O.M.A. klubi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sünnitusasend

+19
Lote35
NeiuT
elefant
jupijuula
bostonyx
siq29
triint
naxy
muffyns28
armsake
Cms
LiisuK
eda21
Ro-Ro
Ivika25
Lehise
kiisumari
Monique
Pärlike
23 posters

Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2 1, 2  Next

Go down

Sünnitusasend Empty Sünnitusasend

Postitamine  Pärlike Kolm 07 Okt 2009, 23:33

Millises asendis sünnitasid sina?

Minu ettekujutus sünnitusest oli, et see on aktiivne protsess, mis võiks toimuda seistes, istuli, põlvili või kuis iganes, aga mitte pikali. Noh, eks need ettekujutused on toredad, aga fakt sünnitusel oli see, et olin valmis kägistama inimese, kes oleks mu sünitusvoodist püsti ajanud. Ainult korraks õnnestus mittesünnitavatel kõrvalseisjatel mind mõneks minutiks kitse najal püsti saada ning seejärel veendusin ma, et nad on lollid mittesjaosalised Sünnitusasend 173454 Voodis olin ma siiski külili, mitte selili.

Kas teie sünnitasite asendis, mida enne arvasite? Kui palju on neid naisi, kes tõepoolest vahvalt jõuavad sel perioodil olla aktiivsed ning proovida füüsiliselt pisut raskemaid variante?
Pärlike
Pärlike
abiAdministraator
abiAdministraator

Sünnitusasend Tiitli23
Postituste arv : 3307
Registration date : 18/02/2009

Tagasi üles Go down

Sünnitusasend Empty Re: Sünnitusasend

Postitamine  Monique Nelj 08 Okt 2009, 09:45

Mina sünnitasin ka selili asendis sünnituslaua peal. Pressimise ajal hoidsin nii kõvasti käepidemetest kinni, et järgmised päevad olid käelihased nii valusad. Sünnitusasend 662237 Aga jah, ega erilist valikut küll ei antud, kuidas sünnitada tahan. Pandi lauale pikali ja nii see läks.
Monique
Monique
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Sügiselapsed 2009 abimode
Postituste arv : 4383
Registration date : 27/05/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  kiisumari Nelj 08 Okt 2009, 10:33

olin ka pikali, sest ktg rihmad olid pidevalt ümber ja lõpuks pandi üks juhe lapse külge, kui ta veel kõhus oli. et ikka seda südametööd jälgida. need juhtmed ei võimaldanud eriti ringi kõndida. ja lõpuks oli vaakumsünnitus ka. aga enne seda 6 tundi valutamist kõndisin ikka ringi.
kiisumari
kiisumari
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Postituste arv : 2061
Registration date : 16/02/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  Külaline Nelj 08 Okt 2009, 11:28

Mina sünnitasin ka selili. Samamoodi olid juhtmed küljes, nii lapsel, kui endal. Aga enne, väga valusaid valusid käisin palju ringi, see pidavat sünnitegevust kiirendama. Sünnitama minnes ausalt öeldes ei mõelnud ma muudele variantidele, kui selili sünnitamisest. Võib olla proovin järgmine kord midagi muud, äkki vanni Sünnitusasend 756483
Anonymous
Külaline
Külaline

Tagasi üles Go down

Postitamine  Lehise Nelj 08 Okt 2009, 14:18

Mina sünnitasin ka selili. Selle 3 tunni jooksul,mis jäid haiglasse saabumise ja tibu sünni vahele, jõudsin ma rihmade külge aheldatud olla, sünnitustoas ringi kõndida, järil isumist proovida, pallil õõtsuda, erinevaid asendeid proovida ning arsti välja visata. Kummaline küll, kuid selili oli mul kõige kergem presse ülehingata siis kui tibu alles end õigeks keeras ja ma pressida ei tohtinud. Ning siis polnud enam aega uut asendit otsida, sest 2 pressi hiljem oli tibuke mu kõhul Sünnitusasend 61639 Sünnitusasend 824600 .
Lehise
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Postituste arv : 1157

Tagasi üles Go down

Postitamine  Ivika25 Nelj 08 Okt 2009, 15:43

Mina sünnitasin ka selili. Ma käisin küll vahepeal dušši all, aga seal ei jõudnud kaua olla ja ka natukene aega olin järi peal püsti, aga ega ma seista ei jõudnud küll. Jalad värisesid kogu aeg. Ja pealekauba oli mul kogu aeg KTG rihmad küljes ja kohe alguses pandi lapse pea külge ka andur (peale dušši all käiku). Kui järgmine kord sünnitamiseks läheb, siis eks näis mismoodi lapse ilmale saan toodud Sünnitusasend 888847 Sünnitusasend 756483
Ma enamjaolt valutasingi pikali ja vasema külje peal. Mulle endale oleks küll parema külje peal meeldinud rohkem olla, aga ämmakas ütles, et lapse südamelöögid olid kehvemad niimoodi ja lapsele meeldib, kui ma olen vasaku külje peal. Ja niimoodi ma siis hingasin naerugaas kogu aeg ees, silmad kinni ja mõtlesin vaid, et kes see k***t küll mõtles lapse saamise peale Sünnitusasend 173454 Sünnitusasend 168814 Mul lõppes ka sünnitus vaakumiga, sest tups oli minu jaoks liiga suur.
Aga ikkagi teeksin selle iga kell uuesti läbi, kui saaksime Natalile õekese või vennakese Sünnitusasend 61639
Ivika25
Ivika25
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

August 2010 abimode
Postituste arv : 1192

Tagasi üles Go down

Postitamine  Ro-Ro Nelj 08 Okt 2009, 16:04

9aastat tagasi sünnitasin käpuli,valutasin enamus ajast kas voodis külili või wc-potil istudes,sest koguaeg oli tunne juskui miskit tahab tulla Sünnitusasend 848853 Aga lõppvaatus olin sünnituslaual käpuli nagu koer ,suur virn patju rindade all,mees oli peatsis ja tema käed olid need ,mis said kogu minu valu ka tunda Sünnitusasend 173454
5 aastat tagasi ja ka sel kevadel sünnitasin laual poolistuvas olekus.Presside aeg võtsin põlvede ümber kinni ja oli hulka kergem pressida kui esimene kord käpuli olles.Valutamise ajal on kõige mugavam olnud põlvili maas voodi ääre peal rippudes,hambad valu ajal madratsis Sünnitusasend 824600
Ro-Ro
Ro-Ro

Postituste arv : 194
Registration date : 23/06/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  eda21 Nelj 08 Okt 2009, 16:50

Mina sünnitasin ka selili, sest lapsel oli nabanöör ümber kaela (mida ma ei teadnud, kuid asrtid teadsid) ning mulle ei antud muud valikut. Samas ma ka ei kurda - olin epiduraali mõju all, ning valu ei tundnud.

kujutasin ette, et selle pingi peal võiks olla muidu kõige parem sünnitada,, sest siis teeb gravitatsioon pool tööd ära.

Soovitan siiski mitte liiga valmis mõleda, mis asend, kus ja kuidas, sest kui lapse huvides oleks parem teisiti, siis ei tule pettumust. Muidugi on hea teada kõiki variante ja kui võimalus on, siis avaldada soovi, kuid alati pole võimalik.
eda21
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Postituste arv : 704

Tagasi üles Go down

Postitamine  LiisuK Laup 21 Nov 2009, 23:56

Minagi sünnitasin selili . Mul nagu ei old eriti muid valikuidki kuna kõik käis nii kähku . Kui sünnitusmajja jõudsin olid valud juba nii suured , et ma ei jõudnud garderoobis riideidki vahetada Sünnitusasend 824600 Ratastooliga viidi sünnitustuppa ja kohe lauale - kätega hoidsin kramplikut jalgadest kinni . Sel ajal ma mõtlesin , et mitte kunagi enam - aga nüüd püüame juba uusi triipe Sünnitusasend 61639
LiisuK
LiisuK

Postituste arv : 136
Registration date : 06/11/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  Cms Püh 22 Nov 2009, 10:59

Mina sünnitasin järil. Selili või külili voodis olla oli kõige hullem üldse. Valutasin ka peamiselt Toomemäel haigla treppidest üles-alla käies. Öisel ajal oli hea seal omaette üles-alla lasta Sünnitusasend 824600
Cms
Cms

Postituste arv : 135
Registration date : 28/02/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  armsake Püh 22 Nov 2009, 13:52

Mina sünnitasin selili sünnituslaual Sünnitusasend 848853 Aga valutasin enamasti pikali voodis parema külje peal ja vahepeal käskis ämmakas mul püsti mingi tugede najal seista, et laps paremini alla vajuks vms Sünnitusasend 848853
armsake
armsake
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Sünnitusasend Tiitli23
Postituste arv : 3632

Tagasi üles Go down

Postitamine  muffyns28 Püh 29 Nov 2009, 13:54

Mõlemad lapsed sünnitasin pool istuvas asendis,kuna nii tundus kõige kergem.Esimest tütart valutasin 20h palatis ringi kõndides,kott toolil ukerdades,vetsupotil istudes ja akna laual rõõtsutades.Teist tütart valutasin kiiktoolis ja samuti palatis jalutades.Aga teda siis lühemat aega ,4h.
muffyns28
muffyns28
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

OMAklubi sõltlane
Postituste arv : 1364
Registration date : 16/06/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  naxy Püh 29 Nov 2009, 14:49

Mina sünnitasin ka selili asendis. Kõik käis jube kähku.
naxy
Moderaator
Moderaator

Postituste arv : 1250
Registration date : 19/11/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  triint Nelj 22 Juul 2010, 23:52

sünnitasin külili , aga oleksin tahtsnud vahepeal asendit muuta, sest külg väsis ära. Samas ma otseselt ei valinudki asendit, sest asi käis kõik niiii kiresti. sünnitasin kokku pooletesit tunniga ning ämmakas avastas palatis et mul on 10 cm avatust. Sünnitustuppa jõudes oli mul juba pressid ning sünnitasin seal kuhu ma vajusin ehk siis sünnituslaual paremal küljel ... kui pea juba väljas oli, siis ma enam ei jaksanud, aga arst ei lubanud ka enam asendit muuta..
triint
triint

Postituste arv : 4
Registration date : 22/07/2010

Tagasi üles Go down

Postitamine  siq29 Reede 23 Juul 2010, 10:37

Vanemad lapsed sünnitasin selili sünnitustoolil. Vanema tütrega muudmoodi ei lubatud. Poega sünnitades tahtis ämmaemand just, et ma sünnitaksin raamidel rippudes, sest raske sünnitus oli, ja laps ei tahtnud välja tulla. Mina aga miskipärast tahtsin just sünnitustoolile, sest seal olles polnud valud nii suured. Lõpuks ma seal sünnitasingi, peale pikka sõdimist ämmaemandaga. Kolmanda lapse sünnitasin ka sünnitustoolil, aga külili olles. Nii juhendas ämmaemand. Ühe jala toeatsin jalatoele, teisest haarasin põlveõndla tagant kinni ja kukkusin hingama. Kolmandat last ma ei pressinudki siiailma, hingasin hoopis. Ämmaemand õpetas ja see oli nii efektiivne vahend, et võin kahetsusega vaid mõelda, et mu poeg oleks ka võinud sama lihtsalt sündida, kui oleks teadnud, et last saab ka välja hingata, mitte pressida.
siq29
siq29
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Sünnitusasend Tiitli23
Postituste arv : 2910
Registration date : 02/01/2010

http://www.isetegija.net/index.php?ind=blog&op=home&

Tagasi üles Go down

Postitamine  bostonyx Reede 23 Juul 2010, 16:49

Esimese lapse sünnitasin sünnitustoolil, teise käpuli vannis. Käpuli oli raskem pressida aga polnud aega enam vannist välja ronida, lapsel oli kole kiire tulla.
Lebotasin seal vannis tükk aega, sest polnud valupoegagi aga avatus oli 9cm. Arstil ka silmad suured, et kas ma kavatsen ilma valudeta sünnitada!!?
bostonyx
bostonyx
Omaklubi pronks
Omaklubi pronks

Postituste arv : 309
Registration date : 06/06/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  jupijuula Esm 26 Juul 2010, 11:18

Mõlemad lapsed sünnitasin sellili laual. Esimesega oli käpuli nagu nii he aolla aga ei lubatud, teisega üritasin küllili aga sain tagumikukrabi Sünnitusasend 824600
jupijuula
jupijuula

Postituste arv : 182
Registration date : 08/09/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  elefant Esm 26 Juul 2010, 11:58

Mõlemad selili. Esimesel korral kuulasin arste ja liikuda oleks taht just siis kui masinad kõhu ümber pandi. Nooh, polnd hullu, nagunii oli kõik uus ja põnev. Läks suht ruttu (ma miski aja nagunii kusagil sügavas oma maailmas Sünnitusasend 824600 ). Teise pojaga tahtsin vanni proovida aga veidi kiireks läks. Nibin-nabin sai riidest lahti ja läbi see trall oligi. Ämmakas millalgi julges öelda, et pole mõtet vanni oodata- enne kui vesi sisse saab, on meil kõik Sünnitusasend 824600 . Sobis nii ka, 30 mintsaga poleks vist suurt midagi naut8ida nagunii jõudnud Sünnitusasend 142980
elefant
elefant
Omaklubi pronks
Omaklubi pronks

Postituste arv : 406
Registration date : 10/03/2009

http://www.ehted.webnode.com

Tagasi üles Go down

Postitamine  NeiuT Teis 21 Sept 2010, 16:27

Alguses jalutasin ringi... Kui juba pressiks läks, toetusin pallile. Need pressid pidin üle uu-tama. Sündimine oli lõpuks külili asendis.
NeiuT
NeiuT

Postituste arv : 88
Registration date : 21/09/2010

Tagasi üles Go down

Postitamine  jupijuula Kolm 04 Juul 2012, 15:28

jupijuula kirjutas:Mõlemad lapsed sünnitasin sellili laual. Esimesega oli käpuli nagu nii he aolla aga ei lubatud, teisega üritasin küllili aga sain tagumikukrabi Sünnitusasend 824600

Kolmas kah sellili sünnitatud.
jupijuula
jupijuula

Postituste arv : 182
Registration date : 08/09/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  Lote35 Kolm 04 Juul 2012, 16:49

Esimeste lastega ei antud mingit valikut, selili ja kõik. Poisi sünnitasin Tallinnas ja seal lubati mul igasugu asju proovida. Ämmaks käis 4-5x küsimas, et kas laseb vanni vett täis ja iga kord sai vastuseks, et eiiiiiii! Ma ei tea isegi, miks ma ei tahtnud, lõpuks sündis poiss istumistoolis. See oli päris mugav minu jaoks, aga ämmakale ilmselgelt üks ebamugavamaid valikuid:D. Viimased sünnitasin ka voodis, aga valutamise ajal sain palju liikuda ja see kiirendas oluliselt sünnitust. Viimase ajal oleksin tahtnud isegi rohkem kõndida, aga mitu korda pandi juhtmetpidi masina külge ja nii oli ikka oluliselt ebamugavam. Lõpuks pandi tilgutist midagi tilkuma, aga 10 sekundi pärast oli selge, et see liigutus oli üleliigne, sest paari minuti pärast oli laps mul kõhu peal Sünnitusasend 866508
Lote35
Lote35
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Postituste arv : 906
Registration date : 12/01/2011

Tagasi üles Go down

Postitamine  mannu03 Kolm 04 Juul 2012, 20:33

Mina sünnitasin teise pool istuvas asendis.Ega mull valikut eriti nagu ei antud .Käratati lauale ja öeldi täpselt kuidas olema pean.Esimene oli keiser ning mõlemal oli nabanöör ümber kaela siis.
mannu03
mannu03
Omaklubi teemant
Omaklubi teemant

Postituste arv : 6231

http://mialoree.beebiveeb.net/1/1/

Tagasi üles Go down

Postitamine  Triibuliine Nelj 05 Juul 2012, 09:08

Mina sünnitasin selili, enne seda liikusin palju.
Triibuliine
Triibuliine
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Postituste arv : 2870
Registration date : 03/07/2012

Tagasi üles Go down

Postitamine  kristi0310 Nelj 05 Juul 2012, 12:37

Ma valutasin ja sünnitasin voodil pikali olles, mina ei suutnud end liigutadagi, üritasin küll valutamise ajal püsti ajada end, kuid see oli veelgi hullem tunne kui pikali olles.
kristi0310
kristi0310
abimoderaator

Postituste arv : 463
Registration date : 15/10/2010

Tagasi üles Go down

Postitamine  e4 Püh 09 Dets 2012, 18:47

Mina sünnitasin sünnituslaual ja pool istukil.Ausalt öeldes poleks teistmoodi ettekujtanudki.
e4
e4

Postituste arv : 54
Registration date : 05/12/2012

Tagasi üles Go down

Postitamine  Sponsored content

Sponsored content

Tagasi üles Go down

Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2 1, 2  Next

Tagasi üles