Meekook!!
4 posters
O.M.A. klubi :: Kodu :: Kokandusnurk :: Magusad toidud
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Meekook!!
Taigen:
200g suhkurt
2 spl mett
180g võid
3 muna
2tl soodat
430g jahu
Kihtide vaheline täidis:
1500g hapukoort
200g suhkurt
Sega hapukoor suhkruga ja pane külmkappi seisma. Sega seda aeg-ajalt.
Vahusta munad kohevaks vahuks.
Aseta suhkur ja või potti ja kuumuta madalal kuumusel sulamiseni. Lisa mesi ja lase kogu segul podiseda. Tõsta pott tulelt ja lisa koguaeg segades munavaht. Sega edasi ja lisa sujuvalt eelnevalt omavahel läbi segatud sooda ja jahu. Lase taignal jahtuda.
Nüüd jaga taigen 5 portsuks. Iga pallike rulli umbes küpsetusplaadi suuruseks.
Kõik kihid ära küpsetada 180 kraadises ahjus 7-8 minutit.
Lõika plaatidel ääred sirgeks ja määri kõikide kihtide vahele eelnevalt valmistatud hapukoore-suhkru segu. Viimase plaadi peale määri hapukoor ja sinna peale purusta äralõigatud osadest tehtud puru. Lase koogil üleöö külmkapis seista.
Supper hea kook:)
erlex- Omaklubi teemant
-
Postituste arv : 5078
Asukoht : Mulgimaa
Registration date : 15/12/2009
Re: Meekook!!
Minu meekook
Meekook
Kogusest tuleb suur ahjuplaadi suurune kook
Taigen:
200g võid
4-5 sl mett(mina panin 250 g mett)
4 suurt muna
275g (u. 3 dl) suhkrut
2 tl soodat
700-800g (u. 11,5-13,5 dl) jahu
Kreem:
1,5 kg 20% hapukoort
225g (2,5dl) suhkrut
hea sorts mett
Sulata potis või ja mesi ning jäta jahtuma
Vahusta munad suhkruga. Pidevalt segades nirista sisse või-meesegu ning lõpuks sega hulka ka sooda.Lisa järk-järgult tainale jahu , ise pidevalt puulusikaga segades. Lisa jahu nii kaua, kuni taigen lööb kausi küljest lahti ning tundub rullitav. Taigen peaks olema tihke, aga samas pehme.
Mida suurem on meekogus tainas, seda rohkem ta jahu vajab.Aseta ahi 180 kraadi juurde soojenema.
Jaga taigen neljaks -viieks ning rulli iga osa suurele küpsetusplaadi suurusele küpsetuspaberile. Taina alla ja peale raputa veidi jahu, et rullimist lihtsamaks muuta
Küpseta iga põhja 180 kraadi juures umbes 6-7 minutit või kuni taigen omastab kuldpruunika värvuse.Valmista põhjade küpsetamise ajal vahele kreem. Selleks sega hapukoor suhkruga ning jäta ootele.
Kui põhjad on küpsetatud, siis lõika neilt ära ääred, et jääksid ühesuurused plaadid.
Lao plaadid üksteise otsa ja iga kihi vahele määri hapukoorekreemi.
Kreemi peab iga kihi vahele mahutama võimalikult palju, et kook mahlane jääks. Määri kreemi peale ja ära lõigatud ääred purusta koogi peale.Lase koogil külmikus seista üleöö siis imbub kreem mõnusalt sisse ja jääb väga hea! ootamine on raske kuid peab kannatama
Meekook
Kogusest tuleb suur ahjuplaadi suurune kook
Taigen:
200g võid
4-5 sl mett(mina panin 250 g mett)
4 suurt muna
275g (u. 3 dl) suhkrut
2 tl soodat
700-800g (u. 11,5-13,5 dl) jahu
Kreem:
1,5 kg 20% hapukoort
225g (2,5dl) suhkrut
hea sorts mett
Sulata potis või ja mesi ning jäta jahtuma
Vahusta munad suhkruga. Pidevalt segades nirista sisse või-meesegu ning lõpuks sega hulka ka sooda.Lisa järk-järgult tainale jahu , ise pidevalt puulusikaga segades. Lisa jahu nii kaua, kuni taigen lööb kausi küljest lahti ning tundub rullitav. Taigen peaks olema tihke, aga samas pehme.
Mida suurem on meekogus tainas, seda rohkem ta jahu vajab.Aseta ahi 180 kraadi juurde soojenema.
Jaga taigen neljaks -viieks ning rulli iga osa suurele küpsetusplaadi suurusele küpsetuspaberile. Taina alla ja peale raputa veidi jahu, et rullimist lihtsamaks muuta
Küpseta iga põhja 180 kraadi juures umbes 6-7 minutit või kuni taigen omastab kuldpruunika värvuse.Valmista põhjade küpsetamise ajal vahele kreem. Selleks sega hapukoor suhkruga ning jäta ootele.
Kui põhjad on küpsetatud, siis lõika neilt ära ääred, et jääksid ühesuurused plaadid.
Lao plaadid üksteise otsa ja iga kihi vahele määri hapukoorekreemi.
Kreemi peab iga kihi vahele mahutama võimalikult palju, et kook mahlane jääks. Määri kreemi peale ja ära lõigatud ääred purusta koogi peale.Lase koogil külmikus seista üleöö siis imbub kreem mõnusalt sisse ja jääb väga hea! ootamine on raske kuid peab kannatama
karima1- Omaklubi pronks
- Postituste arv : 417
Asukoht : Tun
Registration date : 28/09/2013
Re: Meekook!!
Suured tânud, karima!!! Väga ahvatlev tundub!! Peab kohe poodi mee järgi minema, et kooki teha!
Re: Meekook!!
meekook on nii hea eriti kui kaua seisab st tõmbab
karima1- Omaklubi pronks
- Postituste arv : 417
Asukoht : Tun
Registration date : 28/09/2013
Re: Meekook!!
Minu meekook sai selline, mina vähendasin kardinaalselt suhkru kogust, taignasse ei pannud üldse suhkrut, ainult mett ja hapukoore sisse sai ka vähem suhkrut pandud, on selline hea ja mahe kook. Ja soodat panin ka vähem, kuidagi jubedalt võimendus seal see sooda maitse. Kui sai esimene kord tehtud ja oli jube sooda maitse, siis järgmine kord otsustasin, et panen vähem ja kõik toimis normaalselt.
O.M.A. klubi :: Kodu :: Kokandusnurk :: Magusad toidud
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Permissions in this forum:
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Kolm 15 Juun 2016, 08:45 by ˇmiio23
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.138
Esm 15 Juun 2015, 12:41 by Mustlasplika
» Sassy vesi
Kolm 27 Mai 2015, 13:48 by Mustlasplika
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.137
Reede 24 Apr 2015, 10:14 by Triibuliine
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.136
Reede 17 Apr 2015, 23:30 by Triibuliine
» Suvikõrvitsa tagliatelle
Reede 17 Apr 2015, 18:54 by tsunaami
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.135
Esm 13 Apr 2015, 21:39 by Triibuliine
» Hommiku pirukas .
Püh 12 Apr 2015, 09:18 by accra
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.134
Reede 03 Apr 2015, 14:04 by Triibuliine
» Mis raamatut te hetkel loete?
Kolm 01 Apr 2015, 20:59 by tsunaami
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.133
Teis 31 Märts 2015, 21:39 by Triibuliine
» Mis värvi on Teie laste silmad?
Püh 29 Märts 2015, 22:46 by Mustlasplika
» Kas sulle meeldib saunas käia?
Püh 29 Märts 2015, 22:44 by ˇmiio23
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.132
Reede 27 Märts 2015, 08:44 by Triibuliine
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.131
Teis 24 Märts 2015, 20:06 by Triibuliine