O.M.A. klubi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Meie kogemused ja teadmised seoses allergiaga

+11
lumemari
Iirlane
Siki
babyapple
Tipu
pisipisi2
-apple-
VäikeTama
Cms
kristiina
eda21
15 posters

Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2 1, 2  Next

Go down

Meie kogemused ja teadmised seoses allergiaga Empty Meie kogemused ja teadmised seoses allergiaga

Postitamine  eda21 Reede 03 Apr 2009, 20:44

Teen siis esimese kokkuvõtte sellest, mis meil kasvame koos all juttu oli.

Tuntumad allergeenid on:
    piim ja piimatooted (või üldsiselt mitte)
    nisu (koogid, küpsised, manna, kusskuss, makaronid jne)
    šokolaad ja kakao,
    pähklid (nendel on mingid seened, mille vastu tegelikult allergia on ja seetõttu ei soovitata ka seeni süüa)
    puuviljadest õun, pirn, tsitruselised, kiivi
    aedviljadest, porgand, paprika, tomat ja herned
    marjadest maasikad ja vaarikad
    soja

Üldiselt võib süüa:
    kõiki lihasid
    enamusi aedvilju, eiti lillkapsas, suvikõrvits, tavaline kõrvits, spargel,
    tervailjadest riisi, maisi, tatart, hirssi,
    banaani,
    mustikaid,
    musta leiba,
    igasuguseid õlisid,
    kartul võib otse andes põhjustada allergiat, kuid rinnapiima kaudu ei mõju tavaliselt...

Ülejäänud on selline hall ala, et võib aga ei pruugi reaktsiooni põhjustada.

Kreemid, salvid, ja muud abivahendid naha sügeluse ja punnide vastu
Lipolan – liposoome sisaldav baaskreem. Kuiva naha hoolduseks ja naha löövete järelraviks
Essex hüdrogeel (beež pudel) – suure niiskusesisaldusega väherasvane kreem. Taastab nahs normaalse niiskustasakaalu, ning sobib kasutamiseks ka kergesti ärrituvale nahale.
BodyShopi beebivõie/-kreem (mul kodus pole Pinceli soovitus)
Elidel 1% kreem – allergiaravim punnidele ja ekseemidele, ei sisalda hormooni ja seetõttu sobilik beebidele.
Vaseliinõlikreem – niisutab, pehmendab ja kaitseb kuiva ning tundlikku nahka. Suure rasvasisalduse tõttu sobib külma ilmaga välja minnes või kloorivette minnes.
Advantan Milk – nahaemulusioon allergia vastu. Sisaldab hormooni, kuid seda saab baaskreemiga (nt essexiga) “lahjendada”
Linola Fett Ölbad vanniõli. Sobib Atoopilise dermatiidi puhul, kuiva, kareda ja ketendava naha hoolduseks ja kaitseks. Vähendab sügelust ja selle õliga vannis võib laps olla mõne minuti ja vannivesi peab olema 32-36 kraadi. Mida madalam temperatuur, seda suurem on sügelust leevendav ja järelrasvatav toime
Kolmisruse (vene keeles tšereda) tee – 1 tassitäie keeva vee kohta 3 tl teepuru, lasta seista 45 min ja see valada vannivette. Aitab nahaärritust vähendada

Allergiakreemid toimivad, kuid kui allergeeni toime jätkub, siis punnid/ekseem tuleb tagasi ja endisest märksa võimsamal kujul. Seega soovitan kasutada siis, kui tundub, et allergia hakkab taanduma ja allergeen välistatud.
Kui mõnda aega pole allergeeniga pole kokku puututud siis järgmisel korral tuleb väga äge reaktsioon. Seega allergoloogid soovitavad allergeeni umbes aasta vältida.

Muidu on nii, et kui allergeen on välistatud, siis võib nahk alles paari nädala pärast korda minna, võib minna kiiremini või veel kauem, aga muidu öeldakse, et 1 nädalaga peaks paranema.

Rinnapiimaga toitmisel tasub reaktsiooni oodata alles peale 4 tundi. See tähendab, et päris nii ei ole, et just sõin ja kohe toitsin ja kui punne kohe ei tulnud siis ei põhjusta allergiat. (Minul on sedasi olnud, et kui olen näiteks kell 12 söönud allergeeni, siis esimesed märgid ilmuvad 4 tunni pärast (punetavad põsed), õhtuks on juba punnid platsis ja kõige hullem on olukord järgmisel päeval, ülejärgmisel päeval hakkab tasapisi taanduma.

Allergia hakkab kõigepealt limaskestade ärritusest peale, seejärel ilmuvad punnid nahale. Tegelikult on ka soolestik ärritunud ning turses, sellest tuleb omakorda kole kaka. Üsna tihti läheb kaka happeliseks ning pepu hakkab punetama. Sageli on lapsel ka kõhuvalu ning seetõttu nutab ning on viril.

Allergoloogid teevad teste erinevate allergeenide suhtes ja siis peaks selguma, mis lapsele ei sobi, aga nad ei pruugi ka allergeeni avastada ja samas kasvab laps ühest välja ja võib saada järgmise. Toidu talumatust need ei avasta. Olen kuulnud, et Tartus selgitatakse ka need välja.

Enamasti kasvavad lapsed allergiatest varem või hiljem, teiseks-kolmandaks eluaastaks välja. terveks eluks jääv allergia on ikka palju harvem nähtus. Saeli jääb terveks eluks kala ja muna allergia

Allergia on üldiselt päriliku eelsoodumusega. Kui lähisugulastel on olnud allergiaid, siis tasub olla tähelepanelik ja ettevaatlik.
eda21
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Postituste arv : 704
Registration date : 16/02/2009

Tagasi üles Go down

Meie kogemused ja teadmised seoses allergiaga Empty Re: Meie kogemused ja teadmised seoses allergiaga

Postitamine  eda21 Reede 03 Apr 2009, 21:11

Minu kogemused kreemide ja muude abivahenditega.

LipolanMeie kogemused ja teadmised seoses allergiaga 809569 kasutasin poisil ägeda lööbe korral ning nahk läks punetama nii näol kui ka jalal. Proovisin enda naha peal ka ning sama – kogu nägu läks punaseks ning kuna mõju ei ole ainult nahapinnal, siis mõju oli kaua.
Essex – :smaili: pole ühtegi ärritust põhjustanud, väga hea niisutaja
Elidel 1% kreem – :hmmm: ekseemi võttis ära, kuid otsaette pannes läks kogu see ala punaseks. Jalgadel ja kehal mõjus ka hästi
Vaseliinõlikreem – :01: punetavatele ja karedatele põskedele määrides veidi leevendas olukorda, külma ilmaga väga hea!
Milk – :smaili: väga tõhus punnide vastu, kuid kasutasin vaid siis, kui tundus, et hakkab paranema, ning paranemise kiirendamise mõttes määrisin. Kõrvaltoimeid ei ole märganud.
Linola Fett Ölbad vanniõli – :smaili: :smaili: kõige parem niisutaja – nahk on siidine peale vanni.
Kolmisruse (vene keeles tšereda) tee – :hmmm: 1 korra kasutasin, kui oli väga hull olukord. Nagu ärritas vähem, kui lihtsalt paljas vesi.

Allergia püsivusest ja pärilikkusest. Mul omal on piimaallergia siiani alles. Kui olin väike, siis tuli maapiima peale punnid, kuid praegu on kroonilise nohu põhjustajaks. Mu vanemal vennal on laktoositalumatus ning üldiselt ei fänna piimatooteid ning teisel vennal olid beebina samasugused allergianähud nagu minu pojal. Mu mees on allergiline paprika suhtes ja ka poisil oli tugev reaktsioon paprika ja piparde suhtes.
eda21
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Tagasi üles Go down

Meie kogemused ja teadmised seoses allergiaga Empty Re: Meie kogemused ja teadmised seoses allergiaga

Postitamine  kristiina Reede 03 Apr 2009, 23:02

Eda- väga hea kokkuvõtte oled teinud! :smaili:

Mina nii täpselt meie allergeene ei oskagi veel välja tuua. Kuna nahk läks halvaks pärast seda, kui hakkasin mingil hetkel taas vaikselt piimatooteid proovima, siis arvasin algul, et vaid see põhjustas meil karedaid punaseid laike. kuna aga allergia ei tahtnud kohe taanduda, jätsin igaks juhuks ära veel nisutooted, muna, šokolaadi, pähklid, kala, porgandi, kodune õunamoos tekitas meil ka punetust. Tomat ja pirn meil seni probleeme pole valmistanud, paprika osas pole see selgust majas.
Üldiselt on meie allergia avaldunudki pigem karedate laikudena jalgadel, kätel, seljal ja kõhul, veidi ka näol, täpilist nõgeslöövet oli korra vaid jalgadel ja kaelal.

Kuna ise olin noorena ja kohati ka praegu igasugu kodukeemia suhtes allergiline, siis vahetasin välja ka uuesti pesupulbri (taas miniriski kasuks) ning praegu on nahk (ptüi-ptüi-ptüi) korras.

Kreemide osas aitas meil väga hästi Lipolan salv ja Essexi valge sinise kirjaga kreem.
kristiina
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Postituste arv : 932
Registration date : 18/02/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  Cms Laup 04 Apr 2009, 07:21

Henril on ka allergia, õnneks vist ainult maapähklite vastu.

Ei sobinud meile Apoviti D-vitamiin, kuna maapähkliõli baasil. Üldiselt ma siis vältisin 4 kuud täiesti maapähkleid, aga ühel õhtul kui mees sõi, siis tuli isu peale. Sõin ca 10 pähklit õhtul, kohe kui poiss oli magama läinud. Rinda andsin alles hommikul, aga mõne tunni pärast tuli näole lööve. Ära kadus ca 5 päeva möödudes. Muidu meil nahaga probleeme ei ole ja teised asjad reaktsioone pole põhjustanud.
Ma siiralt loodan, et kui nüüd allergeeni vältida, siis ta kasvab sellest mõne aasta pärast välja. Natuke kardan, et kuna nii väikeste koguste peale on algusest peale nii äge reaktsioon, siis kui ta kunagi reaalses elus maapähkleid sööma juhtub võib äkki kõriturse või midagi sarnast tekkiga.

Meil mehega allergiaid ei ole. Või õigemini mehel beebieas oli, aga kasvas välja.
Cms
Cms

Postituste arv : 135
Registration date : 28/02/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  eda21 Laup 04 Apr 2009, 11:46

Ma lisan veel paar lehekülge,milelst võib abi olla

allergialaps

Ja nami-nami leheküljel saab otsida retsepte nii, et välistad toiduaine või toiduained, mida soovid vältida.

Rasmusel oli nõgesööve näol kulmude ja silmade juures, kogu lõug ja kael, seljapeal mähkmest veidi ülevalpool, kõhu peal, jalad olid päris paksult punne täis. Alguses läks kogu ala lihtsalt punetama ja siis tekkisid punnid. Karedad laigud tekkisid põsele, kätele, seljale, põlveõnnaldesse.
Kõik nähud kadusid, kui jätsin kõik piimatooted (va või) menüüst välja. Praegu on poiss :smaili: nagu poleks kunagi allergiat olnudki
eda21
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Tagasi üles Go down

Postitamine  eda21 Püh 05 Apr 2009, 14:46

Mul on küsimus seoses RPA-ga. Et milliseid allergikute RPA-sid olete kasutanud ja kas piimaallergiaga lapsed muidu võiad "tavalisi" RPA-sid üldse kasutada, või peab kindlasti olema mõni retseptiga? :hmmm:
eda21
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Tagasi üles Go down

Postitamine  VäikeTama Püh 19 Apr 2009, 23:11

Meil on kloori allergia läinud nii kaugele, et pean last edaspidi ülepäeviti vannitama :sad1: See on olnud meie igaöhtune mönus tegevus.... Aga nüüd on ka köhule tekkinud löövet, ning ka reitel ja seljal hakkab nagu tulema..... Kurja küll Meie kogemused ja teadmised seoses allergiaga 441331

Ja banaanitesti tegin veelkord läbi- kohe tömbas kaka pahaks, selliseks, mis mähkus hetkega kuni viimase kihini läbi imbud, et väljastpoolt on kakat kohe näha ..... Nii et saab ka banaani vastu alleriline olla!
VäikeTama
VäikeTama
Moderaator
Moderaator

Postituste arv : 1513
Registration date : 17/02/2009

http://elukuiseiklus.ee

Tagasi üles Go down

Postitamine  VäikeTama Püh 19 Apr 2009, 23:13

eda21 kirjutas:Mul on küsimus seoses RPA-ga. Et milliseid allergikute RPA-sid olete kasutanud ja kas piimaallergiaga lapsed muidu võiad "tavalisi" RPA-sid üldse kasutada, või peab kindlasti olema mõni retseptiga? :hmmm:

Kuule kas sa viimasel kinokülastusel Milupa väikese kokaraamatu said? Seal kirjutab veits jätkupiimadest allergikutele...
VäikeTama
VäikeTama
Moderaator
Moderaator

Tagasi üles Go down

Postitamine  Külaline Teis 21 Apr 2009, 13:36

Marja P2rlist " Laps ja Allergia" <<----- annan teile PDF veriooni lingi ühest raamatust, kus on kõik allergia vormid ja kuidas allergialapsi vaktsineeritakse ja kõik on kirjas. saaksite ehk suuremalt abi ka sealt või midagi ikka targemaks :01:
Anonymous
Külaline
Külaline

Tagasi üles Go down

Postitamine  eda21 Reede 24 Apr 2009, 17:56

Lugesin sea raamatut ja :closed topic: seal on allergia kohta kõik öeldud mis vaja! Karizma - plussisin su postituse ära! Sain targemaks Meie kogemused ja teadmised seoses allergiaga 954353 Meie kogemused ja teadmised seoses allergiaga 27425 Meie kogemused ja teadmised seoses allergiaga 61899
eda21
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Tagasi üles Go down

Postitamine  VäikeTama Laup 25 Apr 2009, 21:35

Jaa ma öppisin ka sealt palju :smaili:

Käisime jälle arstil oma kuivade plekilätakatega, kirjutati veel hullemat kreemi välja, annan seda vaid hädakorral Meie kogemused ja teadmised seoses allergiaga 809569 Appi, nii pisipisike tuub ja tegelik hind on 330 krooni :76: Ma pidin önneks vaid 17 krooni maksma selle eest Meie kogemused ja teadmised seoses allergiaga 301712
Paistab, et vanniskäimise piiramine teeb meile head! Plekid kaovad, kui kreemitada ka regulaarselt, kuid mul on nii kahju selle rutiini ärajätmise pärast. Pealegi on meil raskusi tuttu jäämisega neil öhtutel, kui vanni ei tee :sad1:
VäikeTama
VäikeTama
Moderaator
Moderaator

Tagasi üles Go down

Postitamine  -apple- Laup 25 Apr 2009, 22:04

Allergikutele, kel on piima allergia, saab RPA retseptiga.Ehk siis kuus 10 purki ja see maksab siis vaid retsepti raha 20.-
Rpa on veits teistsuguse maitsega aga minu lapsele sobib :smaili:
-apple-
-apple-

Postituste arv : 298

Tagasi üles Go down

Postitamine  eda21 Reede 01 Mai 2009, 16:52

Käisime allergoloogi juures ära ja tulemus oli ootuspärane - porgand ja pähklid on allergeenideks, kartus, et kass ja koer on osaliselt süüdlased, said ka kinnituse, kuid üllatas see, et nisu meil peasüüdlane on. Meie kogemused ja teadmised seoses allergiaga 820295 Ja üllatav oli ka see, et piim, muna, õun, kala ja kana negatiivse tulemuse andsid.
See näitab, et väga kerge on valesid järeldusi teha. Jätsin õuna, juustu ja vorsti söömise järele ja tundus, et ka allergiat jäi vähemaks, kuid tegelikult tarbisin hoopis saia vähm - ei olnud ju midagi sinan peale enam panna! Ja piimatooteid tarbisin ka alati koos saiaga! Ning keefiri jõin kamana, seega ei andnud rekatsiooni keefir vaid see kama jahu seal sees. No ja imestasin, et kui gefilust jõin, siis midagi ei juhtunud - sinna ma saia peale ei vohminud, ning ka üllatav oli see, et kui poisile piiimaputru andsin, siis ka mingit reaktsiooni ei tulnud.
Üllatas mind ka soovitus poisile hakata kartulit pakkuma ja et ma ise võiks vorsti süüa (Meie kogemused ja teadmised seoses allergiaga 427127 vorst sisaldab sageli piima, muna, soja, säilitusaineid, pipraid, nisu! ja jumal ise teab mida) Meie kogemused ja teadmised seoses allergiaga 809569
Sain veel seda teada, et piim on aeglane allergeen, nahal tuleb reaktsioon vahel isegi 2 päeva pärast ja nahatestid sageli ei anna tulemust, olgugi, et allergia on, kuid kala, muna, kana, õun ja porgand annavad kiire reaktsiooni ja kui testi tulemust võib uskuda

Allergoloog ise mulle väga ei sümpatiseerinud. Ta ei tahnud mu küsimusetele eriti vastata, surus mulle infovoldikud näppu ja tegi nahatestid, vereanalüüsi pidin ise küsima (nädala pärast tulevad vastused). Tahtsin teada, kuidas edasi toimida, mil viisil ja mis aja pärast hakata "ohtlikke" toiduaineid menüüsse tagasi tooma, kuid vastust ei sanudki - järjekord oli ukse taga...

Minu soovitus on - pigem oodata natuke kauem järjekorras ja pääseda spetsialisti juurde, kui kähku ja saada väiksemat kasu..
eda21
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Tagasi üles Go down

Postitamine  eda21 Kolm 06 Mai 2009, 23:18

Iga toiduaine võib põhjustada allergiat. Toiduallergeeniks võib olla toiduaine ise, toidus sisalduvad lisaained või seedimise käigus tekkinud produktid.

Sagedasemad reaktsioone esilekutsuvad toidulisandid on:

Värvainend
tartrasiin E102
erütrosiin E127
Säilitusainend
sulfitid (E220) E221-E228
bensoehape E210
sorbiithape E200
Magus- ja lõhnaained
aspartaam E951
Na.glutamaat E621
antioksüdandid
hüdroksianisool E320
hüdroksütolüeen E321

Prognoos:

Imiku või väikelapseeas avaldunud toiduallergia korral toiduainete taluvus lapse kasvades enamastii taastub.
Nii on lehmapiimaallergia peamiselt imikuea probleem ning 90% juhtudest läheb 1.-2. eluaastaks üle.
Allergia kanamunale määdub enamusel 7 eluaastaks.
Tundlikkus sojale, kalale ja pähklile (d-vitamiin apovit on selle paasil!) võib olla probleemiks terve elu.

Toiduallergia ravi:

Kindlaks tehtud toiduallergeenid jäetakse menüüst välja kuukes kuuks kuni üheks aastaks ja vahel ka kauemaks. Vältida tuleb kõiki seda toiduainet sisaldavaid toite.
eda21
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Tagasi üles Go down

Postitamine  eda21 Reede 08 Mai 2009, 21:33

Internetis surfates jäi mulje, et inimesed on Putnikuga rahul ja ta pisavat laste allergiatest rohkem teadma kui teised. Ta töötab

Fertilitases ja Lastehaiglas

Väga hea artikkel

Mina käisin Pikneri juures Lastehaiglas ja väga rahule ei jäänud.
eda21
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Tagasi üles Go down

Postitamine  pisipisi2 Nelj 21 Mai 2009, 10:40

Meil on ka pojal sellised karedad laigud ja perearst ütles et peab allergoloogi juurde minema
helistasin lastehaiglasse ja sain numbri 15 september kas tõesti ongi nii pikad järjekorrad Meie kogemused ja teadmised seoses allergiaga 820295 Meie kogemused ja teadmised seoses allergiaga 427127 Meie kogemused ja teadmised seoses allergiaga 427127 Meie kogemused ja teadmised seoses allergiaga 427127
selle ajapeale läheb see üle või siis hoppis hulluks
oh ma kohe ei teagi mida teha kas peaksin tasulist arsti otsima või ootama Meie kogemused ja teadmised seoses allergiaga 809569 Meie kogemused ja teadmised seoses allergiaga 809569 Meie kogemused ja teadmised seoses allergiaga 809569
pisipisi2
pisipisi2

Postituste arv : 240
Registration date : 18/02/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  eda21 Nelj 21 Mai 2009, 11:23

Meie kogemused ja teadmised seoses allergiaga 427127 ma sain ikka 1,5 kuuga löögile. Äkki peaksid ikkagi peale käima või midagi :hmmm: Kas arst sulle mingeid kreeme kirjutas, et veidi olukorda leevendada? Ma soovitaks ka sul mingi nädalaks sai ja kõik nisujahuga seotu menüüst välja jätta - meil kadusid kõik punnid ja karedad laigud nagu nõiaväel. Leivast natuke tuleb, aga väga vähe... Siis kui ikka püsivad, siis jätta kõik piimatooted ja vaata mis juhtb ja kui ikka aei ole mingit muutust, siis hakka katsetama näiteks porgandi ja muude punaste asjadega jne.. Sedasi süstematiseeritult saad kõige paremini aru - kui korraga palju asju ära jätta siiis ikka ei saa midagi aru. Kui sul karedad laigud püsivalt on siis on mingi selline asi, mida sa iga päev sööd-jood. Jõudu!
eda21
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Tagasi üles Go down

Postitamine  eda21 Nelj 25 Juun 2009, 12:18

Minu isiklik tähelepanek on see, et lapsel on allergia nende asjade vastu mida ma raseduse viimases osas ja mõned kuud peale sündi korraga suurtes kogustes sõin.

Rasedana sõin porgandit palju rohkem kui muidu, siis vanaema pani mulle pika peenra herneid ja ube ning ma muidugi sõin palju jaksasin, siis peale sünnitut sõin päevalilleseemneid peoga ning kuna aega oli vähe, siis ka saia rohkem kui muidu. Samas tomatit sõin palju vähem kui enne ning selle vastu ei kujunenud allergiat. Ka piimatoofdete suur sõber ma ei ole, kuid peale sünnitust sõin neid tavalisest rohkem ning oligi tulemus käes.
Piimatoodete vastu enam allergiat ei ole, kuna vältisin seda mitu kuud ning ka pipart võib söögi sees olla. :smaili:
eda21
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Tagasi üles Go down

Postitamine  Tipu Püh 12 Juul 2009, 13:21

Meil ka teist nädalat juba mingi allergia majas. Ja minu pea enam ei võta millest see tuleb. Irisel on punnid ja punased laigud peas, näos ja pisteliselt ka keha peal. Reied on ka karedad nagu liivapaber. Imepisikesi punne täis. Öösiti on kusjuures see lööve nagu isegi ägedam olnud (käin taskulambiga öösel teda üle vaatamas Meie kogemused ja teadmised seoses allergiaga 848853 ). Kohati on ta väga viril ja on näha, et tal on kehva olla. Rahutu uni jne. Võibolla sügeleb või kõht valutab. No ma ei saa aru ju :cray:
Olen vahetanud putrusid, moose, piimasid ja ei midagi. Minu mõistus on otsas help help help Perearst ikka ütles, et peaks mingist toidust olema ja et ma jälgigu ja pangu kirja ja siis kui ei muutu, siis allergoloogi juurde. Mingit valget vedelat löga kirjutas ka määrimiseks. See segati apteekis kokku. Mulle tundub, et see ei aita tuhkagi Meie kogemused ja teadmised seoses allergiaga 809569 Pigem võtab neid punetavaid punne tagasi saialilletinktuur. Aga ikkagi..kõik toidud on ju nii erinevad olnud, ma ei suuda välja mõelda, mis võiks see ühine kurjajuur olla, mis allergiat tekitab :arkana: Piimavalk? Kuidas nii äkki siis..ohh ma ei tea..
Milliseid putrusid annate teie oma allergikutele üldse?
Tipu
Tipu
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Postituste arv : 1115

http://armuluna.blogspot.com/

Tagasi üles Go down

Postitamine  babyapple Püh 12 Juul 2009, 23:20

Tipu, allergoloogid räägivad, et kehatüvel olev allergia on alati kontaktallergia. Jäsemetel ja näol muidugi toiduallergia.
Millist pesuvahendit sa lasteriiete pesemiseks kasutad? Ehk on abi ka sellest, et pesuvahendi (ja loputusvahendi) välja vahetad!
Toiduga tiba raskem. Ma soovitaks ikka seda vana head toitumispäeviku pidamist, sest sellega on endal ja arstil hea ülevaade võimalikest allergeenidest.
babyapple
babyapple
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Postituste arv : 2705

Tagasi üles Go down

Postitamine  Tipu Esm 13 Juul 2009, 00:09

babyapple kirjutas:Tipu, allergoloogid räägivad, et kehatüvel olev allergia on alati kontaktallergia. Jäsemetel ja näol muidugi toiduallergia.
Millist pesuvahendit sa lasteriiete pesemiseks kasutad? Ehk on abi ka sellest, et pesuvahendi (ja loputusvahendi) välja vahetad!
Toiduga tiba raskem. Ma soovitaks ikka seda vana head toitumispäeviku pidamist, sest sellega on endal ja arstil hea ülevaade võimalikest allergeenidest.
Pesu pesen ainult ja ainult Mini Riskiga. Äkki tolmulestad? :hmmm: Ma ei kujuta ettegi..asi hakkas igatahes äkki pihta juuni lõpus kui olime maal mu ema juures ja jätkub senini. Algul arvasin, et maal putikad söövad. Aga linnas pole meil putika haisugi..eks ma panen nüüd kõik kirja jah, mida söövad. Kuna peale Irise on ka Larsil all jalgade peal väikesed karedad punnid. Õnneks tal on kokkuvõttes ikkagi vähem, aga ikkagi. Jube raske on kui ei tea millest :arkana: Saaks ju hoiduda..
Tipu
Tipu
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Postituste arv : 1115

http://armuluna.blogspot.com/

Tagasi üles Go down

Postitamine  Siki Esm 13 Juul 2009, 23:14

Meil tekkis ühele jalale äge lööve umbes kuu aega tagasi. Perearst kahtlustas allergiat. Suurest lööbest saime läbi häda jagu, aga väikesed punnid on jätkuvalt alles. Ja pidevalt tekib juurde. Jätsin menüüst välja kõik toiduained, mis vähegi võiks allergiat tekitada. Ei miskit... Meie kogemused ja teadmised seoses allergiaga 441331 Käisime korra oma punnikesi ka nahaarstile näitamas. Tema arvas, et need on higist, kuumusest. Higilööve peaks ju olema zinksalviga ravitav? Meie punne aga see ära ei võtnud. Nii me siis jätkame allergeeni leidmsit.. Otsi nagu nõela heinakuhjast :chees:
Siki
Siki

Postituste arv : 259
Registration date : 18/06/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  babyapple Esm 13 Juul 2009, 23:38

Tipu, tolmulestad ei tekita nahaärritusi vaid ärritusi hingamisteedes (allergiline nohu, köha, aevastamine, raskemal juhul astma).

Siki aga äkki siiski higilöve, nagu nahaarst arvas. :hmmm: Ega tsinksalv pruugigi higilöövet leevendada. Kõige tõhusam ikka vesi ja õhk ning muidugi last õhemalt riietada. Minule meeldib üldse nahahädade raviks Bephanten salv. Sedagi võib pisut punnikestele määrida.
babyapple
babyapple
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Postituste arv : 2705

Tagasi üles Go down

Postitamine  Iirlane Teis 14 Juul 2009, 22:07

Huvitav ,kas on v6imalik ,et saialille tee tekitaks lapsele alergia?
Punased täpid näol ja kätel. (keha ei vaadanud)
Pesupulbrid olid samad ,uusi toite ei andnud ja akki oli laps yleni täppe täis.
terve paev.
Kadusid u 2 tunni m66dudes ja äkki jälle.
Kui teed enam juua ei andnud ,kadusid ka täpid.
Imelik juhtum...
Iirlane
Iirlane
Meeskonna liige
Meeskonna liige

(tegelt naiskonna)
Postituste arv : 4902

http://lillysmuul.blogspot.com/

Tagasi üles Go down

Postitamine  lumemari Teis 14 Juul 2009, 22:34

Tipu, mina siiski kahtlustaksin piimavalku. Kui võimalik jäta välja menüüst kõik piima ja piimavalku sisaldavad tooted (ka RPA, kui laps seda saab ning asenda see sojapiimaga) ja nii nädal aega. Kui punnikesed vähenevad ning kare nahk muutub siledamaks-pehmemaks, siis proovi uuesti piimatoodetega, kui punnikesed on tagasi, siis on teada värk, kui aga mitte, siis katseta järgmise asjaga, ntx muna...
Allergia võib väga lambist ja ootamatult välja lüüa
lumemari

Postituste arv : 219
Registration date : 05/06/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  Sponsored content

Sponsored content

Tagasi üles Go down

Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2 1, 2  Next

Tagasi üles

- Similar topics