja seega eriti kommentaare. Kui tütreke oli päris pisi ja pidi nr1 mähkmeid kandma, kasutasime ära nii Liberod, Huggiesid kui ka Pampersid. Viimased andsid küll meie lapsele lööbe, aga otseselt hauduma ei läinud ta mitte ühtetegagi.
Looduse hoidmise koha pealt pean puhast vett vägagi oluliseks varaks ja seda kergekäeliselt raisata tõesti ei tahaks. Samas, mõte sellest, et mu titake aastas tonni prügi tekitab, mis kuskil maalapil paarsada aastat laguneb, häirib mind ka väga. Ja kuna pesen mähkmeid koos muu pesuga, kasutades tavalist peruprogrammi, siis ei usu, et see veekulu ka üüratult palju suureneb. Leotamiseks (kogun päeva-paari jooksul mustad mähkmed ämbrisse vette ja siis pesen masinaga) kasutan üldjuhul tütre enda vannivett. Ja lõpuks tundub mulle, et Eestis väga suurt veeprobleemi (veel) ei ole, aga maad on küll vähe, mistõttu tahaksin seda näha pigem ilusa metsatukana kui prügilana.

Kust saada infot?
Mina lugesin palju juttu siit blogist: [You must be registered and logged in to see this link.] . Ja sealt läbi viidete edasi minnes on võimalik palju infot saada. Siinkohal aitäh selle blogi autorile Aniitrami katsetused riidemähkmete vallas 400796

Tänapäeval on korduvkasutatavaid mähkmeid väga palju ning seega võimalusi ka palju. Et igaüks endale sobiva viis leiaks. Erinevate mähkmetüüpide kohta teen ehk eraldi sissekande, aga praegu panen siia ühe hea lingi, kust ülevaade saada: [You must be registered and logged in to see this link.].

Ja tundub, et sissejuhatavast jutust esialgu piisab, kuna tütreke ärkas üles ja ei luba mul enam arvutiekraani ees istuda Aniitrami katsetused riidemähkmete vallas 824600 Edaspidi siis juttu juba sellest, mida meie kasutame ja kuidas kõik edeneb.
aniitram
aniitram

Postituste arv : 159
Registration date : 21/11/2009

Tagasi üles Go down

Share this post on: reddit

Aniitrami katsetused riidemähkmete vallas :: Comments

siq29

Postitamine Nelj 23 Aug 2012, 00:37  siq29

Seda päevikut hakkan huviga jälgima, sest minu kolm last on ka riidemähmetega üles kasvanud. Tõsi jah, küll osaliselt, sest öörahu huvides olid neil öösiti pabermähkmed all ja pikematel kodust eemalolekutel ka, nt kellelegi külla minnes või pikemal poetuuril. Aga pabermähkmete osakaal vähenes laste kasvades, sest pissimiste-kakamiste vahed muutuvad ju pikemaks. Ja mina pooldan riidest mähkmeid. [You must be registered and logged in to see this image.]

Tagasi üles Go down

Pärlike

Postitamine Laup 25 Aug 2012, 09:13  Pärlike

Väga hea! Aniitrami katsetused riidemähkmete vallas 547149
Mina hakkan ka seda jälgima Aniitrami katsetused riidemähkmete vallas 662237
Pole ise riidemähkmeid seni kummagi lapsega kasutanud, kuid see mõte on ikka peas keerelnud küll... Ei ole seni tundnud ka ühtegi oma põlvkonna inimest, kes selle läbi oleks teinud, kuid nüüd (kuna ma ikkagi aniitrami päris hästi tean Aniitrami katsetused riidemähkmete vallas 824600 ) saan ehk järgmiseks korraks elava eeskuju - kes teab Aniitrami katsetused riidemähkmete vallas 824600

Tagasi üles Go down

Postitamine   Sponsored content

Tagasi üles Go down

Tagasi üles

- Similar topics