Guljašš
3 posters
O.M.A. klubi :: Kodu :: Kokandusnurk :: Soolased toidud
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Guljašš
Retsept mõeldud neljale.
Maitsev lihakaste valmib poole tunniga. Kui on eriti kiire, võid osta poest tükeldatud liha. Guljaši kõrvale sobivad super hästi marineeritud krõmpsud kurgid
Vaja läheb:
* 1 kg sea- või loomaliha
* 1 sibul
* 2 sl õli või võid
* 3 sl jahu
* 8 dl lihapuljongit
* 3 sl tomatipüreed
* 1 tl paprikapulbrit
* peterselli või rohelist sibulat
* soola-pipart
Lõika liha kuubikuteks ja pruunista koos ribastatud sigulaga rasvaines. Puista üle jahuga ja sega läbi. Lisa puljong ja tomatipüree, hauta umbes 20 minutit ehk kuni liha on pehme. Maitsesta soola, pipra ja paprikapulbriga. Raputa peale hakitud peterselli või rohelist sibulat. Serveeri kastet keedetud kartulite ja marineeritud kurgiga. Kui keegi soovib võib lisaks kartulitele ka köögivilju kõrvale panna.
Mina isiklikult piirdusin kartulite ja kurgiga ja maitses ülihää Lapsepõlv tuli meelde Ma tegin guljaši poolest kogusest ja meil mehega jäi veel veitsa üle kah seda. Tervest portsust tuleks vist ikka täitsa suur laar
Ma taldrikust ei jõudnud enam pilti teha kuna toit kadus kiirelt Hea, et sain pannistki teha
Maitsev lihakaste valmib poole tunniga. Kui on eriti kiire, võid osta poest tükeldatud liha. Guljaši kõrvale sobivad super hästi marineeritud krõmpsud kurgid
Vaja läheb:
* 1 kg sea- või loomaliha
* 1 sibul
* 2 sl õli või võid
* 3 sl jahu
* 8 dl lihapuljongit
* 3 sl tomatipüreed
* 1 tl paprikapulbrit
* peterselli või rohelist sibulat
* soola-pipart
Lõika liha kuubikuteks ja pruunista koos ribastatud sigulaga rasvaines. Puista üle jahuga ja sega läbi. Lisa puljong ja tomatipüree, hauta umbes 20 minutit ehk kuni liha on pehme. Maitsesta soola, pipra ja paprikapulbriga. Raputa peale hakitud peterselli või rohelist sibulat. Serveeri kastet keedetud kartulite ja marineeritud kurgiga. Kui keegi soovib võib lisaks kartulitele ka köögivilju kõrvale panna.
Mina isiklikult piirdusin kartulite ja kurgiga ja maitses ülihää Lapsepõlv tuli meelde Ma tegin guljaši poolest kogusest ja meil mehega jäi veel veitsa üle kah seda. Tervest portsust tuleks vist ikka täitsa suur laar
Ma taldrikust ei jõudnud enam pilti teha kuna toit kadus kiirelt Hea, et sain pannistki teha
Re: Guljašš
Guljass veiselihast
500 g veiseliha
500 g sibulat
4 spl õli
suitsutatud paprikapulbrit
tavalist paprikapulbrit
soola
musta pipart
3 spl tomatipastat
sooja vett
Lõika liha nii 30 g kuubikuteks
Koori ja tükelda sibulad
Kuumuta õli paksupõhjalises potis,lisa sibul ja liha kuubikud , pruunista neid kõikidest külgedest
Lisa lihale tomatipasta,maitseained ning kuumuta pidevalt segades ja lisa vesi
Vett täpselt niipalju,et liha on kaetud
Kuumuta keemiseni,kata kaanega ja keera kuumus madalamaks
Lase kaane all haududa kuni liha on pehme ja sibul oleks nii küpsenud,et kastmes näha poleks
Guljassi saab ka samamoodi ahjus teha 180 kraadi juures kaanega kaetud ahjupotis
karima1- Omaklubi pronks
- Postituste arv : 417
Asukoht : Tun
Registration date : 28/09/2013
Re: Guljašš
Ungari guljašš supp
800 g kondita veiseliha
600 g kartulit
võid
1 suur sibul
1 suur porgand
1 sl paprikapulbrit
1 tšillikaun
Soola,mustapipart
Lõika liha 2-4 cm tükkideks ja haki sibul. Üldiselt peenutseda pole vaja ja kõiki asju võib suppi üsna suurte tükkidena hakkida.
Sulata poti põhjas või, lisa sibul ja prae klaasjaks. Pane sibula juurde potti liha ja prae 10 minutit. Seejärel kalla potti 1 liiter vett ja lase keema tõusta. Jäta pott tasasele tulele podisema vähemalt 45 minutiks. Seejärel lisa potti tükeldatud porgandid, paprikapulber, natuke soolampipar,loorber ja terve tšillikaun (lisa veel vett vastavalt soovile, kuni 1 l). Lase 20 minutit podiseda ja siis võta tšilli potist välja ning lisa tükeldatud kartul. Keeda kuni kartul on pehme. Ja nii lihtne see ongi! Loomulikult võib soovi korral maitsestada suppi veel loorbri, maitserohelisega
800 g kondita veiseliha
600 g kartulit
võid
1 suur sibul
1 suur porgand
1 sl paprikapulbrit
1 tšillikaun
Soola,mustapipart
Lõika liha 2-4 cm tükkideks ja haki sibul. Üldiselt peenutseda pole vaja ja kõiki asju võib suppi üsna suurte tükkidena hakkida.
Sulata poti põhjas või, lisa sibul ja prae klaasjaks. Pane sibula juurde potti liha ja prae 10 minutit. Seejärel kalla potti 1 liiter vett ja lase keema tõusta. Jäta pott tasasele tulele podisema vähemalt 45 minutiks. Seejärel lisa potti tükeldatud porgandid, paprikapulber, natuke soolampipar,loorber ja terve tšillikaun (lisa veel vett vastavalt soovile, kuni 1 l). Lase 20 minutit podiseda ja siis võta tšilli potist välja ning lisa tükeldatud kartul. Keeda kuni kartul on pehme. Ja nii lihtne see ongi! Loomulikult võib soovi korral maitsestada suppi veel loorbri, maitserohelisega
karima1- Omaklubi pronks
- Postituste arv : 417
Asukoht : Tun
Registration date : 28/09/2013
Re: Guljašš
see sai imekombel nii ruttu otsa
poja kes on eriline ninnu krimpsutid muudkui nõudis ja nõudis juurde
poja kes on eriline ninnu krimpsutid muudkui nõudis ja nõudis juurde
karima1- Omaklubi pronks
- Postituste arv : 417
Asukoht : Tun
Registration date : 28/09/2013
O.M.A. klubi :: Kodu :: Kokandusnurk :: Soolased toidud
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Permissions in this forum:
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Kolm 15 Juun 2016, 08:45 by ˇmiio23
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.138
Esm 15 Juun 2015, 12:41 by Mustlasplika
» Sassy vesi
Kolm 27 Mai 2015, 13:48 by Mustlasplika
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.137
Reede 24 Apr 2015, 10:14 by Triibuliine
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.136
Reede 17 Apr 2015, 23:30 by Triibuliine
» Suvikõrvitsa tagliatelle
Reede 17 Apr 2015, 18:54 by tsunaami
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.135
Esm 13 Apr 2015, 21:39 by Triibuliine
» Hommiku pirukas .
Püh 12 Apr 2015, 09:18 by accra
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.134
Reede 03 Apr 2015, 14:04 by Triibuliine
» Mis raamatut te hetkel loete?
Kolm 01 Apr 2015, 20:59 by tsunaami
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.133
Teis 31 Märts 2015, 21:39 by Triibuliine
» Mis värvi on Teie laste silmad?
Püh 29 Märts 2015, 22:46 by Mustlasplika
» Kas sulle meeldib saunas käia?
Püh 29 Märts 2015, 22:44 by ˇmiio23
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.132
Reede 27 Märts 2015, 08:44 by Triibuliine
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.131
Teis 24 Märts 2015, 20:06 by Triibuliine