O.M.A. klubi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Lapsevanema lein.

+5
Ro-Ro
HoneyMoon
Monique
Soulshaker
tixit
9 posters

Go down

Lapsevanema lein. Empty Lapsevanema lein.

Postitamine  tixit Teis 13 Apr 2010, 11:59

Kui te räägite meie lastest ja me nutame, ärge arvake, et teie sõnad meid nutma panid, see on mälestus.

Ärge öelge, et ta sai meiega olla nii palju aastaid koos, sest kui vanalt peaks teie laps surema?

Ärge kartke nimetada meie juuresolekul meie lapse nime, sest ta elas ja oli olemas.

Ärge paluge mul sellest üle saada, ma ei saa sellest kunagi üle.

Ärge öelge, et tal on parem seal kus ta nüüd on, ta ei ole enam siin minu juures.

Ärge öelge, et ta ei kannata enam, ma pole kunagi lasknud tal kannatada.

Ärge öelge, et te teate mida ma tunnen, kui te ei ole ise kaotanud last.

Ärge paluge mul terveks saada. Lein ei ole haigus millest me võime vabaneda.

Ärge öelge, et jumal ei pane inimestele rohkem kui nad kanda jõuavad.

Palun, öelge ainult, et teil on kahju.

Öelge ainult, et te mäletate mu lapse nime.

Palun, laske mul ainult rääkida minu lapsest.

Palun, nimetage mu lapse nime.

Ja palun, laske mul ainult nutta.

Meile meeldiks, kui te ei kardaks võtta suhu meie lapse nime ja meile temast rääkida. Ta elas, ta oli meile oluline, meil on vaja kuulda tema nime ja temast rääkida. Palun,
ärge hakake muust rääkima. See oleks meile hea, see paneb meid tundma tema lähedust.

Kui me oleme liigutatud, kui pisarad voolavad meie silmist samal ajal kui te räägite meie lapsest, olge kindel, et te ei ole meid haavanud. See on lapse surm, mis paneb meid nutma, me igatseme tema järgi. Täname teid, et te lasete meid nutta, sest igakorraga saab meie süda tervemaks.

Meile meeldiks, kui te ei katsuks unustada meie last, eemaldades tema pilte, joonistusi ja teisi kingitusi, mis ta teile on teinud. Meie jaoks oleks see näha teda teist korda suremas.

Leinas lapsevanem ei ole nakkav, ärge eemalduge meist.

Ärge arvake, et aasta pärast oleme me terved, me ei saa iialgi terveks, meist ei saa kunagi endist ema ega isa meie surnud lapsele. Me õpime elama tema surmaga ja elama, hoolimata tema eemalolekust.

Ärge lootke liiga kiiresti, et meie lein on läbi või arvake, et me vajame psühholoogi abi.
Ärge pakkuge meile ei ravimeid ega alkoholi. Ainus moodus leina ületada on see läbi elada, olema nõus kannatama, selleks, et terveneda.

Me loodame, et te lasete meil leina ajal olla meie ise. Võib-olla me võtame juurde või kaotame kaalus, magame palju või hoopis kaotame une. Lein muudab õrnaks, haigustele ja õnnetustele vastuvõetavamaks.

Teadke samuti, et kõik mida me teeme ja mida te peate natuke kummaliseks, on leina aja normaalne: depressioon, vihahood, süütunne, üksindustunne. Võtke meid nii nagu me oleme ja ärge solvake meid.

Meie lapse sünni- või surmapäev on meile väga rasked. Me loodame, et te võiksite meile öelda, et ka teie mõtlete temale.

Leinavate vanemate assotsiatsioon
http://www.amiscompatissants.org/

Viimati muutis seda tixit (Teis 13 Apr 2010, 17:48). Kokku muudetud 1 kord
tixit
tixit
abiAdministraator
abiAdministraator

Lapsevanema lein. Tiitli23
Postituste arv : 2243
Registration date : 16/02/2009

http://minumaailm-tixit.blogspot.com/

Tagasi üles Go down

Lapsevanema lein. Empty Re: Lapsevanema lein.

Postitamine  Soulshaker Teis 13 Apr 2010, 15:52

Jah, just nii ongi Lapsevanema lein. 641223
Soulshaker
Soulshaker
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Postituste arv : 2577

Tagasi üles Go down

Postitamine  Monique Teis 13 Apr 2010, 19:49

Lapsevanema lein. 296223 Lapsevanema lein. 173634
Monique
Monique
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Sügiselapsed 2009 abimode
Postituste arv : 4383
Registration date : 27/05/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  HoneyMoon Teis 13 Apr 2010, 20:01

Aga kas vahel ei ole nii, et kui kõik püüavad mõista ja sellest rääkida, tahaks vahepeal miljoniks killuks kukkuda? 99% kirjutisest läheb hästi täppi. 1% minust ei ole selle kõrvaliste kaasaarutlusega nõus. Vahel oli selline tunne, et olge tasa, minge ära, te ei aita nagunii. Nagu neil ei oleks olnud õigus sellest rääkida. Minul oli mees ja 1 sõbranna, kellega sain rääkida. Teistega tundus kõik kuidagi hägune ja kauge. Mõttetu ja valus hägu. Nagu mind ei olekski seal olnud.
Mitte, et see segane mõttelõik midagi pidi nüüd tähendama aga lihtsalt....
HoneyMoon
HoneyMoon
abiAdministraator
abiAdministraator

Postituste arv : 3447

http://www.lihtsadheadtoidud.blogspot.com

Tagasi üles Go down

Postitamine  Soulshaker Kolm 14 Apr 2010, 08:36

HoneyMoon kirjutas:Aga kas vahel ei ole nii, et kui kõik püüavad mõista ja sellest rääkida, tahaks vahepeal miljoniks killuks kukkuda? 99% kirjutisest läheb hästi täppi. 1% minust ei ole selle kõrvaliste kaasaarutlusega nõus. Vahel oli selline tunne, et olge tasa, minge ära, te ei aita nagunii. Nagu neil ei oleks olnud õigus sellest rääkida. Minul oli mees ja 1 sõbranna, kellega sain rääkida. Teistega tundus kõik kuidagi hägune ja kauge. Mõttetu ja valus hägu. Nagu mind ei olekski seal olnud.
Mitte, et see segane mõttelõik midagi pidi nüüd tähendama aga lihtsalt....

Nõustun.
Nemad ju tegelikult ei tea mitte midagi ja nad ei saagi mõista ega kaasa rääkida ja igasugune üritamine tundub kohati võlts.
Soulshaker
Soulshaker
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Postituste arv : 2577

Tagasi üles Go down

Postitamine  Ro-Ro Püh 02 Mai 2010, 14:15

..ja millegipärast kipuvad sõnavõtma just need kel puudub igasugune kokkupuude lapse surma/kaotusvalu/leinaga Lapsevanema lein. 678174 ..ja kõige rohkem teeb haiget see kui mõni suht lähedane inimene ignoreerib sinu inglilapse olemasolu lootuses nagu -mida ei meenuta ,seda pole olnud Lapsevanema lein. 71266
Ro-Ro
Ro-Ro

Postituste arv : 194
Registration date : 23/06/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  krissu787 Kolm 03 Nov 2010, 11:06

http://www.eesti.ca/printarticle.php?id=11536
Käies praegu ühel koolitusel, kus hetkel teemaks lein ja kaotus, siis anti meile lugeda selline artikkel. Minu elu just nii peale lapse kaotust ongi kulgenud, aga tunduvalt pikemini kui seal mainitud 2 aastat. Arvasin ise, et sel aastal uut lehekülge keerates olen sellest ometi üle saanud. Aga ei, need tunnid seda teemat käsitledes olid kohutavad, tahtsin lihtsalt sealt minema kõndida, suutes vaevu pisaraid tagasi hoida. Kodus uuesti materjale lugedes tuli see nutt ikka Lapsevanema lein. 232488 Millal ometi hakkab kergem??! Küsin ma endalt iga päev Lapsevanema lein. 441331

Viimati muutis seda krissu787 (Kolm 03 Nov 2010, 12:41). Kokku muudetud 1 kord
krissu787

Postituste arv : 246
Registration date : 07/07/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  siq29 Kolm 03 Nov 2010, 11:33

Krissu Lapsevanema lein. 71266 Lapsevanema lein. 790180
siq29
siq29
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Postituste arv : 2910
Registration date : 02/01/2010

http://www.isetegija.net/index.php?ind=blog&op=home&

Tagasi üles Go down

Postitamine  erlex Kolm 03 Nov 2010, 12:38

Lapsevanema lein. 173634 Lapsevanema lein. 71266 Lapsevanema lein. 321824
erlex
erlex
Omaklubi teemant
Omaklubi teemant

Postituste arv : 5078
Registration date : 15/12/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  Lote35 Nelj 18 Aug 2011, 14:46

Aitäh hea viite eest! Need lihtsad, aga olulised tõed kuluvad praegu vägagi ära! Julgustav. Usun, et saan lähedaste kõrval seista ja neid tõeliselt toetada kartmata midagi valesti öelda või teha...
Lote35
Lote35
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Postituste arv : 906
Registration date : 12/01/2011

Tagasi üles Go down

Postitamine  Sponsored content

Sponsored content

Tagasi üles Go down

Tagasi üles

- Similar topics