O.M.A. klubi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Raamatud, mida rase peaks lugema

2 posters

Go down

Raamatud, mida rase peaks lugema Empty Raamatud, mida rase peaks lugema

Postitamine  aniitram Kolm 21 Märts 2012, 15:24

Oskab keegi soovitada häid raamatuid, mida raseduse ajal kindlasti lugema peaks? Ja mida omaklubikad rasedus(t)e ajal ise lugenud on?

Hiljuti lugesin läbi (tänu Pärlikese kingile Raamatud, mida rase peaks lugema 547149 ) Sandra Steingraberi "Mina olen ookean" , mis on minu arvates väga hea raamat. Kohati küll ehk liialt teaduslik, aga väga hästi mõtlema panev kogu maailma üle meie ümber. Sest kõhutitasid ei mõjuta mitte ainult see, mida ootav naine raseduse ajal teeb, vaid ka see, kuidas ta elas oma elu enne rasedust ja kuidas käituvad kõik teised inimesed siin ilmas.

Igaljuhul, olles selle raamatu läbi lugenud, jääb nüüd kuidagi midagi puudu Raamatud, mida rase peaks lugema 824600 Sest nii hea oli rahulikult istuda, raamatut lugeda ja samal ajal kasvavat kõhukest silitada. Tahaks veel! Raamatud, mida rase peaks lugema 866508
aniitram
aniitram

Postituste arv : 159
Registration date : 21/11/2009

Tagasi üles Go down

Raamatud, mida rase peaks lugema Empty Re: Raamatud, mida rase peaks lugema

Postitamine  Pärlike Kolm 21 Märts 2012, 16:06

Esiteks, ma tõesti soovitan raamatut Mina olen ookean kõigile rasedatele Raamatud, mida rase peaks lugema 824600 Olen neid raamatuid juba kolm tükki sõbrannadele lapseootuse puhul kingiks ostnud ja plaanis on veelgi osta. Pean ilmselt edaspidi proovima mujalt osta, et raamatuketile ei jääks muljet, nagu oleksin äärmiselt ühekülgse lugemusega Raamatud, mida rase peaks lugema 824600

Kes vähegi raamatukogus käivad, siis soovitan hankida lugemiseks Paksude naiste klubi. Tavapoodidest on see läbi müüdud, kuid raamatukogudes saadaval ning tõenäoliselt ka kasutatud kirjanduse poodides.
See raamat on tõeline raseduse meelelahutaja Raamatud, mida rase peaks lugema 866508 Situatsioonid on puha sellised, et "ahhaa, see olen ju mina, ma olen ka nii mõelnud, tundnud, kogenud..." Raamatud, mida rase peaks lugema 824600 Ja vahel tahaks naerda nii, et kõht kõveras, sest kõigil viiel autoril on äärmiselt humoorikas sulg. Ja kõige selle keskel ei saa öelda, et selle raamatu lugemine ei anna midagi juurde - see annab psühholoogiliselt tunde, et ma ei ole oma mõtetega üksi, see annab julgustust viie erineva sünnitusloo järgi, see annab julgustust, et ka kõige kogenematum naine saab ikkagi hakkama emana.
Hoiatan, et raamatu lõpp on kurb. Olen aru saanud, et parem on ette hoiatada, kuna see lõpp oli ehmatuseks ka mulle ja olen hiljemgi kuulnud, et see on üllatusena tulnud.

Rohkem ilukirjandluslikust vallast ma lugenud pole (mitte, et Mina olen ookean jääks otseselt ilukirjanduse valda, kuid veidi rasket laadi teaduslikud seletused eemaldades, saab teda ka seesugusena lugeda).
Kõige lähedasem ilukirjandusele on üks ilus pildiraamatuke, mile pealkiri on Inglike vetes. Tegu on lühikese raamatuga, mis sobib ka lastele ettelugemiseks ja sisaldab pigem mõtteteri, aga mulle see raamat meeldib. See on selline tore kinkeraamat.
Ilus kinkeraamat ja mõtteterade kogumik on ka kuulsate inimeste lapseootuse ja laste kasvamisega seonduvatest mõtetest - Vanemlik hool

Rasedusteatmikest olen mina lugenud raamatuid:
* Rasedus (mina olen lugenud 2008 aasta trükki) Äärmiselt mahukas raamat rasedusest (beebi areng, ema muutused, toitumine ja eluviisid), sünnitusest ja selle aspektidest, sünnitusjärgsest perioodist ema elus ning lapsehooldusest. Eraldi lehtedena on välja toodud meditsiiniisemas keeles seisundite ja rasedusaegsete haiguste kirjeldused.
* Minu 9 kuud - lihtne ja mitte kuigi paks, kuid asjalik teatmik Eesti ämmaemandalt ja psühholoogilt Kristiina Urikolt.
* Libero inforaamat Rasedus.Sünnitus.Vastsündinu
* Pampersi infovoldik Enne sündi...
* Sünnitusega seotud raamatutest soovitan kindlasti lugeda Ülle Liivamägi Loomulik ehk aktiivsünnitus. See eesti autori raamat aitab väga hästi end sünnituseks ette valmistada!
aniitrami juures sirvisin ka raamatut Nüüd ma tulen ja kindlasti on see väga hea abimees ning eriti tore, et jällegi Eesti autorite poolt Raamatud, mida rase peaks lugema 547149 Ma arvan, et pole oluline, et rasedal oleks olemas nt Nüüd ma tulen ja lisaks ka Rasedus, sest mõlemad on väga mahukad ja paljuski kattuvad teosed, aga mingil määral soovitan mõlemaga tutvuda.

Hetkel muud ei meenu Raamatud, mida rase peaks lugema 412917
Pärlike
Pärlike
abiAdministraator
abiAdministraator

Raamatud, mida rase peaks lugema Tiitli23
Postituste arv : 3307
Registration date : 18/02/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  aniitram Esm 09 Apr 2012, 20:10

Leidsin hiljuti vel ühe toreda raamatu. No tegelikult on see hoopiski meestele mõeldud, aga ma lugesin ikka Raamatud, mida rase peaks lugema 824600 Oli tore oma mehekest mõnes aspektis ära tunda. Raamatud, mida rase peaks lugema 824600

Raamatuks "isa&beebi", jutud kirjutanud Riho Roosla, kaasautoreid on mitmeid. Välja antud Eesti Ämmaemandate Ühingu toel, nagu ma aru saan. Ja seda vist jagatakse ka osades kohtades ämmakate poolt rasedatele, nagu aru olen saanud. Aga mitte igalpool. Müügil seda näinud pole, ise sain sõbranna käest.

Ja ma usun, et tulevastel ja noortel issidel võiks seda mõnus lugeda olla küll, saavadki tunda, et nad pole oma mõtetes ja emotsioonides üksi. Raamatud, mida rase peaks lugema 866508
aniitram
aniitram

Postituste arv : 159
Registration date : 21/11/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  Sponsored content

Sponsored content

Tagasi üles Go down

Tagasi üles

- Similar topics