Koertejutud
+9
p2iv2ns2de
-apple-
elefant
siq29
Gettukas
sussidegahobune
Bibi
liisuu
HoneyMoon
13 posters
O.M.A. klubi :: Kodu :: Koduloomad
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 4
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 4 • 1, 2, 3, 4
Koertejutud
Kõigest koertega seonduvast. Vanadest, noortest, haigustest, muredest, rõõmudest, arutelud, küsimused, vastused....
Re: Koertejutud
Mailastes oli teema lõigatud kõrvade/sabaga koerte näitustel osalemisest.
Liisuu'l oli õigus, võivad osaleda küll mujal lõigatud (mitte Eestis) sabadega koerad. Sussidegahobune teadis juurde mainida, et euroopas vähemalt kupeeritud koeri ei pooldata ja enamus kohtunikke praagivad nö. nad välja.
Võtsin lisaks EKL (Eesti Kennelliit) näituste eeskirjast lõigu ka juurde (ehk kedagi huvitab kunagi):
5. Erinõuded osalemisele
5.1 Kõik näitustel osalevad koerad peavad olema märgistatud loetava ID-tätoveeringuga või mikrokiibiga. Näitust korraldav organisatsioon peab tagama märgistuse kontrolli.
5.2 Koer peab olema vaktsineeritud vastavalt veterinaarteenistuse ja Eesti Kennelliidu nõuetele.
5.3 Näitusel ei tohi osaleda haiged, lonkavad, kurdid, munandi atroofiaga koerad, nähtavalt tiined või imetavad emased koerad.
5.4 Näitusel hinnatakse võrdselt nii kupeeritud kui ka kupeerimata sabade ja/või kõrvadega koeri.
5.5 Näitustel ei tohi osaleda Eestis sündinud koerad, kes on sündinud 1. jaanuaril 2006 või hiljem, ning kelle kõrvu või saba on lõigatud. Näitustel võivad osaleda lõigatud sabaga linnu- ja urukoerad, kelle saba lõikamine on lubatud Loomakaitseseaduse § 9 lg 2 alusel.
5.6 Keelatud on koera naha, karvkatte ja ninapeegli käsitlemine selliste ainetega, mis mõjutavad nende värvust ja/või struktuuri.
5.7 Näituse territooriumil on keelatud koerte trimmimine ja pügamine, v.a näituse korraldaja poolt selleks ettenähtud alal.
5.8 Näituse toimkonna liikmed ja näitusel töötavad inimesed ei või antud näitusel esitada koera.
Liisuu'l oli õigus, võivad osaleda küll mujal lõigatud (mitte Eestis) sabadega koerad. Sussidegahobune teadis juurde mainida, et euroopas vähemalt kupeeritud koeri ei pooldata ja enamus kohtunikke praagivad nö. nad välja.
Võtsin lisaks EKL (Eesti Kennelliit) näituste eeskirjast lõigu ka juurde (ehk kedagi huvitab kunagi):
5. Erinõuded osalemisele
5.1 Kõik näitustel osalevad koerad peavad olema märgistatud loetava ID-tätoveeringuga või mikrokiibiga. Näitust korraldav organisatsioon peab tagama märgistuse kontrolli.
5.2 Koer peab olema vaktsineeritud vastavalt veterinaarteenistuse ja Eesti Kennelliidu nõuetele.
5.3 Näitusel ei tohi osaleda haiged, lonkavad, kurdid, munandi atroofiaga koerad, nähtavalt tiined või imetavad emased koerad.
5.4 Näitusel hinnatakse võrdselt nii kupeeritud kui ka kupeerimata sabade ja/või kõrvadega koeri.
5.5 Näitustel ei tohi osaleda Eestis sündinud koerad, kes on sündinud 1. jaanuaril 2006 või hiljem, ning kelle kõrvu või saba on lõigatud. Näitustel võivad osaleda lõigatud sabaga linnu- ja urukoerad, kelle saba lõikamine on lubatud Loomakaitseseaduse § 9 lg 2 alusel.
5.6 Keelatud on koera naha, karvkatte ja ninapeegli käsitlemine selliste ainetega, mis mõjutavad nende värvust ja/või struktuuri.
5.7 Näituse territooriumil on keelatud koerte trimmimine ja pügamine, v.a näituse korraldaja poolt selleks ettenähtud alal.
5.8 Näituse toimkonna liikmed ja näitusel töötavad inimesed ei või antud näitusel esitada koera.
Ma olen manni omanike jutust aru saanud, et meil eelistatakse just lõigatud manne. Ilmselt on sellest kupeerimiskeelust veel üsna vähe aega möödas, et kaoks ära see ideaal kupeeritud koertest.
liisuu- Omaklubi kuld
- Postituste arv : 1224
Registration date : 12/08/2009
Nii targemad. Sai koerakraami osteldud. Kas keegi oskab selgitada, milleks on hea see pisike, konksuga kamm? Pole endal aimugi- enne kodus "karvutu" koer, see rõõmus, kui lihtsalt kammiga masseerisin teda
Meil on selline pisike hari kasutusel kõrvade kammimisel Aga ei tea kas see ka selleks mõeldud on
Bibi- Omaklubi hõbe
-
Postituste arv : 900
Registration date : 16/02/2009
ma pakuks välja et see pisikene kamm koos konksuga on väikest(vb ka suurt) tõugu karvikutele patside v seitlite tegemiseks. ma võin muidugi eksida, aga loogiline see tundub.
sussidegahobune- Omaklubi pronks
- Postituste arv : 441
Registration date : 22/09/2009
jaah patside peale ma ise ei tulnud, kuid tundub jah loogiline (nüüd, kui sina näpuga ette ära näitad :P )sussidegahobune kirjutas:ma pakuks välja et see pisikene kamm koos konksuga on väikest(vb ka suurt) tõugu karvikutele patside v seitlite tegemiseks. ma võin muidugi eksida, aga loogiline see tundub.
Oeh , mina olen hädas oma Sibery Huskyga. Ta kuramus on ju nii jäärapäine, et uhuhuuu
Kui tema lollustest hakata rääkima siis kirjutaks ma romaani vähemalt 2 päeva, sest igapäev teeb ta midagi mis vihastab mu välja ja teistele nalja pakub.
Aga armas on ta siiski, loodame, et koertekool ehk parandab seda paharetti
Kui tema lollustest hakata rääkima siis kirjutaks ma romaani vähemalt 2 päeva, sest igapäev teeb ta midagi mis vihastab mu välja ja teistele nalja pakub.
Gettukas- Postituste arv : 154
Registration date : 04/05/2009
Minu krantsiplika saab täna 4-aastaseks. Ostsin talle sünnipäeva puhul suure kondiga seaprae tüki, mida oma perelegi raatsin harva osta. Õhtupoole saab koer luksust nautida!
Palju-palju õnne Koerapiigale
Gettukas kirjutas:Oeh , mina olen hädas oma Sibery Huskyga. Ta kuramus on ju nii jäärapäine, et uhuhuuu
Palju ta sul liikuda saab? see tõug vajab väga palju füüsilist koormust, kui ta seda ei saa siis hakkab end muude asjade peal välja elama e. sigatsema. Kindlasti ka ajutöö annab talle veidi seda mida ta vajab.
Soovitaks vähemalt korra päevas intensiivset vähemalt tunnist jalutuskäiku kuid mitte sunniviisilist. Kindel, kui tal selle energia maha jalutad/jooksed ei sigatse koer vaid puhkab ja teeb muid asju.
siq29 kirjutas:Minu krantsiplika saab täna 4-aastaseks. Ostsin talle sünnipäeva puhul suure kondiga seaprae tüki, mida oma perelegi raatsin harva osta. Õhtupoole saab koer luksust nautida!
Õnne teile. inimese vanuses see juba 28 aastat.
Minu koeraplika Roosi on õues murul külili maas, kurguauguni liha täis ja magab. Läksin korra temast mööda, kui puid tuppa tõin ja Roosi... norskab! Järelikult on ta oma sünnipäevaroaga rahul!
Kolin enda kutsikajuttudega nüüd siia üle, päris koera moodi on teine juba ja siis saavad uued kutsikaomanikud sealt kutsikajutte lugeda,mitte minu igapäevaloba
AGA...meil on UUDISEID
AGA...meil on UUDISEID
Vähe meie koeral liikumist küll olla ei saa.
Hommik. 4km jalutuskäik metsas minu emaga.
Lõuna. Jalutamine metsas koos minu ja Pisipiigaga.
Õhtu. Rullikatega koera jalutamine
Kell 22.00 läheb teeb mees veel ühe tiiru koeraga metsas.
+Muidugi, et meie krundi suurus(3000m2) kus ta saab joosta koos teiste koertega.
Ja koertekool ka veel..
Seega koeral ei tohiks nagu eriti liikumis puudust olla
Ise arvan, et ta lihtsalt hetkel pubekas ja vaja ennast tõestada. Samuti arvab ka meie koertekooli õpetaja.
Hommik. 4km jalutuskäik metsas minu emaga.
Lõuna. Jalutamine metsas koos minu ja Pisipiigaga.
Õhtu. Rullikatega koera jalutamine
Kell 22.00 läheb teeb mees veel ühe tiiru koeraga metsas.
+Muidugi, et meie krundi suurus(3000m2) kus ta saab joosta koos teiste koertega.
Ja koertekool ka veel..
Seega koeral ei tohiks nagu eriti liikumis puudust olla
Ise arvan, et ta lihtsalt hetkel pubekas ja vaja ennast tõestada. Samuti arvab ka meie koertekooli õpetaja.
HoneyMoon kirjutas:Kolin enda kutsikajuttudega nüüd siia üle, päris koera moodi on teine juba ja siis saavad uued kutsikaomanikud sealt kutsikajutte lugeda,mitte minu igapäevaloba
AGA...meil on UUDISEID
HM: uurin, ega juhuslikult teie treeneriks ei ole Marika Kuusman?
Marika on aga Mikk peaks perenimi olema Marika on hea treenerinimi vist. Väga väga hea (omanike) treener on meil.sussidegahobune kirjutas:
HoneyMoon kirjutas:Marika on aga Mikk peaks perenimi olema Marika on hea treenerinimi vist. Väga väga hea (omanike) treener on meil.sussidegahobune kirjutas:
Kas Marika Mikk ei tegele ka slk dega?vai mul mälu teeb trikke..:P
Tegeleb mul ju ongi peaaegu sakslane, kui kikivarvule tõuseb Tegelikult on meie Marika väga kogenud ja ammune tegeleja ja teeb jah peamiselt töökoeri, kuid kui sul veab, saab kodukoerte koolitust ka temalt. Sisu on ju sarnane, mis siis, et meist võistluslooma ei saa. Ehk siis- kuna tal see koeratamine ongi põhitöö, siis jõuab palju erinevat teha.sussidegahobune kirjutas:HoneyMoon kirjutas:Marika on aga Mikk peaks perenimi olema Marika on hea treenerinimi vist. Väga väga hea (omanike) treener on meil.sussidegahobune kirjutas:
Kas Marika Mikk ei tegele ka slk dega?vai mul mälu teeb trikke..:P
HM- tulin lugema siia ja avastasin milline jobu ma olen...
PALJU ÕNNE SELLISE VINGE TULEMUSE PUHUL KK KUTSIKATE JÕUPROOVIS. See on väga hea tulemus mis te saite ja meie oleme kadedusest tume pruunid roheliste täppidega :P
Meie vahetame treenerit läheme T.Tsernjakova juurde kellel on lasnamäel väga hea kuulsusega koerte kool. Yola mul jube pikajuhtmega ja korralikult tööle saada on suht võimatu tegevus eriti võõras keskkonnas, kodus veel saab hakkama.
Kutsikas sai omale vahva hyydnime- päris nimi on Cayenne ja hyyame teda: Kaie-Maie-Meie-Teie
Algas kõik sellest et poja mul sõimas teda Kaieks :P
Igaljuhul HM, jätka samas vaimus treenimist ja ehk kohtume kunagi võistlusplatsil
PALJU ÕNNE SELLISE VINGE TULEMUSE PUHUL KK KUTSIKATE JÕUPROOVIS. See on väga hea tulemus mis te saite ja meie oleme kadedusest tume pruunid roheliste täppidega :P
Meie vahetame treenerit läheme T.Tsernjakova juurde kellel on lasnamäel väga hea kuulsusega koerte kool. Yola mul jube pikajuhtmega ja korralikult tööle saada on suht võimatu tegevus eriti võõras keskkonnas, kodus veel saab hakkama.
Kutsikas sai omale vahva hyydnime- päris nimi on Cayenne ja hyyame teda: Kaie-Maie-Meie-Teie
Algas kõik sellest et poja mul sõimas teda Kaieks :P
Igaljuhul HM, jätka samas vaimus treenimist ja ehk kohtume kunagi võistlusplatsil
Täname Suveks teeme KK puhkuse, timmime näitusekoolitust (me potsatame ju kohe istuma, kui mina seisma jään aga seal peab seisma). Augustist loodame jälle KK minna.
Mitte, et see midagi muudaks aga kirjutan ikkagi siia ka (foorum ongi ju ka niisama tunnete jagamiseks). Õnneks ei puutu kuidagi lugu ei minusse, minu koertesse ega isegi meie kennelitesse. Siiski käin ka teiste cavalieride kenneleid pidi luusimas ja elukest jälgimas. Täna lugesin, et plaanis on paaritus emasele, kellel pole süda korras (see on cavalieridel üks peamisi nõrku kohti).... kurb, nii kurb sai. Keegi võib saada kutsika, kes ei ela nii vanaks kui peab , mis mure ja vaev see tulevasele omanikule on. Ja kuidas sellised paaritused mõjutavad tõusse üldist suhtumist. Ja miks on vaja potensiaalselt mitteterveid koeri meie väikesesse Eestisse.... Loodetavasti tuleb sealt kena pesakond täiesti terveid kutsikaid.... aga milleks riskida... Reklaam on kodulehel veel ,et paaritame terveid ja tõulisi koeri....
Jah, saigi kõik. Lihtsalt kurb oli.
Jah, saigi kõik. Lihtsalt kurb oli.
HM- küsin su mure kohta siin, et kas oled uurinud et kas koeral on sydamehaigus pärilik, või on tegemist muu sydamehaigusega?
loomulikult on väär paaritada haiget koera.kui saladus pole, siis kesse on see kes nii teeb? mis kennel?
kui ei ole pärilik, siis jääb võimalus, et kutsikad tulevad terved.aga ikkagi on see emasele suureks koormuseks haige sydamega pesa kasvatada, kanda.
loomulikult on väär paaritada haiget koera.kui saladus pole, siis kesse on see kes nii teeb? mis kennel?
kui ei ole pärilik, siis jääb võimalus, et kutsikad tulevad terved.aga ikkagi on see emasele suureks koormuseks haige sydamega pesa kasvatada, kanda.
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 4 • 1, 2, 3, 4
O.M.A. klubi :: Kodu :: Koduloomad
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 4