O.M.A. klubi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Autokool ja algajad juhid

+5
Dixie
HoneyMoon
tixit
siq29
carissime
9 posters

Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2 1, 2  Next

Go down

Autokool ja algajad juhid Empty Autokool ja algajad juhid

Postitamine  carissime Püh 25 Apr 2010, 20:41

Aitame kõigil juhilubadeni pürgijatel lõpuni minna. Paljudel on kindlasti sel teel olnud mitmeid kordi soov kool pooleli jätta. See on suur ettevõtmine ja kui kõik möödas ning load käes siis saame tunda uhkust enda üle ja muljetada liiklusest, läbi iseseisva mõtlemise.
carissime
carissime
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Autokool ja algajad juhid Tiitli23
Postituste arv : 1020
Registration date : 13/03/2010

http://imedekamber.blogspot.com/

Tagasi üles Go down

Autokool ja algajad juhid Empty Re: Autokool ja algajad juhid

Postitamine  carissime Püh 25 Apr 2010, 20:48

Kuulun ka ise siia kategooriasse. Varsti aasta vahtralehe staatust läbi ja plaanis peagi lõppastme koolitus läbi teha (ökosõit ja libedasõit)
Koolis käisin Nigulistes kuna sealne teooriaõpe oli kõige paindlikum. Kooli praktiline õpe oli põhjalik ja päris tüütav. Liikluses tunnen end kindlalt Autokool ja algajad juhid 547149
Lõppastme teen Autosõit OÜ-s
carissime
carissime
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Tagasi üles Go down

Postitamine  siq29 Püh 25 Apr 2010, 22:30

Minul kukub oktoobri algul 2 aastat vahtralehte täis. Viimane aeg oleks mõelda lõppastme koolitusele, aga ma ei tunne end roolis veel üldse kindlalt, pole ka väga palju sõita saanud. Kas saab mingit moodi veel 2 aastat vahtralehega sõita? Noh et jätan lõppastme koolituse tegemata? Võib imelik tunduda, et tahan vahtralehega sõita veel. Üks takistav asjaolu on se veel, et noorim laps on veel rinnalaps ja koolitusel käimine oleks tema kõrvalt raske. Juba sellepärast tahaks edasi asja lükata, kui oleks võimalik.
siq29
siq29
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Postituste arv : 2910
Registration date : 02/01/2010

http://www.isetegija.net/index.php?ind=blog&op=home&

Tagasi üles Go down

Postitamine  tixit Püh 25 Apr 2010, 22:49

Siq29- selleks pead sa minema ark'i ja taotled seal uue esmase juhiloa. Riigilõiv on 400.-
tixit
tixit
abiAdministraator
abiAdministraator

Postituste arv : 2243
Registration date : 16/02/2009

http://minumaailm-tixit.blogspot.com/

Tagasi üles Go down

Postitamine  siq29 Esm 26 Apr 2010, 00:50

Tixit, see on hea, et saab uuesti vahtralehe juhiloa taotleda! Leian, et olulisem on hetkel see, et pisitipsu saaks rinda nii kaua kui ta soovib ja ma ise rooli taga kindlust juurde. Elan maakohas ja minu jaoks oli see lumerohke ja eelkõige külm talv tõeline peavalu, just auto tee peal hoidmise suhtes, sest teed olid jube libedad. Haanjamaal pole teed ka just väga sirged... Pelgan, et ma ei teeks seda libedasõitu lõppastmekoolitusel ära.
siq29
siq29
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  tixit Esm 26 Apr 2010, 08:50

Lõppastmekoolitus on ainult koolitus, sellele ei järgne eksamit ja veidi nigelama soorituse eest ei võeta ka juhtimisõigust ära. Autokool ja algajad juhid 824600 Libedakoolitus ongi vajalik selleks, et talvel sõitmiseks õigeid sõiduvõtteid õppida. Karta pole seal midagi. Koolitusi tehakse ka ühepäevaseid ja väga palju on neid noori emmesid kelle laps issiga samal ajal värava taga uut söögiaega ootab. Muidugi on see parajalt keeruline ettevõtmine ja kui sa tunned, et ei taha seda praegu teha, pole ka midagi hullu. Autokool ja algajad juhid 662237
tixit
tixit
abiAdministraator
abiAdministraator

Tagasi üles Go down

Postitamine  siq29 Esm 26 Apr 2010, 08:57

Tixit, panid mu mõtlema! Ma arvan, et kui ma Võrru saan minna, lähen uurin Automist selle lõppastmekoolituse kohta ja siis teen otsuse. Ehk oleks tõesti targem ikkagi ära teha.
siq29
siq29
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  carissime Esm 26 Apr 2010, 09:19

Libedasõit kestab 1 päev ja ökosõit oli ka mingid tunnid. Midagi keerulist ei pidanud olema ja nagu tixit ütles on tegu koolitusega ei mingit stressi eksami ees Autokool ja algajad juhid 866508 Ma arvan küll,et kui võimalik siis ikka ära teha.
Muidu ise tegin load rinnalapse kõrvalt, issi ootas lapsega parklas ja saime ilusti hakkama. Palju oli vaja ajaliselt arvestada aga ei midagi võimatut.
carissime
carissime
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Tagasi üles Go down

Postitamine  HoneyMoon Esm 26 Apr 2010, 09:46

Lõppaste on tõetsi pigem formaalsus kui eksamineerimine. Ma ei tea kedagi, kes seal "läbi saanud" poleks. Pigem on see koht, kus antakse noorele juhile veel viimased head vihjed hakkamasaamiseks (libedarajal saad proovida, kuidas auto käitub ja hea nõuande ka tavaliselt kaasa, ökosõit on tõesti selline soovitusliku jutuga kui sa ikka päris laristaja oled. Viimasel tean inimest,kes sõitis keelumärgi alt sisse ja öeldi, et ära sa enam nii tee. Kogu lugu. (Läbi sai ikka kuna maksis oma raha ära ja tegi oma sõidutunni ära).
Ja isegi sealt pikalt koolituspäevalt võid ju vabalt vahepeal püsti tõusta ja lapse minna ära toita (KUI keegi saab sellel päeval temaga ülejäänud aja toimetada).

Ainuke põhjus, miks ma tean inimesi olevat selle tegemata jätnud, on raha puudumine.
HoneyMoon
HoneyMoon
abiAdministraator
abiAdministraator

Postituste arv : 3447

http://www.lihtsadheadtoidud.blogspot.com

Tagasi üles Go down

Postitamine  tixit Esm 26 Apr 2010, 09:47

Ma ei teagi kas Võrus ühepäevaseid kursuseid pakutakse. Libedakoolitus toimub neil ju Tartus. Võru Autom kodulehelt saad infot ja küllap saavad nad ka meili teel su küsimustele vastata.
Ehk oleks lihtsam kohe Tartus aeg kirja panna ja kõik seal teha.
tixit
tixit
abiAdministraator
abiAdministraator

Tagasi üles Go down

Postitamine  Dixie Esm 26 Apr 2010, 10:44

siq29, Tead sellega pikendatud vahtralehega on nii, et kui sa otsutad tõesti pikendada, siis peadki järgmised 2 aastat veel vahtralehega sõitma. Ei saa nii, et poole aasta pärast otsustad, et oh nüüd teen lõppastme ära ja lähen vahetan pärislubade vastu.
Nii et pigem tee ära päris load, kui vähegi võimalust on. Kui sa kardad, et teised su autot ilma vahtraleheta kuidagi kehvemini kohtlema tänavatel hakkavad, siis pigem võid ka uute lubadega endale rohelise peale jätta. Mu meelest see keelatud ei tohiks olla.
Ja küll see kindlus ka lõpuks tuleb Autokool ja algajad juhid 866508
Dixie
Dixie

Postituste arv : 16
Registration date : 02/02/2010

Tagasi üles Go down

Postitamine  tixit Esm 26 Apr 2010, 11:00

Dixie kirjutas:Tead sellega pikendatud vahtralehega on nii, et kui sa otsutad tõesti
pikendada, siis peadki järgmised 2 aastat veel vahtralehega sõitma. Ei
saa nii, et poole aasta pärast otsustad, et oh nüüd teen lõppastme ära
ja lähen vahetan pärislubade vastu.

See ei vasta tõele. Iga hetk võid sa teha koolituse ära ja load välja vahetada.

Dixie kirjutas:Kui sa kardad, et teised su autot ilma vahtraleheta kuidagi kehvemini kohtlema tänavatel hakkavad, siis pigem võid ka uute lubadega endale rohelise peale jätta.

Mina ei soovita rohelist lehte niisama, igaks juhuks, klaasi all hoida. Oma kogemusest võin öelda, et rohelise lehega sõites olid teised liiklejad tunduvalt vastikumad mu suhtes. Nii selgelt on meeles kuidas esimene päev, pärast lubade vahetust, oli suhtumine hoopis teine.
tixit
tixit
abiAdministraator
abiAdministraator

Tagasi üles Go down

Postitamine  Dixie Esm 26 Apr 2010, 11:14

tixit, tänud parandamast. Juu siis mulle on valetatud, ma ei ole vaevunud seda fakti üle kontrollima, sest tuli minu jaoks piisavalt autoriteetsest allikast Autokool ja algajad juhid 866508
Mis kinnitab vanasõna - usalda, aga kontrolli.
Sellega olen nõus, et üldiselt nöögitakse vahtralehega autosid rohkem. Aga osad algajad juhid tunnevad ennast turvalisemalt vahtralehega just seetõttu, et teised autojuhid teavad nende väikesemate kogemustega arvestada ning vbl ei kipu väga väikese pikivahega taga sõitma vms.
Aga eriliselt nõmedaid möödasõitusid ja ette vaheletrügimist ja mõnikord ka sõidueesõiguse eiramist kogesin isegi, kui vahtralehega sõitsin.
Dixie
Dixie

Postituste arv : 16
Registration date : 02/02/2010

Tagasi üles Go down

Postitamine  tixit Esm 26 Apr 2010, 11:30

Dixie kirjutas: Aga osad algajad juhid tunnevad ennast turvalisemalt vahtralehega just seetõttu, et teised autojuhid teavad nende väikesemate kogemustega arvestada ning vbl ei kipu väga väikese pikivahega taga sõitma vms.

Sellega olen ma nõus. Autokool ja algajad juhid 662237 Minu kogemuste järgi on rohelise lehega sõitmine hullem ja seda ma tahtsingi öelda.
Veel hullem on sõita õppesõidu autoga. Piisab ainult sellest, et autol on kooli kirjad peal, isegi märki ei pea olema. Isegi siis, kui seal on ainult üks inimene sees (selge ju, et õpilane üksi ei sõida) tuleb selliseid asju ette mida muudel juhtudel kunagi ei näe. Autokool ja algajad juhid 809569 Aga see on juba hoopis teine teema Autokool ja algajad juhid 824600
tixit
tixit
abiAdministraator
abiAdministraator

Tagasi üles Go down

Postitamine  carissime Teis 27 Apr 2010, 07:26

Vahtralehega iseseisavalt liigeldes sain kiiresti aru, et igal võimalusel tehakse sulle ära. Linnas ei saa väikest "auku" kahe auto vahele lastagi, kui kuhugi tahad jõuda. Reavahetusi teha ei lasta, niipea kui suuna sisse paned sõidetakse pime nurk kinni ja ega vahele tahta ka lasta.
Vahepeal sõitsin teatud kellaaegadel linnas ilma lehtedeta ja pean tunnistama,et palju rahulikum oli.
Nüüd enam ei kurda. Liiklus kasvatab ja seda nahaalsust on nakatunud mullegi Autokool ja algajad juhid 824600
carissime
carissime
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Tagasi üles Go down

Postitamine  magnificat Esm 14 Juun 2010, 17:32

Mina käin alles autokoolis ja loodan juuli lõpuks olla ka värske lubade omanik. Õpetaja ei ole veel midagi paha öelnud vaid alati peale sõidu lõppu ütleb ,et tubli olin . See annab nii hea tunde Autokool ja algajad juhid 433620
magnificat
magnificat

Postituste arv : 175
Registration date : 12/06/2010

Tagasi üles Go down

Postitamine  carissime Esm 14 Juun 2010, 19:58

Oh, kui vahva siis ju lausa lõpusirge. Kuidas autokooli nimi ja kuidas rahul oled?
Ise olen siin uurinud lõppastme koolitusi. Ühe päevaga saab hakkama. Panin Autosõit OÜ numbri telefoni mällu kui järgmise kuu graafiku kätte saan ja sobiva päeva vabaks siis teen ära. Oleks juba eelmine nädal nime kirja pannud aga ei suutnud meenutada kuhu autokooli lõputunnistuse olin pannud Autokool ja algajad juhid 142980

Viimati muutis seda carissime (Esm 14 Juun 2010, 20:10). Kokku muudetud 2 korda
carissime
carissime
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Tagasi üles Go down

Postitamine  Külaline Esm 14 Juun 2010, 20:02

Mina pole õnneks seda rohelise lehe terroriseerimist teiste juhtide poolt tunda saanud. Võibolla on asi selles, et mul on auto tagumine klaas tume ja leht ei paista hästi silma? Õppesõiduautoga oli küll proleem, et kõik proovisid kogu aeg mööda sõita. Isegi, kui ma ise natuke kiirust ületasin, siis ikka sõideti mööda, et minu ees siis ise venima hakata Autokool ja algajad juhid 296785

Ma tegin load kahe väikese lapse kõrvalt, väiksem oli paarikuune ja oli ka hullem klapitamine, et ma enne tema söögiaega jälle sõidust tagasi oleks. Jube aeg oli. Hea, et möödas Autokool ja algajad juhid 824600 Ma käisin ka Nigulistes. Kool oli ok, aga õpetaja, kes mulle sattus, mulle eriti ei meeldinud. Ükskord tulin isegi pisarais tunnist ära. Autokool ja algajad juhid 587224 Koolieksameid tegin teiste õpetajatega, nendega oli hoopis mõnusam sõita. Eriti tore oli üks naisõpetaja. Temaga polnud sellist tunnetki, et koolieksamil olen. Lobisesime maast ja ilmast ja nagu muuseas tegin eksami ka ära.

Lõppastmekoolitust pole veel läbinud, aga see jube talv, mis meil sel aastal oli, oli ilmselt ise juba esmaklassiline libedakoolitus, nii et selle ees küll mingit hirmu pole. Ma sõitsin terve talve läbi, isegi kõige hullema tuisu ja libedaga. Olgugi, et mitu korda vandusin endale pärast sõidust tulekut, et enne ma uuesti rooli ei istu, kui lumi läinud on Autokool ja algajad juhid 662237
Anonymous
Külaline
Külaline

Tagasi üles Go down

Postitamine  carissime Esm 14 Juun 2010, 20:08

Ma juba naudin teiste liiklejate poolt üritamist, ära teha Autokool ja algajad juhid 824600
Käisin ka Nigulistes. Sõitnud sealt kõigi õpetajatega, kellest ühega sõit sobis ja lõpuni lubadeni jõudsin. Pisara tõi silma üks õpetaja ka mulle ja tean,et ka paljudele teistele ja jätsin tookord pooleli. Kui teada sain,et teda enam pole siis läksin tagasi Autokool ja algajad juhid 824600
Kool oli väga põhjalik, kohati liigagi.
carissime
carissime
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Tagasi üles Go down

Postitamine  magnificat Esm 14 Juun 2010, 20:53

Mina käin siis Rüütli auto koolis mis on e-õpena , et õpid kodus selgeks ja lähed vastama siis kui teadmised on kindlad ,et läbid testid! Õppesõitu hakkasime me kohe õppimise kõrvalt tegema (üks sõit on siis 120.- ) ja korraga tehakse 2 sõitu korraga ehk siis( 2X25 min) kuigi ma usun,et nii on vist kõikjal. Ise olen oma õpetajaga väga rahul. Saab ka nii sama sõidu aeg rääkida.Mina saan oma õpetajaga väga hästi läbi ja ma ei lähe hirmus kunagi sõitma vaid proovin kõik vabad ajad endale saada ! Autokool ja algajad juhid 866508
Ma püüan ennem lastesündi ikka autokooli ära lõpetada. Autokool ja algajad juhid 633777
magnificat
magnificat

Postituste arv : 175
Registration date : 12/06/2010

Tagasi üles Go down

Postitamine  carissime Püh 24 Apr 2011, 20:26

Tegin ka lõpuks lõppaste ära. Otsustasin OÜ Autosõit kasuks. Teooria tegin eõppes, väga mugav. Arvutist vaatad videosi ja hiljem teed testi. Libedasõit toimus Männiku libedarajal 4 tundi. Paar päeva hiljem ökosõit 1 tund linnas tiirutamist. Kokkuvõtlikult julgen öelda,et riigikassa täitmiseks mõeldud lisakohustus.
carissime
carissime
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Tagasi üles Go down

Postitamine  erlex Esm 25 Apr 2011, 15:44

carissime kirjutas:Tegin ka lõpuks lõppaste ära. Otsustasin OÜ Autosõit kasuks. Teooria tegin eõppes, väga mugav. Arvutist vaatad videosi ja hiljem teed testi. Libedasõit toimus Männiku libedarajal 4 tundi. Paar päeva hiljem ökosõit 1 tund linnas tiirutamist. Kokkuvõtlikult julgen öelda,et riigikassa täitmiseks mõeldud lisakohustus.

Väga tubli! Autokool ja algajad juhid 547149
erlex
erlex
Omaklubi teemant
Omaklubi teemant

Postituste arv : 5078
Registration date : 15/12/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  liisuu Esm 25 Apr 2011, 19:33

Ma ikka veel venitan selle lõppastmega Autokool ja algajad juhid 441331 Augustis said algaja load läbi, nüüd aasta jooksul pean lõppastme ära tegema, ehk siis mõned kuud veel jäänud. Muidu peaks hakkama eksameid uuesti tegema ja seda ma küll ei tahaks Autokool ja algajad juhid 809569
Meil jama selles, et peab mandrile minema, kuna libedaradu meil pole. Plaanimegi mehe õega koos Pärnusse minna, et saaks 1 päevaga ära teha kogu selle jama.

Sõidupraktikat on mul suht vähe, sest pole olnud erilist vajadust sõita, talvel pole kordagi roolis olnud. Samas sõita ei karda, kuigi olen hästi ettevaatlik liikleja, kuna tean oma aeglast reageerimiskiirust.
liisuu
liisuu
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Postituste arv : 1224
Registration date : 12/08/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  siq29 Esm 25 Apr 2011, 19:45

liisuu kirjutas:Ma ikka veel venitan selle lõppastmega Autokool ja algajad juhid 441331 Augustis said algaja load läbi, nüüd aasta jooksul pean lõppastme ära tegema, ehk siis mõned kuud veel jäänud. Muidu peaks hakkama eksameid uuesti tegema ja seda ma küll ei tahaks Autokool ja algajad juhid 809569
Meil jama selles, et peab mandrile minema, kuna libedaradu meil pole. Plaanimegi mehe õega koos Pärnusse minna, et saaks 1 päevaga ära teha kogu selle jama.

Sõidupraktikat on mul suht vähe, sest pole olnud erilist vajadust sõita, talvel pole kordagi roolis olnud. Samas sõita ei karda, kuigi olen hästi ettevaatlik liikleja, kuna tean oma aeglast reageerimiskiirust.

Kas sa uuesti ei laskund vahtralehe-lubasid teha? Mina küll lasin, kui oktoobris load aegusid ja nüüd järelejäänud poolteise aasta jooksul tahaks ikka lõppastmekoolituse ära teha.

Ma sõidan ka ise väga vähe ja sellepärast olen ka lõppastmekoolitusega venitanud. Talvel oli mu mees ainult roolis, nii et jääksin vist libedarajal päris hätta omadega.
siq29
siq29
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  janee Esm 25 Apr 2011, 20:06

ei usu et hätta jääd..see väga lihtne ja kõik osalejad saavad ikka hakkama Autokool ja algajad juhid 633777
janee
janee
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Postituste arv : 2650
Registration date : 07/10/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  Sponsored content

Sponsored content

Tagasi üles Go down

Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2 1, 2  Next