Kööginipid
+4
babyapple
Pärlike
imeline
HoneyMoon
8 posters
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Kööginipid
- Hangi puust või plastist lõikelaud. Klaasist, kivist, metallist või portselanist lõikealus muudab ka parima noa peagi nüriks.
- Püüa vältida küpsetusplaatide pesemist ja kasuta igal küpsetuskorral küpsetuspaberit. Roosteplekid eemalda soolaga hõõrudes, seejärel hõõru pekikamaraga ja puhasta pehme paberiga.
- Lisaks katlakivile saastavad kohvimasinat ja halvendavad kohvi maitset ka rasvased kohvijäägid. Lahusta liitris vees supilusikatäis söögisoodat ja lase see segu masinast läbi (muidugi pärast seda loputa ka puhta veega kord või kas). Kohv on pärast seda hoopis värskema maitsega.
- Joogiklaaside, magustoiduvaagnate ja järelroapokaalide kaunistamiseks lõika sidrunikoorest lõikenokakesega varustatud apelsininoa abil ribasid, mis haaravad endasse ka valget osa. Rulli ribad, valge kiht allpool, veidiks ajaks jämedama pliiatsi või pulga ümber ja kinnita kummirõngaga.
Re: Kööginipid
Mina olin täna nii tubli ja võtsin lõpuks ennast kätte ning tegin ära retseptidest endale scrapbooki. Mul oli nii palju kuskilt ajalehest/ajakirjast välja rebitud lehti hunnikus ja kunagi neid vaadata ei viitsinud (meeletu aeg oleks lappamiseks kulunud). Nüüd on aga asi korras.
Ostsin värvilisi A4 lehti ja tegin iga alajaotuse (supid, salatid, praed, magustoidud, joogid jne) eraldi värvi paberile.
Soovitan teistelegi!
Ostsin värvilisi A4 lehti ja tegin iga alajaotuse (supid, salatid, praed, magustoidud, joogid jne) eraldi värvi paberile.
Soovitan teistelegi!
Re: Kööginipid
Hea mõte - polegi sellele enne tulnud
Pärlike- abiAdministraator
-
Postituste arv : 3307
Age : 39
Asukoht : Otepää
Registration date : 18/02/2009
Re: Kööginipid
Ma panen ka 1 nipi, mis ma pooljuhuslikult avastasin.
Ilmselt on see paljude jaoks juba ammu teada.
Avastasin, et külmikus spetsiifilise "külmikulõhna" tekkimist hoiab imehästi ära harilik poolik sidrun.
Aktiivsöega täidetud "spetsvidinad" ei toimi pooltki nii hästi kui tavaline lahti lõigatud sidrun. Soovitan!
Ilmselt on see paljude jaoks juba ammu teada.
Avastasin, et külmikus spetsiifilise "külmikulõhna" tekkimist hoiab imehästi ära harilik poolik sidrun.
Aktiivsöega täidetud "spetsvidinad" ei toimi pooltki nii hästi kui tavaline lahti lõigatud sidrun. Soovitan!
babyapple- Omaklubi kristall
- Postituste arv : 2705
Asukoht : Tallinn ja Suurupi
Registration date : 16/02/2009
Re: Kööginipid
babyapple kirjutas:Ma panen ka 1 nipi, mis ma pooljuhuslikult avastasin.
Ilmselt on see paljude jaoks juba ammu teada.
Avastasin, et külmikus spetsiifilise "külmikulõhna" tekkimist hoiab imehästi ära harilik poolik sidrun.
Aktiivsöega täidetud "spetsvidinad" ei toimi pooltki nii hästi kui tavaline lahti lõigatud sidrun. Soovitan!
Kuskilt lugesin , et aitavad ka tavalised kohvioad. Proovisin.. Toimib!
Siki- Postituste arv : 259
Asukoht : Tartu
Registration date : 18/06/2009
taigna rullimine
paneksin siis ka ühe minuarust hea nipi.seega kui ei taha taigna rullimisel kasutada liigselt jahu siis võta selleks 2 küpsetuspaberit ja pane rullitav taigen nende vahele.eriti hea on kasutada meekoogi taigna rullimisel või muudel puhkudel kui vaja väga õhukeseks rullida.meekoogi puhul kui paber ei tule hästi taigna küljest ära siis lükka koos pealmise paberiga ahju ja natukese aja pärast saad paberi ilusasti kätte .mina olen seda nippi kasutanud ka napoleonikoogi puhul.ja muidugi veel see et laud jääb puhtaks.
[*]Hangi puust või plastist lõikelaud. Klaasist, kivist, metallist või portselanist lõikealus muudab ka parima noa peagi nüriks.
[*]Püüa vältida küpsetusplaatide pesemist ja kasuta igal küpsetuskorral küpsetuspaberit. Roosteplekid eemalda soolaga hõõrudes, seejärel hõõru pekikamaraga ja puhasta pehme paberiga.
[*]Lisaks katlakivile saastavad kohvimasinat ja halvendavad kohvi maitset ka rasvased kohvijäägid. Lahusta liitris vees supilusikatäis söögisoodat ja lase see segu masinast läbi (muidugi pärast seda loputa ka puhta veega kord või kas). Kohv on pärast seda hoopis värskema maitsega.
[*]Joogiklaaside, magustoiduvaagnate ja järelroapokaalide kaunistamiseks lõika sidrunikoorest lõikenokakesega varustatud apelsininoa abil ribasid, mis haaravad endasse ka valget osa. Rulli ribad, valge kiht allpool, veidiks ajaks jämedama pliiatsi või pulga ümber ja kinnita kummirõngaga.
[/list][/quote]
[*]Hangi puust või plastist lõikelaud. Klaasist, kivist, metallist või portselanist lõikealus muudab ka parima noa peagi nüriks.
[*]Püüa vältida küpsetusplaatide pesemist ja kasuta igal küpsetuskorral küpsetuspaberit. Roosteplekid eemalda soolaga hõõrudes, seejärel hõõru pekikamaraga ja puhasta pehme paberiga.
[*]Lisaks katlakivile saastavad kohvimasinat ja halvendavad kohvi maitset ka rasvased kohvijäägid. Lahusta liitris vees supilusikatäis söögisoodat ja lase see segu masinast läbi (muidugi pärast seda loputa ka puhta veega kord või kas). Kohv on pärast seda hoopis värskema maitsega.
[*]Joogiklaaside, magustoiduvaagnate ja järelroapokaalide kaunistamiseks lõika sidrunikoorest lõikenokakesega varustatud apelsininoa abil ribasid, mis haaravad endasse ka valget osa. Rulli ribad, valge kiht allpool, veidiks ajaks jämedama pliiatsi või pulga ümber ja kinnita kummirõngaga.
[/list][/quote]
svetik1953- Postituste arv : 16
Asukoht : saaremaa
Registration date : 08/11/2011
Re: Kööginipid
Svetik1953- väga hea nipp!
Viimati muutis seda HoneyMoon (Laup 18 Veeb 2012, 19:48). Kokku muudetud 1 kord
Re: Kööginipid
kallis "HoneyMoon" siin on tulnud vist minu poolt põhjustatud apsakas.sidruniribadega kaunistamine on ju sinu lisatud.mina lisasin taigna rullimise küpsetuspaberite vahel.vabandused segaduse tekitamise pärast.
svetik1953- Postituste arv : 16
Asukoht : saaremaa
Registration date : 08/11/2011
Re: Kööginipid
Ha ha Lahe imelik et ma pilti ei ole pannud. Ma lugesin järjest Sinu teksti ja mõtlesin, et lahe- ma tegin ka kunagi ribasid kuidagi aga ei mäleta kuidas. Uue nipi võid lihtsalt ilma järjekorda jätkamata ka panna Ja vabandada pole vaja lahe kui keegi midagigi lisab!
Re: Kööginipid
Ps- selle peale, et nii rullida, olen ka tulnud (piparkoogid saavad meil kõik nõnna valmis) aga selle peale, et kui kätte ei saa, pane ahju....võõratult lihtne ja hea idee.
Re: Kööginipid
Ühest kokkasaatest kunagi nägin et kui tahad küpsetuspaberit ilusti vormis sisse asetada siis tee küpsetuspaber kraani all märjaks, vääna kuivaks ja võid ta siis ilusti vormi asetada, ei jää siis ääred turritama ega liigu paigast kui taigna vormi valad.
minake- Omaklubi kristall
- Postituste arv : 2383
Age : 43
Asukoht : Suure-Jaani
Registration date : 04/12/2009
SOOL JA ÄÄDIKAS KODUABILISENA
Toitude maitsestamiseks tarvitatakse iga päev soola. Keedusool hoiab toiduaineid ka riknemise eest, kuid seda saab veel mitmeks otstarbeks kasutada.
(Kahjuks ei oska ma anud postituse puhul algallikale viidata, kuna need on lõigatud kunagi aastaid tagasi kuskilt raamatutest ja ajakirjadest, kahjuks ma tol ajal ei jätnud viidet enda jaoks, kust info pärit. Kui nüüd keegi peaks ära tundma, kust see pärineb, siis võiks mind aidata viitamise osas )
- Sibulalõhn kaob käte ja noa küljest kuiva keedusoolaga hõõrudes
- oakohv saab kangem, kui kohvipulbrile lisada pärast jahvatamist pisut soola
- pliidil (puuküttege pliit) ülekeenud toidu kõrbelõhna ja suitsu aitab vähendada soola puistamine pleki kohale. Sedasama tehakse praeahjust kõrbelõhna eemaldamiseks
- juust seisab kauem värske, kui ta on mähitud soolvette kastetud räti sisse
- kustumahakkavat tuld on võimalik soolaga uuesti lõkkele ajada
- veiniplekke eemaldatakse kuiva soolaga. Kuivi plekke pestakse keeva veega
- klaasid ja pudelid löövad särama, kui neid äädika-soola seguga üle hõõruda
- toidu kõrbemise lõhn kaob pliidilt (puuküttega pliit) kohe, kui valada kuumale pliidile pisut äädikat
- sibula- või kalalõhn kipub toidunõudele külge jääma. See kaob, kui neid äädikaveega loputada
(Kahjuks ei oska ma anud postituse puhul algallikale viidata, kuna need on lõigatud kunagi aastaid tagasi kuskilt raamatutest ja ajakirjadest, kahjuks ma tol ajal ei jätnud viidet enda jaoks, kust info pärit. Kui nüüd keegi peaks ära tundma, kust see pärineb, siis võiks mind aidata viitamise osas )
Lote35- Omaklubi hõbe
- Postituste arv : 906
Age : 49
Asukoht : Virumaa
Registration date : 12/01/2011
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Permissions in this forum:
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Kolm 15 Juun 2016, 08:45 by ˇmiio23
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.138
Esm 15 Juun 2015, 12:41 by Mustlasplika
» Sassy vesi
Kolm 27 Mai 2015, 13:48 by Mustlasplika
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.137
Reede 24 Apr 2015, 10:14 by Triibuliine
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.136
Reede 17 Apr 2015, 23:30 by Triibuliine
» Suvikõrvitsa tagliatelle
Reede 17 Apr 2015, 18:54 by tsunaami
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.135
Esm 13 Apr 2015, 21:39 by Triibuliine
» Hommiku pirukas .
Püh 12 Apr 2015, 09:18 by accra
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.134
Reede 03 Apr 2015, 14:04 by Triibuliine
» Mis raamatut te hetkel loete?
Kolm 01 Apr 2015, 20:59 by tsunaami
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.133
Teis 31 Märts 2015, 21:39 by Triibuliine
» Mis värvi on Teie laste silmad?
Püh 29 Märts 2015, 22:46 by Mustlasplika
» Kas sulle meeldib saunas käia?
Püh 29 Märts 2015, 22:44 by ˇmiio23
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.132
Reede 27 Märts 2015, 08:44 by Triibuliine
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.131
Teis 24 Märts 2015, 20:06 by Triibuliine