Fotoralli uus teema "Vanakooli lood ehk killuke minevikust" 1.10-8.10
+10
Monique
Rosmarin
kats
Marianne
minake
siq29
Tipu
armsake
Soulshaker
tixit
14 posters
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2 • 1, 2
Fotoralli "Vanakooli lood ehk killuke minevikust" hääletus
Fotoralli uus teema "Vanakooli lood ehk killuke minevikust" 1.10-8.10
Pärlike kirjutas:
Tahaksin kaevata minevikus või pigem panna teid kaevama minevikus. Meil kõigil on erilisi tundeid tekitavaid meeneid või paiku, mis tekitavad omamoodi nostalgiat. Olgu see kümmekond aastat vana Coca-Cola pudel, kleidike vallatutest 70ndatest, uunikumauto või mis iganes muu. Võib-olla aga seondub uus teema kellegile kümmekond aastat tagasi tehtud fotoga, mis nüüd arvutisse skänneeritud. Kõik need ja veel avaramad käsitlused on oodatud järgmisse, äärmiselt laia, teemasse, milleks on "Vanakooli lood ehk killuke minevikust".
Inspiratsioonipilt ka:
"Retrovanker"
Piltide lisamiseks on viimane võimalus reede, 10. oktoober kell 24:00 (EAJ)
Vaata üle ka Fotoralli REEGLID!
Hääletamine lõpeb 11.okt. kell 21:00
Viimati muutis seda tixit (Laup 09 Okt 2010, 09:01). Kokku muudetud 1 kord
Re: Fotoralli uus teema "Vanakooli lood ehk killuke minevikust" 1.10-8.10
Aaaa ma olen kade! Ma tahaks sellist vankrit täiega!
Soulshaker- Omaklubi kristall
- Postituste arv : 2577
Registration date : 16/02/2009
"Üle 20 aasta vana nukuvoodi ja voodipesu"
Uploaded with ImageShack.us
"24- ja 44-aastane mõmmi" (esimene siis minu oma, sain siis kui esimene hammas tuli; teine isa oma, sai umbes 3-aastaselt)
Pildid originaalid ja võistluse jaoks tehtud.
"24- ja 44-aastane mõmmi" (esimene siis minu oma, sain siis kui esimene hammas tuli; teine isa oma, sai umbes 3-aastaselt)
Pildid originaalid ja võistluse jaoks tehtud.
Viimati muutis seda armsake (Reede 01 Okt 2010, 18:05). Kokku muudetud 1 kord
armsake- Omaklubi kristall
-
Postituste arv : 3632
Soulshaker kusjuures ma olen viimasel ajal näinud päris mitut emmet siin Kalamajas ringi rallimas nõuka aegsete titevankritega
Ja armsake selline nuku voodi/häll oli ka mul väiksena, ainult sinist värvi
Pean otsima ehk leian ka midagi huvitavat näidata...
Ja armsake selline nuku voodi/häll oli ka mul väiksena, ainult sinist värvi
Pean otsima ehk leian ka midagi huvitavat näidata...
"Võrrisõit"
Originaal, arhiivist.
Originaal, arhiivist.
Külaline- Külaline
"vanakooli tibid"
cropitud ja värve soojemaks seatud
Külaline- Külaline
Umbes kolmkümmend ja pool aastat tagasi sündisin mina. Minu esimeseks magamiskohaks sai laiadest puulaastudest punutud korv, millele mu ema õmbles armastuse ja hoolega küljepehmendused, satsid üle korvi ääre rippuma, madratsi, linakesed madratsile peale...
Minu isa tegi minust mitmeid pilte, kui ma seal korvis lebasin. Mitu aastat tagasi viisin diapositiivid nendest piltidest fotolaborisse ja sain endale 15x10 cm fotod. Fotod kleepisin ühte vanaaegsesse fotoalbumisse.
Miks ma sellest räägin? Umbes poolteist aastat tagasi sündis minu pisem tütar. Mul ei olnud võimalik tema sündimise ajaks võrevoodit ära osta. Mu ema, kes oli mu vendade ja minu lapsepõlveaegadest nii palju asju alles hoidnud ja nendest juba väga palju kunagi mulle andnud, kui mu vanemad lapsed väiksed olid, otsis välja need korvile tehtud satsidega küljepehmendused ja pesi puhtaks. Ta õmbles korvi jaoks uue madratsi, sest too vana, mille peal mina olin kunagi maganud, oli juba kõva ja ebamugav. Samuti sain omale selle korvi...
Täna otsisin välja fotoalbumi, kuhu olin kleepinud oma beebipõlvepildid. Pildistasin need üle, et saada arvutisse mõned. Loodan, et selline pilt ikka vastab reeglitele, sest ma ju pildistasin ise selle pildi, olgugi, et pildistamisobjektiks oli foto.
"Mina, 30 aastat tagasi "
Samuti sättisin pildistamise jaoks korvi jälle beebivoodiks. (Titeisu tuli seda tehes peale...)
"Tükike ajalugu"
Ja siis üks pilt minu pisemast tütrest selles korvis magamas. Madratsi peal paistab punaste ja kollaste õuntega kate. See flanellist rätik on samuti pärit minu beebipõlvest.
"Minevik ja olevik"
Kõikidel piltidel kruttisin heledust, kontrastsust, värve ja soojust võimalikult reaalseks.
Miskipärast ei taha fotokas õigetes toonides pildistada ja mina seda fotokal õigeks sättida ei oska.
Minu isa tegi minust mitmeid pilte, kui ma seal korvis lebasin. Mitu aastat tagasi viisin diapositiivid nendest piltidest fotolaborisse ja sain endale 15x10 cm fotod. Fotod kleepisin ühte vanaaegsesse fotoalbumisse.
Miks ma sellest räägin? Umbes poolteist aastat tagasi sündis minu pisem tütar. Mul ei olnud võimalik tema sündimise ajaks võrevoodit ära osta. Mu ema, kes oli mu vendade ja minu lapsepõlveaegadest nii palju asju alles hoidnud ja nendest juba väga palju kunagi mulle andnud, kui mu vanemad lapsed väiksed olid, otsis välja need korvile tehtud satsidega küljepehmendused ja pesi puhtaks. Ta õmbles korvi jaoks uue madratsi, sest too vana, mille peal mina olin kunagi maganud, oli juba kõva ja ebamugav. Samuti sain omale selle korvi...
Täna otsisin välja fotoalbumi, kuhu olin kleepinud oma beebipõlvepildid. Pildistasin need üle, et saada arvutisse mõned. Loodan, et selline pilt ikka vastab reeglitele, sest ma ju pildistasin ise selle pildi, olgugi, et pildistamisobjektiks oli foto.
"Mina, 30 aastat tagasi "
Samuti sättisin pildistamise jaoks korvi jälle beebivoodiks. (Titeisu tuli seda tehes peale...)
"Tükike ajalugu"
Ja siis üks pilt minu pisemast tütrest selles korvis magamas. Madratsi peal paistab punaste ja kollaste õuntega kate. See flanellist rätik on samuti pärit minu beebipõlvest.
"Minevik ja olevik"
Kõikidel piltidel kruttisin heledust, kontrastsust, värve ja soojust võimalikult reaalseks.
Miskipärast ei taha fotokas õigetes toonides pildistada ja mina seda fotokal õigeks sättida ei oska.
Viimati muutis seda siq29 (Püh 10 Okt 2010, 10:24). Kokku muudetud 1 kord
"Issi 37 aastat tagasi"
Krutitud siis heledust natuke tumedamaks
Krutitud siis heledust natuke tumedamaks
Viimati muutis seda minake (Püh 10 Okt 2010, 12:23). Kokku muudetud 1 kord
minake- Omaklubi kristall
- Postituste arv : 2383
Registration date : 04/12/2009
Mõnusad killukesed minevikust on siin piltidel.
Aga nüüd hääletama.
Aga nüüd hääletama.
Mulle hullupööra meeldib Patty pilt! Selles on liikumist, antiiksust, emotsiooni ja huumorit!
Marianne- Moderaator
- Postituste arv : 3012
Registration date : 01/09/2009
minu hääl läks samuti Pattyle
Külaline- Külaline
Minu hääl läks ka Pattyle
kats- Omaklubi kristall
-
Postituste arv : 2780
Registration date : 18/02/2009
minu hääl läks seekord armsakese päevi ja elu näinud mõmmidele
Rosmarin- Omaklubi pronks
- Postituste arv : 382
minake see sinu issi seal pildil? Nii vahva pilt
Monique- Omaklubi kristall
- Sügiselapsed 2009 abimode
Postituste arv : 4383
Registration date : 27/05/2009
Ma ei viitsi küll praegu üle vaadata, aga kas fotoralli reeglites pole mitte kirjas, et pildid peavad olema enda tehtud?
Paradiisilind- Omaklubi hõbe
-
Postituste arv : 697
Registration date : 02/03/2009
Oleneb kes Patty pildil võrriga sõidab. Kui ta ise, siis ei saa ju tema pildi autor olla
Iseenesest kui päris aus olla, siis pildist pildi tegemine pole ju ka päris ise tehtud pilt (ma mõtlen neid minevikupilte, mis siin on). VäikeTama peaks vist selles vallas kõige targem olema, kui ma ei eksi siis tema selle fotoralli algataski kunagi
Iseenesest kui päris aus olla, siis pildist pildi tegemine pole ju ka päris ise tehtud pilt (ma mõtlen neid minevikupilte, mis siin on). VäikeTama peaks vist selles vallas kõige targem olema, kui ma ei eksi siis tema selle fotoralli algataski kunagi
armsake- Omaklubi kristall
-
Postituste arv : 3632
Minu hääle said Thelma vahvad tüdrukud!
Ja, mis puutub kellegi teise pildistatud foto nö üle pildistamisse ja esitamisse siis... Oleks hoopis teine asi kui selle vana foto kõrval istuks kasvõi näiteks väike laps kaasajast või oleks see foto asetatud raamiga kuhugi kummutile koos muude vidinatega, oleks asjal mingi point sees. Aga niisama vana foto (mis on kellegi teise pildistatud) esitamine ei ole minu arust ikkagi kohane! Aga see on lihtsalt minu arvamus
Ja, mis puutub kellegi teise pildistatud foto nö üle pildistamisse ja esitamisse siis... Oleks hoopis teine asi kui selle vana foto kõrval istuks kasvõi näiteks väike laps kaasajast või oleks see foto asetatud raamiga kuhugi kummutile koos muude vidinatega, oleks asjal mingi point sees. Aga niisama vana foto (mis on kellegi teise pildistatud) esitamine ei ole minu arust ikkagi kohane! Aga see on lihtsalt minu arvamus
Minu kolme pildi läbivaks teemaks on vana korv, milles magasin beebina mina ja samuti mu pisem tütar. Sellest tingituna pildistasin üle foto iseendast selles korvis, et näidata ajalugu. Ajalugu, kus olen mina selles korvis ja tänapäeva, kus on mu pisitütar selles korvis. Kui ma võtan hindamiselt maha esimese, ülepildistatud foto, siis kaotab see kolmest pildist komplekt oma mõtte, sest tahtsingi näidata just nii, ajalugu ja tänapäev ühe esemega.
Selle fotoralli teema tundus nii vahva ja mul oli hea meel näidata teistele OMAdele sellist ajalugu, mis loodetavasti jätkub, sest plaanin selle korvi kui ka äärepehmenduse hoida tulevastele põlvedele.
Vabandan, kui astusin kellelegi varba peale selle esimese pildiga, eemaldan selle hindamiselt koos oma pisitütre pildiga, sest ilma ülepildistatud fotota ei ole ka mu pisitütre pildil seda õiget tähendust siin teemas.
Selle fotoralli teema tundus nii vahva ja mul oli hea meel näidata teistele OMAdele sellist ajalugu, mis loodetavasti jätkub, sest plaanin selle korvi kui ka äärepehmenduse hoida tulevastele põlvedele.
Vabandan, kui astusin kellelegi varba peale selle esimese pildiga, eemaldan selle hindamiselt koos oma pisitütre pildiga, sest ilma ülepildistatud fotota ei ole ka mu pisitütre pildil seda õiget tähendust siin teemas.
Mind võib fotorallilt eemaldada kuna pilt pole minu pildistatud, vais skännisin selle arvutisse Lähtusin siis järgmisest Pärlikese kirjutatud lausest:
Võib-olla aga seondub uus teema kellegile kümmekond aastat tagasi tehtud fotoga, mis nüüd arvutisse skänneeritud.
Võib-olla aga seondub uus teema kellegile kümmekond aastat tagasi tehtud fotoga, mis nüüd arvutisse skänneeritud.
minake- Omaklubi kristall
- Postituste arv : 2383
Registration date : 04/12/2009
minake kirjutas:Mind võib fotorallilt eemaldada kuna pilt pole minu pildistatud, vais skännisin selle arvutisse Lähtusin siis järgmisest Pärlikese kirjutatud lausest:
Mina küll ei skänninud arvutisse, vaid pildistasin üle, aga põhimõtteliselt on sama asi.
Kümmekond aastat tagasi polnud paljudel digifotokat, samuti olid kümmekond aastat tagasi osad OMAd alles teismelised. Natuke liiast on nõuda enda pildistatud fotot. Fotoralli teema on ju iseenesest huvitav, oleks ehk pidanud sellise teema jaoks tegema eraldi reeglid (või üldreegleid muutma selle teema jaoks), siis ehk oleks huvitavat ajalugu siia teemasse rohkemgi tulnud.
Ega jah ajast tagasi minna ja pilt teha.Ja kuna pilt peab enda tehtud olema.Siis ei saagi neid tõelisi vanu pilte siia üldse panna.Nii ei ole huvitav .jääb vaid mõned esemed mida pildistada
Minu arust see pilt kus laps samas korvis kus ema pisikesena oli.See on vägagi Aga see kõigest minu arvamus.
Minu arust see pilt kus laps samas korvis kus ema pisikesena oli.See on vägagi Aga see kõigest minu arvamus.
Minu hääle saab Thelma
Külaline- Külaline
Eks seekordne teema on tõepoolest veidi segadust tekitav ja minevikust on natuke keerulisem isetehtud fotot siia esitamiseks leida. Seetõttu ei hakanud ma ka norima nende ülepildistatud fotode üle. (siiski ise pildistatud ) Minu jaoks oli näiteks siq29 pildiseeria väga tore ja just see mõte seal oli oluline.
Mulle meeldis väga Thelma pilt ja sai minu hääle !
mitike- Omaklubi kuld
- Postituste arv : 1107
Registration date : 05/06/2009
minake kirjutas:Mind võib fotorallilt eemaldada kuna pilt pole minu pildistatud, vais skännisin selle arvutisse Lähtusin siis järgmisest Pärlikese kirjutatud lausest:
Ma pidasin silmas tema enda tehtud pilte ajast, mil veel digikad levinud ei olnud Vabandan segaduse pärast Teema põhiolemuseks, nagu mu inspiratsioonipildst ka selgus, oli ikkagi kõik, mis kuidagi retrohõnguline ehk asjad varasemast ajast vms. Siq pildiseeria mõttest sain aru, aga ma tõesti ei pidanud silmas seda, et minna Fotoralli reeglite vastu
Pärlike- abiAdministraator
-
Postituste arv : 3307
Registration date : 18/02/2009
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2 • 1, 2
Similar topics
» Fotoralli uus teema "Jõulukaunistused" 14.12-28.12
» Fotoralli teema "Töö" 16.10- 24.10
» Fotoralli uus teema "Advent" 12.12-19.12
» Fotoralli uus teema "Vana" 28.11 - 12.12.13
» Fotoralli teema "Lemmik ehe" 23.05- 30.05
» Fotoralli teema "Töö" 16.10- 24.10