O.M.A. klubi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rinnapõletik

+6
kertu009
accra
siq29
Monique
Pärlike
anka
10 posters

Go down

Rinnapõletik Empty Rinnapõletik

Postitamine  anka Laup 17 Apr 2010, 21:13

Kas kellelgi on olnud ja mida selle vastu teha annab - kui üldse annab?
Mul oli eelmine pühapäev palavik ja rinnas meeletu valu, mis kiirgus selga - sain paratsetamoliga korda.
Eile tekkis jälle palavik ja jälle sain tabletiga enda arust asja normi, aga täna taas palavik Rinnapõletik 71266
Palju seda paratsetamoli üldse võtta võib?
anka
anka
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Märtsikad 2010 abimode
Postituste arv : 568
Registration date : 09/09/2009

http://ankatilke.blogspot.com/

Tagasi üles Go down

Rinnapõletik Empty Re: Rinnapõletik

Postitamine  Pärlike Laup 17 Apr 2010, 21:29

Mul oli korduvalt esimest last imetades. Olulisel kohal oli minu jaoks puhkus, s.t. et jube kergesti tuli see jama kimbutama, kui olin pikemalt stressis ja magamata lapse öiste gaasimurede pärast. Pärast puhkust, paratsetamooli ja ka kapsalehte (vastu haiget rinda) läks üldjoontes tagasi, ühel korral pidin siiski ravima ka antibiootikumidega.
Lüpsmine aitab ka, aga samas on oluline anda ka rinnale puhkust (piima välja lüpsmine ja imetamine tegelikult soodustavad veel rohkema piimavoolu teket).

Pikemalt võid lugeda rinnapõletiku kohta siit:
http://www.inimene.ee/?disease=m&sisu=disease&did=903

Kui palavik ja vaevused ka homme kestavad või kui palavik tõuseb väga kõrgeks, rinnast tuleb mäda, pöördu kindlasti arsti poole, sest mädane rinnapõletik on tõsine ja ohtlik haigus. Tegelikult soovitan sul igal juhul homme (pere)arstiga nõu pidada. (mul tuli alles nüüd meelde, et homme on pühapäev Rinnapõletik 142980 )
Pärlike
Pärlike
abiAdministraator
abiAdministraator

Rinnapõletik Tiitli23
Postituste arv : 3307
Registration date : 18/02/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  Monique Püh 18 Apr 2010, 08:42

Minul oli ka korra, aga õnneks ilma palavikuta. See valu oli nii kohutav, õudne. Mulle soovitati ka külma kapsalehte peal hoida ja ka kummelikompressi teha. Kindlasti mitte viinakompressi teha, sest see võib piima ära võtta. Nii palju kui võimalik piima välja lüpsta ja kui suudad seda rinda juba lapsele pakkuda, seda parem. Mina üks päev pumpasin, teine päev sain juba lapsele rinda anda, kuigi oli natuke valus ikka. Õnneks läks mul see kergelt ja kestis ainult paar päeva. Loodan, et ka sul möödub see kergelt, ega pea antibiootikumiravi alustama Rinnapõletik 790180
Monique
Monique
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Sügiselapsed 2009 abimode
Postituste arv : 4383
Registration date : 27/05/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  siq29 Püh 18 Apr 2010, 11:08

Annaliisa esimesel elupoolaastal vaevlesin ma sisuliselt iga kuu korra põletiku käes. Esimese põletikuga tõusis palavik üle 40 ja olin peast täiesti segi. Sain peale antibiootikumid, mees siis tohterdas mind. Kusjuures, mina tean, et tulebki lasta lapsel võimalikult palju imeda haigest rinnast ja palju tuleb juua. Haiges rinnas peabki tekkima suurem piimavool ja laps peab rinnas seisma jäänud piima, selle kõva tüki, välja imema, sest see piim võib nö. hapuks minna ja põletik võib mädaseks minna. Mina toitsin põletike ajal last sedasi, et kaks korda järjest haiget rinda, siis üks kord tervet rinda; ja jälle kaks korda haiget rinda ja üks kord tervet rinda jne. Imetamise ajal masseerisin õrnalt seda kõva tükki rinnas päripäeva. Kapsaleht aitab ja muide, külm kompress! Peale imetamist 15-20 minutit külma haige rinna peal hoida. Pärast 3-4 põletikku hakkasin ära jagama läheneva põletiku tundemärke ja edaspidi suutsin otsest põletikku sellega vältida, et nagu tundsin valusat tükki rinnas tekkivat ja enesetunne hakkas ka halvemaks minema, siis kohe hakkasin külma kompressi tegema ja panin lapse tihedamini sellele rinnale, ja algav põletik taandus. Paar korda oli sedasi, et enesetunne läks halvemaks ja mina olin kohe valvel. Ning mõne tunni pärast tundsingi, et rind on pisut valus, kuigi isegi tükki veel polnud. Ööpäev kompressi ja laps selle rinna otsas ja asi kaugemale ei arenenudki. Viimane kord ähvardas põletik mind kaks nädalat tagasi, enne seda oli paus 4 kuud.
siq29
siq29
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Rinnapõletik Tiitli23
Postituste arv : 2910
Registration date : 02/01/2010

http://www.isetegija.net/index.php?ind=blog&op=home&

Tagasi üles Go down

Postitamine  anka Püh 18 Apr 2010, 16:18

Ma olen ka praegu ikka pidevalt poja rinnale pannud vaatamata sellele, et esimesed sõõmud mida poja teeb o nii põrgulikult valusad, et pisar tuleb silma. Paaril korral lisaks välja lüpsnud.
Seekord sain vist jälle palavikust lahti.
Kui antibiootikumi kuur välja kirjutatakse, kas siis võib imetamist jätkata?
anka
anka
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Märtsikad 2010 abimode
Postituste arv : 568
Registration date : 09/09/2009

http://ankatilke.blogspot.com/

Tagasi üles Go down

Postitamine  accra Püh 18 Apr 2010, 16:36

Kui kapsalehte kasutada siis teha augud sisse.
Nibu peab väljas olema ja paar nn õhuauku võiks kah olla.
Muidu või ala hauduma minna ja kasu on 0.
Soovitan ka sooja dussi all olla-piim hakkab kergemini välja voola ,st mul jooksiski terve aeg.
accra
accra
Moderaator
Moderaator

Rinnapõletik Tiitli23
Postituste arv : 5652
Registration date : 16/02/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  kertu009 Püh 18 Apr 2010, 19:00

Minul on ka üks kord olnud rinnapõletik ja täiesti omal süül, sest tilbendasin talvel väheste riietega õues. Õnneks sain kohe jaole, põletik hakkas tekkima päeval ning andsin võimalik tihedalt lapsele sealt rinnast imeda ja usun, et see aitaski. Masseerisin ja mudisin ka palju. Tol ajal mul laps öösel ei imenud ka, aga õnneks järgmiseks hommikuks oli läinud. Oleks öösel tulnud, oleks vist natukene suurem jama olnud. Hirmus valus oli küll!
kertu009
kertu009
Omaklubi pronks
Omaklubi pronks

Postituste arv : 460
Registration date : 10/06/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  Pärlike Püh 18 Apr 2010, 19:04

Soe dušš ning õrn masseerimine (sel hetkel tundus see muidugi jõhkra pigistamisena) imetamise ajal aitas minul ka Rinnapõletik 547149 Ja loomulikult mõtlesin ma ka seda, et rind tuleb muidugi tükivabaks saada küll (imetades, lüpstes).
Ravimite kohta ma täpselt ei mäleta: vist oli nii, et tuli jälgida mingeid kellaaegu, et millal peale rohtu võis jälle rinda anda, ja siis vahepeal lihtsalt välja lüpsta Rinnapõletik 756483
Pärlike
Pärlike
abiAdministraator
abiAdministraator

Rinnapõletik Tiitli23

Tagasi üles Go down

Postitamine  siq29 Püh 18 Apr 2010, 19:40

Pärlike kirjutas:Ravimite kohta ma täpselt ei mäleta: vist oli nii, et tuli jälgida mingeid kellaaegu, et millal peale rohtu võis jälle rinda anda, ja siis vahepeal lihtsalt välja lüpsta Rinnapõletik 756483

Mulle kirjutas arst välja sellised antibiootikumid, mida võis imetamise ajal võtta. Hoiatas ainult, et rinnapiima maitse võib muutuda ja laps võib rinnast keelduda, soovitas osta paki rinnapiimaasendajat igaks juhuks koju. Mul õnneks rinnast ei keeldunud, sest lapse imemine on efektiivsem haige rinna jaoks, kui käsitsi lüpsmine. Võtsin antibiootikumi 3 korda päevas, igal korral võtsin seda peale lapse toitmist, kuigi arst otseselt nii ei soovitanud.
siq29
siq29
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Rinnapõletik Tiitli23
Postituste arv : 2910
Registration date : 02/01/2010

http://www.isetegija.net/index.php?ind=blog&op=home&

Tagasi üles Go down

Postitamine  sebra23 Püh 18 Apr 2010, 23:40

Mul aitas ikkagi viinakompress(viin veega pooleks) tegi rinna pehmeks ja siis sai ka masseerida ning kapsalehed vaheldumisi. Paracetamol ka. Loodame, et saad ikka ilma AB-ta hakkama.
sebra23
sebra23
Omaklubi pronks
Omaklubi pronks

Postituste arv : 402
Registration date : 06/08/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  soe suur süda Esm 19 Apr 2010, 09:19

Rinnapõletik 603747
olin noor kui sünnitasin esimese lapse ja siis ei teadnud ju rinnapõletikust suurt midagi Rinnapõletik 441331 . kui aga asi käes oli ei oskanud algul midagi teha, ja need rinnapumbad olis sellisest klaasist pusaotsaga, aga maalt polnud võimalik ka kohe apteeki saada. kuna nibud suht väikesed ei saanud poiss ka õieti imeda, rind oli nii kõva ja valulik.nii õppetas mind naabrimemm, kui muud võimalust pole lase mehel imeda Rinnapõletik 296785 iga 1,5tunni järel pool tühjaks ja pärast kohe kapsaleht peale ja pehmendamiseks nat. võid.imemine avab kõige paremini piimakanalid ja maseerib ka rinda.ja aitas.
soe suur süda
soe suur süda

Postituste arv : 279
Registration date : 02/03/2010

Tagasi üles Go down

Postitamine  Pärlike Laup 19 Märts 2011, 16:59

Mina olen nüüd selle hädaga kimpus, järjekordselt Rinnapõletik 232488 Olukorra teeb keerulisemaks asjaolu, et võõrutan just last ja ta ei tahagi praktiliselt rinda Rinnapõletik 173634 Igatepidi olen mudinud, kuuma duši kasutanud ja tulutult, last lasin ka paar korda selle rinna otsa, eriti pikalt varahommikul - valus oli ja lasin tal nii kaua imeda, kui ise tahtis, kuid tühjenes kogu ülejäänud rind. Nii mitteväljuvat tükki, proovi kuidas tahad, polegi mul varem olnud... Pool rinda on punane, pigistades tuli ka kollast ollust, pakun et mäda... Möödunud ööl sain kõrge palaviku alla paratsetamooliga, täna on päev otsa selline kergelt kehv enesetunne olnud, aga nüüd tunnen, et hakkab jälle palavik tõusma. Ja meest ka kodus pole, tuleb alles homme.
Pärlike
Pärlike
abiAdministraator
abiAdministraator

Rinnapõletik Tiitli23

Tagasi üles Go down

Postitamine  minake Laup 19 Märts 2011, 17:01

Pärlike tee viinakompressi, mulle aitas Rinnapõletik 888847
minake
minake
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Postituste arv : 2383
Registration date : 04/12/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  Pärlike Laup 19 Märts 2011, 17:23

Mul pole kahjuks viina ja mul pole isegi mitte ühtegi rinnapumpa Rinnapõletik 441331 Valutunnet leevendab kapsas.
Pärlike
Pärlike
abiAdministraator
abiAdministraator

Rinnapõletik Tiitli23

Tagasi üles Go down

Postitamine  Tups Laup 19 Märts 2011, 19:44

Pärlike - kas paned kapsalehed ikka külmkappi ka? Äkki sellest rohkem abi. Rinnapõletik 790180
Tups

Postituste arv : 175
Registration date : 14/11/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  Sponsored content

Sponsored content

Tagasi üles Go down

Tagasi üles