Beebi ei taha rinda!
+8
armsake
Marianne
Monique
Pärlike
babyapple
anukas
HoneyMoon
enny
12 posters
O.M.A. klubi :: Lapsed :: Imetamine
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Beebi ei taha rinda!
Esimene jama hakkas pihta 1.mail. Tavaliselt sööb mul poiss (kohe kohe saab siis 4 kuuseks) rinda iga 3 tunni tagant ja pole sellest kunagi keeldunud. Aga 1. mail lõunasööki sööma hakates ei tahtnud ta rinda võtta, pisarad silmas röökis lausa ja rinda suhu ei võta. Lutt rahustas poisi maha ja poole tunni pärast siis võttis rinda. Siis samal päeval õhtu poole oli sama jama..oli mul 5 tundi söömata. Kui rinna juurde panin siis jälle röökis ja nuttis meeletult. Nüüd kuni tänaseni seda jama pole olnud. Täna hommikul hakkas uuesti pihta.....oli mul jälle 5 tundi söömata. Lõpuks pigistasin natuke piima topsi sisse ja andsin talle sealt juua...sõi ilusti ja hakkas nutma kui otsa sai..siis lõpuks suure vaevaga sain ta rinna otsa.
Kas keegi oskab nõu anda, milles võiks probleem olla? Rinda ei taha aga lutti tahab küll.
Kas keegi oskab nõu anda, milles võiks probleem olla? Rinda ei taha aga lutti tahab küll.
enny- Postituste arv : 239
Registration date : 10/11/2009
Re: Beebi ei taha rinda!
Milles häda, ei oska kosta. Kui aga sul ei ole midagi rinnakatsmete vastu, võid proovida sellega toita (kui lutti võtab, võiks ju toda ka võtta). Meile sobis hästi.
Mäletan, et mul oli sama jama. Andris oli siis äkki 2 kuune ja see kestis poolteist päeva. Kui rinda hakkasin andma, keeras peas ära ja röökis. Ta rahunes siis maha, kui püsti tõusin temaga ja toas ringi kõndisin. Maha istudes hakkas jälle nutma. Siis ma proovisin nii, kui ta maha rahunes, panin talle püsti seistes rinna suhu ja kõndisin samal ajal toas ringi. Ja niiviisi poolteist päeva. See toimis meie puhul hästi. Ei tea siiamaani, mis last vaevas.
anukas- Postituste arv : 108
Registration date : 10/01/2010
Kas laps on muidu pudelist ka piima saanud? Kui on, siis võib olla streik tissi vastu, sest tissist imeda on oluliselt raskem kui pudelist.
Ka lutiga liigne harjumine võib seda teha.
Aga mina soovitaks, et kui nüüd mõne päevaga olukord ei parane siis otsida abi imetamisnõustajatelt.
Nemad oskavad kõige paremaid soovitusi anda ja leiavad asjale kindlasti lahenduse!
Tasuta imetamisnõustamine 5093833 või e-maili teel: nele.tasane@gmail.com
Vaata veel siia:
http://imetamine.wordpress.com/about/
Aga mina soovitaks, et kui nüüd mõne päevaga olukord ei parane siis otsida abi imetamisnõustajatelt.
Nemad oskavad kõige paremaid soovitusi anda ja leiavad asjale kindlasti lahenduse!
Vaata veel siia:
http://imetamine.wordpress.com/about/
babyapple- Omaklubi kristall
- Postituste arv : 2705
Registration date : 16/02/2009
anukas kirjutas:Mäletan, et mul oli sama jama. Andris oli siis äkki 2 kuune ja see kestis poolteist päeva. Kui rinda hakkasin andma, keeras peas ära ja röökis. Ta rahunes siis maha, kui püsti tõusin temaga ja toas ringi kõndisin. Maha istudes hakkas jälle nutma. Siis ma proovisin nii, kui ta maha rahunes, panin talle püsti seistes rinna suhu ja kõndisin samal ajal toas ringi. Ja niiviisi poolteist päeva. See toimis meie puhul hästi. Ei tea siiamaani, mis last vaevas.
Jah...täpselt meie olukorra kirjeldus. Peaks äkki ka püsti proovima.
http://imetamine.wordpress.com/about/[/quote[/url]]babyapple kirjutas:Kas laps on muidu pudelist ka piima saanud? Kui on, siis võib olla streik tissi vastu, sest tissist imeda on oluliselt raskem kui pudelist.
Vaata veel siia:
[url=http://imetamine.wordpress.com/about/
Lutipudelit ei ole poiss saanud. Ja lutt on tal suus tavaliselt ainult magama minnes ja siis kui väga kuri ja pahane millegi peale on - see rahustab. Aga aitäh meelde tuletamast, et imetamisnõustajad olemas on - läks juba meelest ära. Kui probleem jätkub, siis võtan kindlasti nendega ühendust.
Super asi see imestamisnõustamise võimalus - ma ei teadnudki varem, et taoline nõutamisvariant olemas on!
enny - loodetavasti on probleem lahenema hakanud...?
enny - loodetavasti on probleem lahenema hakanud...?
Pärlike- abiAdministraator
-
Postituste arv : 3307
Registration date : 18/02/2009
Pelgu imetamisnõustaja käest mina abi ei saanud. Keskhaigla imetamisnõustajaga suhtlesin telefoni teel ja see oli märksa asjalikum. Tegelikult ei rääkinud ta mulle midagi uut, aga sel hetkel oli just julgustust vaja, et mitte alla anda. Esimese lapsega olin juba mures, et äkki jääb laps nälga ja mõtlesin juba pudelist RPA anda. Sel hetkel oli suureks abiks, kui keegi mulle selge sõnaga seda ammukuuldud asja üle kordas, et laps end nälga ei jäta. Tuleb aina uuesti rinda pakkuda ja küll ta lõpuks sööma hakkab.
Kas ruum, kus last toidad, on vaikne ja hämar? Toas liikuvad inimesed, lemmikloomad või mängiv teler võivad beebit söömise ajal segada. Meil oli esimese lapsega mitu korda sellist kummalist tissistreiki, aga õnneks oli ta vähemalt unisena nõus sööma, nii et enne magama minekut sõi alati kõhu täis. Vahepeal olidki siis toiduvahed harjumuspärasest pikemad, aga kaaluiibele see ei mõjunud, nii et kokkuvõttes polnud sellest hullu midagi.
Tuleb lihtsalt endale kindaks jääda, mitte pudeli järgi haarata ja üha uuesti proovida.
Kas ruum, kus last toidad, on vaikne ja hämar? Toas liikuvad inimesed, lemmikloomad või mängiv teler võivad beebit söömise ajal segada. Meil oli esimese lapsega mitu korda sellist kummalist tissistreiki, aga õnneks oli ta vähemalt unisena nõus sööma, nii et enne magama minekut sõi alati kõhu täis. Vahepeal olidki siis toiduvahed harjumuspärasest pikemad, aga kaaluiibele see ei mõjunud, nii et kokkuvõttes polnud sellest hullu midagi.
Tuleb lihtsalt endale kindaks jääda, mitte pudeli järgi haarata ja üha uuesti proovida.
Külaline- Külaline
Õnneks see jama kestis jälle vaid 1 päev. See 1.mai värk võis olla põhjustatud äkki sellest, et sellel päeval pidime pojaga minema suurele sünnipäevale. See oli esimene kord tal nii suure rahva seas olla. Äkki olin mina alateadlikult närvis ja poja tundis seda ning sellepärast keeldus söömast? Aga teinekord tal söömisest keelduda...no kõik oli nii nagu iga päev, ei mingeid muutuseid. Jään vaid lootma, et ta enam sellist trikki ei teeks...või siis jah peab leidma lohutust sellest, et laps ennast nälga ei jäta.
Enny, nii hea kuulda, et saite asja korda.
Jah, lapsed tunnevad kõike, kõik ema emotsioonid mõjutavad ka pisikest.
Jah, lapsed tunnevad kõike, kõik ema emotsioonid mõjutavad ka pisikest.
babyapple- Omaklubi kristall
- Postituste arv : 2705
Enny tore, et korda saite asja
Monique- Omaklubi kristall
- Sügiselapsed 2009 abimode
Postituste arv : 4383
Registration date : 27/05/2009
Nonii...jälle oleme samas seisus tagasi. Mõni päev kohe üldse rinda ei taha..lihtsalt ei viitsi imeda. Kui lüpsan piima natuke topsi sisse siis joob selle kohe ära, kui see otsa saab, siis hakkab uuesti nutma. Tissi juurde panen, siis röögib ja nutab nagu segane
Mulle tundub, et pean hakkama talle rpa-d andma. Kuna ise lüpstes ei tule rinnast piisavalt välja, et laps isu täis saaks (seda siis pumbaga ja käsitsi). Aga millega anda rpa-d kohe kohe 6 kuuseks saavale lapsele? Kas seda võib anda ka nt topsist (nii-öelda tavaliselt juues) või lutipudelist? Või hoopiski nokaga tassist? Kardan seda, et äkki kui talle lutipudelit annan, siis äkki keeldub ka öösiti rinna imemisest? Sest öösiti ta sööb ilusti, siis on ta vist liiga unine et jõuaks protesteerida.
Mulle tundub, et pean hakkama talle rpa-d andma. Kuna ise lüpstes ei tule rinnast piisavalt välja, et laps isu täis saaks (seda siis pumbaga ja käsitsi). Aga millega anda rpa-d kohe kohe 6 kuuseks saavale lapsele? Kas seda võib anda ka nt topsist (nii-öelda tavaliselt juues) või lutipudelist? Või hoopiski nokaga tassist? Kardan seda, et äkki kui talle lutipudelit annan, siis äkki keeldub ka öösiti rinna imemisest? Sest öösiti ta sööb ilusti, siis on ta vist liiga unine et jõuaks protesteerida.
Minu pojal on ka vahest kerge protest kui sööb. Aga see on sellepärast, et ta on natuke õhku koos piimaga neelanud ning edasine söömine on ebamugav. Panen ta siis õlale ja ta laseb laseb selle välja. Siis sööb edasi.
Äkki on Sinu lapsel sama asi?
Äkki on Sinu lapsel sama asi?
Marianne- Moderaator
- Postituste arv : 3012
Registration date : 01/09/2009
Ei usu, et need õhust on. Krooksud meid enam ei vaeva..poja saab ju kohe 6 kuuseks, saab endaga suurepäraselt hakkama. Aga tal on pm nii, et kui tissi näeb siis juba karjub ja protesteerib
enny- mul sõbranna lapsel oli täpselt samamoodi, ei aidanudki kahjuks muu kui asendajale üleminek (algul ta ikka pumpas, aga lõpuks andis alla). Meie Liisu hakkas ka 6-kuuselt lisaks rinnapiimale saama rpa-d (kusjuures võttis rinda ja pudelit samahästi). Kui rinnast väheks jäi andsin pudelist lisa. Liisu sai asendajana Põnni, see Eesti enda toode (Salvesti oma) ja meile sobis Ei hakanudki muud proovima. Kui ma ei eksi siis see on odavam ka kui teised
armsake- Omaklubi kristall
-
Postituste arv : 3632
Meie poiss ka kuskil sellises vanuses protesteeris rinna vastu. Sõi ka ainult öösiti. Hakkasingi talle siis andma, kui magama jäi ja unisena oli nõus alati imema. Ma arvan, et ära veel alla anna ja proovi unisena teda sööta. Usun, et see on jälle mingi faas, mis kindlasti üle läheb. Küll seda rpa-d jõuab anda kah ju.
Eilne päev oli nii, et viimati sõi tissi kell 7 hommikul ja siis ülejäänud aja protesteeris. Tavaliselt annan talle kell 12 püreed ja siis tissi peale..aga tissist jällegi keeldus. Siis kella kolme paiku oli poiss näost nii ära ja jonnis koguaeg..järelikult oli kõht tühi..lüpsasin siis tissist piima topsi sisse ja andisn sealt juua..jõi isukalt ja kui otsa sai siis jälle jonnis...ei jäänudki muud üle, kui tuli poest piimaasendajat ostma minna...sai seda siis ennem magamaminekut- sõi seda siis pudelist ja päris ilusti. Öösel siis tuli tal jonn peale, üritasin tissitada ja siis röökis veel hullemini..sain ta siis niisama kussutamisega magama. Täitsa lõpp, mul olid mõlemad rinnad nii piima täis ja laps lihtsalt keeldub...täiesti ahastuse tunne tuli peale ja ma lihtsalt nutsin Täiesti selline tunne oli peal, et mind enam ei ole vaja või et ma kuidagi ebaõnnestusin ema ametis Siis hiljem ärkas veel üles ja siis unesegasena oli nõus tissi sööma. Ja hommiku kui poiss üleval oli, siis jälle sama tissistreik hakkas otsast peale. Koguaeg proovin ja möllan..olen pannud isegi natuke püreed nibu otsa Aga ei midagi Terve tänase päeva on ta siis olnud mul nüüd rpa peal. Aga ikkagi üritan anda ka tissi..suht võimatu missioon.
Aga siit ka uus jama..rpa karbil on kirjas, et ühel söögikorral peaks ta sööma 210ml rpa-d. Aga tema sööb mul sellest pool ja siis juba on kõht punnis ja ägiseb...kas see on normaalne?? Või on see nüüd sellest, et ta ennem sõi tissi vaid 4-5 min järjest ja äkki nüüd ei viitsi (või ei ole harjunud) ta ka pudelist niipalju imema, sest pudelist vist ei tule see piim nii kähku välja, kui tissist?
Aga siit ka uus jama..rpa karbil on kirjas, et ühel söögikorral peaks ta sööma 210ml rpa-d. Aga tema sööb mul sellest pool ja siis juba on kõht punnis ja ägiseb...kas see on normaalne?? Või on see nüüd sellest, et ta ennem sõi tissi vaid 4-5 min järjest ja äkki nüüd ei viitsi (või ei ole harjunud) ta ka pudelist niipalju imema, sest pudelist vist ei tule see piim nii kähku välja, kui tissist?
Rpa on raskemini seeditav, sellest võib tal see punnitamine ja ägisemine olla, eriti, kui varem ei ole rpa-d saanud. Samas pudelist imedes tõmbab laps palju õhku sisse, siis sellest võib kõht punnis olla, lase vahepeal krooksud välja. Ja seda ka, et pudelist on palju kergem kätte saada, kui rinnast.
Loodan, et saad ikka tissitamise korda, tissistreiki tuleb paljudel ette.
Loodan, et saad ikka tissitamise korda, tissistreiki tuleb paljudel ette.
Meil oli piigaga samasugune probleem kui tal suu soor oli, lihtsalt keeldus tissist aga pudelit võttis ja unise peaga ka sõi tissist.
minake- Omaklubi kristall
- Postituste arv : 2383
Registration date : 04/12/2009
enny ära seda küll mõtle, et sina ebaõnnestunud oled. Ema on oma lapsele kõige parem. Kuigi minu laps pole Rpad saanud, usun, et tal saab sellest tõesti kiiremini kõht täis, seetõttu sööbki vähem. Alati ei saa sundida nii palju sööma kui paki peal kirjas on. See on optimaalne kogus. Tee nii palju valmis kui kirjas ja anna sellest nii palju kui laps on valmis sööma. Miks sa rinnast kõike välja ei saa pumbata? Ma olen ka pumpanud, kuid asjatult, sest Nele tahab just ainult tissi, ei midagi muud. Ei pudelist ega topsist. Loodan, et see protest möödub teil nagu eelmine kordki. Edu ja kannatlikku meelt.
Monique- Omaklubi kristall
- Sügiselapsed 2009 abimode
Postituste arv : 4383
Registration date : 27/05/2009
Mõtlesin, et kirjutan siis kuidas meil läks see asi. Ühesõnaga võtsin ennast kokku ja püüdsin üle olla sellest, et poja enam tissi ei taha. Sööb mul siin ilusti rpa-d. Kuigi ma jätkasin ikkagi tissi pakkumist päeval...vahel võttis 1 kord päevas ja siis järgmine päev 2x päevas, kuidas kunagi. Õhtuti olid rinnad piima jube täis, et koguaeg pidin välja pumpama...väljapumbatud piima panin külmkappi ja poja sai selle siis hommikusöögiks. Nüüd on seis selline, et natuke piima vist veel nagu on, sest öösiti ta ei rahune ennem maha, kui tissi suhu saab. Ma ei tea kas ta sealt ka midagi saab..igatahes rinnad tunduvad suht tühjad olema ja enam ei pea ka pumpa kasutama Nüüd siin kuumade ilmadega ta pigem võtab tissi, kui rpa-d..ehk sellpärast, et tissist saadud piim kustutab ka ju janu.
enny kirjutas:Mõtlesin, et kirjutan siis kuidas meil läks see asi. Ühesõnaga võtsin ennast kokku ja püüdsin üle olla sellest, et poja enam tissi ei taha. Sööb mul siin ilusti rpa-d. Kuigi ma jätkasin ikkagi tissi pakkumist päeval...vahel võttis 1 kord päevas ja siis järgmine päev 2x päevas, kuidas kunagi. Õhtuti olid rinnad piima jube täis, et koguaeg pidin välja pumpama...väljapumbatud piima panin külmkappi ja poja sai selle siis hommikusöögiks. Nüüd on seis selline, et natuke piima vist veel nagu on, sest öösiti ta ei rahune ennem maha, kui tissi suhu saab. Ma ei tea kas ta sealt ka midagi saab..igatahes rinnad tunduvad suht tühjad olema ja enam ei pea ka pumpa kasutama Nüüd siin kuumade ilmadega ta pigem võtab tissi, kui rpa-d..ehk sellpärast, et tissist saadud piim kustutab ka ju janu.
Väga hea, jätka siis tissi andmist ja ära pudelit enam paku
Rinnad ongi ainult alguses kõvad või siis kui on ca 4-5h söögivahe, muul ajal ongi nad mul pehmed, võiks öelda, et isegi nagu tössid aga poiss võttis eelmine kuu 1500g juurde, nii et piima tuleb. Kuigi arvasin ka vahepeal, et piim äkki otsas.
Soulshaker- Omaklubi kristall
- Postituste arv : 2577
Tissisaaga lõppes siis niimoodi, et natuke pärast minu viimast postitust keeldus poja ka öisesit tissist. Ja tänaseks oleme 100% rpa peal.
Similar topics
» Kui laps ei taha süüa
» 1 aastane ei taha potil istuda
» 1 aastane ei taha magada päeval
» Beebi kampsud.
» Ema näljutas oma beebi surnuks
» 1 aastane ei taha potil istuda
» 1 aastane ei taha magada päeval
» Beebi kampsud.
» Ema näljutas oma beebi surnuks