Rohenäppude eri
+11
minake
accra
babyapple
Mõrumantsik
mitike
erlex
pariisitar
Heily
HoneyMoon
siq29
tixit
15 posters
O.M.A. klubi :: Kodu :: Koduaed
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2 • 1, 2
Rohenäppude eri
Olete juba mõelnud, milliseid taimi sel aastal aiamaale või rõdupotti istutada kavatsete. Kas kasvatate ise taimed ette või ostate poest/turult?
Ise panin mulda basiiliku, peterselli ja murulaugu seemned. Need potid on ilusasti rohelised juba.
Aiamaad mul pole, seega pean pisikese rõduga hakkama saama aga soovid on üüratud . Hernest tahaks proovida ja kindlasti tulevad ka mingid lilled. Ja maasikaid tahaks ja huvi pärast tahaks ka kartulikasvatamist rõdul proovida.
Ise panin mulda basiiliku, peterselli ja murulaugu seemned. Need potid on ilusasti rohelised juba.
Aiamaad mul pole, seega pean pisikese rõduga hakkama saama aga soovid on üüratud . Hernest tahaks proovida ja kindlasti tulevad ka mingid lilled. Ja maasikaid tahaks ja huvi pärast tahaks ka kartulikasvatamist rõdul proovida.
Re: Rohenäppude eri
Olen rõdul kasvatanud tilli, salatit. basiilikut.
Minu rõdu basiilik maitses nagu ikka kuigi oli selline pisike ja kidur.
Siiski lähevad ka see aasta basiilikupoisid rõdupotti- kasutan ilmselt kevadel ostetud toidupoe juurviljaosakonna potitaimi neid saab suurepäraselt edasi kasvatada.
Minu rõdu basiilik maitses nagu ikka kuigi oli selline pisike ja kidur.
Siiski lähevad ka see aasta basiilikupoisid rõdupotti- kasutan ilmselt kevadel ostetud toidupoe juurviljaosakonna potitaimi neid saab suurepäraselt edasi kasvatada.
Külaline- Külaline
Meil lähevad nii peenrad, kartulipõld kui ka kasvuhoone täisistutamisele-külvamisele. Tomatiseemned on juba kõik kenasti idanenud ja ilusad taimehakatised hakkavad esimest pärislehte looma, peagi tuleb nad iga taimeke eraldi potti istutada. Peenrale lähevad petersell, porgand, hernes, aeduba, sibul, till, põlduba jms, kõike veel päris läbi mõelnud ei ole. Kasvuhoonesse paneme kurki ka, needki taimed kasvatame ise ette.
Minu selle aasta eesmärk on endale üks ilus ürdipeenar sisse seada. Sinna siis plaan panna aed-piparrohi, kurgirohi, petersell, murulauk, sidrunmeliss, basiilik, till, saialilled, mungalilled (nende õied imehea lisand salatisse), lavendel, oblikas... Midagi oli kindlasti veel, aga praegu ei tule meelde. Ettekasvatamist vajavad taimed lähevad uuel nädalal pottidesse. Lisaks on siis aias veel kaks lilleaedikut ja väikse piiga peenar, kus siis kasvavad igasugused asjad, mis laps ise välja valib (eelmisel aastal nt. kaks kartulit, porgandid, saialailled, herned, päevalilled, till, kurk jne).
Kuna me sygisel kolisime, siis on meil selllel aastal esimest korda t2itsa enda aed ja plaanid on suured. Aed ei ole v2ga suur, aga tagumisse otsa teen paar peenart porgandi, herne, tilli, sibula, kyyslaugu, paari tomatitaime ja salati jaoks. K8rvale panen ka paar vaarika p88sast ja kymmekond maasika taime. Koogiakna k8rvale paigutasin spets kastid yrtide jaoks ja sinna l2hevad kasvama basiilik, petersell, koriander ja rosmariin. Osaliselt ostan v2ikesed taimed ja osaliselt kylvan seemned. V2ga tore teema
pariisitar- Omaklubi kristall
-
Postituste arv : 2146
Registration date : 16/02/2009
pariisitar kirjutas:Kuna me sygisel kolisime, siis on meil selllel aastal esimest korda t2itsa enda aed ja plaanid on suured. Aed ei ole v2ga suur, aga tagumisse otsa teen paar peenart porgandi, herne, tilli, sibula, kyyslaugu, paari tomatitaime ja salati jaoks. K8rvale panen ka paar vaarika p88sast ja kymmekond maasika taime. Koogiakna k8rvale paigutasin spets kastid yrtide jaoks ja sinna l2hevad kasvama basiilik, petersell, koriander ja rosmariin. Osaliselt ostan v2ikesed taimed ja osaliselt kylvan seemned. V2ga tore teema
girlyes: Hea, et sa mulle meelde tuletasid! Vot koriandri panen ka kindlasti see aasta potti. Kuna armastan seda väga!!!!
Külaline- Külaline
Mina panin aknale kurgi murulaugu ja sibulad.Lavendli ja tilli ka
Oma aed täitsa olemas ja veel ei tea mis plaanid on Kindlasti istutame mõned puud ja lilli
Oma aed täitsa olemas ja veel ei tea mis plaanid on Kindlasti istutame mõned puud ja lilli
erlex- Omaklubi teemant
-
Postituste arv : 5078
Registration date : 15/12/2009
Mul on aknalaual potis salat,tomat,murulauk,till,paprika ja arbuus. Ja lilled amplite jaoks. Lilli proovin esimest korda ette kasvatada. Aeda teeb mees kastid kuhu sisse ma kavatsen maasikataimed panna ja midagi head veel. Kindlasti veel palju herneid
Eelmine aasta kasvatasin potis herneid. Sain hakkama küll
Basiiliku unustasin panna aga seda viga annab parandada.
Eelmine aasta kasvatasin potis herneid. Sain hakkama küll
Basiiliku unustasin panna aga seda viga annab parandada.
mitike- Omaklubi kuld
- Postituste arv : 1107
Registration date : 05/06/2009
Mul potitomatil esimene tomatike küljes
mitike- Omaklubi kuld
mitike kirjutas:Mul potitomatil esimene tomatike küljes
Mu potitomatitel tulid esimesed tomatid külge juba kaks nädalat tagasi, nüüdseks on need juba päris kobeda suurusega.
Rohkem ma ei kekuta, mure on ka. Kasvuhoones lähevad kurgi- ja tomatitaimedel lehed valgeks, samuti veel toas pottides olevatel paaril kurgitaimel. Ise kahtlustan, et mingi haigus...
Mina sel suvel võtan puhkust rõdutaimede kasvatamises Eelmistel aastatel olen seal kasvatanud tsillit, paprikat, tomatit, amplimaasikaid, erinevaid amplililli ja ka mõned toalilled panen suveks rõdule. Sel aastal võtan vabalt sellepärast, et ikka suur mässamine nendega seal. Meil on lõunapoolne rõdu ja kogu aeg paistab päike. Palaval ajal on vaja iga hommik ja õhtu taimi kasta ja no siis on ka igapäevane rutiin amplililledelt vanade õite ära kakkumine. Aga niisama köögis on mul aastringselt kas basiilik või rosmariin. Need on plastmass potidesse istutatud ja lihtsalt siis panengi ilusa poti ümber, iga hommik vett ja paar nädalat kindlasti on taimeke ilus. Kui just ennem lehti ära ei söö Basiilik säilibki ainult nii toatemperatuuril, seda ei saa panna külmkappi, kohe tõmbab lehed mustaks.
Mõrumantsik- Omaklubi hõbe
- Postituste arv : 747
Kuna see kevad tõi minu ellu muresid, mis võtsid mu kogu tähelepanu, siis see kord sai ema kõik minu seemned endale. Tema potites ja peenardel kasvavad nüüd koriander, lehtsalat, basiilik, spinat, petersell, till, suvikõrvits, kõrvits ja muidugi tomatid ning kurgid. Ja püsitaimedest muidugi hulgaliselt vaarikaid ja maasikaid ning ploomid, murelid, sõstrad ja karusmarjad. Suu hakkas vett jooksma...
babyapple- Omaklubi kristall
- Postituste arv : 2705
Ma nii 2 nädalalt tagasi istutasin tulbi sibulad potti.Nüüd nad on aknal ilusti sirgund ja mõned on juba nii 4-5 cm pikkused.
Eila õhtal istutasin hapuoblika kah potti .
Mul veel rõdu pole aga kohe kui kolime ära sisi mo potimajandus kasvab .
Eila õhtal istutasin hapuoblika kah potti .
Mul veel rõdu pole aga kohe kui kolime ära sisi mo potimajandus kasvab .
accra- Moderaator
-
Postituste arv : 5652
Hapuoblikas potti panna on küll väga lahe idee. Minu petersell ja basiilik on peaaegu igapäevaselt kasutuses, till on rõdul juba päris kena. Kõiki mõtteid ei saanudki kahjuks sel aastal teostada aga järgmine aasta tuleb jälle suvi (loodetavasti ikka tuleb)
Mul nüüd küsimus ,et need tulbi sibulad pean ma ju puhatama varrest ja sibulad kuivatama väää?
Valgustage nüüd tarka .
Valgustage nüüd tarka .
accra- Moderaator
-
Mina koristan sibula koos pealsetega ja panen ka koos nendega kuivama, pärast hea siplaid patsi punuda. Aga tegelikult kui sa koos vartega neid jätta ei taha siis keerad nad sõrmedega ära, öeldakse et kui noaga lõikad läheb mädanik kiiremini sibulasse sisse, lihtsam on neid keerata siis kui sibul on kuiv või poolenisti kuiv.
minake- Omaklubi kristall
- Postituste arv : 2383
Registration date : 04/12/2009
Aaaa ja kuivatama pead siis õhurikkas kuivas kohas, mina olen alguses kuivatanud kuuris ja pärast nad ahjuotsa järelkuivama pistnud. Talvel peab neid samamoodi õhurikkas anumas säilitama muidu on mädanik kiire tulema.
Hmm mul siin paneelmajas pole eriti sobilikku kuivatamis kohta.
Tuleb vist maale ämma juurde viia.
Tuleb vist maale ämma juurde viia.
accra- Moderaator
-
Mul selline küssa, et sain oma kaua oodatud äädikapuu. Peale istutamist täega norus. Juba mitu päeva. Mida ta tahta võib? Väetist või teist mulda vms? Teab keegi?
mitike- Omaklubi kuld
Äädikapuu e. harilik sumahh
Mul isiklikult äädikapuud ei ole aga natuke on sellega kogemusi. Äädikapuu sai kaevatud suure äädikapuu juurevõsust, esimese suve hoidsin seda potis sügisel istutasin maha. Kevadel kasvama ei läinud vaid ajas uinunud pungast omale uue võsu, sügisel katsin ta kuuseokstega aga kevadel vana osa kasvama ei läinud vaid hakkas juurevõsudest omale jälle uusi võrseid ajama. Aga nüüd pole muret kuna äädikapuu ämma aias
Taimede istutamise kohapealt selline info et kindlasti ei tohiks taimi väetada nende juurdumise aja st. et 2 nädalat peale istutamist, sügist väetamist pole ma ka teinud aga kevadel olen lämmastikuga taimi natuke turgutanud. Uue ja viljaka mulla lisamisest pole aga midagi halba.
Niiet Mitike kannatust sulle sinna, hoia ja kaitse oma äädikapuud talve eest ta ju nõrguke veel, äkki kevad on sügisest targem.
Mul isiklikult äädikapuud ei ole aga natuke on sellega kogemusi. Äädikapuu sai kaevatud suure äädikapuu juurevõsust, esimese suve hoidsin seda potis sügisel istutasin maha. Kevadel kasvama ei läinud vaid ajas uinunud pungast omale uue võsu, sügisel katsin ta kuuseokstega aga kevadel vana osa kasvama ei läinud vaid hakkas juurevõsudest omale jälle uusi võrseid ajama. Aga nüüd pole muret kuna äädikapuu ämma aias
Taimede istutamise kohapealt selline info et kindlasti ei tohiks taimi väetada nende juurdumise aja st. et 2 nädalat peale istutamist, sügist väetamist pole ma ka teinud aga kevadel olen lämmastikuga taimi natuke turgutanud. Uue ja viljaka mulla lisamisest pole aga midagi halba.
Niiet Mitike kannatust sulle sinna, hoia ja kaitse oma äädikapuud talve eest ta ju nõrguke veel, äkki kevad on sügisest targem.
Suured tänud Minake
mitike- Omaklubi kuld
Nii rohenäpud, kas seemned juba mullas?
Mul siis juba 3-me sorti tomateid külvatud ja ka porrulauk sai maha pandud, näis kas ka õnnestub kuigi tundub et selle viimase külvasin liiga vara. Lisaks veel lobeeliaid tõuseb nagu muru, selle külvas poiss ja egas ta siis seemnetega koonerdanud.
Aga aiamaa plaanid seeaasta suuremad kui eelmisel aastal, kindlasti tahan seda laiendada ja kasvuhoone ehitada. lisaks lähvad ka maha arbuusid ja melonid mida ma olen tahtnud juba tükimat aega kasvatada ja loomulikult ka tubakas, mida kasvatasin ka eelmine aasta.
Mul siis juba 3-me sorti tomateid külvatud ja ka porrulauk sai maha pandud, näis kas ka õnnestub kuigi tundub et selle viimase külvasin liiga vara. Lisaks veel lobeeliaid tõuseb nagu muru, selle külvas poiss ja egas ta siis seemnetega koonerdanud.
Aga aiamaa plaanid seeaasta suuremad kui eelmisel aastal, kindlasti tahan seda laiendada ja kasvuhoone ehitada. lisaks lähvad ka maha arbuusid ja melonid mida ma olen tahtnud juba tükimat aega kasvatada ja loomulikult ka tubakas, mida kasvatasin ka eelmine aasta.
Ei ole veel miskit mulda pannud, viimastel aastatel pole mul selleks enam mingit vajadust olnud, sest ema teeb selle töö minu eest ära No mitte, et ma ise ei võiks ega tahaks, vastupidi, ta paneb nagunii seemneid maha ja siis kevadel hakkab taimi pähe määrima. Ennetan olukorda ja võtan siis vabalt Võib-olla mõne lille kasvatan ette....
Muidu kasvatan oma juurikad jm sellise kõik perele ise. Kannatamatult juba tahaks rohelist kraami oma aiast, aga seda veel nii pea ei saa...
Muidu kasvatan oma juurikad jm sellise kõik perele ise. Kannatamatult juba tahaks rohelist kraami oma aiast, aga seda veel nii pea ei saa...
Lote35- Omaklubi hõbe
- Postituste arv : 906
Registration date : 12/01/2011
Minul akna peal sirgumas till, petersell, salat... Ja redised ka. Vennanaine andis väiksed tamed ja nüüd me katsetamegi rediste potis kasvatamist.
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2 • 1, 2
O.M.A. klubi :: Kodu :: Koduaed
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2