O.M.A. klubi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate?

+6
babyapple
Tipu
Soulshaker
liisuu
Cat
Pärlike
10 posters

Go down

Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? Empty Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate?

Postitamine  Pärlike Kolm 17 Nov 2010, 13:16

Lugu siis nii, et imetan lühikese vahega teist last, tüdruk kuuekuune. Tunnen, et olen täiesti magamata, nina jookseb iga päev verd, vahel lihtsalt värisen, kätes esinevad krambid, süda lööb ekstrasüstoleid, mõned päevad kaldun "lambist" melanhooliasse ning mul esineb tihti peavalusid. Tõenäoliselt on lihtsalt energiavarusid väheks jäänud ja mees tõi hiljuti mulle Elevit vitamiine. Pean tunnistama, et alles paar päeva tagasi hakkasin neid ka regulaarselt võtma ja loodan, et need lähiajal ka mõju avaldama hakkavad. Seniks küsin aga, kas olete ka nõrkust imetamisperioodil kogenud (ma arvan, et see on rumal küsimus Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? 824600 ) ja kas olete seda ka muuga, peale vitamiinide, leevendanud?

Kusjuures, üks probleem on mul veel. Mul on tunne, et mu mälu on alla igasuguse arvestuse läinud. Ma saan aru, et rasedusega käid nagu mäluaugus ringi, aga imetamisega... Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? 232488
Pärlike
Pärlike
abiAdministraator
abiAdministraator

Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? Tiitli23
Postituste arv : 3307
Registration date : 18/02/2009

Tagasi üles Go down

Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? Empty Re: Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate?

Postitamine  Cat Kolm 17 Nov 2010, 14:23

Ma arvan, et see on tàiesti normaalne, et kui sul on màluga probleemid tànu suurele vàsimusele, minul endal on sama asi Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? 400796 Mis puutub ùlejàànusse, siis ma arvan, olulist rolli màngib jàlle vàsimus aga teiseks: kui palju sa sööd? Ega sa liiga palju kaalus pole kaotanud nàiteks pôhjusel, et ei jôua ja pole aega sùùa? Ma ise söön hàsti palju magusat praegu: valget shokolaadi ja kùpsiseid. Ja kohvi làheb ka pàevas hàsti palju.
Vitamiinid on minul ka ostmata, ma just avastasin, et eksisteerib ùldse selline asi kui vitamiinid imetavale emmele.
Ninaverejooksu puhul ma kùll konsulteeriks Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? 232488 Vôi on sul muidu ka probleeme sellega?
Ja àra unusta juua palju vett!!! Vedelikupuudus tekitab ka kôiki neid sinu ùlesloetud sùmptomeid.
Cat
Cat
Administraator

Postituste arv : 5936
Registration date : 16/02/2009

http://nicoloan.wordpress.com/

Tagasi üles Go down

Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? Empty Re: Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate?

Postitamine  liisuu Kolm 17 Nov 2010, 14:52

Vaata üle oma menüü, tarbi piisavalt vedelikku, liigu värskes õhus. Need on küll kulunud soovitused, aga üldjuhul aitavad. Kui toitumine on paigas (sobilik imetavale emale), siis sealt peaks saama vajalikud ained kätte.
Endal oli ka veidi tervisega probleeme, umbes samal ajal, ehk siis ca kuuenda kuu paiku. Olin selleks ajaks küll juba ca 1 kuu ilma imetamata olnud, aga organism polnud veel taastunud. Arst tegi vereproovi ja selle tulemusena võtsin mingi aeg lisaks Ca+Mg. Konsulteeri kindlasti arstiga ka.
liisuu
liisuu
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Postituste arv : 1224
Registration date : 12/08/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  Soulshaker Kolm 17 Nov 2010, 17:30

Selline tohutu väsimus võib viidata ka raua puudusele organismis.
Sul ju mees arst. Las saadab su vereanalüüse andma.

Minul käis poisi imetamine täiesti üle jõu ja meeletu rauapuudus ka veel.
Lihtsalt loobusin. Nüüd magab vähe paremini ja minu organism hakkab ka taastuma.
Soulshaker
Soulshaker
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Postituste arv : 2577

Tagasi üles Go down

Postitamine  Tipu Kolm 17 Nov 2010, 20:14

Mina sõin kogu oma kaksikute ootuse ja imetamise ajal regulaarselt Bio-Multi vitamiine. Need on mõeldud nii rasedatele kui ka imetavale emale. Need 9,5k, mil lapsed rinnapiima said, mul selliseid nõrkuse perioode ei esinenud nagu sul. Aga eks igalühel ole erinevalt need asjad..
Igatahes mine kindlasti arstile ja lase vereproovid ära teha Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? 790180 Kindlasti joo palju vedelikku ja söö palju punast ja rauarikast. Mäletan, et imetamise ajal kaanisin meeletult fenkoli teed. See suurendas kõvasti piima hulka ja aitas samas ka lastel gaasidega võidelda Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? 547149 Ja igal võimalusel muidugi puhka ja maga. Meenub, et vahest kui sain kasvõi 20 min tukkuda oli pärast kohe palju värskem olla Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? 662237 Ja tead selle mälu kohta..mul pole see siiani veel taastunud Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? 824600 Kui ma omale üles ei kirjutaks asju, siis jääks mul pooled asjad tegemata Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? 848853 Totaalseks lämupeaks olen muutunud peale rasedust ja imetamist Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? 998953 Ja ma arvan, et ega see mul ennem ei taastugi kui alles järgmisel aastal kui tööle lähen Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? 329369
Tipu
Tipu
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Postituste arv : 1115

http://armuluna.blogspot.com/

Tagasi üles Go down

Postitamine  Cat Kolm 17 Nov 2010, 20:57

Ma pole kuulnudki sellest fenkoli teest, peaks ka uurima. Näed, saab ka targemaks siin nurgas Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? 824600
Cat
Cat
Administraator

Tagasi üles Go down

Postitamine  babyapple Kolm 17 Nov 2010, 21:06

Mina arvan ka, et vaja oleks:
1. hgb määramist vereanalüüsist (rasedused ning imetamine on sagedad aneemia põhjustajad)
2. vitamiinirikas ja vaheldusrikas menüü
3. vähemal 2l vedelikku tarbida päevas
4. piisav uni. st kui lapsed magavad, siis mitte ei korista , keeda, küpseta, triigi, vaid lähed ka magama
babyapple
babyapple
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Postituste arv : 2705

Tagasi üles Go down

Postitamine  Tipu Kolm 17 Nov 2010, 23:06

Cat kirjutas:Ma pole kuulnudki sellest fenkoli teest, peaks ka uurima. Näed, saab ka targemaks siin nurgas Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? 824600
Fenkol ehk apteegitill ja mõnes kohas saadaval ka ristiköömnetee nime all Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? 400796
Tipu
Tipu
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Postituste arv : 1115

http://armuluna.blogspot.com/

Tagasi üles Go down

Postitamine  Cat Kolm 17 Nov 2010, 23:58

Aitäh tàpsema nimetuse eest, ostan ka kindlasti koju! Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? 400796
Cat
Cat
Administraator

Tagasi üles Go down

Postitamine  Marianne Nelj 18 Nov 2010, 00:13

Väga tuttav jutt! Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? 232488 Mul oli ka mõned nädalad tagasi pidev nõrkus ja peaaegu minestamise hood.. Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? 232488 Ninaverejooksu Jumal tänatud ei olnud. Aga tähekesed plinkisid küll aeg-ajalt silme ees.
See oli sellest, et mu sülelaps on üle 10 kilo raske ja olin pidevalt söömata. Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? 232488
Siis hakkasin jälle vitamiine võtma ja normaalselt sööma. Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? 866508 Puhkama peab ka kindlasti!

Aga jah, arstile mine igaks juhuks ikkagi ka!
Marianne
Marianne
Moderaator
Moderaator

Postituste arv : 3012
Registration date : 01/09/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  Cat Püh 08 Mai 2011, 16:09

Pàrlike - kuidas vitamiinikuur môjus ja kuidas teil, Pàrlike ja Marianne, nùùd làheb?
Ma olen nùùd samade sùmptomitega - pea kàib ringi, kuumahood, vàsimus Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? 232488 Vett joon piisavalt, ligi 3 liitrit pàevas, vitamiine vôtan, apteegitilli teed joon. Ei maga piisavalt, poiss àrkab iga kolme-nelja tunni tagant iga öö. Ühesônaga vàsitav. Laps 6-kuune.
Lastearst soovitas lutipudelile ùle minna aga kuna ma kahe esimese lapsega andsingi kergelt alla ja lôpetasin imetamise 3-4 kuuselt siis nùùd ei tahaks veel lôpetada.
Cat
Cat
Administraator

Tagasi üles Go down

Postitamine  erlex Püh 08 Mai 2011, 16:13

cat Jõudu ja jaksu sulle! Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? 790180
erlex
erlex
Omaklubi teemant
Omaklubi teemant

Postituste arv : 5078
Registration date : 15/12/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  Cat Püh 08 Mai 2011, 20:38

Aitàh, erlex! Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? 400796
Cat
Cat
Administraator

Tagasi üles Go down

Postitamine  Mõrumantsik Püh 08 Mai 2011, 23:31

Mina olin ka väga väsinud imetamise ajal. Rauda lasin iga kord kontrollida endal, kui lapsega arstijuures käisin ja see oli ok. Sõin ja jõin ka normaalselt aga mul oli asi just selles magamatuses. Öösel iga kahe tunnitagant oli tissitamispaus. Kui lapsega õue läksin ja pidin ennast rohkem pingutama, siis kohe hakkas nagu rinnus pigistama ja muidu ka oli olemine närune. Mäluga olid kehvad lood...arusaadav ju, kui pole ennast enam kaua saanud inimesemoodi välja magada Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? 824600 Pidasin vastu 7 kuud ja siis tegin tissitamisega lõpu.
Mõrumantsik
Mõrumantsik
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Postituste arv : 747

Tagasi üles Go down

Postitamine  Marianne Esm 09 Mai 2011, 23:07

Ma ei mäleta enam täpselt aga mulle vist aitas see kui ma rohkem/paremini sööma hakkasin. Selline hull enesetunne nagu siis läks mööda. Nüüd on mõnikord harva kui pea pööritab või ebamugav on olla. Päeval tuleb vahest lapsega koos päevauni teha. Lihtsalt aeg maha võtta ja öine mittemagamine tasa teha.
Ma juba nüüd aasta imetanud ja ei teagi millal lõpetan. Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? 824600
Marianne
Marianne
Moderaator
Moderaator

Tagasi üles Go down

Postitamine  Marianne Esm 09 Mai 2011, 23:11

erlex kirjutas:cat Jõudu ja jaksu sulle! Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? 790180
Tubli oled, Cat! Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? 547149

Aga ära üle pinguta. Hoia ennast, maga (kasvõi päeval) piisavalt ja joo sooja kakaod! Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? 866508
Marianne
Marianne
Moderaator
Moderaator

Tagasi üles Go down

Postitamine  Cat Teis 10 Mai 2011, 09:35

Oh, Marianne, siis on hea, kui sa ùtled, et mööduv. Ma sooviks ka ikka jàtkata veel, sest samas on nii lihtne ju, ei pea koguaeg neid pudeleid ja purke kaasas kandma Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? 824600
Cat
Cat
Administraator

Tagasi üles Go down

Postitamine  Pärlike Kolm 11 Mai 2011, 12:04

Leidsin ka aega kiirelt vastata. Mul aitas kõige enam see, et hakkasin last öösiti magama harjutama. Ehkki alguses, selle harjutamise perioodi algul, läks asi veelgi hullemaks, kuna suur stress lisandus. Võtsin veidi aega ka Eleviti tablette. Puuvilju hakkasin rohkem sööma ja südant kõvaks tehes ka päeval lastega magama või puhkama. Värske õhk on kasuks. Lõppkokkuvõttes aga oli põhiline se, et tulin sellest kõige hullemast perioodist hambad ristis läbi ja otsustasin imetamist mite lõpetada ning tõepoolest, kui murdepunkt möödus, lükkusid asjad ise paika. Ainus hind oli see, et kaalu kaotasin sealtmaalt edasi päris hästi ja kiiresti, aga ütleme nii, et ma ei nurise selle üle Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? 824600
Pärlike
Pärlike
abiAdministraator
abiAdministraator

Postituste arv : 3307
Registration date : 18/02/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  Marianne Kolm 11 Mai 2011, 21:55

Ma sõin vahukoorega kohupiimapastat, et kaal paigal püsiks! Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? 908934
Marianne
Marianne
Moderaator
Moderaator

Tagasi üles Go down

Postitamine  Cat Reede 13 Mai 2011, 15:16

Tore, et te jàtkate! Ja tore kuulda, et see nôrkus on mööduv!

No ma ei taha oma kaalu paigal hoida, ma just söön môôdukalt, et ikka tasapisi liigkilodest lahti saada Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? 232488
Cat
Cat
Administraator

Tagasi üles Go down

Postitamine  Marianne Laup 14 Mai 2011, 12:25

Aga liiga vähe ei tohi ka süüa. Sellest nõrkus ongi, et Su keha on rasedusest ja imetamisest kurnatud.
Palju rohelist ja puuvilja! Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? 866508 Tubli oled! Jõudu! Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? 866508
Marianne
Marianne
Moderaator
Moderaator

Tagasi üles Go down

Postitamine  Cat Laup 14 Mai 2011, 17:39

Vàhe ma kindlasti ei söö, ùtleme, et ma toitun môistlikult nùùd. Enne ma ikka ahmisin Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? 824600
Aga hetkel hakkasin omega3 kapsleid vôtma ja enesetunne on juba parem!
Cat
Cat
Administraator

Tagasi üles Go down

Postitamine  anka Laup 14 Mai 2011, 21:28

Tubli oled Cat, pea ikka vastu Imetava ema nõrkus - kes kogenud ja mida soovitate? 662237 . Minul oli ka vahepeal see jube nõrkuse asi, aga läks üle kui tegin korraliku imetavale emale mõeldud vitamiini kuuri ja samuti sundisin ennast poja lõunaune ajal pikali (magama ma niikuinii ei jäänud, aga vähemalt ei tormanud mööda maja ringi).
anka
anka
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Märtsikad 2010 abimode
Postituste arv : 568
Registration date : 09/09/2009

http://ankatilke.blogspot.com/

Tagasi üles Go down

Postitamine  Sponsored content

Sponsored content

Tagasi üles Go down

Tagasi üles

- Similar topics