Aedoakaunad tomatipürees
O.M.A. klubi :: Kodu :: Kokandusnurk :: Hoidised
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Aedoakaunad tomatipürees
Retsept, mille ma eeskujuks võtsin, on pärit Aive Luigela raamatust "Hoidised".
Seal oli õpetuses sedasi, et aedoakaunad tuleb eraldi ära keeta, laduda purki ja teises potis tehtud tomatipüree peale kallata. Laisa perenaise kombel lõin mina toored ja tükeldatud aedoakaunad koos purustatud tomatitega koos potti ja keetsin neid koos.
Tšillipaprikapulbrit asendasin magusa paprika pulbriga.
Tomateid ma ei koorinud, nagunii käisin neist saumikseriga üle.
Minu kogused olid siis sellised:
7,7 kg purustatud tomatite ja tükeldatud aedubade segu.
Nende vahekord oli täiesti tunde järgi, et ikka ubasem oleks ja arvestada tuleb ka muidugi vedeliku aurumist, seega algul oli segu üsna vedel.
(kogus selgus möginat täis pandud poti kaalumisel, poti kaalu selles koguses ei ole)
1 terve küüslauk.
Küüned purustada või hakkida, kuidas kellelegi meeldib, mina surusin läbi küüslaugupressi.
1 pakk (20g) magusa paprika pulbrit
1 pakk (8g) kuivatatud basiilikut
(Paprikapulber ja basiilik olid mingis roosakas pakis, Anatols on nimi pakil)
2 sl jämedat soola
4 sl suhkrut (triiki)
õli
Panin kõik asjad korraga keema. Keetsin ilma kaaneta ja aeg-ajalt segades päris kaua.
Kella ei vaadanud, aga ma usun, et ikka mõni tund tuli ära... kolm ehk? Mida kauem keeta, seda paremaks muutub tomatipüree maitse. Mina keetsin nii kaua, kuni valmis mögina paksus oli potis paras, et tomatipüree ikka püree moodi oleks. Muidugi oli algne kogus vedeliku aurumise tõttu tunduvalt vähenenud ja see oligi eesmärk, liigset vedelikku välja aurutada.
Sellest 7,7 kg algsest kogusest jäi järele 11 pooleliitrise purgi jagu (vist hästi pisut suuremad, kui pool liitrit, need on need purgid, milles poes supipõhjasid jms müüakse) ehk umbes 5,5-6 liitrit valmis hoidist.
Kusjuures minul oli sedasi, et pott sai tühjaks ja viimane purk ääreni täis.
Aga maitse? JUMALIK!!!!
Järgmisel aastal läheb see kindlasti kordamisele!
Seal oli õpetuses sedasi, et aedoakaunad tuleb eraldi ära keeta, laduda purki ja teises potis tehtud tomatipüree peale kallata. Laisa perenaise kombel lõin mina toored ja tükeldatud aedoakaunad koos purustatud tomatitega koos potti ja keetsin neid koos.
Tšillipaprikapulbrit asendasin magusa paprika pulbriga.
Tomateid ma ei koorinud, nagunii käisin neist saumikseriga üle.
Minu kogused olid siis sellised:
7,7 kg purustatud tomatite ja tükeldatud aedubade segu.
Nende vahekord oli täiesti tunde järgi, et ikka ubasem oleks ja arvestada tuleb ka muidugi vedeliku aurumist, seega algul oli segu üsna vedel.
(kogus selgus möginat täis pandud poti kaalumisel, poti kaalu selles koguses ei ole)
1 terve küüslauk.
Küüned purustada või hakkida, kuidas kellelegi meeldib, mina surusin läbi küüslaugupressi.
1 pakk (20g) magusa paprika pulbrit
1 pakk (8g) kuivatatud basiilikut
(Paprikapulber ja basiilik olid mingis roosakas pakis, Anatols on nimi pakil)
2 sl jämedat soola
4 sl suhkrut (triiki)
õli
Panin kõik asjad korraga keema. Keetsin ilma kaaneta ja aeg-ajalt segades päris kaua.
Kella ei vaadanud, aga ma usun, et ikka mõni tund tuli ära... kolm ehk? Mida kauem keeta, seda paremaks muutub tomatipüree maitse. Mina keetsin nii kaua, kuni valmis mögina paksus oli potis paras, et tomatipüree ikka püree moodi oleks. Muidugi oli algne kogus vedeliku aurumise tõttu tunduvalt vähenenud ja see oligi eesmärk, liigset vedelikku välja aurutada.
Sellest 7,7 kg algsest kogusest jäi järele 11 pooleliitrise purgi jagu (vist hästi pisut suuremad, kui pool liitrit, need on need purgid, milles poes supipõhjasid jms müüakse) ehk umbes 5,5-6 liitrit valmis hoidist.
Kusjuures minul oli sedasi, et pott sai tühjaks ja viimane purk ääreni täis.
Aga maitse? JUMALIK!!!!
Järgmisel aastal läheb see kindlasti kordamisele!
O.M.A. klubi :: Kodu :: Kokandusnurk :: Hoidised
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Permissions in this forum:
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Kolm 15 Juun 2016, 08:45 by ˇmiio23
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.138
Esm 15 Juun 2015, 12:41 by Mustlasplika
» Sassy vesi
Kolm 27 Mai 2015, 13:48 by Mustlasplika
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.137
Reede 24 Apr 2015, 10:14 by Triibuliine
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.136
Reede 17 Apr 2015, 23:30 by Triibuliine
» Suvikõrvitsa tagliatelle
Reede 17 Apr 2015, 18:54 by tsunaami
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.135
Esm 13 Apr 2015, 21:39 by Triibuliine
» Hommiku pirukas .
Püh 12 Apr 2015, 09:18 by accra
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.134
Reede 03 Apr 2015, 14:04 by Triibuliine
» Mis raamatut te hetkel loete?
Kolm 01 Apr 2015, 20:59 by tsunaami
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.133
Teis 31 Märts 2015, 21:39 by Triibuliine
» Mis värvi on Teie laste silmad?
Püh 29 Märts 2015, 22:46 by Mustlasplika
» Kas sulle meeldib saunas käia?
Püh 29 Märts 2015, 22:44 by ˇmiio23
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.132
Reede 27 Märts 2015, 08:44 by Triibuliine
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.131
Teis 24 Märts 2015, 20:06 by Triibuliine