Kooli valik
+12
imeline
lemming
effike
babyapple
Ivika25
accra
surramurra
annukas
mercaa
Soulshaker
tixit
HoneyMoon
16 posters
O.M.A. klubi :: Lapsed :: Kool
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Kooli valik
Kui olete sellele mõelnud sellele või kohe- kohe suur esimene koolipäev tulekul... kas panete lapse piirkonnakooli, erakooli, kirjutate kuhugi mujale sisse, et saaks teise piirkonnakooli....? Miks valite just selle kooli, mille valite?
Ise olen algklasside õpetaja ja pean tähtsaks lapse alghariduse saamisel pigem emotsionaalset ja moraalset keskkonda kui kõrget kuiva akadeemilist taset. Tähtis on just sinu lapse klassi klassijuhataja, mitte kooli seinte värv jne jne. Teemasid, mida siin arutada peaks jätkuma :01:
Mina panen ilmselt piirkonnakooli. Ja kui ei saa kanaemadusest üle, siis enda kooli. Aga sellel ka palju miinuseid lisaks plussidele. Väga raske teema ühesõnaga meie peres
Ise olen algklasside õpetaja ja pean tähtsaks lapse alghariduse saamisel pigem emotsionaalset ja moraalset keskkonda kui kõrget kuiva akadeemilist taset. Tähtis on just sinu lapse klassi klassijuhataja, mitte kooli seinte värv jne jne. Teemasid, mida siin arutada peaks jätkuma :01:
Mina panen ilmselt piirkonnakooli. Ja kui ei saa kanaemadusest üle, siis enda kooli. Aga sellel ka palju miinuseid lisaks plussidele. Väga raske teema ühesõnaga meie peres
Re: Kooli valik
Tütrele valisin kooli just selle järgi, et oleks lähedal ja saaks jala minna. Meie piirkonna kool oleks olnud tükk maad kaugemal, nii et see langes valikust välja.
Sai siis valitud Rahumäe Pk.
Mingit eelinfot selle kooli kohta mul polnud ja uurimistööd ka ette ei võtnud. Tegime katsed ja vastu ta sinna võeti. Algkooli aeg oli tore. Õpetaja oli hea ja nõudlik ning meeldis lastele. Hiljem asi muutus. Kahjuks ei saanud ma sellest ennem aru, kui plika, seoses kolimisega, teise kooli läks. Sauel on tase hulga kõrgem ja hindeid ei saa nii kergekäeliselt. Tüdrukul läks peaaegu pool aastat, et õppimisega asjad korda saaks. Nii palju oli tarvis tagant järgi õppida ja vaeva näha. Praeguseks on ta selle kooliga väga rahul ja imestab isegi vana kooli taseme üle.
Ma arvan, et kooli valikul tuleks siiski mingi eeltöö ära teha. Algkooli aeg on veidi lihtsam aga edasi peab ju ka koolis käima.
Sai siis valitud Rahumäe Pk.
Mingit eelinfot selle kooli kohta mul polnud ja uurimistööd ka ette ei võtnud. Tegime katsed ja vastu ta sinna võeti. Algkooli aeg oli tore. Õpetaja oli hea ja nõudlik ning meeldis lastele. Hiljem asi muutus. Kahjuks ei saanud ma sellest ennem aru, kui plika, seoses kolimisega, teise kooli läks. Sauel on tase hulga kõrgem ja hindeid ei saa nii kergekäeliselt. Tüdrukul läks peaaegu pool aastat, et õppimisega asjad korda saaks. Nii palju oli tarvis tagant järgi õppida ja vaeva näha. Praeguseks on ta selle kooliga väga rahul ja imestab isegi vana kooli taseme üle.
Ma arvan, et kooli valikul tuleks siiski mingi eeltöö ära teha. Algkooli aeg on veidi lihtsam aga edasi peab ju ka koolis käima.
Me mehega oleme rääkinud waldorf koolidest aga midagi otsustanud veel pole.
Soulshaker- Omaklubi kristall
- Postituste arv : 2577
Registration date : 16/02/2009
Sten-Egertil praegu käsil viimane lasteaia aasta ja no kui see kooli teema päevakorda tuli, siis maikka veetisn tunde ja päevi ja nädalaid arvuti taga. Muutkui uurisin ja võrdlesin ja pärisin erinevate koolidekohta. Ikka tahaks ju oma lapsele võimalikult parimat (teades tema tugevaid külgi).
Lõpuks panin ta kirja kahte kooli - Lilleküla gümn. ja Saksa gümn.
1. käisime katsetel Lillekülas (kuna see kool remondis toimusid Sõle gõmnaasiumis) ja no ei istunud see kool talle. Tuli poole pealt minu juurde ja ütles: "See kool mulle ei meeldi ja ma nagunii siia õppima ei tuleks. Katseid ma edasi teha enam ei taha!" Oligi kõik. Läksime koju.
Hiljem hakkas ise ka mõtlema ja ütles, et mis siis kui ta nüüd ei tee teises koolis katseid ära.. Aga siis ise vastas, et no ma olen topelttubli seal.
2. käis katsetel Saksa gümnaasiumis. Tagasi tulels kohe säras. Ütles:"No sinna ma sain vist küll sisse, sest harjutused olid lihtsad. Neid katseid võiks ma kasvõi iga päev teha. Ja kool meeldis ka." Pärast õpetaja ütles ka rahustuseks, et see grupp kellega tema oli, olid väga tublid ja tugevad. :smaili:
Nüüd igatahes on Saksa gümnaasiumi nimekirjas ja sügisest läheb sinna kooli. Selle kooli juures meeldis mulle kõige enam: keeled tugeval tasemel :smaili: , ujula :smaili: , suur staadion :smaili: , hästi positiivne mulje jäi koolist üldse :smaili:
Lõpuks panin ta kirja kahte kooli - Lilleküla gümn. ja Saksa gümn.
1. käisime katsetel Lillekülas (kuna see kool remondis toimusid Sõle gõmnaasiumis) ja no ei istunud see kool talle. Tuli poole pealt minu juurde ja ütles: "See kool mulle ei meeldi ja ma nagunii siia õppima ei tuleks. Katseid ma edasi teha enam ei taha!" Oligi kõik. Läksime koju.
Hiljem hakkas ise ka mõtlema ja ütles, et mis siis kui ta nüüd ei tee teises koolis katseid ära.. Aga siis ise vastas, et no ma olen topelttubli seal.
2. käis katsetel Saksa gümnaasiumis. Tagasi tulels kohe säras. Ütles:"No sinna ma sain vist küll sisse, sest harjutused olid lihtsad. Neid katseid võiks ma kasvõi iga päev teha. Ja kool meeldis ka." Pärast õpetaja ütles ka rahustuseks, et see grupp kellega tema oli, olid väga tublid ja tugevad. :smaili:
Nüüd igatahes on Saksa gümnaasiumi nimekirjas ja sügisest läheb sinna kooli. Selle kooli juures meeldis mulle kõige enam: keeled tugeval tasemel :smaili: , ujula :smaili: , suur staadion :smaili: , hästi positiivne mulje jäi koolist üldse :smaili:
mercaa- Omaklubi hõbe
- Detsember 2008 abimode
Postituste arv : 699
Registration date : 30/04/2009
Karl Johannesel on ka käsil viimased lasteaiapäevad. Kooli valikuks osutus meie oma piirkonnakool. Korraks käis ka mõte hakata Tallinnasse last kooli viima kuid see sõitmine oleks nii väikesele lapsele ikka meeletult väsitav olnud. Meie valla kool (Kehra Gümnaasium) asub kodust kõigest 1km kaugusel. Poja saab hakata üksinda koolis käima :smaili: (ta ise väga tahab üksi käia). Kehra kooli tase on ka täitsa tip-top! Arvata on, et ka Teele hakkab samas koolis käima :01:
mercaa, kas sina oled selleks valmis, et su poeg kooli läheb? Mina pole üldse selleks valmis. Mõnes mõttes on nii kahju, et ta juba nii suur poiss on :cray: Alles ma vahetasin ta mähkusid...
mercaa, kas sina oled selleks valmis, et su poeg kooli läheb? Mina pole üldse selleks valmis. Mõnes mõttes on nii kahju, et ta juba nii suur poiss on :cray: Alles ma vahetasin ta mähkusid...
annukas- Postituste arv : 226
Meil siin polegi mingit muud valikut, kui laps kõige lähemasse kooli panna. Ei mingeid katseid üheski koolis, mis muidugi iseenesest on hea. Mul poiss on käinud viimase aasta eelkoolis ja see siin Soomes nagu päris kool, õpetus ainult natuke mängulisem. Kool on hästi lähedal, ehk 500 m tuleb ära.
surramurra- Postituste arv : 18
Registration date : 22/05/2009
annukas kirjutas:
Kus ma siis valmis olen. Mõtlen ka, et no kuidas JUBA kooli, kuhu mu pisike tibu jäänud on.
Nagu mingi pidu lasteaias on ja kasvataja jälle ütleb, et see teil viimane on kasvatajal ja mul silmad märjad. Arenguvestlusel olid ka mõlemil.
mercaa- Omaklubi hõbe
- Detsember 2008 abimode
Soulshaker kirjutas:Me mehega oleme rääkinud waldorf koolidest aga midagi otsustanud veel pole.
Mulle istub ka see kool hetkel kõige rohkem ja kui nad ikka selleks ajaks on oma taset tõstnud läheb Paksu sinna kooli.
accra- Moderaator
-
Postituste arv : 5652
Kui me siin Lähtel veel sellel ajal elame, kui tirts kooli hakkab minema, siis arvatavasti läheb ta kohalikku kooli: Lähte Gümnaasium :smaili: See meile hääästi lähedal ja tipsil poleks probleemi üksi koolis käimisega.
Ivika25- Omaklubi kuld
- August 2010 abimode
Postituste arv : 1192
Eelistame mehega pigem kodukohale lähedast piirkonna kooli.
Meil tegelikult siin kõige lähemal Mustamäe Gümnaasium. Aga ei teagi, kas sinna ilma katseteta üldse saab (st kas läheb piirkonna koolina arvesse). See inglise keele kallakuga ja minu teada saab sinna ainult katsetega. Eks paistab, kui aeg küps.
Meil tegelikult siin kõige lähemal Mustamäe Gümnaasium. Aga ei teagi, kas sinna ilma katseteta üldse saab (st kas läheb piirkonna koolina arvesse). See inglise keele kallakuga ja minu teada saab sinna ainult katsetega. Eks paistab, kui aeg küps.
babyapple- Omaklubi kristall
- Postituste arv : 2705
babyapple kirjutas:Eelistame mehega pigem kodukohale lähedast piirkonna kooli.
Ma olen ka seda kooli mõelnud, aga algkool pidi seal mujal olema ja mitte eriti ilus, Mercaa laps käis seal ka ju katsetel minu teada.
Või siis mõni teine kool kodule lähedal, kus lapsel hea käia. Aga sinna veel kaks aastat aega mõelda.
effike- Omaklubi hõbe
- Postituste arv : 738
effike kirjutas:babyapple kirjutas:Eelistame mehega pigem kodukohale lähedast piirkonna kooli.
Ma olen ka seda kooli mõelnud, aga algkool pidi seal mujal olema ja mitte eriti ilus, Mercaa laps käis seal ka ju katsetel minu teada.
Või siis mõni teine kool kodule lähedal, kus lapsel hea käia. Aga sinna veel kaks aastat aega mõelda.
Algkool on kohe siin meie maja taga! Kool näeb niru välja aga ehk paari aastaga asi paraneb. Samas hinnatakse selle kooli taset päris heaks. Teadjamad räägivad, et kohati inglise keele tase/nõuded kõrgemad kui Inglise Kolledzis
babyapple- Omaklubi kristall
- Postituste arv : 2705
babyapple kirjutas:effike kirjutas:babyapple kirjutas:Eelistame mehega pigem kodukohale lähedast piirkonna kooli.
Algkool on kohe siin meie maja taga! Kool näeb niru välja aga ehk paari aastaga asi paraneb. Samas hinnatakse selle kooli taset päris heaks. Teadjamad räägivad, et kohati inglise keele tase/nõuded kõrgemad kui Inglise Kolledzis
Ma mõtlesin selle kooli peale aga katsetel seal ei käinud. Tase küll kõva aga kool ise ei meeldinud. Ja Sten-Egert käis Saksa gümn, tutvumispäeval ära ja siis ta ei tahtnud ühestki teisest koolist kuuldagi midagi.
Aga sinna kooli saab minu teada ainult katsetega ja nende rühmast ei saanud 3st lapsest keegi sisse (kui nii öelda võib aga siis nad ei olnud kõige terasemad ka) :76:
mercaa- Omaklubi hõbe
- Detsember 2008 abimode
mercaa kirjutas:2. käis katsetel Saksa gümnaasiumis. Tagasi tulels kohe säras. Ütles:"No sinna ma sain vist küll sisse, sest harjutused olid lihtsad. Neid katseid võiks ma kasvõi iga päev teha. Ja kool meeldis ka." Pärast õpetaja ütles ka rahustuseks, et see grupp kellega tema oli, olid väga tublid ja tugevad. :smaili:
see on minu vana kool!!! väga tore kool oli tõesti. spordi pool oli väga aktiivne ja keelteõpe kah üle prahi. seal praegu palju sakslasi õpetajate hulgas ja väga suur väärtus on sellel, kui saab emakeelena kõnelejalt otse õppida. tänu just sellele saksa keele osakonnale on see kool kuidagi teistmoodi kui teised eesti koolid. positiivses mõttes, ma ei tea noh - põnevam või nii. aga füssa õps on seal tõeline tulehark. loodetavasti läheb enne pensionile kui teie laps sinnamaale oma õpingutega jõuab.
oma lapsele kooli valiku osas tuleb mul ka tõsine peamurdmine ükskord. kuna ma ise ka pedagoog, siis oma kogemuse järgi ütlen kindlasti, et suurde "kombinaat" piirkonnakooli ma kindlasti ei paneks oma last. mida väiksem klass, seda parem lapsele, sest nii jätkub õpetajate tähelepanu paremini. praegu ei suuda otsustada, kas panna mõnda pisikesse armsasse põhikooli või mõnda tugevasse kallakuga kooli. arvan, et otsustan seda siis, kui laps kasvab ja mingid võimed selgemaks saavad. et kas keelelised või matemaatilised on paremad või hoopis muusikalised või kunstilised või sportlikud. või kui ei avaldu mingeid võimeid nii vara, siis läheb sinna armsasse pisikesse põhikooli. vot nii
lemming- Omaklubi hõbe
- Postituste arv : 930
Babyapple...mina olen 1-12 klassi käinud Mustamäe Gümnaasiumis ja vaata kui tore inimene ma olen eksole :hahaha: :hahaha: :hahaha: Ei no nali naljaks aga mulle meeldis igatahes.
Mina olen ka 1-12 klassi Mustamäe Gümnaasiumis käinud ja mulle see kool meeldis :smaili:
kats- Omaklubi kristall
-
Postituste arv : 2780
Registration date : 18/02/2009
Meil läheb poja Väike Õismäe Gõmnaasiumi ja katsetel jäi väga hea mulje.Pluss siis tehakse see aasta ka remont seal.
Käisime ka Õismäe Humanitaari aga seal on nii ülbed kõik ja tuttavate laste pealt vaadates on nad kõik seal aia taha läinud.Ja ültse sealne suhtumine oli väga selline mida rohkem kogeda ei tahaks.
Seda arvasid ka teised emad kes Poja lasteaia rühmast sinna katsetele läksid.
Aga eks esimene asi mille peale mõtlesime oli ikka see et oleks lähedal.
Käisime ka Õismäe Humanitaari aga seal on nii ülbed kõik ja tuttavate laste pealt vaadates on nad kõik seal aia taha läinud.Ja ültse sealne suhtumine oli väga selline mida rohkem kogeda ei tahaks.
Seda arvasid ka teised emad kes Poja lasteaia rühmast sinna katsetele läksid.
Aga eks esimene asi mille peale mõtlesime oli ikka see et oleks lähedal.
gerli08- Omaklubi hõbe
- Postituste arv : 759
Registration date : 20/02/2009
meie Kooli saaga kohta ütlen,et kõik halb on millegiks hea.
Maja ees olevasse kooli poiss sisse ei saanud ja panin siis ta lihtsalt järgmisse kooli mis mul valikusse jäi!
Ja hetkel olen rohkem kui rahul. Klass on neil väike (15 last klassis) ja õpetaja on lihtsalt supper, inimene kes viitsib ja tahab lastega tegeleda
Maja ees olevasse kooli poiss sisse ei saanud ja panin siis ta lihtsalt järgmisse kooli mis mul valikusse jäi!
Ja hetkel olen rohkem kui rahul. Klass on neil väike (15 last klassis) ja õpetaja on lihtsalt supper, inimene kes viitsib ja tahab lastega tegeleda
mannakas- Postituste arv : 62
Registration date : 21/03/2010
Minu kaks vanemat last käivad meie koduvalla koolis, ehk siis Rõuge Põhikoolis. See kool on super, kuigi tegu on väikese kooliga, kokku on seal veidi üle 150 lapse. Koolis on hästi palju tunniväliseid ringe, näiteks aeroobika, spordiringid, mudilas- ja lastekoorid, rahvatants, kunstiring, pühapäevakool koostöös kirikuga, puutööringid ja veel igasugused ringe. Enamus on vabatahtlikud. Vanem tütar võtab hoolega mitmest sellisest ringist osa ja on ise rahul. Sundinud pole ma teda millekski. Pigem olen mures, et kui ta mitmetes ringides käib, et kas ta jõuab kõigega tegeleda, sest õppida on ju ka ikkagi vaja. Poeg lõpetas kevadel 1.klassi ja temal on võimalus hakata ringides käima nüüd sügisest, kui ta 2.klassi läheb.
Rõuge Põhikooli direktor on ka väga tore mees. Ta ei ole selline direktor, kes istub peamiselt oma kabinetis ja keda lapsed näevad ainult suurematel kooliüritustel. Tegu on inimesega, kes suhtleb aktiivselt lastega ja nende vanematega. Eks see on ilmselt väikese kooli eelis.
Tütar läheb nüüd 5.klassi ja ta saab omale uue klassijuhataja. Tema eelmine klassijuhataja läks nüüd suve hakul, kui kool lõppes, üldse pensionile ja piiga on mul väga kurb, et ta õpetajat isegi enam koolimajas ei kohta. Tegu on väga toreda naisterahvaga. Poja klassijuhataja on väga tugev oma ametis, lisaks õpetab ta suurematele klassidele inglise keelt. Et mu poja klass on suuremas osas poisteklass (15-st õpilasest on ainult 4 tüdrukud), siis peabki õpetaja tugeva tahtejõuga olema, et toime tulla. Poja klassi lastevanemate ja õpetaja vahel toimub tihe ja aktiivne suhtlemine.
Mul on ainult hea meel, 2016.aasta sügisel hakkab mu pesamuna samas koolis käima!
Rõuge Põhikooli direktor on ka väga tore mees. Ta ei ole selline direktor, kes istub peamiselt oma kabinetis ja keda lapsed näevad ainult suurematel kooliüritustel. Tegu on inimesega, kes suhtleb aktiivselt lastega ja nende vanematega. Eks see on ilmselt väikese kooli eelis.
Tütar läheb nüüd 5.klassi ja ta saab omale uue klassijuhataja. Tema eelmine klassijuhataja läks nüüd suve hakul, kui kool lõppes, üldse pensionile ja piiga on mul väga kurb, et ta õpetajat isegi enam koolimajas ei kohta. Tegu on väga toreda naisterahvaga. Poja klassijuhataja on väga tugev oma ametis, lisaks õpetab ta suurematele klassidele inglise keelt. Et mu poja klass on suuremas osas poisteklass (15-st õpilasest on ainult 4 tüdrukud), siis peabki õpetaja tugeva tahtejõuga olema, et toime tulla. Poja klassi lastevanemate ja õpetaja vahel toimub tihe ja aktiivne suhtlemine.
Mul on ainult hea meel, 2016.aasta sügisel hakkab mu pesamuna samas koolis käima!
Similar topics
» Millise kooli vilistlane olete?
» Tervisekaitsenõuded kooli päevakavale ja õppekorraldusele
» Tööle või kooli ?!
» Luule, mis läheb südamesse
» Esimene laps kooli!
» Tervisekaitsenõuded kooli päevakavale ja õppekorraldusele
» Tööle või kooli ?!
» Luule, mis läheb südamesse
» Esimene laps kooli!
O.M.A. klubi :: Lapsed :: Kool
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1