O.M.A. klubi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kööginipid

+4
babyapple
Pärlike
imeline
HoneyMoon
8 posters

Go down

Kööginipid Empty Kööginipid

Postitamine  HoneyMoon Laup 29 Aug 2009, 10:15

• Hangi puust või plastist lõikelaud. Klaasist, kivist, metallist või portselanist lõikealus muudab ka parima noa peagi nüriks.
  • Püüa vältida küpsetusplaatide pesemist ja kasuta igal küpsetuskorral küpsetuspaberit. Roosteplekid eemalda soolaga hõõrudes, seejärel hõõru pekikamaraga ja puhasta pehme paberiga.
  • Lisaks katlakivile saastavad kohvimasinat ja halvendavad kohvi maitset ka rasvased kohvijäägid. Lahusta liitris vees supilusikatäis söögisoodat ja lase see segu masinast läbi (muidugi pärast seda loputa ka puhta veega kord või kas). Kohv on pärast seda hoopis värskema maitsega.
  • Joogiklaaside, magustoiduvaagnate ja järelroapokaalide kaunistamiseks lõika sidrunikoorest lõikenokakesega varustatud apelsininoa abil ribasid, mis haaravad endasse ka valget osa. Rulli ribad, valge kiht allpool, veidiks ajaks jämedama pliiatsi või pulga ümber ja kinnita kummirõngaga.
HoneyMoon
HoneyMoon
abiAdministraator
abiAdministraator

Kööginipid Tiitli23
Postituste arv : 3447
Registration date : 16/02/2009

http://www.lihtsadheadtoidud.blogspot.com

Tagasi üles Go down

Kööginipid Empty Re: Kööginipid

Postitamine  imeline Laup 27 Veeb 2010, 00:11

Mina olin täna nii tubli ja võtsin lõpuks ennast kätte ning tegin ära retseptidest endale scrapbooki. Mul oli nii palju kuskilt ajalehest/ajakirjast välja rebitud lehti hunnikus ja kunagi neid vaadata ei viitsinud (meeletu aeg oleks lappamiseks kulunud). Nüüd on aga asi korras.
Ostsin värvilisi A4 lehti ja tegin iga alajaotuse (supid, salatid, praed, magustoidud, joogid jne) eraldi värvi paberile.
Soovitan teistelegi! Kööginipid 547149
imeline
imeline
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Kööginipid Tiitli23
Postituste arv : 1318
Registration date : 17/02/2009

http://mugulalugu.blogspot.com

Tagasi üles Go down

Postitamine  Pärlike Laup 27 Veeb 2010, 00:31

Hea mõte - polegi sellele enne tulnud Kööginipid 547149
Pärlike
Pärlike
abiAdministraator
abiAdministraator

Kööginipid Tiitli23
Postituste arv : 3307
Registration date : 18/02/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  babyapple Laup 27 Veeb 2010, 10:04

Ma panen ka 1 nipi, mis ma pooljuhuslikult avastasin.
Ilmselt on see paljude jaoks juba ammu teada.
Avastasin, et külmikus spetsiifilise "külmikulõhna" tekkimist hoiab imehästi ära harilik poolik sidrun.
Aktiivsöega täidetud "spetsvidinad" ei toimi pooltki nii hästi kui tavaline lahti lõigatud sidrun. Soovitan! Kööginipid 547149
babyapple
babyapple
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Postituste arv : 2705

Tagasi üles Go down

Postitamine  imeline Laup 27 Veeb 2010, 11:26

Jah Babyapple. See on õige. A. Turner rääkis ka sellest oma saates! Kööginipid 547149
imeline
imeline
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Kööginipid Tiitli23
Postituste arv : 1318
Registration date : 17/02/2009

http://mugulalugu.blogspot.com

Tagasi üles Go down

Postitamine  Siki Püh 28 Veeb 2010, 21:21

babyapple kirjutas:Ma panen ka 1 nipi, mis ma pooljuhuslikult avastasin.
Ilmselt on see paljude jaoks juba ammu teada.
Avastasin, et külmikus spetsiifilise "külmikulõhna" tekkimist hoiab imehästi ära harilik poolik sidrun.
Aktiivsöega täidetud "spetsvidinad" ei toimi pooltki nii hästi kui tavaline lahti lõigatud sidrun. Soovitan! Kööginipid 547149

Kuskilt lugesin , et aitavad ka tavalised kohvioad. Proovisin.. Toimib!
Siki
Siki

Postituste arv : 259
Registration date : 18/06/2009

Tagasi üles Go down

Kööginipid Empty taigna rullimine

Postitamine  svetik1953 Laup 18 Veeb 2012, 15:23

paneksin siis ka ühe minuarust hea nipi.seega kui ei taha taigna rullimisel kasutada liigselt jahu siis võta selleks 2 küpsetuspaberit ja pane rullitav taigen nende vahele.eriti hea on kasutada meekoogi taigna rullimisel või muudel puhkudel kui vaja väga õhukeseks rullida.meekoogi puhul kui paber ei tule hästi taigna küljest ära siis lükka koos pealmise paberiga ahju ja natukese aja pärast saad paberi ilusasti kätte .mina olen seda nippi kasutanud ka napoleonikoogi puhul.ja muidugi veel see et laud jääb puhtaks.

[*]Hangi puust või plastist lõikelaud. Klaasist, kivist, metallist või portselanist lõikealus muudab ka parima noa peagi nüriks.
[*]Püüa vältida küpsetusplaatide pesemist ja kasuta igal küpsetuskorral küpsetuspaberit. Roosteplekid eemalda soolaga hõõrudes, seejärel hõõru pekikamaraga ja puhasta pehme paberiga.
[*]Lisaks katlakivile saastavad kohvimasinat ja halvendavad kohvi maitset ka rasvased kohvijäägid. Lahusta liitris vees supilusikatäis söögisoodat ja lase see segu masinast läbi (muidugi pärast seda loputa ka puhta veega kord või kas). Kohv on pärast seda hoopis värskema maitsega.
[*]Joogiklaaside, magustoiduvaagnate ja järelroapokaalide kaunistamiseks lõika sidrunikoorest lõikenokakesega varustatud apelsininoa abil ribasid, mis haaravad endasse ka valget osa. Rulli ribad, valge kiht allpool, veidiks ajaks jämedama pliiatsi või pulga ümber ja kinnita kummirõngaga.
[/list][/quote]
svetik1953
svetik1953

Postituste arv : 16
Registration date : 08/11/2011

Tagasi üles Go down

Postitamine  HoneyMoon Laup 18 Veeb 2012, 18:14

Svetik1953- väga hea nipp!

Viimati muutis seda HoneyMoon (Laup 18 Veeb 2012, 19:48). Kokku muudetud 1 kord
HoneyMoon
HoneyMoon
abiAdministraator
abiAdministraator

Kööginipid Tiitli23

Tagasi üles Go down

Postitamine  svetik1953 Laup 18 Veeb 2012, 19:17

kallis "HoneyMoon" siin on tulnud vist minu poolt põhjustatud apsakas.sidruniribadega kaunistamine on ju sinu lisatud.mina lisasin taigna rullimise küpsetuspaberite vahel.vabandused segaduse tekitamise pärast.
svetik1953
svetik1953

Postituste arv : 16
Registration date : 08/11/2011

Tagasi üles Go down

Postitamine  HoneyMoon Laup 18 Veeb 2012, 19:46

Ha ha Kööginipid 824600 Lahe Kööginipid 866508 imelik et ma pilti ei ole pannud. Ma lugesin järjest Sinu teksti ja mõtlesin, et lahe- ma tegin ka kunagi ribasid kuidagi aga ei mäleta kuidas. Kööginipid 824600 Kööginipid 296785 Uue nipi võid lihtsalt ilma järjekorda jätkamata ka panna Kööginipid 147380 Ja vabandada pole vaja Kööginipid 547149 lahe kui keegi midagigi lisab! Kööginipid 684474
HoneyMoon
HoneyMoon
abiAdministraator
abiAdministraator

Kööginipid Tiitli23

Tagasi üles Go down

Postitamine  HoneyMoon Laup 18 Veeb 2012, 19:50

Ps- selle peale, et nii rullida, olen ka tulnud (piparkoogid saavad meil kõik nõnna valmis) aga selle peale, et kui kätte ei saa, pane ahju....võõratult lihtne ja hea idee.
HoneyMoon
HoneyMoon
abiAdministraator
abiAdministraator

Kööginipid Tiitli23

Tagasi üles Go down

Postitamine  minake Püh 19 Veeb 2012, 09:21

Ühest kokkasaatest kunagi nägin et kui tahad küpsetuspaberit ilusti vormis sisse asetada siis tee küpsetuspaber kraani all märjaks, vääna kuivaks ja võid ta siis ilusti vormi asetada, ei jää siis ääred turritama ega liigu paigast kui taigna vormi valad.
minake
minake
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Postituste arv : 2383
Registration date : 04/12/2009

Tagasi üles Go down

Kööginipid Empty SOOL JA ÄÄDIKAS KODUABILISENA

Postitamine  Lote35 Esm 20 Veeb 2012, 12:57

Toitude maitsestamiseks tarvitatakse iga päev soola. Keedusool hoiab toiduaineid ka riknemise eest, kuid seda saab veel mitmeks otstarbeks kasutada.

• Sibulalõhn kaob käte ja noa küljest kuiva keedusoolaga hõõrudes
  • oakohv saab kangem, kui kohvipulbrile lisada pärast jahvatamist pisut soola
  • pliidil (puuküttege pliit) ülekeenud toidu kõrbelõhna ja suitsu aitab vähendada soola puistamine pleki kohale. Sedasama tehakse praeahjust kõrbelõhna eemaldamiseks
  • juust seisab kauem värske, kui ta on mähitud soolvette kastetud räti sisse
  • kustumahakkavat tuld on võimalik soolaga uuesti lõkkele ajada
  • veiniplekke eemaldatakse kuiva soolaga. Kuivi plekke pestakse keeva veega
  • klaasid ja pudelid löövad särama, kui neid äädika-soola seguga üle hõõruda
  • toidu kõrbemise lõhn kaob pliidilt (puuküttega pliit) kohe, kui valada kuumale pliidile pisut äädikat
  • sibula- või kalalõhn kipub toidunõudele külge jääma. See kaob, kui neid äädikaveega loputada

(Kahjuks ei oska ma anud postituse puhul algallikale viidata, kuna need on lõigatud kunagi aastaid tagasi kuskilt raamatutest ja ajakirjadest, kahjuks ma tol ajal ei jätnud viidet enda jaoks, kust info pärit. Kui nüüd keegi peaks ära tundma, kust see pärineb, siis võiks mind aidata viitamise osasKööginipid 633777 )
Lote35
Lote35
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Postituste arv : 906
Registration date : 12/01/2011

Tagasi üles Go down

Postitamine  Sponsored content

Sponsored content

Tagasi üles Go down

Tagasi üles