Kohupiimapontšikud
5 posters
O.M.A. klubi :: Kodu :: Kokandusnurk :: Magusad toidud
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Kohupiimapontšikud
Retsept, mis töötab. Ehk siis mõne retseptiga tuleb mul vahel pontšikutegu välja, vahel ei. Sellega alati.
Vaja:
5 muna
300 g jahu
100-150 g suhkrut (kui eriti magusaid ei taha, siis 100g)300 g kodujuustu
200 g kohupiima (mina kasutan seda kollast, kandilist pakki magus kohupiim vaniljega)
0,5 tl soola
2 tl (mitte kuhjaga) küpsetuspulbrit
2 tl vaniljesuhkrut
Õli küpsetamiseks
Valmistamine:
Mikserda (või sega) munad ja suhkur segi (vahustada pole vaja), lisa vanilje, sool, kohupiim ja kodujuust, mikserda veel kergelt segi. Sega jahu ja küpsetuspulber omavahel, lisa munasegule. Sega (mina teen seda ka mikseriga). Segu jääb paks, kuid mitte käte vahel voolitav (tükk maad igatahes paksem,kui hapukoor, mikser teeb lõpuks kenasti "iiiuuuuu, iiiuuu" mul selle segu peale ).
Kuumuta õli potis. Õli peab olema piiasvalt, et pontšikud seal vabalt ujuda saavad. Õli on piisavalt kuum, kui tainast õlisse pistes see kohe "mullitama" hakkab. Liiga kuumaks ära õli lase (mina teen pliidil pakutud 6 kuumusastmest neljanda peal).
Ühesõnaga. lusikaga tõstad pallikesed õlisse, lased natuke pruunistuda ja tõstad välja.
Võid asetada kätepaberile kuivama- ei jää nii õlised.
Jahenenud pontšikud raputa üle tuhksuhkruga . Head isu!
Re: Kohupiimapontšikud
Nämma nii ahvatlevad.Oled ikka supper tubli!
erlex- Omaklubi teemant
-
Postituste arv : 5078
Registration date : 15/12/2009
saatsin mehe poodi koostisosade järgi. mees ütles et äkki ostaks pontsikud, et ma ei peaks köögis ise mässama väga hoolitsev või mis
Maria- Omaklubi pronks
- Postituste arv : 456
Registration date : 22/02/2009
Maria kirjutas:saatsin mehe poodi koostisosade järgi. mees ütles et äkki ostaks pontsikud, et ma ei peaks köögis ise mässama väga hoolitsev või mis
wau!Muidugi on
Aga mina arvan et poes ei ole nii head
erlex- Omaklubi teemant
-
erlex kirjutas:Maria kirjutas:saatsin mehe poodi koostisosade järgi. mees ütles et äkki ostaks pontsikud, et ma ei peaks köögis ise mässama väga hoolitsev või mis
wau!Muidugi on
Aga mina arvan et poes ei ole nii head
kusjuures ta ütles et läheks pontsikukohvikusse ja tooks sealt... uskumatu mees mul
Maria- Omaklubi pronks
wauu kas tal on palavik
erlex- Omaklubi teemant
-
külmakraadid on vist jah väheks sassi seal peas miskit ajanud..igatahes mulle see meeldib
Maria- Omaklubi pronks
Maria kirjutas:külmakraadid on vist jah väheks sassi seal peas miskit ajanud..igatahes mulle see meeldib
Kellele ei meeldiks
erlex- Omaklubi teemant
-
Tasub vist ikka oma meest kuulata. Minu tulemuseks sai korter täis kõrbe ja rasvalõhna koos ebaõnnestunud pontsikutega
Maria- Omaklubi pronks
Liiga kuum õli? Tegin just (just praegu) teise laari ja see retsept tuleb alati välja...Maria kirjutas:Tasub vist ikka oma meest kuulata. Minu tulemuseks sai korter täis kõrbe ja rasvalõhna koos ebaõnnestunud pontsikutega
HoneyMoon kirjutas:Liiga kuum õli? Tegin just (just praegu) teise laari ja see retsept tuleb alati välja...Maria kirjutas:Tasub vist ikka oma meest kuulata. Minu tulemuseks sai korter täis kõrbe ja rasvalõhna koos ebaõnnestunud pontsikutega
alguses tundus ka et liiga kuum õli aga isegi kui tule maha võtsin, siis seest jäid toored. igatahes vihastasin pontsikute peale ja jätsin asja katki. pärast proovin uuesti ...
Maria- Omaklubi pronks
Need meenutavad lapsepõlve
Nostalgia tuleb peale njämm....
Nostalgia tuleb peale njämm....
babyapple- Omaklubi kristall
- Postituste arv : 2705
Registration date : 16/02/2009
Maria kirjutas:alguses tundus ka et liiga kuum õli aga isegi kui tule maha võtsin, siis seest jäid toored. igatahes vihastasin pontsikute peale ja jätsin asja katki. pärast proovin uuesti ...
Toored jäävad seest, kui õli on liiga kuum- kõrbevad pealt ära ja seest lötsid.
Õli tõmbavad sisse, kui õli on liiga jahe- ei hakka kohe "Mullitama" kui taigna õlisse paned.
Tundub kirjelduse järgi praegu, et sul oli natu kuri õli. Ja...hea on teha neid nt rapsiõlis. Mõned õlisordid lähevadki äkiliseks ja ei sobi sedalaadseks praadimiseks.
HoneyMoon kirjutas:Maria kirjutas:alguses tundus ka et liiga kuum õli aga isegi kui tule maha võtsin, siis seest jäid toored. igatahes vihastasin pontsikute peale ja jätsin asja katki. pärast proovin uuesti ...
Toored jäävad seest, kui õli on liiga kuum- kõrbevad pealt ära ja seest lötsid.
Õli tõmbavad sisse, kui õli on liiga jahe- ei hakka kohe "Mullitama" kui taigna õlisse paned.
Tundub kirjelduse järgi praegu, et sul oli natu kuri õli. Ja...hea on teha neid nt rapsiõlis. Mõned õlisordid lähevadki äkiliseks ja ei sobi sedalaadseks praadimiseks.
alguses oli jah õli nats vist liiga kuum aga isegi kui tule suht maha võtsin, siis ikkagi ei läinud asi paremaks. ma kasutan muidu borges õli (rapsi omad ei maitse üldse), vb asi õlis ja gaasipliidi mittekokkusobivuses
Maria- Omaklubi pronks
Meie tegime täna pontsikuid no nii head lihtsalt
Supper
Supper
erlex- Omaklubi teemant
-
Ja ma ei saa mainimata jätta, et niiiii ümmargused! Mul on ikka sikisakilisederlex kirjutas:Meie tegime täna pontsikuid no nii head lihtsalt
Supper
nii nüüd on kuri karjas tuleb hakata kohupiima pontšikuid tegema täna poodi ja kõik vajalik muretseda ning õhtul vaaritama
Mnjaa..Merike! Mul kohe hea meel, et tatise lapsega pean toas püsima ja poodi ei pääse!
babyapple- Omaklubi kristall
- Postituste arv : 2705
Registration date : 16/02/2009
hehe.. pontšikud valmis ja pool nahka pistetud ja nüüd süda läigib kuigi ümmargustest pallidest asi väääga kaugel, aga maitse oli super. Tegin väikese täienduse, kuna leidsin üleliigse juubeli tordi pulbri pakikese (100g) lisasin osa jahu asemel seda nammmm pilti teha ei viicinud, pealegi sellistest pannkookidest polegi vist mõtet teha
HoneyMoon ma ise ka imestan et nii ilusad pallid tulid
erlex- Omaklubi teemant
-
Nagu päris kohe, ekserlex kirjutas:HoneyMoon ma ise ka imestan et nii ilusad pallid tulid
HoneyMoon kirjutas:Nagu päris kohe, ekserlex kirjutas:HoneyMoon ma ise ka imestan et nii ilusad pallid tulid
jah Aga mega head olid tänan et seda retsepti meiega jagasid
erlex- Omaklubi teemant
-
O.M.A. klubi :: Kodu :: Kokandusnurk :: Magusad toidud
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1