Šašlõkk (15. Mai - 13.Juuni)
5 posters
O.M.A. klubi :: Kodu :: Kokandusnurk :: Kokkame koos!
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Šašlõkk (15. Mai - 13.Juuni)
Teeme siis sellise pikema ajalise teema.
Siia siis ootaks ise tehtud marinaadis ja ka poe marinaadis kuna me ju küpsetame neid ju ikkagi ise.
Loomulikult sinna juurde kuuluva salati või kastme võiksite kah kirja panna.
Osalejad :
Accra
Mammi
Siq29
Iirlane
Patty
Viimati muutis seda accra (Nelj 10 Juun 2010, 19:51). Kokku muudetud 4 korda
accra- Moderaator
-
Postituste arv : 5652
Registration date : 16/02/2009
Re: Šašlõkk (15. Mai - 13.Juuni)
Mul küll pilti ei ole anda aga mu ema teeb fantastiliselt head marinaadi mis sobib nii kana-, kalkuni- kui sealihale. Mustsõstrasiirup + mustsõstramahl ( kodu omad) ja liha sinna likku. Imehea, ma pole paremat saanud ausalt öelda.
Mina teen aga majoneesi-sinepiseemnete-sinepisegu ja liha likku. Jälle lõpp hea.
Mina teen aga majoneesi-sinepiseemnete-sinepisegu ja liha likku. Jälle lõpp hea.
Mammi- Postituste arv : 254
Registration date : 19/03/2010
Ohh neid pilte vaadates hakkavad mega neelud käima ja ma tunnen isegi šašlõki lõhna .
accra- Moderaator
-
'Sa pole ainus
Kas ahjus tehtud šašlõkk läheb arvesse? Kui jah, siis ma mõtlen selle koostegemise peale!
Ikka läheb arvesse .siq29 kirjutas: Kas ahjus tehtud šašlõkk läheb arvesse? Kui jah, siis ma mõtlen selle koostegemise peale!
accra- Moderaator
-
Iirlane, kuidas siis oli sinep-majonees?
Mina tegin ka eile aga mitte šašlõkki vaid lihtsalt läbikasvanud liha marineerisin sinepi-majoneesi-vürtside segus ja grillisin suuri tükke.
Mina tegin ka eile aga mitte šašlõkki vaid lihtsalt läbikasvanud liha marineerisin sinepi-majoneesi-vürtside segus ja grillisin suuri tükke.
Esitlen oma tänaõhtust šašlõkitegu.
Ostsin poest kaks pakki Maks&Moorits klassikalist šašlõkki, 600 grammised pakid. Samuti rändasid ostukorvi mõni tomat, üks kurk ja pakk hapukoort.
Kõigepealt tegin valmis salati, sest mulle meeldib, kui salat saab enne söömist seista ja maitsestuda. Esimestena peenrale istutatud tippsibulad olid kasvatanud omale juba piisavalt pikad pealsed, et sain täna sealt esimese peotäie rohelist näpistada.
Hakkisin ära tomatid, kurgi ja sibulapealsed. Et veel oma aiast tilli ei saa, siis rüüstasin sügavkülmikut, kus mul on veel järgi eelmisel suvel kasvatatud ja parajate pundikestena toidukilesse keeratud tilli. See sai kiirelt toidukilest välja võetud ja külmunud peast ära hakitud. Külmunud tilliga tuleb kiiresti tegutseda, sest see sulab imekähku. Lõpuks sai kõik hakitud kraam paki hapukoorega läbi segatud, soolaga ära maitsestatud ja külmkappi seisma pandud.
Nüüd vedasin meie teisaldatava ahju kööki ja panin sooja. Lõikasin šašlõki väiksemateks tükkideks, sest mulle ei meeldi suured lihatükid. Sättisin lihatükid kenasti ahjuvormi, kuhu olin eelnevalt ka pisut toiduõli pannud ja kallasin peale šašlõkipakkides leidunud vähese marinaadi.
Alguses küpsetasin liha umbes 220 kraadises kuumuses, kui kaua ei teagi, küpsusastme määramiseks kasutasin vaatlusmeetodit, sest mul pole õrna aimugi, kaua see küpsema peaks. Lõpus keerasin kuumuse 250 kraadi peale ja küpsetasin veel veidi, kuni veendusin, et nüüd on liha ilusti küpsenud ja valmis.
Pilt on kollakas, sest õues oli liha valmis saamise ajaks juba nii pime, et pidin köögikapil tuled põlema panema ja ei saanud päevavalgust kasutada. Et välguga pilt jäi väga kole, siis valisin näitamiseks välguta tehtud pildi.
Lõpetuseks sättisin šašlõki ja salati taldrikule. Ketšupi panin taldriku serva, sealt on hea kahvli otsa torgatud lihatükk läbi tõmmata.
Ostsin poest kaks pakki Maks&Moorits klassikalist šašlõkki, 600 grammised pakid. Samuti rändasid ostukorvi mõni tomat, üks kurk ja pakk hapukoort.
Kõigepealt tegin valmis salati, sest mulle meeldib, kui salat saab enne söömist seista ja maitsestuda. Esimestena peenrale istutatud tippsibulad olid kasvatanud omale juba piisavalt pikad pealsed, et sain täna sealt esimese peotäie rohelist näpistada.
Hakkisin ära tomatid, kurgi ja sibulapealsed. Et veel oma aiast tilli ei saa, siis rüüstasin sügavkülmikut, kus mul on veel järgi eelmisel suvel kasvatatud ja parajate pundikestena toidukilesse keeratud tilli. See sai kiirelt toidukilest välja võetud ja külmunud peast ära hakitud. Külmunud tilliga tuleb kiiresti tegutseda, sest see sulab imekähku. Lõpuks sai kõik hakitud kraam paki hapukoorega läbi segatud, soolaga ära maitsestatud ja külmkappi seisma pandud.
Nüüd vedasin meie teisaldatava ahju kööki ja panin sooja. Lõikasin šašlõki väiksemateks tükkideks, sest mulle ei meeldi suured lihatükid. Sättisin lihatükid kenasti ahjuvormi, kuhu olin eelnevalt ka pisut toiduõli pannud ja kallasin peale šašlõkipakkides leidunud vähese marinaadi.
Alguses küpsetasin liha umbes 220 kraadises kuumuses, kui kaua ei teagi, küpsusastme määramiseks kasutasin vaatlusmeetodit, sest mul pole õrna aimugi, kaua see küpsema peaks. Lõpus keerasin kuumuse 250 kraadi peale ja küpsetasin veel veidi, kuni veendusin, et nüüd on liha ilusti küpsenud ja valmis.
Pilt on kollakas, sest õues oli liha valmis saamise ajaks juba nii pime, et pidin köögikapil tuled põlema panema ja ei saanud päevavalgust kasutada. Et välguga pilt jäi väga kole, siis valisin näitamiseks välguta tehtud pildi.
Lõpetuseks sättisin šašlõki ja salati taldrikule. Ketšupi panin taldriku serva, sealt on hea kahvli otsa torgatud lihatükk läbi tõmmata.
Viimati muutis seda siq29 (Reede 18 Juun 2010, 15:56). Kokku muudetud 2 korda
Kes mul käskis nüüd vastu ööd siia vahtima tulla
Meil oli täna õhtusöögiks siis Talleggi Jogurti kanašašlõkk,
juurde tegin tomati-kurgi-sibula-hapukooresalatit.
Täitsa söödav sai.
juurde tegin tomati-kurgi-sibula-hapukooresalatit.
Täitsa söödav sai.
Külaline- Külaline
Minu tänane lõunasöök
Jälle Talleggi kanašašlõkk (kana seepärast, et tahaks ikka rannahooajaks vormis olla ), juurde praadisin kartuleid.
Jälle Talleggi kanašašlõkk (kana seepärast, et tahaks ikka rannahooajaks vormis olla ), juurde praadisin kartuleid.
Külaline- Külaline
Jummel, eile oli meil ju šašlõkk aga unustasin pilti teha. Seekord ostsime valmis kanašašlõki, kuhu ma ise lisasin mustsõstrasiirupit maitseks ja küll oli häää Lisaks oli meil aedviljašašlõkk ( kirsstomat, šampinjon, suvikõrvits vaheldumisi vardal), marinaadiks oli sinepiseemned, sidrunipipar ja õli.
See teema sai sisi ajaliselt läbi aga ärme seda unarusse jäta.
Ehk kui teete midagi head siis paneme ikka pildikese .
Ma nt ei jõudki grillima lihtsalt lootusetu kuidas ilm mo grilli ei soosind.
Ehk kui teete midagi head siis paneme ikka pildikese .
Ma nt ei jõudki grillima lihtsalt lootusetu kuidas ilm mo grilli ei soosind.
accra- Moderaator
-
Kuigi koos tegemise aeg on läbi paneks ma siia ühe väga hea liha marineerimise retsepti. Sobib nii sea, kui loomalihale ja liha võib selles hoida kuni kaks nädalat. Meie hoidsime 4 päeva ja liha oli pärast pehme ja väga hea. Sellest kogusest jagus pea kahe kilo liha jaoks.
Liha marinaad
2 spl hakitud sibulat
2 spl liha üldmaitseainet
2 spl kuivatatud tilli
2 spl kuivatatud peterselli
2 spl rosmariini
2 spl tüümiani
1 spl kaneeli
2 spl piprasegu
1 spl grillimaitseainet
2 dl toiduõli
1 dl punase veini äädikat
10 spl ketshupit
Ained segatakse kausis ja liha pannakse vähemalt ööpäevaks
marineerima. Kel aega vähe, võib äädika asemel kasutada veinibalsamit.
Enne küpsetamist pühi paberiga liha puhtaks.
Liha marinaad
2 spl hakitud sibulat
2 spl liha üldmaitseainet
2 spl kuivatatud tilli
2 spl kuivatatud peterselli
2 spl rosmariini
2 spl tüümiani
1 spl kaneeli
2 spl piprasegu
1 spl grillimaitseainet
2 dl toiduõli
1 dl punase veini äädikat
10 spl ketshupit
Ained segatakse kausis ja liha pannakse vähemalt ööpäevaks
marineerima. Kel aega vähe, võib äädika asemel kasutada veinibalsamit.
Enne küpsetamist pühi paberiga liha puhtaks.
Similar topics
» Rabarberikook !!! ( Juuni )
» Juuni põnnid 2011
» Värske salat !!! (1 - 30.Juuni )
» Roheline !!! (Mai-Juuni 2013)
» Juuni juntsud 2010
» Juuni põnnid 2011
» Värske salat !!! (1 - 30.Juuni )
» Roheline !!! (Mai-Juuni 2013)
» Juuni juntsud 2010
O.M.A. klubi :: Kodu :: Kokandusnurk :: Kokkame koos!
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1