Õpime heegeldama.
+11
VäikeTama
kiisumari
saby
Efka
Moonika
HoneyMoon
tixit
Paradiisilind
Mõrumantsik
accra
Iirlane
15 posters
O.M.A. klubi :: Kodu :: Käsitöö :: Heegeldamine
Lehekülg 2, lehekülgi kokku 3
Lehekülg 2, lehekülgi kokku 3 • 1, 2, 3
Kui hästi oskad heegeldada?
Re: Õpime heegeldama.
Tegelt peaks jah sellel videol jaama teisele poole narmad,n6elal saab vist isegi reguleerida kui pikki tahad.
Selle n6elaga saad tegelt igale tugevamale riidele teha ja mis l6nga sul iganes kaeparast juhtub olema.
Siin on veel 1 tavalise n6elaga 6petus.
Selle n6elaga saad tegelt igale tugevamale riidele teha ja mis l6nga sul iganes kaeparast juhtub olema.
Siin on veel 1 tavalise n6elaga 6petus.
Vaatsin antud youtube lingilt videosid edasi ja seal maruhuvitav see rug hooking. Tundub isegi ahvatlevam olevat, kui narmad.
https://www.youtube.com/watch?v=JCVaRxyQ-jo&NR=1
Õpetused kõik ilusasti videol olemas aga arusaamatuks jääb ikkagi see kinnitumine. Jookseb ju kõik lahti, kui kõvemini kuskilt otsast natukene tõmmata. Kas valmis asi ei hakka jooksma?
Siis see riie, millele ta teeb, kas see pole mitte üle värvitud?
https://www.youtube.com/watch?v=JCVaRxyQ-jo&NR=1
Õpetused kõik ilusasti videol olemas aga arusaamatuks jääb ikkagi see kinnitumine. Jookseb ju kõik lahti, kui kõvemini kuskilt otsast natukene tõmmata. Kas valmis asi ei hakka jooksma?
Siis see riie, millele ta teeb, kas see pole mitte üle värvitud?
Efka- Postituste arv : 162
Registration date : 24/07/2009
Kas keegi teab, kust leida mustrit kleidi heegeldamiseks (soovitavalt eesti k)? Tahaks oma tibile jõuludeks heegeldada kleiti ja siis mütsi (pika sabaga müstri mustrit ka siis ehk.... ), nagu päkakomplekt vms.
Ja keegi siin tahtis teha kolmnurksalli - ma just lõpetasin salli tegemise, saalomini sõlme tehnikas, kasutasin mohäärlõnga, väga ilus ja pehme sai.
Ja keegi siin tahtis teha kolmnurksalli - ma just lõpetasin salli tegemise, saalomini sõlme tehnikas, kasutasin mohäärlõnga, väga ilus ja pehme sai.
Iirlane, midagi on valesti, muster ei avane, kui pildile klikata
Paradiisilind- Omaklubi hõbe
-
Postituste arv : 697
Registration date : 02/03/2009
kiisumari- Omaklubi kristall
- Postituste arv : 2061
Registration date : 16/02/2009
Kiisumari :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Ma hakkan ka nüüd heegeldama öppima- tahaks teha oma kardinatele kuldseid lillekesi :10: Meil pealelöunane päike särab nii ilusti elutuppa et tahaks seda ära kasutada. Olen lilli varem eegeldanud, aga need olid mingid kolmanda klassi tooted, seega hakkan otsast peale!
Isegi üks heegelnöel on mul :smaili:
Ma hakkan ka nüüd heegeldama öppima- tahaks teha oma kardinatele kuldseid lillekesi :10: Meil pealelöunane päike särab nii ilusti elutuppa et tahaks seda ära kasutada. Olen lilli varem eegeldanud, aga need olid mingid kolmanda klassi tooted, seega hakkan otsast peale!
Isegi üks heegelnöel on mul :smaili:
Tubli VäikeTama ! Heegeldatud lilledest v6iks omaette teema teha.... :girlsh:
(ma ei m6tle otseselt.)(Veel)
Kiisumari,aga poistele on ka ilusaid asju v6imalik teha!
(ma ei m6tle otseselt.)(Veel)
Iirlane kirjutas:el)
tea midagi... ma pole vist ühtegi heegeldist näinud, mida oma poistele teha oleks tahtnud :fou: murumütsi ainult aga siis on asi vale lõnga taha toppama jäänud
Piigadele on aga igal pool superkenasid asju ... ma kahtlustan, et mitte ainult seepärast et omal pliksi kodus pole
elefant kirjutas:Iirlane kirjutas:el)
tea midagi... ma pole vist ühtegi heegeldist näinud, mida oma poistele teha oleks tahtnud murumütsi ainult aga siis on asi vale lõnga taha toppama jäänud
Piigadele on aga igal pool superkenasid asju ... ma kahtlustan, et mitte ainult seepärast et omal pliksi kodus pole
poisile sain suvise mütsi heegeldatud, tervelt kaks mütsi, sest ühe suutis Reimo ära kaotada
kiisumari- Omaklubi kristall
- Postituste arv : 2061
Registration date : 16/02/2009
Oskab keegi öelda kuidas heegeldatud lumehelvest viimistleda? Kas seda peaks triikima? Kuidas tärgeldamine käib?
Külaline- Külaline
Mina olen teinud nii, et tärklis külma vette, siis helbeke sinna sisse ning kohe märjalt olen siis triikrauaga läbi lina kuivaks triikinud. Aga ma olen tärgeldamises selline koba, ootaks mõnelt targemalt ühte eriti hääd õpetust, just lumehelveste tärgeldamise jaoks.
Ma olen teinud nii, panen asja korraks sellesse tärklise vette ja siis nööpnõeltega pingutan ta õige kujuga teki vms peale kuivama. Olen teinud linikuid nii, aga lumehelbekesed peaks samamoodi käima Ja mida rohkem tärklist vette panna, seda kõvema helbekese saab
Paradiisilind- Omaklubi hõbe
-
Postituste arv : 697
Registration date : 02/03/2009
Heily kirjutas:Mina olen teinud nii, et tärklis külma vette, siis helbeke sinna sisse ning kohe märjalt olen siis triikrauaga läbi lina kuivaks triikinud.
kas täitsa külma "tooresse" vette? Enne keema ei lase? Ma just täna varahommikul mõtlesin selle tärgelduse teemadel... eelmisest aastast mõni lumehelves isegi alles aga see möglamine tundub suht tüütu ettevõtmine. Salaunistus oli spray tärgeldusvahend osta (targad tegijad kusagil rääkisid et selline asi on olemas )
Ma tegin PVA liimi veega pooleks 1/1 ,helves seal marjaks ja n6eltega venitasin kuivama.
Ainult peab siis piiluma et alusele kinni ei kuivaks.
Ma panin puidust l6ikelaua pahupoolele.
Ainult peab siis piiluma et alusele kinni ei kuivaks.
Ma panin puidust l6ikelaua pahupoolele.
kas oleks väga veider kui need tärgeldamise võtted-trikid esilehele nt panna? No iika sellleks, et kohe silma all oleks kui asjaks läheb :hmmm:
mina keetsin kisselli ehk siis lasin vee keema, tärklis hulka, sega, sega, sega... asi sisse ja välja kuivama Kõvaks kuivab küll kenasti. Kui kissell väga paks teha, kuivab ta ka liniku augulistesse kohtadesse
Ja kui ma mõtlema hakkan, siis ma ei teagi miks ma tean, et keetma pidi
Ja kui ma mõtlema hakkan, siis ma ei teagi miks ma tean, et keetma pidi
elefant kirjutas:
kas täitsa külma "tooresse" vette? Enne keema ei lase? Ma just täna varahommikul mõtlesin selle tärgelduse teemadel... eelmisest aastast mõni lumehelves isegi alles aga see möglamine tundub suht tüütu ettevõtmine. Salaunistus oli spray tärgeldusvahend osta (targad tegijad kusagil rääkisid et selline asi on olemas )
Täitsa külma ilma keetmata jah, aga kohe märjalt triikisin (kuskilt kuulsin/lugesin, et tärklis tahab kuuma, et kas siis enne keedad või pärast kuuma triikrauaga - kas õige jutt, seda ei tea).
Mul on see spray ka, aga ei saanud kuidagi sõbraks - asjad jäid täitsa lörtsid (ei tea, kas viga minus või sprays...).
Ma pean sallile ääre heegeldama aga ma ei oska juuuu Hoidke nüüd alt, kavatsen terve Aeti käsitöölehe heegeldamise osa läbi lugeda, siis alles näete mis lux salli ma oma lapsele meisterdanud olen!
Ei pea midagi, kui tegemist on heegeldamises täiesti oskamatuga Ei teadnud ma mis vötete nimetused on ega midagi. Vaatasin siin norrakeelset mustrit nagu hiinakeelset biiblit... Aga nüüd on vähemalt selle (äärmiselt lihtsa) ääre tegemine selge :smaili:
Ma hakkasin ka heegeldama - suhteliselt A-st ja O-st pihta Hetkel teen proovilappi, aga hiljem plaanis mingi lapse vestikesega hakkama saada (selleks pean veel omajagu mälu värskendama nende tingmärkde ja erisuguste sammaste tegemise koha pealt). Nii mõnus tegevus igatahes :smaili:
Pärlike- abiAdministraator
-
Postituste arv : 3307
Registration date : 18/02/2009
Lehekülg 2, lehekülgi kokku 3 • 1, 2, 3
O.M.A. klubi :: Kodu :: Käsitöö :: Heegeldamine
Lehekülg 2, lehekülgi kokku 3