Sidruni-vanillitort
O.M.A. klubi :: Kodu :: Kokandusnurk :: Magusad toidud
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Sidruni-vanillitort
Tütre sünnipäevaks sain tordiidee Heleni blogist. Tort tuli esimese korra kohta üllatavalt hästi välja ja maitses kõigile.
Retsept on copy Heleni blogist:
Sidruni-vanillitort
Põhi:
5-6 muna
võrdsetes kogustes suhkrut ja jahu (75% nisujahu+ 25% kartulijahu)
2 tl küpsetuspulbrit
Immutamiseks:
2-2,5 dl vanillisuhkruga maitsestatud piima
Sidrunikissell:
3 dl suhkrut
1 dl nisujahu
2 dl vett
1,5 dl värskelt pressitud sidrunimahla (u 3 sidruni mahl)
3 munakollast
75 g võid
Kohupiima-vahukoorekreem:
4 dl vahukoort
400 g vanillimaitselist kohupiimapastat
0,5 dl vanillikreemipulbrit
Võikreem:
190 g võid
1 tl vanillisuhkrut
375 g tuhksuhkrut
1,5 spl vett
Valmistamine:
1.Küpseta valmis biskviitpõhi vahustades munad suhkruga väga tihkeks ja
heledaks vahuks. Sõelu hulka jahud ja küpsetuspulber. Küpseta 180C ahjus
umbes 30-40 minutit. Lase täielikult jahtuda. (Vaata ka: kuidas teha biskviitpõhja).
2.Tee valmis sidrunikissell. Mõõda suhkur ja jahu kastrulisse, sega läbi.
Lisa vesi ja värskelt pressitud sidrunimahl, sega ühtlaseks. Lisa ka
munakollased ja või. Pane pliidile. Kuumuta kogu aeg vispliga segades,
kuni segu hakkab podisema. Tõsta tulelt ja lase täielikult jahtuda.
(Kiiremini õnnestub, kui tõstad kastruli vesivanni).
3.Kohupiima-vahukoorekreemi tegemiseks vahusta kõigepealt vahukoor. Seejärel sega hulka kohupiim ja vanillikreemipulber.
4.Lõika biskviit kolmeks kihiks. Pane esimene kiht taldrikule, immuta
piimaga. Pane biskviidi peale pool sidrunikissellist ja seejärel pool
kohupiimakreemist. Pane peale teine biskviit ja korda sama. Kõige
pealmiseks kihiks jääb biskviit, mida immuta samuti piimaga. Pane
külmkappi, hoia soovitavalt üleöö.
5.Kata tort võikreemiga. Kreemi tegemiseks vahusta pehme või mikseriga kohevaks.
Sõelu juurde tuhksuhkur, sega läbi. Lõpuks lisa vesi ja mikserda
korralikult läbi. Kreemi on lihtsam tordile kanda, kui paned selle
mõneks sekundiks 500W võimsusel mikrolaineahju.
6.Lõpuks kata tort suhkrumassiga või kaunista muul endale sobival viisil.
Mina suhkrumassi ei kasutanud. Kõige paremini maitses see tort veel ülejärgmisel päeval nii, et järgmine kord teen veidi varem valmis.
Retsept on copy Heleni blogist:
Sidruni-vanillitort
Põhi:
5-6 muna
võrdsetes kogustes suhkrut ja jahu (75% nisujahu+ 25% kartulijahu)
2 tl küpsetuspulbrit
Immutamiseks:
2-2,5 dl vanillisuhkruga maitsestatud piima
Sidrunikissell:
3 dl suhkrut
1 dl nisujahu
2 dl vett
1,5 dl värskelt pressitud sidrunimahla (u 3 sidruni mahl)
3 munakollast
75 g võid
Kohupiima-vahukoorekreem:
4 dl vahukoort
400 g vanillimaitselist kohupiimapastat
0,5 dl vanillikreemipulbrit
Võikreem:
190 g võid
1 tl vanillisuhkrut
375 g tuhksuhkrut
1,5 spl vett
Valmistamine:
1.Küpseta valmis biskviitpõhi vahustades munad suhkruga väga tihkeks ja
heledaks vahuks. Sõelu hulka jahud ja küpsetuspulber. Küpseta 180C ahjus
umbes 30-40 minutit. Lase täielikult jahtuda. (Vaata ka: kuidas teha biskviitpõhja).
2.Tee valmis sidrunikissell. Mõõda suhkur ja jahu kastrulisse, sega läbi.
Lisa vesi ja värskelt pressitud sidrunimahl, sega ühtlaseks. Lisa ka
munakollased ja või. Pane pliidile. Kuumuta kogu aeg vispliga segades,
kuni segu hakkab podisema. Tõsta tulelt ja lase täielikult jahtuda.
(Kiiremini õnnestub, kui tõstad kastruli vesivanni).
3.Kohupiima-vahukoorekreemi tegemiseks vahusta kõigepealt vahukoor. Seejärel sega hulka kohupiim ja vanillikreemipulber.
4.Lõika biskviit kolmeks kihiks. Pane esimene kiht taldrikule, immuta
piimaga. Pane biskviidi peale pool sidrunikissellist ja seejärel pool
kohupiimakreemist. Pane peale teine biskviit ja korda sama. Kõige
pealmiseks kihiks jääb biskviit, mida immuta samuti piimaga. Pane
külmkappi, hoia soovitavalt üleöö.
5.Kata tort võikreemiga. Kreemi tegemiseks vahusta pehme või mikseriga kohevaks.
Sõelu juurde tuhksuhkur, sega läbi. Lõpuks lisa vesi ja mikserda
korralikult läbi. Kreemi on lihtsam tordile kanda, kui paned selle
mõneks sekundiks 500W võimsusel mikrolaineahju.
6.Lõpuks kata tort suhkrumassiga või kaunista muul endale sobival viisil.
Mina suhkrumassi ei kasutanud. Kõige paremini maitses see tort veel ülejärgmisel päeval nii, et järgmine kord teen veidi varem valmis.
O.M.A. klubi :: Kodu :: Kokandusnurk :: Magusad toidud
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Permissions in this forum:
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Kolm 15 Juun 2016, 08:45 by ˇmiio23
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.138
Esm 15 Juun 2015, 12:41 by Mustlasplika
» Sassy vesi
Kolm 27 Mai 2015, 13:48 by Mustlasplika
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.137
Reede 24 Apr 2015, 10:14 by Triibuliine
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.136
Reede 17 Apr 2015, 23:30 by Triibuliine
» Suvikõrvitsa tagliatelle
Reede 17 Apr 2015, 18:54 by tsunaami
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.135
Esm 13 Apr 2015, 21:39 by Triibuliine
» Hommiku pirukas .
Püh 12 Apr 2015, 09:18 by accra
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.134
Reede 03 Apr 2015, 14:04 by Triibuliine
» Mis raamatut te hetkel loete?
Kolm 01 Apr 2015, 20:59 by tsunaami
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.133
Teis 31 Märts 2015, 21:39 by Triibuliine
» Mis värvi on Teie laste silmad?
Püh 29 Märts 2015, 22:46 by Mustlasplika
» Kas sulle meeldib saunas käia?
Püh 29 Märts 2015, 22:44 by ˇmiio23
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.132
Reede 27 Märts 2015, 08:44 by Triibuliine
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.131
Teis 24 Märts 2015, 20:06 by Triibuliine